Brkoo je napisao/la:Meni nije jasno sto mi ne radimo ono sto rade svi ostali klubovi u ligi, prijavis igraca na minimalac, das mu nesto na ruke, platis na to smijesne doprinose i porez i u plusu si dugorocno. Jedini mi se pravimo pametni i radimo posteno u ovoj korumpiranoj drzavi gdje je normalno raditi nenormalne stvari, gdje svaki debil poput Koldze moze krsiti zakon i da ne odgovara za to. Ovako sad placas pune iznose i Husicu i ostalim igracima, na to idu doprinosi, pa onda placas porez na to. Ustedili bi milione koje bi mogli uloziti u igracki kadar npr. Ne bi nam se desavali slucajevi poput sad ovog Husica, mozda i bi ali bi mu u tom slucaju dali 20 puta manje za raskid nego sto cemo mu sad dati. Laicki samo razmisljam..
To sam i ja govorio davno, ali ovi nasi hoce profesionalizam u svakom smislu ja sam kritikovao i savez koji trazi da se na igrace mora uolacivati isto kao da rade u bhtelecomu ili negdje drugo jer Zeljo je udruzenje gradjana. Hrvatska nam je najbolji primjer kako je to rijeseno u korist klubova gdje igraci osnuju neki kao obrt na taj fazon ide, a ne kod nas deru kako stignu. Pogotovo sto mi je najvise krivo je to sto sam siguran da Zrinjski i Siroki ne rade sve po zakonu jer vise i budala zna da inspekcija ne smije prnuti dole dok su nama redovne. Sam klub je rekao da ce traziti od porezne upit da se vidi sta je sa drugim klubovima, ali od toga izgleda nema nista
Sent from my C5303 using Tapatalk