Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

djidomova
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jul 18, 2025 8:31 am

Sretan put plavoj braći koja se vraćaju danas ili za dane vikenda.

Vidim nije se oglašavao Be., ali sad će on napisati mišljenje, samo dok ode po njega. Idrži brate, nije lako biti dežurni pismonoša i glavni agitator u korist našeg vrlog predsjednika.

Nije važno, žao mi je zbog poraza ali se vidjelo da nam je sredina kritična, da nemamo veznog igrača koji će smireno iznijeti loptu, stati na nju i slično. Riješili smo se, Radovca, nije registrovan za evropu. Ostaje nam da se okrenemo domaćem šampionatu, da probamo doći do evrope i da pokušamo nešto kroz kup.

Ovo je ok, koliko para toliko i muzike. Nismo doveli, aman, nijednog ofanzivnog niti veznog vrijendog spomena, tako da nisam očekivao, a evo i drugi ponedjeljak čekamo napadača. Na hajr, i sretno nam u prvenstvu. Nisam bio ni za Alića, a još manje za dolazak Obradova... Ne znam, nemam previše komentara. 36 kola, po četiri tekme, nek nam je sretno i nek nam je bog na pomoći.
Željezničar za život cijeli!

Dzezvar
Kontakt:

pet jul 18, 2025 8:32 am

ISB87 je napisao/la:
pet jul 18, 2025 7:34 am
Nije ono sramota izgubiti od bilo koga, jer smo dno eurpskog fudbala.

Opet kazem, samo privatluk. Tad ce i biti rezultata, do tada prosjek lige.
Znaci privatluk je tajna uspjeha u europi.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

svabo
Kontakt:

pet jul 18, 2025 8:36 am

milanribar je napisao/la:
pet jul 18, 2025 8:22 am
Kad sam vidio da naš Karamarko koji je kao pouzdan prva dva jednostavna pasa doda igračima Kopera nije mi na dobro slutilo. Dosta nesigurnosti kod pojedinaca. Nažalost juče Pejić nije dobro odradio. Vidjeli smo slabosti nekih igrača, npr. Alić defanziva, dosta mu treba pomagati, ofanzivno ok. Krpić nažalost više nije nivo premijer lige. Kod prvog primljenog gola prodaje loptu bez potrebe na 30 metara od našeg gola i pravi priliku za Koper, ne kreće se dovoljno brzo, kasni, ulazi u bespotrebne duele agresivno, kad treba da reaguje u 16 na loptu on je gradi, ne gleda da napadne go itd.
Vezni red opet solidan, više Erik nego Lagumdžija juče, falio je neko ko bi povukao loptu kroz sredinu da pomjeri linije, jako smo teško zadržavali loptu, puno smo žurili.
Sigurno mogu reći da su holanđani juče pokazali da su jedan nivo iznad velikog broja naših igrača, jako smireno u nekim situacijama gdje naši paniče, dosta dobijenih duela, pametnih faulova, oduzetih lopti 1 na 1, veliko osvježenje za našu ekipu poslije godina sumnjivih pojačanja u odbrani.

Koper je uigraniji i bolje posložen, zaslužili su prolaz, mada uz normalnog špica koji bi pospremio par lopti u go na Grbavici i mi smo mogli slavit vrlo lako...
Iskreno, na mene bolji utiska ostavlja Sedorf nego Trupe. Ovaj drugi ok defanzivno, ofanzivno ne postoji, nešto naprednija verzija Galića s boljim postavljanjem u igri. S druge strane, Alić dobar ofanzivno, defanzivno ne postoji, tako da kad spojimo ova dva neka dobijamo jednog kompletnog. Naša klasika, nikad spojiti dva dobra.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

pet jul 18, 2025 8:43 am

Dakle izabrana je retorika da je Koper uigran i jak. Da je pravog spica prosli bi 🤣

igla
Kontakt:

pet jul 18, 2025 8:47 am

Bez emocija - ovi su se mogli proći jer su ovo bile dvije bara-bara ekipe, u kojoj je odlučio kvalitet u određenim segmentima koji je više bio potreban u datom momentu.

Krivo mi je jer oni nisu kvalitetniji u smislu da vidiš da im ne možeš parirati, pa kažeš jbg realnost. Može se igrati s njima, imaju vidljivih rupa u igri i nedostataka, ali kad primiš 3 gola u par minuta i trebaš ispasti jer si ti retardiran nevezano za protivnika. Ta 3 gola Adzemu zamjeram jer mu nije prvi put da prima ko na traci.

Mirek11
Kontakt:

pet jul 18, 2025 8:57 am

Poslije prespavane noci, jedva nekako jer sam bio iznerviran zbog poraza, jutros gledam na to malo drugacije.
Ponijelo je vecinu pa i mene ( klub nostalgicara i romaticara ) da se ovo mize proci ali realno mi smo klub ipak jos na amaterskom nivou, od trenera pa do vecine igraca. Sistema nema a bez toga nista, jer novca nema i to ce biti jos dugo, nazalost.
Ekipa je u stvaranju, dosta novih i trebace vremena a i jos kvalitetnih igraca da bi mogli biti konkuretni u ligi za titulu, kup i na kraju za evropu.
Fali ovdje jos jedan jak prednji, centralni vezni ili da se vise koristi Radovac. Moze on jos dati doprinosa, napadac to svi znamo pa cak i krilo ( ne znam da li je pametno na Sabica se oslanjati, ovog malog Ibrahima nisam gledao ).
U odredenim utakmicama pogotovo domacim mi moramo drugacije, igrati vise kroz sredinu i pas igru, ova igra na Cvetu i Bolju nece prolaziti na bunker.
Ja recimo ne bih jucer izasao isto kao na Grbavici, ali sada je gotovo.
I Adu je malo ponijelo , treba se smiriti i fokusirati na igru i atmosferu u ekipi. Rece iskusnji je sada ali Boga mi .... Cini se da nema jednak kriterij prema igracima, ovo sa Madzidom i kapitenskom izgleda nece biti dobra ideja ali sada nema nazad, jer ce biti gore po obojicu, mora to rijesti sto prije.
Ovaj trener Kopra je iskusan trener, dobro vodi ekipu, peilagodjava se i mijenja u utakmici, gospodski sa izjavama. Dobar primjer.
Bit ce zanimljiva sezona pred nama, kao i obicno za nas, rahatluka nece biti.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

svabo
Kontakt:

pet jul 18, 2025 9:20 am

Bozidar Radosevic je napisao/la:
Dakle izabrana je retorika da je Koper uigran i jak. Da je pravog spica prosli bi 🤣
A prava istina je? Negdje sam vidio da si pisao da nije presudilo njihovo znanje, po tebi šta je onda presudilo ako nije uigranost?

kvalitet
Kontakt:

pet jul 18, 2025 9:26 am

Ljudi nas rutinski s dva gola razlike prošli. Dva gola razlike, 4 nam zabili. Mi zabili dva - jedan pred kraj utakmice, drugi s penala. A sad pogledaj njihove golove.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet jul 18, 2025 9:42 am

Ljudi su nas rutinski uzeli i tu sva prica zavrsava.

Nama je nas Zeljo bio nepoznanica u prvoj utakmici a isto tako i igarcima Kopra.

Adzem je napravio gresku sto nije malo izmjesao sastav ili formaciju i na taj nacin pokusao zbuniti protivnika. Izasao je sa identicnim sastavom i istom taktikom i samo je na taj nacin olaksao protivniku posao.
Ako si vidio da ti taj sastav i taktika nisu donijeli zeljeni rezultat u prvoj utakmici, onda si trebao nesto promjenit.

Moje laicko misljenje trebao je poceti sa drugim napadacem (ovdje ne mislim na Jaganjca) vec sa napadacem koji je pokretljiviji, ja bi gurnuo brazilca u vrh napada, jer ima brzinu i zna "valjat" loptu, i na taj nacin igrati na prostor a nikako na "trpanje" Krpica dugim loptama

Sosica obavezno vratiti na krilnu poziciju jer on nije igrac za 10-ke, nema snage da se "gomba" sa protivnickim igracima, u ove dvije utakmice je bio nas najlosiji igrac. Iako smo svi ocekivali da on bude taj igrac odluke on je potpuno podbacio, nece da "ganja" igrace setka se, a kada ima loptu u nogama onda dolazi do izražaja njegova sebicnost.

Sve u svemu, bilo je ovo lijepih 15-tak dana, sada se vracamo u nasu realnost gdje cemo jesti svoja muda i zivce jer ce nam sudbinu krojit raznorazni Kazlagici, Halkici i Gigovici.
Alea iacta est!

Sky1
Kontakt:

pet jul 18, 2025 9:46 am

cipiripi je napisao/la:
pet jul 18, 2025 9:42 am
Ljudi su nas rutinski uzeli i tu sva prica zavrsava.

Nama je nas Zeljo bio nepoznanica u prvoj utakmici a isto tako i igarcima Kopra.

Adzem je napravio gresku sto nije malo izmjesao sastav ili formaciju i na taj nacin pokusao zbuniti protivnika. Izasao je sa identicnim sastavom i istom taktikom i samo je na taj nacin olaksao protivniku posao.
Ako si vidio da ti taj sastav i taktika nisu donijeli zeljeni rezultat u prvoj utakmici, onda si trebao nesto promjenit.

Moje laicko misljenje trebao je poceti sa drugim napadacem (ovdje ne mislim na Jaganjca) vec sa napadacem koji je pokretljiviji, ja bi gurnuo brazilca u vrh napada, jer ima brzinu i zna "valjat" loptu, i na taj nacin igrati na prostor a nikako na "trpanje" Krpica dugim loptama

Sosica obavezno vratiti na krilnu poziciju jer on nije igrac za 10-ke, nema snage da se "gomba" sa protivnickim igracima, u ove dvije utakmice je bio nas najlosiji igrac. Iako smo svi ocekivali da on bude taj igrac odluke on je potpuno podbacio, nece da "ganja" igrace setka se, a kada ima loptu u nogama onda dolazi do izražaja njegova sebicnost.

Sve u svemu, bilo je ovo lijepih 15-tak dana, sada se vracamo u nasu realnost gdje cemo jesti svoja muda i zivce jer ce nam sudbinu krojit raznorazni Kazlagici, Halkici i Gigovici.
Nije Šošić nizašta. Jučer nijednu loptu nije zadržao, kao da mu fali snage šta li. Nama treba taj prednji vezni pod hitno.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

pet jul 18, 2025 10:10 am

svabo je napisao/la:
A prava istina je? Negdje sam vidio da si pisao da nije presudilo njihovo znanje, po tebi šta je onda presudilo ako nije uigranost?
Prava istina je da je njihov trener zapravo trener. Covjek je uvidio i prilagodio se nama. Rezultat toga je da oni idu dalje iz 5 suteva a mi cemo pola godine pricati kako smo imali 20suteva u prvom poluvremenu.

Ovo je bilo karikiranje na ove vrle skupstinare koji mi sole pamet kako Madzid je Messi, kako je Adzem trenercina i kako je Hamza nase dijete koje treba dobiti sansu a za frajera je Zubanovic Ronaldo.

Sportski segment nakon stabilizacije ponovno ide strmoglavim putem prema dolje. Stetu smo vec zbog toga pretrpili ne prolaskom Kopera. Da li cemo i u prvenstvu ja sam skoro pa uvjeren da hocemo a sezona nikad teza.

svabo
Kontakt:

pet jul 18, 2025 10:18 am

svabo je napisao/la:
Prava istina je da je njihov trener zapravo trener. Covjek je uvidio i prilagodio se nama. Rezultat toga je da oni idu dalje iz 5 suteva a mi cemo pola godine pricati kako smo imali 20suteva u prvom poluvremenu.

Ovo je bilo karikiranje na ove vrle skupstinare koji mi sole pamet kako Madzid je Messi, kako je Adzem trenercina i kako je Hamza nase dijete koje treba dobiti sansu a za frajera je Zubanovic Ronaldo.

Sportski segment nakon stabilizacije ponovno ide strmoglavim putem prema dolje. Stetu smo vec zbog toga pretrpili ne prolaskom Kopera. Da li cemo i u prvenstvu ja sam skoro pa uvjeren da hocemo a sezona nikad teza.
To sam i ja rekao da su bolje vođeni, slažem se. Slaviša Stojanović je ozbiljan trener, ali Koper nije bolja ekipa. Organizacija, vođenje ekipe, ispravno stajanje na terenu...sve su to faktori koji utiču na rezultat, ali čisto fudbalski tu smo negdje s njima. Uostalom, Borac je pokazao prošle godine kako se igra sa Slovencima, i to sa dosta boljom ekipom od Kopera. Bez padova u igri, s dobrom postavkom igre, čvrsta defanziva...prošli ih bez po muke.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

pet jul 18, 2025 10:21 am

svabo je napisao/la:
svabo je napisao/la:

To sam i ja rekao da su bolje vođeni, slažem se. Slaviša Stojanović je ozbiljan trener, ali Koper nije bolja ekipa. Organizacija, vođenje ekipe, ispravno stajanje na terenu...sve su to faktori koji utiču na rezultat, ali čisto fudbalski tu smo negdje s njima. Uostalom, Borac je pokazao prošle godine kako se igra sa Slovencima, i to sa dosta boljom ekipom od Kopera. Bez padova u igri, s dobrom postavkom igre, čvrsta defanziva...prošli ih bez po muke.

Dijelimo misljenje, ali se sad gura narativ da su oni neki vanzemaljci da bi se prikrilo niz promasaja koji su napravljeni u zadnjih tri mjeseca.

Dzezvar
Kontakt:

pet jul 18, 2025 10:25 am

Sud o ekipi i treneru je prerano donositi.To sto volimo ili ne volimo je drugi par cipela.
Mozda poslije 5 odigranih kola mozemo pricati o treneru i ekipi.Do tada .....
Mi smo samo navijaci,nikakvi fudbalski stratezi niti znalci....da jesmo nebi piskarali po forumima...

Dzezvar
Kontakt:

svabo je napisao/la:

Dijelimo misljenje, ali se sad gura narativ da su oni neki vanzemaljci da bi se prikrilo niz promasaja koji su napravljeni u zadnjih tri mjeseca.
Doceka i ti svojih 5 minuta.....

Bozidar Radosevic
Kontakt:

pet jul 18, 2025 10:30 am

Dzezvar je napisao/la:
svabo je napisao/la:

Doceka i ti svojih 5 minuta.....
Evo crkoh od srece sto sam ih docekao

milanribar
Kontakt:

pet jul 18, 2025 10:34 am

Ko i obično poslije prve utakmice previše euforično sve izgleda super, poslije ove katastrofa, sve se dovodi u pitanje.
Ekipa je sigurno puno bolja, fali uigranosti al uz dovođenje napadača imamo materijala za nadigravat sa svakim u našoj ligi.

Šta je Adžem zamislio kako da igramo otprilike se vidi, brzo, bez puno komplikovanja po krilima i uz visok presing, samo ne treba poslije svake dobre utakmice padat pod uticaj naše euforične publike a ni poslije svake loše raspadat se emotivno...

cikoradovic
Kontakt:

pet jul 18, 2025 10:42 am

Godinama mi redamo uspjehe, redamo pobjede, tučemo gigante pa nam je sad neuspjeh ispasti od Kopera. Našu šansu smo propustili kod kuće, realno, 2 razlike smo morali dobiti kad se sagleda stanje na terenu, udarci prema golu. Razlog, Jurhar, realizacija i neugiranost.

Što se tiče jučerašnje utakmice, žal ostaje zbog publike i raje koja je bila, od okupljanja, kortea, ulaska na stadion, gdje su neki ostali gledati u ćošku, gdje ne vidiš ni 15 metara terena, još jednom je dokazano zašto smo broj 1. u BiH a i šire. Šta reći za utakmicu, teško, emocije su još prisutne, umjesto da odeš na 0:2, u rasponu od 44 do 50 primiš 3 gola i to u najgorem mogućem trenutku. Koper se mogao proći, kao što je neko i pisao, vidjelo se da su momci premalo zajedno. Siguran sam da će biti bolje u ligi.

Čestitam našem nesuđenom treneru na prolasku i želim mu puno sreće u narednom pretkolu, zaista rijedak primjer gospodina.

south side
Kontakt:

pet jul 18, 2025 10:42 am

Što prije shvatite da smo postali jedan običan prosječan klub, svima će biti lakše. A to pokazuju rezultati kluba u zadnjih 10 godina.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.Ivica Osim

cikoradovic
Kontakt:

pet jul 18, 2025 10:43 am

Poruka za dušmane, strane a i DOMAĆE, mogu da nam popuše, Željino je stoljeće.

Trenutno korisnika/ca: BHDragons, Google [Bot] i 39 gostiju.

Prijava