Naravno da nikad nije kasno. Ja sam vise mislio na neke druge stvari. Npr. imas Dadu Sadikovica koji je debitovao jos protiv Plzena, milsim 2013. godine, dakle prije tri godine. On je za to vrijeme odigrao mnogo,mnogo utakmica, mislim da ne mozes vise na njega gledati kao nekog djecaka koji tek nadolazi, jer vec ima mnogo staza u prvom timu. Oni su talenti naravno cak i u tim godinama, ali nisu djeca koju treba nesto prilagodjavati. Memisevic je npr. odigrao svaku utakmicu u sezoni, ne vjerujem da bi ovakav bio da je ulazio zadnjih deset minuta. Tako isto Karacic iz Zrinjskog, Kozulj iz Sirokog je jos uvijek mlad, a vec dugo igra i jos mnogo primjera. Jednostavno ne mozes napraviti igraca ako mu ne dopustis da igra.ponosannavas je napisao/la:Slažem se uglavnom sa tobom. ovdje sam ti replicirao ali odnosi se na prvi post. Ne slažem se sa tobom u jednoj stvari. Kažeš da su samo kod nas momci od 20 talenti. Nije tačno svuda su. Samo je stvar kad si im dao šansu. Evo Vardy se recimo tek sad pokazao kao veliki igrač. neko mu ranije nije dao šansu . Nije ga prepoznao. Isto tako mi Smo VEci dali šansu tek sa 20. Pravu šansu. Tako ima još koliko hoćeš igrača po BiH. Nikad nije kasno dati šansu. Eno Memišević iz Radnika. Njemu su 22, a tek je ove sezone isplivao. Im ajoš dosta primjera. Jednostavno, ako primjetiš talenta nikad nije kasno.sergejevic je napisao/la:@ChWila
Bas to trebamo iskoristiti, veoma je vazno imati takve igrace u ekipi i uz njih davati sansu mladim momcima. Sigurno ce Dino mnogo vise nauciti od Zahorovica, nego od Eldara Hasanovica npr. Tako isto Mujagic od Lendrica, upiti nesto od njega, pratiti njegove kretnje i traziti neki savjet. Naravno treba imati ovako dobru ekipu, ne moraju bas ta djeca igrati svaku utakmicu i da samo oni igraju bez ovih iskusnijih, ali se mora napraviti kombinacija. Jednom ubaciti Mujagica i Kemu da igraju od prve minute, a ostalo popuniti iskusnijim. Drugi put Dinu i Halvadzica, pa onda Zerica staviti s Jovanom i Zahirovicem uz Lendrica i Stevanovica. Njih ces trpiti mozda polusezonu, a vec narednu neces, jer ce regularno doprinositi. Mi sada u tim kombinacijama ne vidimo Memiju jer je on vec igrac na kojeg se mozes osloniti. Vedrana uopste nismo trpili, stavise vadio nas je u mnogim utakmicama. Sto @Omar500 napisa vratiti npr. Jahica i jos nekog od iskusnijih koji su na zalasku karijere, imas izgradjene igrace u vidu Lendrica, Blagojevica, Zahirovica, Stevanovica, Hervasa, Ace, ove mladice, ponekog iskusnijeg i to je prava ekipa.
@addyno1
Uopste nemas garaniju da ces osvojiti titulu sve i da niti jednom momku iz omadisnkog pogona ne pruzis sansu. Tako da ne znam sta da ti tu odgovorim, tesko je postaviti tako stvari. Dati sansu djeci ili titula? Nisam siguran da jedno iskljucuje drugo. Ono sto ja tvrdim jeste da ce taj Zeric sutra biti ponajbolji veznjak u ligi i da ce Mujagic biti prvi strijelac lige. Ako pogodis s njima i napravis od njih prave igrace u skladu s njihovim talentom mozes mnogo vise od njih dobiti nego od Kokota, Stokica, Djermanovica, Djelmica, Bogicevica, Stanica...