pon apr 15, 2024 9:39 pm
Ako opstanemo (ako budemo pametni kao u Modriči i sinoć, sigurno hoćemo) odmah treba početi spremati sljedeću takmičarsku godinu.
Prioritete bih poredao sljedećim redoslijedom:
- sportski direktor (maknuti Bekrića (trebao bi sam otići) i pronaći mu nasljednika). Po pitanju budgeta, kako je opisano, nisu male pare u igri oko igračkog kadra, bar trenutno.
- trener (odlučiti šta i kako dalje, ostati sa trenutnim (što bi bio logičan slijed okolnosti ukoliko osigura opstanak) ili promijeniti trenera (nepopularno mišljenje ali nije me kupio nešto posebno)).
- odmah treba krenuti u proces pronalaska ekipa sa kojom ćemo ući u saradnju. Treba iskoristiti registracije. Prijedlog: Stupčanica, Gradina, Budućnost, što da ne i Tešanj ili Gradačac.
- treneri u omladinskoj školi.
- saradnja sa Accrom.
Po meni je jako bitan period ispred nas. Volio bih da opet pokušamo kao i 2015. godine, sa poletnijom, potentnijom i mladom ekipom, normalno sa par iskusnih igrača koji bi bili nosioci te ekipe.
Što se tiče sportskog direktora, pokušao bih sa nekim od nekadašnjih igrača reprezentacije: Topić, Muslimović, Rahimić, Lulić, Spahić, Šilić, sa strane samo Fistonić i Kamber.
Prijedlog trenera: Mujdža, Karoglan, Maksimović, Karačić, Šegrt. Čusta isto ne bi bio loša opcija.
U omladinski pogon ubaciti: Mujkića, Vraneševića, Cocalić bi trebao preći da radi sa djecom, vidjeti i vratiti Gutu, ako je dobar, da li sam pročitao negdje da je bolestan možda, ne sjećam se.
Što se tiče igračkog kadra, ne treba štediti, ne treba ni pretjerati, da smo od početka imali budžet kao zimus, sigurno ne bi bili tu gdje jesmo.
Stipo Marković, Mihael Kuprešak, Karlo Kamenar, Miloš Filipović, Miloš Nikolić, Filip Čuić, Zinedin Mustedanagić, Marko Čubrilo, Edin Fatić, Ilija Mašić, Alen Jurilj, samo su neki od igrača koji će biti slobodni ljetos.
Treba upratiti Tallisona, Salimana, Vadzea, Odinaku, Lellija, Campanu, ima i tu materijala, kako će se osloboditi mjesto stranca (Amoah, Charles, možda i Jaber) treba i to obezbijediti.