dobar tri
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri mar 25, 2026 11:24 am

Ludvig Leple je napisao/la:
sri mar 25, 2026 11:17 am
Živim za dan kada ćemo moći kao klub dovesti neko ime koje je barem nešto u životu uradilo, a ne prodavač wafli i iskustveno na poziciji SD k'o i ja.
A ne mora ni plaho nešto postići u karijeri, al nek barem nema mrlje u istoj. Bolje i kadar bez iskustva, nego kadar sa iskustvom petljanja. Pucaš sam sebi u nogu.

K'o i uvijek, bil hajr.

SamoIstina
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri mar 25, 2026 7:51 pm

Pratim Želju, ali je to upitno. Sve što mi pročitamo i vidimo osim rezultata, može se staviti u jednu rečenicu da bi bilo površinsko praćenje. Ono što dođe preko medija i nekih bliskih ljudi koji su tamo. Znam nešto, odnosno površnu puno toga. Duboko je i kompleksno pitanje, ne poznajem dobro situaciju i uvijek kao i u svemu u životu, treba tražiti uzroke.

Ono što me raduje i što pozdravljam je ulazak ovog gospodina Mirvića i njegovog privatnog kapitala. Prošao sam mnogo klubova po Evropi i znam kako to funkcionira i znam vrlo dobro šta se događa u situacijama kada dolazi privatni kapital i kada neko ko je zaradio novce negdje drugo, imao ponuda, a to sigurno znam, da uloži novce u neku ozbiljniju ligu da to tako kažem, sređeniju ligu, srce je na kraju presudilo i odlučio se za svoj rodni grad i investirati u Željezničar. Ja sam siguran da će to krenuti u puno boljem smjeru. Ono što ljudi ne shvataju je zapravo da, koliko dugo se nešto loše radilo, otprilike ti treba slično ili čak možda više vremena da to popraviš. To je kao kad kreneš od Sarajeva prema Zenici, a krenuo si prema Mostaru.

Postoje procesi koji se ne mogu preko noći riješiti, to je nemoguće, moraju se neke stvari ispoštovati, a pogotovo u procesu kada ulaziš u klub u kojem je bilo svega i svačega, opet ne mogu tu ulaziti u detalje, ali taj proces katarze koji je tu neophodan će trajati, možda i pola godine do godinu. Sigurno je to tako.
https://www.klix.ba/sport/nogomet/mario ... /260324080
Sky1: Priču o investitoru je pustio neko iz Skupštine namjerno, mislim da gops Mirvić nije uopšte želio investirati, pitanje je da li je iznao uopšte da se spominje kao potencijalni incestitor. Cilj je Skupština i Uprava, zato pamet u glavu.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 93 gosta.

Prijava  •  Registracija