Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Refa1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet jul 17, 2025 10:53 pm

Čekamo live na tiktoku. Šalu na stranu, Adžem mora malo ohladiti od društvenih mreža i unijeti neku ozbiljnost. On je trener najvećeg kluba u državi i treba se tako ponašati.

Jacksparrow
Kontakt:

čet jul 17, 2025 10:55 pm

Adzem samo nek se posveti svom poslu a javne ispade svede na minimum i pun pogodak u ovoj situaciji
FCŽ

kvalitet
Kontakt:

čet jul 17, 2025 10:57 pm

I danas se u Evropi priča kako smo dominirali protiv Standarda, a ispali… de ba ljudi, samo rezultat igra, sve drugo je šuplja. Ovo jeste sramota, šta god neko mislio. Otežali smo i sebi u narednim godinama, jer ništa ni s klupskim koeficijentom nismo uradili. O parama da ne govorim. Neko je kriv što smo u Evropu ušli s Krpićem i Jaganjcem. A možemo i o ostalim pozicijama.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

SanMan
Kontakt:

čet jul 17, 2025 11:00 pm

salle86 je napisao/la:
čet jul 17, 2025 10:39 pm
Al što ne mogu ovih kojima nakon realnog poraza ništa živo ne valja. Tačno se vidi taj pitarluk koji se uvukao
Ma pusti tu šuplju - poraz od 3/4 tima Slovenije je po tebi realan poraz - pogotovo poslije prvog poluvremena na Grbavici je bilo realno da se nadamo prolazu
Kakve veze ima "pitarluk" ako ljudi vide očigledne greške (čak i trener) - nemamo napadača - igrači psihički nestabilni (kapiten a i većina ostalih) - nemaju snage za cijelu utakmicu (većina) - oscilacije u igri, nekad super, nekad grozni - neuigranost ekipe, daleko od timske igre - a i Ado bi mogo poprilično smanjiti šupljiranje i lafo emocije a puno više se posvetiti radu sa ekipom na terenu

salle86
Kontakt:

čet jul 17, 2025 11:02 pm

SanMan je napisao/la:
čet jul 17, 2025 11:00 pm
salle86 je napisao/la:
čet jul 17, 2025 10:39 pm
Al što ne mogu ovih kojima nakon realnog poraza ništa živo ne valja. Tačno se vidi taj pitarluk koji se uvukao
Ma pusti tu šuplju - poraz od 3/4 tima Slovenije je po tebi realan poraz - pogotovo poslije prvog poluvremena na Grbavici je bilo realno da se nadamo prolazu
Kakve veze ima "pitarluk" ako ljudi vide očigledne greške (čak i trener) - nemamo napadača - igrači psihički nestabilni (kapiten a i većina ostalih) - nemaju snage za cijelu utakmicu (većina) - oscilacije u igri, nekad super, nekad grozni - neuigranost ekipe, daleko od timske igre - a i Ado bi mogo poprilično smanjiti šupljiranje i lafo emocije a puno više se posvetiti radu sa ekipom na terenu
A to što mi pričamo o vremenima kad smo u ex-yu derali Maribor i Olimpiju, a koper nije ni postojao...i to nam je argument da bi i sad trebali da ih deremo...je ok ?
TIM Koper-a i TIM Željezničar-a su nebo i zemlja u svim segmentima koji se gledaju u ovom sportu. To što smo uspjeli to sve dovesti na razinu prolaska, ne čini ove amaterima pa da je ispadanje ravno katastrofi.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ubaceni element
Kontakt:

čet jul 17, 2025 11:10 pm

Dva tima iz Andore prosla, dva iz BiH ispala, samo kazem. Vazno je imati kontinuitet izlaska da nekako budemo medju nosiocima, jer ovako ce nas uvijek zapasti neko jaci jer smo srece kurate.

Pa ipak, ovo se moglo proci, ali mi prvo trebamo da naucimo rutinirati Radnik, Rudar, Posusje pa tek onda Evropu. Mi smo danas izasli u goste isto kao sto smo hiljadu puta izasli na gostovanjima u nasoj ligi, bez ikakve ideje, prestraseni i zbunjeni. Pocelo smo igrati tek kad je utakmica rezultatski rijesena.

400000razloga
Kontakt:

čet jul 17, 2025 11:12 pm

Zasluženo ispasti u prvom pretkolu, najslabijeg i najneatraktivnijeg evropskog takmičenja je vrhunac ove ekipe, ovog trenera i ove uprave.
Oni od ovog ne mogu, nisu mogli i neće moći bolje ni više.

fcz
Kontakt:

čet jul 17, 2025 11:16 pm

Kakvi smo mi strucnjaci za relativizaciju.

Nevjerovatno je kako jedan jako dug kontinuitet neuspjeha i nekvaliteta uvijek svedemo na par detalja bez kojih bi, ko biva, sve bilo OK.

Izlasci u Evropu nam se manje-vise svode na zaradu od UEFA-e i ulaznica, uz poneko izbacivanje slabasnih protivnika poput Balzana ili Zete i tek dva ozbiljnija podviga u zadnjih 20 godina (Sheriff i Ferencvaros). U ligi kad pobjedjujemo to je uglavnom na jedvite jade, nervozno i na ho-ruk a u svakoj iole jacoj utakmici nesto malo fudbala odigramo jedino kad protivnik zastane da uzme daha.

Evo tece i deveta godina otkako smo ostvarili neki ozbiljniji uspjeh a nama glave i dalje duboko, duboko u pijesku.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

čet jul 17, 2025 11:17 pm

Slijep je vidio postavku koju trebamo igrati, a to je presing. Bar do onog momenta dok imamo snage. Oni su pali na Grbavici prije nas, ali mi nismo umjeli dati gol. U drugoj utakmici pocinjemo defanzivno i cekamo ih. Mi smo jedinog igraca koji zna iznijeti loptu izbacili iz rostera. Oslonili se na Pejica i Cvetanovskog kao u prvoj utakmici i njihovu brzinu. Slijep vidio trenutak u 25/6 minuti kad se njihova krila povlace i pocinje udvajanje njih dvojice. Od tog trenutka do ulaska Boljevica mi nismo se sastavili s akcijom. Na to nas je potrefila uzasna partija Alica i tri brza gola. Eh sad normalan trener bi vidio da nama fali brzine kako bi mogli odvlaciti igrace Bolji i Cveti kako ne bi vazda bilo 2na1. I sta ti radis ubacujes Hamzu tromog, gubis ono malo pritiska od Krpica sto si imao, poslije anemicnog Sabica i dobijes da ne mozes pritisak ozbiljan napraviti za gol vise. To su sve greske naseg trenera, isto tako da ne govorimo kolika je greska bilo pustanje Filipa jer doslovno nemas nikog da ti donese mirnocu i iskustvo sad kad je Radovac sklonjen ili sta vec. I jos jedan masterclass je bio pustiti na sugerisanje trenera Lausa naspram ove letve od Hamze. Decko je ako nista ganjao i borio se a ne ova slina. Tako da da gospodo jeste do Adzema i onih koji su ga doveli. I jeste steta i poprilicna katastrofa i dokaz da je ovog uzasan prelazni rok i da kurs kluba u sportskom segmentu opet luta i da gubimo novac koji nam moze puno znaciti.

NEZALAGANJE
Kontakt:

čet jul 17, 2025 11:26 pm

Sta kazu dobar Pejic, fino se krece, zatvara. :rofl: :rofl:
Dizelas obicni i to na krilu=smrt u danasnjem fudbalu i bespotrebno sklanjanje Peixota (kakav god bio ima neku brzinu, a ona danas prolazi) u njegovu korist.

Pisam se na svako krilo koje ne probija, ne centrira i ne nalazi se u sansi.

Evo kaze Ado stize i napadac.Kasno Marko na Kosovo stize.Nama napadac u Evropi bi lik kojeg smo trebali otjerati jos prije pocetka prosle godine!!!Da si imao napadaca kako treba, ovim bi mi zabili 3 na Grbavici i kraj price.

Ovako, idemo opet kaljuza liga, psovanje sudijama kad nas pokradu, furanje za naredno ljeto itd.

Sto neko rece, ispao si u 1.pretkolu trecerazrednog takmicenja!!.Takmicenja, gdje smo mi imali najvecu posjetu sa 12 hiljada ljudi (sto govori kakve ekipe tu igraju) i takmkcenja u kojem dalje idu ekipe iz Andore, Crne Gore itd itd.

Pa vi sad pravdajte do mile volje.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u čet jul 17, 2025 11:29 pm, ukupno mijenjano 1 put.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

exbabilon
Kontakt:

čet jul 17, 2025 11:27 pm

fcz je napisao/la:
čet jul 17, 2025 11:16 pm
Kakvi smo mi strucnjaci za relativizaciju.

Nevjerovatno je kako jedan jako dug kontinuitet neuspjeha i nekvaliteta uvijek svedemo na par detalja bez kojih bi, ko biva, sve bilo OK.

Izlasci u Evropu nam se manje-vise svode na zaradu od UEFA-e i ulaznica, uz poneko izbacivanje slabasnih protivnika poput Balzana ili Zete i tek dva ozbiljnija podviga u zadnjih 20 godina (Sheriff i Ferencvaros). U ligi kad pobjedjujemo to je uglavnom na jedvite jade, nervozno i na ho-ruk a u svakoj iole jacoj utakmici nesto malo fudbala odigramo jedino kad protivnik zastane da uzme daha.

Evo tece i deveta godina otkako smo ostvarili neki ozbiljniji uspjeh a nama glave i dalje duboko, duboko u pijesku.
Dugo nista tacnije nisam procitao, aferim.

Godinama unazad je kriv jedan detalj, jedna sansa, jedna stativa, sudijska odluka...

Ludvig Leple
Kontakt:

čet jul 17, 2025 11:30 pm

Joj baš pojedinci skaču na prvu i brane trenera.

Adžemov poraz u Sloveniji i neriješeni rezultat u Sarajevu.

Zašto?

Vrlo jednostavno pojašnjenje. Ovdje kada si trebao da dokusuriš protivnika ti uvodiš Jaganjca umjesto Šošića, dalja svaka rasprava je suvišna. Znači uvodiš igrača koji je pokretan kao ormar i pri tom nikakve tehnike, da ti igra u paru sa Krpićem. Pa to ne bi napravio ni moj sin.

Onda u uzvratu umjesto da ako si već odlučio da vadiš Krpića onda ne stavljaš ponovo ormar i usporavaš igru, već trebaš nekoga brzog na koga možeš odigrati brzi pas i da u dubinu iza leđa njihovih užasno sporih štopera proleti.

Nakon prve utakmice se vidjelo da Pejić veze nema sa fudbalom, ali eto neki ovdje ga nahvališe kao da je Arjen Roben. Čuj iz Cibalie Vinkovaca došao, Bog te...

Šabić bljesne s nekim centaršutom i to je to. I dalje sam mišljenja da je bezvezan totalno.

Alić se bori ko lav naprijed, nazad tuta mozak. Doduše danas mu je baš Pejić valjao pravo, sva tri gola njihova.

Erick i Lagumdžija poginuli u sredini, ali to mogu zahvaliti Adžemu, koji umjesto da napuni sredinu on ih ostavi na vjetrometini.

Trenutni kapitenu, usta ti se nasrem ta mala balava i za to tvoje ponašanje, gdje te Krpić tjera i galami da napadneš štopere, a ti blejiš ko tele. Odavno, ali znači odavno odvratnijeg lika nisam vidio u našoj ekipi.

@LARSSON, šta ti kažeš na ovog svog pulena kojeg životom braniš?

salle86
Kontakt:

čet jul 17, 2025 11:31 pm

Loše neko takmičenje čim ga osvoji svjetski klupski prvak 😂
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

MATORI
Kontakt:

čet jul 17, 2025 11:33 pm

Refa1921 je napisao/la:
čet jul 17, 2025 10:53 pm
Čekamo live na tiktoku. Šalu na stranu, Adžem mora malo ohladiti od društvenih mreža i unijeti neku ozbiljnost. On je trener najvećeg kluba u državi i treba se tako ponašati.
Ma dzaba ga napadate za tiltok...ne radi to on...
@gavran mu to uređuje i vodi!

Sky1
Kontakt:

čet jul 17, 2025 11:35 pm

Prvo, nismo imali sreće prilikom žrijeba izvukli smo ovaj Koper koji je bio najjača ekipa od mogućih. Ispali smo od dobre ekipe, realno kvalitetnije od nas i to je to. Žao mi je najviše zbog novca koji smo mogli zaraditi i popraviti dobro finansijsko stanje kluba. Gledati u ligi što bolje se plasirati i izboriti Europu ponovo. Eh, sada taj napadač koji najavljuje već duže vrijem. Mislim da smo čekali prolazak ovdje, pa da ga angažujemo, nadam se da griješim ali vidjet ćemo. Čini se da Uprava radi dobar posao i da imaju viziju.

NEZALAGANJE
Kontakt:

čet jul 17, 2025 11:39 pm

salle86 je napisao/la:
Sto opet ne opravdava cinjenicu da je najslabije takmicenje od 3 evropska i takmicenje koje i sluzi kao "vadiona" jacim evropskim klubovima.

Na koncu, ovdje pricamo o PRETKOLU!! Ne o grupnoj fazi i pravoj KL, vec o pretkolu.Tuga.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

Riki1921
Kontakt:

čet jul 17, 2025 11:48 pm

Moramo se pomiriti da u Evropi zadugo nismo favoriti, tek mozda protiv ekipa iz San Marina. Realnost je liga dje moramo igrati puno bolje ali opet ce se svoditi da izboris evropu i bam prvi protivnik jaci od nas. Dok se ne desi neko cudo pa budemo jaki sa parama ovo je maximum

plavi kanarinac
Kontakt:

čet jul 17, 2025 11:48 pm

Ima par godina Nezalaganje predlagao da se vratimo pa sa nule da krenemo i skinemo teret sa leđa. Mnogi ga ovdje popljuvase.

A do sad bi bili na 0 i išli u pravom smjeru.

Ono što bi najvise prijalo je da se ovaj pitarluk sapere pored finansijskih benefita.

Jer postali smo njanje klasicne.

I nikad i necemo biti kako treba, end.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

salle86
Kontakt:

čet jul 17, 2025 11:54 pm

NEZALAGANJE je napisao/la:
čet jul 17, 2025 11:39 pm
salle86 je napisao/la:
Sto opet ne opravdava cinjenicu da je najslabije takmicenje od 3 evropska i takmicenje koje i sluzi kao "vadiona" jacim evropskim klubovima.

Na koncu, ovdje pricamo o PRETKOLU!! Ne o grupnoj fazi i pravoj KL, vec o pretkolu.Tuga.
Inače naigrali smo se grupnih faza pa je ovo tragedija neviđenih razmjera
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

505 VITEŠKA
Kontakt:

čet jul 17, 2025 11:55 pm

Sad će napadač 14toplasirane ekipe treće njemačke lige da riješi sve probleme....

Neko gore napisa mi nismo nista losiji od Borca i Zrinjskog, ja isto dijelim to misljenje, to sam pisao i prije pocetka Evrope da se mi mozemo borit ali ne mozemo ako ce ostat isti gubitnicki mentalitet

A to je izgleda ostalo isto tako da okačiti mačku o rep

Gubitnicki mentalitet

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot], Meha87 i 63 gosta.

Prijava