Kad se sjetim ovoga ništa me ne može iznenaditi:
[video]
https://www.youtube.com/watch?v=vGNpH0beHAw[/video]
Savez je od nastanka bio spoj seljakluka i mahalaštine prožetog pitarlukom (Pušina i co.). Dakle, takav je by design. Kasnije je ko kec na desetku uletio škutorluk i ovi papci iz šume. Nastala je jedna organizacija koja je bila umješana u sve i svašta i koja je solidno živjela za naše standarde. Kralo se, reketirali se potencijalni reprezentativci, sudije žarile i palile, ganjali se nacionalni i lični interesi itd. Nas tu nije nigdje bilo jer se nismo uklopili nikako i nismo se ni snašli, jednostavno mi nismo navikli da se za nešto pitamo. I u neka doba pojavi se Amar jedan vrhunski poznavalac tehnika papanluk eliminacije i napravi rezultat i zajedno s njim stasa jedan Nijaz Brković koji uspije da se ubaci u Savez i za kratko vrijeme pofata sve šeme. Jednostavno frajer ima dara za te stvari. Poklope nam se i rezultati i sve je izgledalo odlično. Međuitm, mi kao klub nismo imali vizije, zasljepljeni rezultatom nismo shvatili zašto je prisusustvo u Savezu u svim porama toliko bitno i nismo vukli strateške poteze kad smo mogli. Nismo iskoristili mogućnost da ciljano ubacujemo ljude u strukture Saveza, a tad smo mogli. Raspadamo se i mi, Savez dotiče dno, UEFA prijeti suspenzijom, kad se više nije imalo kud, ustane stari Ivica i riješi sve za kratko vrijeme. Međutim, opet nismo ušli sistemski. Čim su Ivici ugledali leđa opet se nastavilo po starom i evo već zadnjih par sezona vidimo kako to izgleda. Dolaskom Tanovih para, pitarluk se ponovo povampirio i poklopio sve i tad je nastala kulminacija jednotimlja. Drže sve zajedno sa škutorlukom. Šume nema jer nemaju kluba da valja. Mi smo viška. Imamo Upravu koja je sigurno najbolja poslijeratna Uprava bilo kojeg kluba u državi koja pokušava da nešto napravi i u Savezu dobro znaju da ako uspiju onda nije dobro. Znaju itekako da je najslabija naša tačka sportski rezultat i ako ova Uprava zaplati zaplatiče zbog rezultata. Aktivno su se uključili u sjeba.avanje naših rezultata i zadnje 2-3 sezone imamo katastrofalno suđenje i jedan nevjerovatan kontrast u odnosu na recimo pite koje imaju takav status kakav niko nikad nije imao. Dakle, situacija je vrlo loša i ne vidim zaista načina da se popravi. Ovogodišnje kantonalne izbore opet nismo iskoristili kako treba i opet nas nema nigdje naredne četiri godine. Savez je opet postao nedodirljiv, bahat, rade šta hoće, jednostavno ne možeš im ništa. I takav će biti sve dok ima para, a para ima dok ova reprezentacija ima kakav takav rezultat. Reprezentacija je im glavni izvor prihoda dok god ima stabilnih prihoda bagre se nećemo kutarisati. Jači su od nas i ne možemo se sami kao klub protiv njih boriti, a opet i ako šutiš i trpiš oni još više fursta uzimaju. Ne djeluju slučajno već smišljeno i sa namjerom.
Nas jedino može isčupati neki svemirski rezultat i to prije u Evropi nego ovdje. Treba nam ćudo, a eto sami procijenite koliko se ćuda često dešavaju i kakve su nam šanse. Nisam optimista. Situaciju je dodatno pogoršala i nesnalažljivostu Uprave u sportskom segmentu što je direktno uticalo na rezultat koji nas opet kažem jedino može izvaditi. Prošlo je dosta vremena, a mi smo opet sa Slavkom krenuli od nule pa čak bolje reči i iz minusa.