Novinar mu rekao da neki misle da ne bi trebao počinjati u prvih 11 i čovjek odgovorio da ga ne interesuje šta ljudi pričaju, da psi laju itd. Niti je novinar mislio na sve navijače niti je Lendra rekao da svi navijači laju. Bolje je i ovo što je rekao nego da koristi neke izlizane fraze u smislu kako će se više truditi, da navijači to zaslužuju, i ostale izjave od kojih mi se više povraća. Ja barem ovu njegovu izjavu nisam shvatio da je on rekao da sam ja pas ili da su svi navijači psi. Što se tiče Ćele i pozdrava prema istoku to je bilo više ironično koliko sam ja mogao vidjeti jer su mu isti ti sa istoka zviždali prilikom izlaska sa terena. Prestanite non stop neke teorije zavjere smišljati. Eh da se vratim malo na utakmicu.
Kjosevski - odličan je bio ovu utakmicu, pravovremeni izlasci, 2,3 odlične odbrane i općenito je bio smiren na utakmici. Samo neka ovako nastavi
Memija - Čini mi se da ga je onaj faul, kada je i morao napustiti teren nakratko poremetio. Nakon toga nije više mogao u stopu pratiti Duljevića, gubio se često i ima neke nerezonske poteze kada je dodavanje lopte u pitanju, ali drago mi je da je vratio barem dio svoje stare forme.
Kosorić - može i mora to Aco puno bolje, iako kapiten ne bi trebao djelovati pogubljeno, on je to bio u pojedinim trenucima utakmice. One duge lopte njegove na Lendrića pod hitno Slavko treba izbiti iz glave jer tako apsolutno nećemo ništa uraditi na utakmici.
Boccaccini - imao jedno pogrešno dodavanje gdje smo mogli dobro nadrljati ali srećom završilo se dobro po nas. Što se tiče skok igre, baš kao što sam i očekivao. Jedini se mogao nositi sa Ahmetovićem kojem stvarno skidam kapu što se tiče igre i kretanja na terenu, na stranu "cigančenje" kod faulova. Druga stvar, što mi se stvarno ne sviđa kod Bokačinija su ona izbijanja lopte koja su ponekad bespotrebna ali očigledno mu je takav stil igre, bez puno razmišljanja i komplikovanja.
Siniša - Gubio se na lijevoj strani na samom početku utakmice, gdje mu je Crnkić čini mi se nekoliko puta pobjegao. Vjerovatno je to zbog promjene strane, pa je više išao prema unutra, desno, i tako ostavljao prostor njemu na lijevoj strani. Što se tiče ostatka utakmice sasvim korektno, s tim da ga igrači nisu par puta ispratili kada je krenuo prema naprijed već su mu lopte dodavali uvijek unazad, što je i njega frustriralo.
Radinović - Na našu žalost, osjetilo se to što Uglješa nije trenirao 2 ili 3 dana zbog povrede. Nije definitivno bio u utakmici, previše ležernosti u nekim napadima, ponekad zakomplikuje sam sebi situaciju i ne rješava se lopte na vrijeme. Da je možda Šećerović igrao umjesto njega, trkački bi to vjerovatno bolje izgledalo ali u napadu teško.
Marković - on je svoj posao odradio solidno, ne baš kao u prošlim utakmicama, ali solidno. Treba imati u vidu da je u prošlim utakmicama imao raspoloženog Uglješu pa je tako i Markoviću bilo lakše igrati. Danas to nije bio slučaj i tu smo mogli svi vidjeti šupljinu u našem veznom redu. Zanimljiva je kod njega ta "hladnoća" u igri, onako rutinski uzme loptu i proslijedi je dalje, a da pri tome uvijek nađe najbolje i najlakše rješenje. Mana danas, duel igra, nekako je premekano ulazio u duele što su koristili igrači Sarajeva.
Blagojević - I on je danas bio možda malo ispod svog nivoa ali je opet uradio dosta posla na sredini. Trčao je i za sebe i za Uglješu, uklizavao i po meni je bio "najživlji" dio našeg veznog reda.
Miroslav - A nemam šta tu reći više, bezveze mi da se ponavljam. Svaku utakmicu odradio maksimalno požrtvovano i profesionalno. Danas je dosta napada išlo preko njega, trudio se, umalo se upisao u strijelce, mijenjao strane i šta sve već nije radio na terenu. Aferim.
Križman - Uh, onu njegovu šansu sam vidio u golu ali treba priznati da je Pavlović odlično odbranio. Šta da kažem, igrač koji nekada djeluje zaista nezainteresovano za dešavanja na terenu ali baš iz toga se stvori u nekoj šansi baš kao što je bila ona danas. U prvom poluvremenu se dosta vraćao nazad i pomagao Siniši, u nekim situacijama je imao potez viška ali korektna partija. Drugo poluvrijeme dolazi na naplatu to što nije prošao osnovne pripreme sa ekipom i nakon 65, 70. minute on je "mrtav" igrač. Očekujem nakon zimske pauze da bude konstantan 90 minuta utakmice.
Lendrić - Psi laju a karavani prolaze

. Trudio se danas što jest jest, vršio presing na odbranu Sarajeva ali neće ga gol i to ti je. Treba priznati da nije imao baš i neke izgledne šanse, da kaže čovjek "e ovo si morao dati", ali je u nekim situacijama morao puno bolje reagovati. Drugo, imao je nekoliko pogrešnih dodavanja gdje me stvarno iznervirao kao malo ko. Prvo je bilo ono dodavanje Duljeviću kada mi je pred očima prošlo 15 godina života, a druga situacija kada je mogao dodati Siniši, koji je već krenuo prema naprijed, u prostor loptu ali on je dodaje Siniši iza leđa i tu nam propada potencijalno dobra šansa. Tu sam primijetio da se prvo on naljutio na Sinišu ali kada je vidio da su i Slavko i Siniša ljuti na njega, shvatio je šta je uradio. Mora bolje Ivane!
Prođe derbi i baš kao što rekoh, nakon njega se igra još važnih utakmica. Generalno, ovu utakmicu smo u dosta situacija sami sebi komplikovali nerezonskim dodavanjima, izbijanjima lopte i panikom koju ne mogu nikako objasniti. Naročito drugo poluvrijeme ali eto remi je valjda nakon svega dobar rezultat. Nakon kupa u srijedu, dolazi nam Olimpic dok u istom kolu valjda igraju Zrinjski i Sarajevo. Tu vidim našu šansu da se priključimo samom vrhu tabele, a kasnije je sve moguće jer imamo još utakmica gdje možemo doći do punog plijena. Što se tiče kupa, tu očekujem šansu za Žeru, Mujagu, Nikolića, Lazića, Stanu, neka ostali malo ohlade. Toliko od mene, hvala na pažnji i doviđenja.