Sto se tice Beslije, vec sam mozda pisao o tome, mozda cak i na ovom forumu. Mene je kupio za sva vremena kad se vratio u ona kokuzna vremena, godinu prije dolaska Amara. Hej bolan, covjek moze jos igrati u inostranstvu i uzimati velike pare a on se vraca u Zelju da igra za kikiriki. Toliko smo dotakli dno da su igraci gurali autobus na pripremama, nemaju za kifle a ne za goriva. Idemo na pripreme u Njemacku, tadasnji trener Demir Hotic to sredio preko nekih svojih veza. Tamo deremo dvocifrenom razlikom neke ekipe nase dijaspore i slicne. I onda krece liga, cim je pocelo vidis da od titule i evrope nema nista. Vecina igraca nema kvalitet za Zelju, to je blago receno, dok se Beslija toliko izdvaja svojim kvalitetom da se to cini nestvarno. Ide derbi, i mi sa pokusajem od trenera i sa nekim pokusajima od igraca dobijamo na Grbavici 2:0. Strijelci Bekric i Beslija. Volio bih kad bi se nasi igraci, pogotovo mladi mogli ugledati na Besliju. Karijera fudbalera kratko traje ali postavite sebi pitanje da li ce vas se sjecati navijaci po nekoj dobroj stvari koju ste uradili za klub, hoce li pricati o vama kao nekom heroju koji je svojom gestom odusevio sve navijace i koji ce to prepricavati iz generacije u generaciju. Ljudi moji, za to se zivi. Jedan je Mirsad Beslija !