Sve se apsolutno slazem, osim za Vinija, taj lik je vise puta pokazao da nije samo za kontru i mogao bi se itekako isprofilisati u prvotimca.Ludvig Leple je napisao/la: ↑pet dec 05, 2025 11:43 amNekako tek kad se počne gubiti počne većina kao da vodi konstruktivnu raspravu oko trenutne situacije kako smo tek sad dospjeli u tu situaciju. Nas par od samog početka skrećemo pažnju i govorimo da se skinu roze naočale i sagleda realna situacija po pitanju ekipe.
Da ponovimo gradivo.
Muftić, kratak, većinu situacija jedan na jedan sam prouzrokuje i onda se vadi. Tarik trebao davno stati na gol.
Odinaka, ne zna osnove fudbalske igre, jučer samo nije mogao da primi jednostavnu loptu i preda precizno na duže od 10m. Neinteligentan igrač.
Troupe, pi.zda koja ne smije da pređe centar, nikakav igrač.
Alić, nudi se, zna, ima nekih rupa u igri, ali meni ok.
Seedorf, tremaroš, čovjek koji ja mislim u ligi ima najviše nabijenih lopti prema naprijed bez ikakvog smisla. Ispada često ko iz voza, jednostavno 0.
Karamarko, odigra vrhunski 3 utakmice i onda 6 ne zna šta igra. Mora igrati jer nemamo koga.
Erick, imao dvije utakmice loše, jučer odličan i generalno pravo pojačanje.
Deni, majstor, radilica, jednostavno igrač po mom ukusu, a i to dokazuje na terenu.
Cveta, naš trenutno vjerovatno i najbolji igrač, ali daleko od toga da je idealan, rijetko kad se vrati da pomogne i još dosta toga, ali neka ga.
Bolja, mora igrati i to je jasno kao dan. Tri ulaska u igru i tri gola. Uz Denija naš najbolji igrač po kvalitetu, a ne trenutnoj formi.
Mhand, dobar vidi se to na prvu.
Za Jaganjca od početka govorim da je taraba i to je tako, vidi se sve.
Rakić, no comment (Lazar Popović u najavi).
Madžid, se dozvao bio, ali nažalost povreda.
Osmanović, mora igrati stopera.
Vinnie, zamjena i to je to.
E sad od mladih nismo vidjeli baš ništa jer ih stručnjak ne stavlja, a ostale neću ni komentarisati.
Mozda sam ja obicna budala, ali meni bi na derbiju izasao ovaj sastav:
Abdulahovic
Troupee-Osmanovic-Karamarko-Alic
Cveta-Erick-Deni-M'Hand-Vini
Boljevic
U ovoj situaciji kad nemas dobrog napadaca, Boljevic bi sigurno bio najbolji izbor, uz to on nije krilo koje se narocito vraca u defanzivu. Nije ni Cveta ekstra odgovoran ali je opet brzi, plus bi imao super defanzivnog Troupea iza sebe. Alic je isto stabilan nazad a i Vini je dosta odgovoran u defanzivi.
Po potrebi da Konings zamijeni Denija/M'Handa (a nikako ga gurati u spic).
Ukoliko se ukaze potreba za promjenom na spicu (ako Boljevic ne mogne ili ako neko od krila ne mogne pa se Boljevic bude morao vratiti na krilo) onda bi mi Jaganjac imao prednost nad Rakicem jer zna pritisnuti i ipak je "zivlji".
Jos jedan kandidat za ulazak bi mi bio Gojak. Rezultatski ovo nije prelomna utakmica ali bi mogla biti idealna prilika za "vatreno krstenje".