pet mar 04, 2016 6:13 pm
Nisam pisao skoro ništa poslije Širokog, pa da se malo osvrnem na tu utakmicu, iako ste vi rekli skoro sve što bih i ja.
Utakmica za pamćenje, navijači ispoštovali svoje, sje*ao sam se kod Grbavice, nije bilo problema. Ponosan na nas! Vidi se da kod nas treba dorade, dobro je što smo dobili prvu utakmicu i to još Širokog. Široki je jaka ekipa i pravi test za nas. Velež će biti još jedan test u kojem ćemo biti suočeni s bunkerom i naelektrisanošću domaćeg tima. Taman prve dvije utakmice dva savršena testa i Edis će imati bolje vizije u glavi.
Neke stvari se ne mogu doraditi preko noći, u tome neće pomoći ni 100 prijateljskih, zato sabura braćo.
Što se tiče Memije, i meni je malo izgledao bezvoljno, ali nimalo beskorisno. Kad je bila priča o njegovom odlasku, napisao sam da je bolje da ostane sad kod nas iz više razloga. Prvo, naše je dijete i mi ćemo ga najviše istrpiti, drugi neće sigurno. Drugo, i nama (prilikom visine transfera) i njemu je bolje ako se izbori za mjesto pored konkurencije, jer će mu to dići rejting, a i mi poslujemo dobro, tako da ga možemo prodati za dobre pare. Mali zna lopte i pokazat će da je prevazišao ovu ligu, prije ili kasnije, ali hoće. Treće, Memija može pomoći nama svojim igrama i zato ga je bolje imati (dok možemo). Strašna je konkurencija na desnoj strani, a to svima odgovara.
Samo lagano, imamo razloga za osmijeh i imat ćemo ga u budućem periodu. Od utakmice do utakmice plava mašina se zahuktava.
Željezničar iznad svega, Željezničar iznad svih! 1921
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice