Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

igla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon dec 12, 2016 3:47 pm

Ma nema tu puno pameti. Jedino zabraniti gostovanja, ili da blokiraš komplet grad kad ti gostuje Zvezda sa Delijama. Tu bi ti bila potrebna koordinacija vrhunska sa institucijama Srbije, reći im koliko imaju karata i koliko ih smije doći, a i to kad uradiš, doći će ti iz RS-a nenajavljenih bruku, pa eto haj ih na kraju sve i organizuj, opet se može desiti da neka budala baci baklju na drugu stranu i da nastane opšti metež. Jedino rješenje je zabraniti gostovanja. A koji je onda smisao svega toga?

A što se tiče samog kluba i sportskog segmenta, vjerovatno bi došli neki novi sponzori koji bi pomogli stvaranje malo jačeg igračkog kadra, ali nisam siguran i dalje koliko jačeg i na kojem bi nivou onda bili u domaćoj ligi.

Edit: a koliko su nam sigurnosne institucije dobre, govori i bijeg Sefića nakon ubistva dvije djevojke na pješačkom.
Zadnja izmjena: igla, dana/u pon dec 12, 2016 3:49 pm, ukupno mijenjano 1 put.

boju dao si nebu...
Kontakt:

pon dec 12, 2016 3:48 pm

exbabilon je napisao/la:Ako dodje i kad dodje do toga da se igra ova liga neki pametniji ljudi od nas i eksperti ce sjesti za sto i pricati o sigurnosti. Do tad, nama cilj treba biti da izgradimo klub po svim parametrima da smo dostojni regionalne lige, da u njoj ne budemo kanta za nabijanje.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk
:palacgore:
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

SWRA_1921
Kontakt:

pon dec 12, 2016 3:50 pm

Vise od 20 god od rata proslo Bgte... I po ovome vidis da ce ovdje opet biti rat, pitanje je samo vremena...

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon dec 12, 2016 3:54 pm

Nego, drago mi je sto ce Dzenis na posudbu. Dati ga u neku ekipu u federaciji koja igra pod uslovno receno pritiskom i dati izricitu naredbu da se koristi kao SS ili CF.. Kontam ne bi losa opcija bila ni Metaleghehehe ili Vitez.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pon dec 12, 2016 3:54 pm

2001. godine je gostovao partizan na grbavici, proslo bez incidenta
u par navrata i dinamo igrao sa nama, bez problema...
protiv ajduka bio belaj samo... a nista strasno opet...

ako smo prezivjeli ovo, sto ne bi i druge klubove... pravite naucnu fantastiku od ovoga...
100/94/37/34 - i to je to!

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon dec 12, 2016 3:56 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:2001. godine je gostovao partizan na grbavici, proslo bez incidenta

ako smo prezivjeli ovo, sto ne bi i druge klubove... pravite naucnu fantastiku od ovoga...
ocigledno se ne sjecas dinama na grbavici...

1921.ba
Kontakt:

pon dec 12, 2016 3:57 pm

dinamo 2005 je bilo s*ranja, drugi put nije
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pon dec 12, 2016 3:57 pm

Minjore je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:2001. godine je gostovao partizan na grbavici, proslo bez incidenta

ocigledno se ne sjecas dinama na grbavici...
e pa to je sitnica, ako cemo tako, onda ne bi trebali ni igrati ni sa sarajevom...

Vidno Naelektrisani
Kontakt:

pon dec 12, 2016 4:00 pm

Elegant je napisao/la:Polako ljudi ima vremena do Regionalne lige, do tada dajte da nam klub bude sto jaci, infrastruktura sto bolja.

Sta danas rade na istoku, da li je neko obilazi, ima li novih slika ?
Sad je sva paznja usmjerena na regionalnu ligu, ok treba o tome diskutovati ali puno smo otisli sa teme i posvetili se tome.. Posto ce se vrtiti prica o tome predlazem moderatorima da naprave temu Regionalna liga i da se tamo vrti o tome a da mi ovdje nastavimo o nasem Zelji koji jos uvijek igra u okvirama samo BH Premijer lige i kupa.. I posvetimo se vaznijim stvarima od tog regionalnog kupa
A onda su bageri odnijeli stari istok, a vrag odnio šalu..
1921
Ex nick: Lendric Ivan

salle86
Kontakt:

pon dec 12, 2016 4:02 pm

chile je napisao/la:Sto se tice love neka ponudi neko vise i dobice naredni ugovor kod nas je slobodno trziste
Milion puta prežvakana tema ali izgleda da ima i onih koji su prespavali te časove :)
Kod nas se novac od tv prava bukvalno dijeli svima isto.
U normalnim ligama to ide otprilike pola novca se podjeli svima isto, 1/4 se dijeli u zavisnosti od pozicije na tabeli, te 1/4 ukupnog novca se dijeli po broju prenosa utakmica.
I nema logike da isto može dobiti Željo i Olimpik recimo. A kod nas je tako.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

igla
Kontakt:

pon dec 12, 2016 4:06 pm

Da pojasnim, ne govorim ja da to tako treba i sl., već konkretno govorim kakvo je stanje. Pa ko imalo prati politiku, vidi da svaki mjesec imate bar jednu ili dvije agresivne izjave, ova se izvinjava zbog srpskih čokoladica, ovaj joj odgovara, nas optužuju za radikalizam, ovaj joj odgovara... A to su sve državni zvaničnici.

Uzmimo u obzir ko je sve na tribinama, uzmimo u obzir i kakve poruke se šalju sa svih strana preko tih tribina, uzmimo u obzir imena navijačkih podgrupa, uzmimo u obzir da su to ogromne navijačke grupe, dakle ludost je porediti ove naše sa Srbijom i Hrvatskom. (mislim na navijače domaćih "zadojenih" klubova)

A kad se već spominje utakmica protiv Dinama na Grbavici, ista je prekinuta, iako pravi BBB nisu ni došli, već ovi iz Kiseljaka i naših gradova. Pa je opet bila frka. Zadnja protiv Hajduka, Splićani se kunu i dalje da nisu ni ušli u grad bili kad je trajala frka, dakle lično sam pričao s nekima koji govore da su bili zaustavljeni na ulazu u grad i da su ovo Hercegovci bili.

Da se ne pomisli da sam nacionalista, ne daj Bože, zgrožavam se na takve na SVAKOJ strani, ali pričamo o realnom stanju. Jedno je kad dođeš sa rajom na provod u Beograd, a jedno je kad dođeš kao navijačka grupa. Jednostavno, mislim da je to teško izvedivo, bez obzira što je prošlo 20 godina od rata. Oni koji su tad izgubili oca ili brata, nemaju ga ni dan danas, a u glavi imaju određene krivce za to.
Zadnja izmjena: igla, dana/u pon dec 12, 2016 4:07 pm, ukupno mijenjano 1 put.

chile
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon dec 12, 2016 4:07 pm

salle86 je napisao/la:
chile je napisao/la:Sto se tice love neka ponudi neko vise i dobice naredni ugovor kod nas je slobodno trziste
Milion puta prežvakana tema ali izgleda da ima i onih koji su prespavali te časove :)
Kod nas se novac od tv prava bukvalno dijeli svima isto.
U normalnim ligama to ide otprilike pola novca se podjeli svima isto, 1/4 se dijeli u zavisnosti od pozicije na tabeli, te 1/4 ukupnog novca se dijeli po broju prenosa utakmica.
I nema logike da isto može dobiti Željo i Olimpik recimo. A kod nas je tako.
Gdje logika prestaje tu pocinje BiH...klasicni dokaz i ova rasprava o regionalnoj ligi.
Gasi sve **** ti nas nismo nizasta osim za cuvanje stoke i kopanja krompira.

Ps. Nije sve ni u toj sici sto se dobije od tv prava, realno ta prava su takva da za vecinu utakmica nebi dobili ni stoju za prenos. Klub na osnovu ovih prenosa kao najgledaniji je dobio bar 30% vise sponzora i to minimalno a sigurno tu ima i drugih benefita ima raje i na forumu koja se bolje razumije u marketing i te stvari.

Sent from my Plavo Sokocalo
Zadnja izmjena: chile, dana/u pon dec 12, 2016 4:07 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pon dec 12, 2016 4:10 pm

e izraelci su 1965. igrali sa nijemcima fudbal, cesi i poljaci igrali 50ih godina sa nijemcima fudbal... a mi se ovde jos bavimo time 20 godina poslije time... igrali smo sa svim osim zvijezdom i nije bilo mrtvih glava... igrao je dinamo sa partizanom... zvijezda bila par puta u hrvatskoj... itd... opustite se ljudi...

fudbal je u fokusu, i bice ako se samo zabrani gostujuci navijaci...

ChWilla
Kontakt:

pon dec 12, 2016 4:10 pm

mora biti mješoviti kriterij. neki garantovani minimum da dobijaju svi, a ostalo da se dijeli po plasmanu i gledanosti.

a u našoj situaciji to savez sam pregovara i dijeli.
gradi željo boli te *****

zeljeznicka21

pon dec 12, 2016 4:14 pm

samo se sjetite da smo do prije 2 godine Želju slusali na radiju, prije nego sto ista kazete za moju tv, jedini su nam omogucili da gledamo Željina gostovanja, ako ti se svidja fino platis i gledas svoj klub, ako ti se ne svidja paltis telemachu i gledas engleze, jasno da jasnije ne moze bit
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

igla
Kontakt:

pon dec 12, 2016 4:16 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:e izraelci su 1965. igrali sa nijemcima fudbal, cesi i poljaci igrali 50ih godina sa nijemcima fudbal... a mi se ovde jos bavimo time 20 godina poslije time... igrali smo sa svim osim zvijezdom i nije bilo mrtvih glava... igrao je dinamo sa partizanom... zvijezda bila par puta u hrvatskoj... itd... opustite se ljudi...

fudbal je u fokusu, i bice ako se samo zabrani gostujuci navijaci...
Iste te Švabe su se ogradile od Hitlera i postali sila, a kod nas se 20 godina poslije i dalje svi narodi predstavljaju kao žrtve i kao oni koji su najviše upravu.
Ovo je Balkan. Nisam ni ja za to, ali stanje je nažalost takvo.

I dalje tvrdim da je regionalna liga moguća samo ako se zabrane gostovanja, ali koliko će to onda biti zanimljivo za praviti, vidjećemo.

1921.ba
Kontakt:

pon dec 12, 2016 4:18 pm

1921.ba je napisao/la:1921 TV, UPITNIK: Kerim Memija

http://1921.ba/1921-tv-upitnik-kerim-memija-3143" target="_blank
ko nije pogledao :D
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Izlija
Moderator
Kontakt:

pon dec 12, 2016 4:19 pm

Ta regonalna liga i ako se počne igrati to neće biti od ovog ljeta već za par godina, uskoro kreće mali eksperiment sa juniorima koji će pokazati neke organizacione greške i biće učilica za seniorsku ligu. U svakom slučaju daje prostora klubovima da se pripreme za jače takmičenje i dovoljno podignu svoj igrački fond kako bi se mogli predstaviti u što boljem svjetlu. Naš bi klub do tada trebao imati uređenu infrastruktutru koja bi mogla zadovoljiti sigurnosne aspekte na stadionu ali i ono što je bitnije imali bi jaču finansijsku osnovicu kroz profite sa tih tribina i moći će se ozbiljnije ulagati u razvoj igračkog kadra. Ima dovoljno vremena i da odgojimo par finih igrača koje bi mogli staviti u izlog na prodaju ali se razvoju te omladine mora pristupiti daleko ozbiljnije nego što je do sada bio slučaj, na kraju krajeva takva liga bi bila signal i ostalim segmentima da se probaju izdići iz sivila. Sve ovo ja gledam samo kroz prizmu sporta i značaju na kojem bi naš klub dobio igranjem jednog jačeg takmičenja od PL koji bi, ruku na srece, od ove sezone trebao da bude jači nego do sada ali će nam to proljeće pokazati. Ako se u narednih par godina i zakon o sportu malo izmjeni pa se klubovi oslobode preteških nameta i dodatno se otvore potencijalnim investitorima sama činjenica da bi se mogla igrati regionalna liga će možda zaustaviti odliv igračkog kadra pa nećemo morati poklanjati naše talente svijetu jer će i oni imati razlog više da ostanu kroz bolja primanja i bolje igračke uslove. Ako zanemarimo politiku i gledamo samo sport niko živ nebi trebao da ima primjedbu za ovakvim takmičenjem.
イビチャ・オシム

salle86
Kontakt:

pon dec 12, 2016 4:40 pm

Bez da pametujem ali meni lično ne može biti relevantno mišljenje nekoga ko ne živi ovde, na balkanu. Mi smo bolan kolektivno hajvani koje kad pustiš sa lanca nisu isti kao oni koji su vezani. Čim makneš sa ovog brdovitog balkana, ljudi i nemaju lance uopšte.
Nemoj da se zavaravamo, da ne vidimo vukove u ovčijoj koži, da mislimo da su to ovce.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Veteran1965
Kontakt:

pon dec 12, 2016 4:54 pm

E ovako..jedan sam od najstarijih, ali sam u anketi stavio dilemu da/ne regionalna liga. Iz razloga što je sve u magli, i što je sve rekla kazala. Jutros sam naveo i neke argumente za i protiv, pa ako kome nije mrsko neka nađe i pročita. Ovaj put čitajući cjelodnevnu diskusiju (koja je stvarno sjajna) htio bih poentirati nešto drugo. Ovdje će odluku donijeti UEFA, i njihova će biti zadnja da/ne regionalna liga. Sigurno će se mnogo pitati i najbogatiji i najorganizovaniji regionalni klubovi, da ih ne nabrajam zna se koji su. Nas (mislim na sve bosanske klubove) neće sigurno nešto puno pitati. Biće samo hoćeš ili nećeš. Ako mi nismo za tu opciju, siguran sam da torpedo, kozojebi, kao i zrinjski,široki, borac, pa i radnik jedva čekaju takvu opciju, dakle treba biti pametan u ovoj opciji. Sa druge strane šta znači regionalna liga? Koje zemlje uključuje? zašto niko ne spominje Mađare? Albance? Grke? Čehe možda? Sve je to neka regija, ne samo ex Yu.
Ova liga bi bila atraktivna, donijela bi jake sponzore, keš, i sigurno bi nakon liga 5-ice bila najjača europska liga. Vrtilo bi se tu lijepih para, i zato je mnogo zainteresovanih. Ne zaboravite predsjednik UEFE je Slovenac, a kod njih osim Maribora i Olimpije sve go ku.rac, oni veliki interes imaju, i sigurno bi klubovi iz "Adriatic" regije (da uljepšam malo) punili stadione u Ljubljani i Mariboru.
I oni koji nisu pročitali tu draft verziju, igrale bi se na jesen grupe po 4 ekipe, a na proljeće kup sistem. To bi bilo sjajno , jer bi tekme u domaćem kupu prepustio mlađim igračima, i imali bi šanse da prije proigraju jače utakmice, ranije sazriju i pokažu svoj potencijal i talenat.
Mnoge nogometne legende, uključujući i Švabu, pa i Amara mislim su za ovo takmičenje....i Meša je jer mu jača reprezentativnu bazu, savez sigurno jer će oni naći šansu da čvaknu nešto za sebe..dakle bojim se ako odbijemo da ćemo ostati u strogoj manjini, i unazaditi naš put u projektu europskog Želje..
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava