Što se tiče odnosa Amara Osima i i mene lično ne postoji nikakav problem, on je član porodice i najtrofejniji je trener u BiH. To pitanje je očigledno interesantno za navijače i može se smatrati zajedničkim nazivnikom pa zbog toga zaslužuje detaljno objašnjenje. Ono što javnost ne zna jeste da sam bio spreman 2014. godine izgraditi vlastitim novcem Trening kamp FK Željezničar, te sam na tu temu razgovarao sa gospodinom Amarom Osimom. To se nije realizovalo iz nekoliko razloga nakon čega sam investirao u pomoćni teren i napravio blagi pomak u infrastrukturi kluba. Nikada nisam ni pomislio da se ozbiljno bavim klubom u bilo kojoj ulozi. Međutim, upravo Amar Osim i Mirsad Šiljak su bitno utjecali na to da se uključim u rad kluba. Prije odlaska u Katar razgovarali smo u budućnosti kluba i tom prilkom je insistirao da pokušam vlastitim autoritetom pomoći klubu u periodu koji dolazi jer smo imali tešku i složenu situaciju. Klub je 2015. godine bio u predstečajnom postupku, imali smo dosta problema u organizaciji, sa poreskim dugovima, sa dugovanjima prema igračima itd. Pokušali smo uspostaviti model koji je održiv za godinu, dvije, pet, deset, kako bi klub mogao biti partner svim onima koji imaju potrebu da sarađuju na profitnoj bazi ili na nekom drugom osnovu.kvalitet je napisao/la: ↑pet okt 11, 2019 10:20 pmAko nisi znao, i dalje možeš biti poštovalac lika i djela Senada Misimovića, čak i ako budeš pošten i kažeš da je bilo izdajnički ne pojaviti se na onoj ključnoj sjednici Skupštine pod izgovorom "prijete nam", ne doći i popričati s novim ljudima, reći kakvi su bili planovi, svoja praktična iskustva prenijeti itd. Valjda ego proradio, šta li.avlami97 je napisao/la: ↑pet okt 11, 2019 10:08 pmČemu spin? Postoji dokument koji su novi poslali na reviziju i ovi im ga dostavili.sastrane je napisao/la: ↑pet okt 11, 2019 10:03 pmA prosli sve volimo Zelju Zeljo u srcu a ispalili se u fazonu. Prazan vam je racun e da vas sad vidimo na djelu. Sve neki navijaci nigdje ih na tekmama..Amar vazda dolazio i na tekme i dok se stadio. gradio.. i Amar da ode sad nebi uradio sto su oni.
Puna usta "profesionalizma" neke transparentnosti evropskog puta, postenja ma hej. A kad je trebalo djelovati za Zelju bez obzira ko preuzeo e tu maske padaju i sve pogaze. Da su tu odradili kako treba kapu bi skino... nego ono krvavih ociju sad se vi "bakcite" a mi cemo iz pozadine slaviti poraze,!!
Finansijski izvještaj za 2018. https://media.fkzeljeznicar.ba/2019/05/ ... estaja.pdf
Opet, po ko zna koji put, a iz razloga što su neki govorili da sam "Amarovac" i pljuvač prošle strukture, moram ponoviti da prošlim SKIDAM KAPU za mnoge urađene stvari i da bih najviše volio da su malo spustili ego i nastavili raditi u klubu.
– Prošle godine, 12. oktobra, dva člana kluba su razgovarali sa gospodinom Osimom u vezi njegovog povratka u klub. Mi smo otvoren klub i razgovaramo o potencijalima. Otvoreni smo za bilo koji novi model, i za sve ono što može biti komparativna prednost kluba. Smatram da je ova struktura jedna tačka u vremenu FK Željezničar. To je struktura koja u što kraćem vremenu treba uraditi mnogo kapitalnih stvari za klub. Ako sublimirate 20 ili 30 godina propuštenih šansi i sve smjestite u dvije godine, onda takve pomake treba respektovati. Teško će klub u buducćosti na jednom mjestu imati toliki broj posvećenih ljudi koji su tu samo iz ljubavi prema klubu. To treba definitivno iskoristiti, i u dijelu infrastrukture i u dijelu sportskih rezultata. Kod angažmana šefa struke moraju se poklopiti interesi i ambicije i trenera i kluba. Ako se to posloži, onda je to veoma dobro, i za ovu strukturu, ali i za svaku narednu. Ako se ambicije Amara Osima poklope sa ambicijama kluba, onda ne postoji nijedna osoba u klubu koja će Amaru Osimu onemogućiti da se vrati u klub. Interes kluba je iznad svakog pojedinca. Što se tiče pozajmica osim gospodina Osima i gospodin Šiljak i gospodin Delimustafić imaju isti problem. To su potraživanja. Istraživao sam kompletan slučaj Amara Osima jer se radi o velikom iznosu. Kada sagledate kontekst i tokove novca onda je teško povjerovati da su se takve stvari mogle događati u klubu. Ne postoji nijedan zakonski okvir da se to riješi bez suda. Na adresu kluba je stigla opomena pred tužbu od Amara Osima i klub će morati reagovati na to. To je jedini način da on može ustanoviti stanje svog duga. Kada gledamo širu sliku finansijskog poslovanja onda se pojavljuje i potraživanje kluba prema gospodinu Osimu. Ne bih želio da se opomena pred tužbu od strane advokatske kancelarije Amara Osima pogrešno tumači jer je to u odsustvu dokumentacije jedini validan način dokazivanja.
Valjda ti se neki odgovori sami nametnu. Maj ili Jun 2018. g.