Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Brkoo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub sep 03, 2016 1:47 am

Omar500 je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:Meni nije jasno sto mi ne radimo ono sto rade svi ostali klubovi u ligi, prijavis igraca na minimalac, das mu nesto na ruke, platis na to smijesne doprinose i porez i u plusu si dugorocno. Jedini mi se pravimo pametni i radimo posteno u ovoj korumpiranoj drzavi gdje je normalno raditi nenormalne stvari, gdje svaki debil poput Koldze moze krsiti zakon i da ne odgovara za to. Ovako sad placas pune iznose i Husicu i ostalim igracima, na to idu doprinosi, pa onda placas porez na to. Ustedili bi milione koje bi mogli uloziti u igracki kadar npr. Ne bi nam se desavali slucajevi poput sad ovog Husica, mozda i bi ali bi mu u tom slucaju dali 20 puta manje za raskid nego sto cemo mu sad dati. Laicki samo razmisljam..
A navikli valjda ljudi tako, a nesto su govorili valjda i zbog sponzora za ubuduce...sad ne znam koliko je istina

Nego, i ja sam za da se teren maksimalno, koliko je moguce, prosiri i produzi. Slavko ce ionako njih jos dodatno na pauzi spremiti sa Seferom.
Ma odmah nismo u istoj poziciji u odnosu na druge klubove i u tome je problem. Mi smo jedini klub u drzavi koji tako posteno radi. Da radimo kako sam vec naveo godisnje bi milione ustedjeli a ovako za par mjeseci za porez izdvajamo vise od pola miliona KM..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub sep 03, 2016 2:05 am

Brkoo je napisao/la:Meni nije jasno sto mi ne radimo ono sto rade svi ostali klubovi u ligi, prijavis igraca na minimalac, das mu nesto na ruke, platis na to smijesne doprinose i porez i u plusu si dugorocno. Jedini mi se pravimo pametni i radimo posteno u ovoj korumpiranoj drzavi gdje je normalno raditi nenormalne stvari, gdje svaki debil poput Koldze moze krsiti zakon i da ne odgovara za to. Ovako sad placas pune iznose i Husicu i ostalim igracima, na to idu doprinosi, pa onda placas porez na to. Ustedili bi milione koje bi mogli uloziti u igracki kadar npr. Ne bi nam se desavali slucajevi poput sad ovog Husica, mozda i bi ali bi mu u tom slucaju dali 20 puta manje za raskid nego sto cemo mu sad dati. Laicki samo razmisljam..
To sam i ja govorio davno, ali ovi nasi hoce profesionalizam u svakom smislu ja sam kritikovao i savez koji trazi da se na igrace mora uolacivati isto kao da rade u bhtelecomu ili negdje drugo jer Zeljo je udruzenje gradjana. Hrvatska nam je najbolji primjer kako je to rijeseno u korist klubova gdje igraci osnuju neki kao obrt na taj fazon ide, a ne kod nas deru kako stignu. Pogotovo sto mi je najvise krivo je to sto sam siguran da Zrinjski i Siroki ne rade sve po zakonu jer vise i budala zna da inspekcija ne smije prnuti dole dok su nama redovne. Sam klub je rekao da ce traziti od porezne upit da se vidi sta je sa drugim klubovima, ali od toga izgleda nema nista

Sent from my C5303 using Tapatalk

MrRiccoli
Kontakt:

sub sep 03, 2016 2:08 am

Ali sad ima i druga strana gdje je svakom igracu i sponzoru radije doci u klub u kojem je sve po ps-u, gdje zna da mu se sve uplacuje i da je siguran, a plus sto se ne brines za licence. Zrinjskom porez nece naci nikad jer njima inspekcija ne smjje doci, a nama ce naci vazda jer nama redovno dolaze.

sajo10
Kontakt:

sub sep 03, 2016 2:21 am

Neznam jeli se pisalo o tome, i nije neka veca stvar, ali vidim na transfermarktu da je i Cemanu ugovor raskinut. Ili je to mozda neka greska admina :)

cikazubo
Kontakt:

sub sep 03, 2016 2:23 am

sajo10 je napisao/la:Neznam jeli se pisalo o tome, i nije neka veca stvar, ali vidim na transfermarktu da je i Cemanu ugovor raskinut. Ili je to mozda neka greska admina :)
Po TM je Bonucci igrač Husare :lol: Toliko o njima..

LARSSON
Kontakt:

sub sep 03, 2016 2:32 am

sajo10 je napisao/la:Neznam jeli se pisalo o tome, i nije neka veca stvar, ali vidim na transfermarktu da je i Cemanu ugovor raskinut. Ili je to mozda neka greska admina :)

http://fsks.ba/index.php/novosti/item/1 ... eljeznicar" target="_blank

sajo10
Kontakt:

sub sep 03, 2016 2:36 am

LARS1921 je napisao/la:

http://fsks.ba/index.php/novosti/item/1 ... eljeznicar" target="_blank
Hvala.

Jos kad bi napisali koliko..ali predpostavljam godinu dana. Sto znaci do ljeta 2018. Inace ugovor na ljeto istice Boccacciniju (ako ga ne vrate na ljeto bice stvarno velika steta), Mujagicu, Cutahiji i Stevanovic Miroslavu...

ChWilla
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub sep 03, 2016 9:41 am

MrRiccoli je napisao/la:
To sam i ja govorio davno, ali ovi nasi hoce profesionalizam u svakom smislu ja sam kritikovao i savez koji trazi da se na igrace mora uolacivati isto kao da rade u bhtelecomu ili negdje drugo jer Zeljo je udruzenje gradjana. Hrvatska nam je najbolji primjer kako je to rijeseno u korist klubova gdje igraci osnuju neki kao obrt na taj fazon ide, a ne kod nas deru kako stignu. Pogotovo sto mi je najvise krivo je to sto sam siguran da Zrinjski i Siroki ne rade sve po zakonu jer vise i budala zna da inspekcija ne smije prnuti dole dok su nama redovne. Sam klub je rekao da ce traziti od porezne upit da se vidi sta je sa drugim klubovima, ali od toga izgleda nema nista

i u hrvatskoj su to rješenje morali nedavno ukinuti, ne znam da li je tome kumovala država ili uefa.

savez nema ništa sa tim, morala bi država promijeniti (ustvari entiteti) zakone o doprinosima ili donijeti poseban.
gradi željo boli te *****

Veteran1965
Kontakt:

sub sep 03, 2016 9:47 am

Ne treba izmisljati toplu vodu. Ako tezimo postati profesionalni, pribliziti se ili postati Europski klub, onda treba slijediti njihovu praksu i nacine poslovanja.
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

ChWilla
Kontakt:

sub sep 03, 2016 9:55 am

opterećenje je preveliko (ma preveliko je i za svakoga drugog, naročito kad vidiš šta dobijaš od države u zamjenu), a smanjiti ga može samo država.

ili to, minimalac i ostalo ispod stola...ali to povlači i da moraš "izvući" keša za dati ispod stola, što je opet samo po sebi nova malverizacija.

exbabilon
Kontakt:

sub sep 03, 2016 9:55 am

Ako im sportski segment ne ide, ekonomski im valjda ide od ruke.. I meni se ogromnim cine ove pare koje mi dajemo na poreze i doprinose, posto idu na punu platu, garantujem da smo jedini s tom praksom u drzavi.. eh sad, nama svaki mjesec iz kase odu velike pare za koje mozemo dovesti neke top igrace sigurno, ali dugorocno se moze uspostaviti sistem koji ce privlaciti sponzore, dobre igrace, navijace koji ce imati povjerenje u ljude koji vode klub itd. Samo je problem ako se davanje visokih plata i placanje velikih poreza i doprinosa nastavi za poluigrace i polovnjake kao sto je to trenutno slucaj. U tom slucaju smo u duplom minusu. Svakako dobro zapazanje @brkoo, i ja sam dosta o tome razmisljao.

storm_raider
Kontakt:

sub sep 03, 2016 9:58 am

Tako nekako. Na duze staze sistem rada ce se isplatiti, jer se to mora vratiti. Samo je bitno da istrajemo.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ChWilla
Kontakt:

sub sep 03, 2016 10:00 am

kad tad će svi to morati dovesti u red, htjeli - ne htjeli. nisu više ni hercegovci tako nedodirljivi kao prije. samo se o tome ne piše jer nikoga van njihove opštine ne zanima da je prošle godine negdje kad i kod nas kontrola bila u širokom brijegu, a i svi to apriori smatraju nemogućim.

ako daješ keš na ruke bez doprinosa, to je prekršaj samo po sebi, ali da bi došao do tog iznosa keša za plate svaki mjesec, moraš ih potencijalno napraviti još niz. i "samo" prekršaja i mogućih k.d.

niko o ovome sad ne bi ni pričao kao o potencijalno negativnom da nisu napravljene greške u selekciji igrača.

exbabilon
Kontakt:

sub sep 03, 2016 10:03 am

ChWilla je napisao/la: niko o ovome sad ne bi ni pričao kao o potencijalno negativnom da nisu napravljene greške u selekciji igrača.
Sva poenta. Svi bi iz kuce prodavali stvari da plate porez na Stilinu platu, a kad gledam Husica krenula bi mi suza da igra i za minimalac.

ChWilla
Kontakt:

sub sep 03, 2016 10:07 am

što je najgore čovjek uopšte nije loš fudbaler. nego eto, stisli ga, stislo ga... :mrgreen:

ako mu moradnu dati 18 plata bolje da ih daju povjeriocima i da ga ostave, možda rahat dušom nešto i napravi :rofl:

storm_raider
Kontakt:

sub sep 03, 2016 10:08 am

Pa on da ima upola u mozgu kao sto ima u nogama bio bi legitimno pojacanje. Ali, dovodjenje njega, sa svim svojim manama, je propust onoga ko ga je doveo, to je jasno.

ChWilla
Kontakt:

sub sep 03, 2016 10:09 am

kako ja rekoh, nikakvo specijalističko ni stručno znanje nije trebalo, samo upitati nekoga iz regije kakav je k'o čovjek...

storm_raider
Kontakt:

sub sep 03, 2016 10:13 am

Upravo tako druze.

Veteran1965
Kontakt:

sub sep 03, 2016 10:19 am

Moraju pojedini ljudi spustiti malo svoje sujete. Kako je ovo timski sport na terenu takav mora biti i u upravljackim strukturama. Sve dok pojedini ne shvate pravicemo fule, i to ne samo u sportskom segmentu. I naravno dok ne izbacimo mahalu iz kluba ne ocekujmo nikakve uspjehe i rezultate.
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

storm_raider
Kontakt:

sub sep 03, 2016 10:21 am

E danas protiv Viteza. Bilo bi dobro zabiljeziti pobjedu bilo kakvu, cisto zbog atmosfere u ekipi. Mislim da cemo imati nekoga na Kupresu, ako nista da javlja kakva je igra.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.

Prijava