E ovako..jedan sam od najstarijih, ali sam u anketi stavio dilemu da/ne regionalna liga. Iz razloga što je sve u magli, i što je sve rekla kazala. Jutros sam naveo i neke argumente za i protiv, pa ako kome nije mrsko neka nađe i pročita. Ovaj put čitajući cjelodnevnu diskusiju (koja je stvarno sjajna) htio bih poentirati nešto drugo. Ovdje će odluku donijeti UEFA, i njihova će biti zadnja da/ne regionalna liga. Sigurno će se mnogo pitati i najbogatiji i najorganizovaniji regionalni klubovi, da ih ne nabrajam zna se koji su. Nas (mislim na sve bosanske klubove) neće sigurno nešto puno pitati. Biće samo hoćeš ili nećeš. Ako mi nismo za tu opciju, siguran sam da torpedo, kozojebi, kao i zrinjski,široki, borac, pa i radnik jedva čekaju takvu opciju, dakle treba biti pametan u ovoj opciji. Sa druge strane šta znači regionalna liga? Koje zemlje uključuje? zašto niko ne spominje Mađare? Albance? Grke? Čehe možda? Sve je to neka regija, ne samo ex Yu.
Ova liga bi bila atraktivna, donijela bi jake sponzore, keš, i sigurno bi nakon liga 5-ice bila najjača europska liga. Vrtilo bi se tu lijepih para, i zato je mnogo zainteresovanih. Ne zaboravite predsjednik UEFE je Slovenac, a kod njih osim Maribora i Olimpije sve go ku.rac, oni veliki interes imaju, i sigurno bi klubovi iz "Adriatic" regije (da uljepšam malo) punili stadione u Ljubljani i Mariboru.
I oni koji nisu pročitali tu draft verziju, igrale bi se na jesen grupe po 4 ekipe, a na proljeće kup sistem. To bi bilo sjajno , jer bi tekme u domaćem kupu prepustio mlađim igračima, i imali bi šanse da prije proigraju jače utakmice, ranije sazriju i pokažu svoj potencijal i talenat.
Mnoge nogometne legende, uključujući i Švabu, pa i Amara mislim su za ovo takmičenje....i Meša je jer mu jača reprezentativnu bazu, savez sigurno jer će oni naći šansu da čvaknu nešto za sebe..dakle bojim se ako odbijemo da ćemo ostati u strogoj manjini, i unazaditi naš put u projektu europskog Želje..