sri nov 09, 2016 9:45 am
Nismo mogli ni pod razno sa Petrovicem napraviti nesto mnogo bolji rezultat od ovog koji je napravljen. To je ta neka vaga otprilike u bod dva. Stvarno je dosao u najnezahvalnijem periodu kada je ekipa totalno psihicki i rezultatski potonula. Trebala je biti pobjeda protiv Celika, po toj nekoj igri, isto tako je trebalo da se desi da uzmemo u Sirokom tri boda,ali smo po igri hladno mogli izgubiti na derbiju. Ostalo je nekako i ocekivano. Sve je to tu negdje.
Kada bi se vratio da citam stotinjak stranica unazad na ovom forumu, otprilike je ordiniralo generalno misljenje da ova ekipa nema muda, nema znanja i da je jedini pravi profesionalac Miro, a poluprofesionalac Lendric.A ostalo su sve amateri. To je javno misljenje velike vecine kod raje. A onda trazimo od Petrovica da sa jednim i pol igracem dodje na tri poraza i osvoji sve moguce u periodu od dva mjeseca. Puno osciliramo sa svojim misljenjima ovde. Ako smo misljenja da igraci koji igraju ne valjaju, onda ne mozemo ocjenjivati Petrovica na taj nacin. Onda bi trebali biti zadovoljni sto on uspijeva deset utakmica ostati neporazen, bez obzira na protivnike i taj se niz prekinuo kada je ekipa odigrala sjajno poluvrijeme u Sirokom, gdje smo rijetko kada i pod najjacim sastavom gubili. A siroki je spominjan u kontekstu da nije bio nikad gori. Sto nije istina kada se nominalno pogledaju svi ti igraci koji tamo igraju. Od Wagnera, Barabana, onog stopera bivseg reprezentativca, Dine Corica koji je godinama tu i slovi za jednog od najboljih igraca na toj poziciji u ligi, mladog golmana koji je sigurno najbollji njihov golman zadnjih godina, sigurno bolji i od Bandovica i od Bilobrka, Krstanovic koji je poznat dobro u regionalnom svijetu u fudbalu, Sesar, Crnov...odlicna ekipa. A mi ih unistili u prvom poluvremenu sa jednim i pol igracem. Znaci da je to Petrovicev plus onda. A izgubimo.
Ima tu sve i za i protiv, ja sam oko nekih drugih stvari mozda malo vise od njega ocekivao, malo cvrsci stav prema igracima, da se igraci useru kad im on vrisne, neke metode sam ocekivao od njega koje su cvrsce i ubjedljivije prema samim igracima. Ali i to je moguce zbog toga sto je tek dosao.
Stice se utisak da je on odigrao puno utakmica pa je i vremenski tu sasvim dovoljno. Ali to jednostavno nije tako. On je do sada podigao u ekipi, bar sto se bodova tice, onoliko koliko je bilo moguce i dosao je nadomak nekog cilja u priblizavanju sa vrhom, pa to nije razlika koja nas sa dvije dobre utakmice u bodovnom smislu ne moze podici odmah gore na tabelu.
Znaci , ima tu pomaka, ali stvarno je jedino moguce ocijeniti trenerov rad ako on ima iza sebe poslozene i mirne pripreme sa ekipom. Odovic je to imao, Mulalic je to imao, Kostic je to imao, zasluzio je onda i Petrovic da to ima. Tek onda, ako ne zaigramo kako treba i ne bude ono sto je ocekivano od njega, ja bih njega analizirao na sve moguce nacine.
Mi sada imamo tri jako vazne utakmice za nas, evo kao sto je @FKZ1921 ukazao neki dan, bolje bi nam bilo da o tome razmisljamo nego o transferima i prelaznim rokovima, jer ovo je aktuelno i jako vazno za nas, mogu samo da napisem da mi je zao sto se u ova dva dana aktueliziraju ta pitanja cak i javno iz kluba, jer ima vremena za to, sad nije momenat pred ovako vazne utakmice, a upravo ta desavanja ove utakmice okrecu iz sredista desavanja u neki drugi smjer. A ti neki potencijalni bodovi bi dali odredjeni mir pred dugu pauzu. A pauza ce, naravno, imati svoje analize. Kako u klubu, tako i medju rajom, pogotovo ovde. Malo mi je zao sto se redosljed radnji poremetio kad je najmanje trebalo.