Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

cala
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub sep 03, 2016 12:31 am

***** ti zivot koliko zavidim starom sto je gledao i uzivao u igrama majstora poput Paprice, Berjana, Nikica i mnogih. Svaki put kad gleda Zelju prica mi o njima a onda slijedi brutalan povratak u stvarnost.

chile
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub sep 03, 2016 12:32 am

MrRiccoli je napisao/la:Hoce li se farbati i ostaki reflektori??? Ja sam mozda dosadan al opet vezano za ove raskide, puno vise bi nas kostali da su ostali em sto bi primali plate em bi uzimali djeci mjesti, ovako imamo nova tri igraca iz nase skole. Najvaznije je sto prema svacijoj prici od ovih upucenijih ljudi iz kluba su uvidjeli svoje greske i da tako ne ide i u tome je najveci dobizak jer sta bi bilo da smo tako nastavili jos godinu.

Sent from my C5303 using Tapatalk
Ne treba na raskide tako gledati.
Oni su realno veliki samar za klub, za koje bi trebao neko i odgovarati.
Ostaje nada da su naucili nesto iz tih gresaka jbg. ponavljamo komsijske greske nasam se da cemo tu stati s kopiranjem njihovih fula.

Sent from my Plavo Sokocalo
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

BHDragons
Kontakt:

sub sep 03, 2016 12:34 am

Ma nek traži pare ima pravo, ali ako ima imalo morala u sebi platio bi on nama da ode a ne mi njemu
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

exbabilon
Kontakt:

sub sep 03, 2016 12:36 am

Ma na ovoj pauzi mi ne fali uopce Zeljina utakmica kao sto to inace biva. Fali mi da se nesto desava za vikend, taj klupski fudbal, pa da pogledam neku utakmicu konkurenata, pa Zeljinu, pa neku evropsku.. ovaj reprezentativni fudbal nije meni toliko interesantan. Danas oni mladi, cini mi se da su igrali jos 2 dana da ne bi vidio smislenog poteza na utakmici...

A od Zelje mi fali malo vise Zelje, onog prepoznatljivog. O tome vec neko vrijeme razmisljam, ali necu da pisem o tome ovdje, ali nikakvu povezanost sa igracima na terenu ne osjecam.. Grbavica kao dom, tribine, pocetak utakmice uz nasu himnu, sve je tu.. ali igraci na terenu, strucni stab.. toliko se cesto mijenjaju, toliko su bolesno prolazni, da uopce ne vidim Zelju u njima. Vidim njih u Zelji, nose oni taj dres, trce, neki se bore, neki ne, neki znaju, neki ne znaju.. ali kad znas da su tu jos mozda koji mjesec, ne bude mi pravo.. kao druzenje sa Pozderom, druzenje sa Bokacinijem, petim, desetim.. kakvo druzenje, koga ce privuci igrac koji je dosao prije 2 mjeseca, a otici ce mozda vec sutra, mozda na zimu, a dalje od ljeta skoro sigurno nece izdrzat.. nikakvog kontinuiteta. Valjda ce biti bolje, gore ne moze. Nadam se da ce se igraci zadrzavati bar 2-3 sezone kod nas. Pa kad vidim tog Ugljesu, da vidim Zelju, da se sjetim njegovih utakmica, golova, trofeja koje je podigao.. Zeba je pored Zelje igrao nema gdje nije, a ja opet kad njega vidim, Zeljo je prva asocijacija. Beslija, Guso, Sehic, Jamak, Zola, Svraka.. mozda ima boljih od njih trenutno, ali ovi su bili godinama tu, ostavili su neki trag, pa su nekako i srcu dragi, bez obzira na sve.

To je neko moje misljenje, moja osjecanja trenutno vezana za Zelju. Uprava je jos relativno nova, ali cine sve da ostanu upamceni jako dugo u historiji Zelje. Ali s igracima je skroz druga stvar.. od postojecih je za mene Bekric=Zeljo, kakav god da je, prepoznatljiv je i uvijek je davao sve od sebe za Zelju. Ovi ostali, slabo.. cak ni nasa djeca. Ima tu igraca koji su na putu da se upisu u neki Zeljin spomenar, ali bojim se da nece docekati i da ce vec otici dalje...

GoodisonPark
Kontakt:

sub sep 03, 2016 12:39 am

MrRiccoli je napisao/la:Hoce li se farbati i ostaki reflektori??? Ja sam mozda dosadan al opet vezano za ove raskide, puno vise bi nas kostali da su ostali em sto bi primali plate em bi uzimali djeci mjesti, ovako imamo nova tri igraca iz nase skole. Najvaznije je sto prema svacijoj prici od ovih upucenijih ljudi iz kluba su uvidjeli svoje greske i da tako ne ide i u tome je najveci dobizak jer sta bi bilo da smo tako nastavili jos godinu.

Sent from my C5303 using Tapatalk
Biće to dobro sve, eno i Slavko kaže da ako hoćeš stranca onda on kao šef mora 110% biti siguran da će taj igrati u prvih 11.

Ne sekirajte se ljudi moji krenuće i našem Želji nabolje, vakat je već a čemu vakat tome je i vrijeme ;)

Nego kad je ta tekma sa Krupom nikad dočekati jbt..

Exbabilon fino ti to napisa, kad malo bolje prokontaš tako i jeste :palacgore:
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

storm_raider
Kontakt:

sub sep 03, 2016 12:41 am

Igramo prvo protiv Viteza, sad preko vikenda na Kupresu. :)

@exbabilon, bravo!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Plavi orkestar
Kontakt:

sub sep 03, 2016 12:44 am

Iz ove izjave Mirsada Baljica,koja je poprilicno stara,se moze zakljuciti koliko nama znaci Istocna tribina.Nadam se njenoj brzoj gradnji.
"Na Grbavici smo pobijedili sve utakmice u Evropi te famozne sezone 1984./85. Zapravo, samo tu nesreću protiv Videotona smatramo porazom, iako smo i tada pobijedili, a trebali smo im zabiti još pet golova, toliko smo bili bolji. Gol nam je zabio Čuhai, koji nikada nikome gol nije zabio, no tako je valjda moralo biti. Mi smo na Grbavici bili kao Indijanci. Bukvalno smo jurišali na protivnike, a stadion okružen navijačima na metar od terena, kao u Engleskoj, te adrenalin koji raste, i raste. Ma, nisi tu mogao, nisi smio izgubiti ni od koga. Da nam je došao Real, i njega bi dobili“, govori Baljić, koji danas živi u Švicarskoj"
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Omar500
Moderator
Kontakt:

sub sep 03, 2016 12:47 am

Plavi orkestar je napisao/la:Iz ove izjave Mirsada Baljica,koja je poprilicno stara,se moze zakljuciti koliko nama znaci Istocna tribina.Nadam se njenoj brzoj gradnji.
"Na Grbavici smo pobijedili sve utakmice u Evropi te famozne sezone 1984./85. Zapravo, samo tu nesreću protiv Videotona smatramo porazom, iako smo i tada pobijedili, a trebali smo im zabiti još pet golova, toliko smo bili bolji. Gol nam je zabio Čuhai, koji nikada nikome gol nije zabio, no tako je valjda moralo biti. Mi smo na Grbavici bili kao Indijanci. Bukvalno smo jurišali na protivnike, a stadion okružen navijačima na metar od terena, kao u Engleskoj, te adrenalin koji raste, i raste. Ma, nisi tu mogao, nisi smio izgubiti ni od koga. Da nam je došao Real, i njega bi dobili“, govori Baljić, koji danas živi u Švicarskoj"
:palacgore: :palacgore: :palacgore:
Neko je pitao za reflektore; da, svaki ce biti prefarban, a ovaj prvi odlicno izgleda!
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

boccaccio
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub sep 03, 2016 12:50 am

chile je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:Čuvena prijeratna ekipa trenera u omladinskom pogonu,koja je dala mnogo dobrih fudbalera : Kulovic,Bajic, Bukal, Saračević, Starovlah..
Gdje ti je glavni baja ciko Radovic... I danas pamtim svoj prvi susret s njim nekih 7-8 god. sam imao, stari me odveo upisati i kaze dobar si mali ali mlad kad napunis 10 javi se.
To su bili treneri i ucitelji u jednom.

Jasta,ljudine,svi do jednog,legende kluba,svi do jednog...bila je to plejada jakih ličnosti, nije ni čudo što su takvi igrači nastajali od ovih trenera,bilo je tu još mnogo trenera ,ali ja sam napisao samo neke koji su pred sam rat bili u trenutnom trenerskom kadru. Ciko Radović je bio tu negdje,mijenjali su se,ali je Ciko jedan od ljudi koji su u samom ratu održali postojanje kluba. Tu su bili on,Miso Smajlovic,Sehovic,direktor na papiru bio Zdenko Jelic,pa Djurbuzovic i onda i Sejo Tica,koji se evo sad ponovo vratio i imaće važnu ulogu da vrati omladinski pogon u stari sjaj.

GoodisonPark
Kontakt:

sub sep 03, 2016 12:53 am

Kad već spomenuste Žvaku Baljica i Grbavicu, sjetih se da je neko ovdje pred početak sezone najavio proširenje terena, a baš sam na jednoj od utakmica upratio da je travnjak još dodatno skraćen (oko 3m) sa istočne strane... Zašto se to radi? Nama baš treba više prostora da lakše razvučemo protivničke bunkere.

Onaj ko je to napravio neka ga poveća pod hitno, pa sad smo bar spremni fizički i to bi nam u mnogome olakšalo posao..
Željo samo Željo!!!

Plava Porodica
Kontakt:

sub sep 03, 2016 12:57 am

U koliko ono bi sutra sa Vitezom?

Sent from my LG-K350 using Tapatalk
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

The Desert Fox
Kontakt:

sub sep 03, 2016 1:00 am

Plava Porodica je napisao/la:U koliko ono bi sutra sa Vitezom?

Sent from my LG-K350 using Tapatalk
17:00 :zeljeznicar1:
Željezničar über alles !

Deutsche Afrikakorps !

Plavi orkestar
Kontakt:

sub sep 03, 2016 1:03 am

GoodisonPark je napisao/la:Kad već spomenuste Žvaku Baljica i Grbavicu, sjetih se da je neko ovdje pred početak sezone najavio proširenje terena, a baš sam na jednoj od utakmica upratio da je travnjak još dodatno skraćen (oko 3m) sa istočne strane... Zašto se to radi? Nama baš treba više prostora da lakše razvučemo protivničke bunkere.

Onaj ko je to napravio neka ga poveća pod hitno, pa sad smo bar spremni fizički i to bi nam u mnogome olakšalo posao..
To je moglo biti uradjeno samo na trazenje strucnog štaba koji smatra da je manje prostora u ovom trenutku povoljnije za ekipu.U vrijeme Bahtica i Nikica širilo se do kraja.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

GoodisonPark
Kontakt:

sub sep 03, 2016 1:12 am

Plavi orkestar je napisao/la:
GoodisonPark je napisao/la:Kad već spomenuste Žvaku Baljica i Grbavicu, sjetih se da je neko ovdje pred početak sezone najavio proširenje terena, a baš sam na jednoj od utakmica upratio da je travnjak još dodatno skraćen (oko 3m) sa istočne strane... Zašto se to radi? Nama baš treba više prostora da lakše razvučemo protivničke bunkere.

To je moglo biti uradjeno samo na trazenje strucnog štaba koji smatra da je manje prostora u ovom trenutku povoljnije za ekipu.U vrijeme Bahtica i Nikica širilo se do kraja.
Zato i govorim, nekad na Grbavici si imao osjećaj da je teren širi nego duži a sad ga skraćuju i sa zapada i sa istoka i sami sebi pravimo problem.. Logika kaže da se lakše braniti na manjem terenu, pa što Barca razjebe kući sve bunkere jer je teren ogroman i ne može se to kvalitetno pokriti ni sa 15 igrača.

Na kraju krajeva popišam se na taj stručni štab koji traži da se skrati teren na Grbavici ma ko to bio!
Željo samo Željo!!!

Plavi orkestar
Kontakt:

sub sep 03, 2016 1:13 am

GoodisonPark je napisao/la:
Plavi orkestar je napisao/la:

Zato i govorim, nekad na Grbavici si imao osjećaj da je teren širi nego duži a sad ga skraćuju i sa zapada i sa istoka i sami sebi pravimo problem.. Logika kaže da se lakše braniti na manjem terenu, pa što Barca razjebe kući sve bunkere jer je teren ogroman i ne može se to kvalitetno pokriti ni sa 15 igrača.

Na kraju krajeva popišam se na taj stručni štab koji traži da se skrati teren na Grbavici ma ko to bio!
Nadam se da ce ga Slavko proširiti i da cemo od tog trenutka i poceti gledati pravog Zelju.

GoodisonPark
Kontakt:

sub sep 03, 2016 1:22 am

Nadam se i ja a kad ga vidim prvi put ja cu mu to lično predložiti. Ako struka traži da se skrati teren jedini razlog može biti da ekipa nije dovoljno trkački spremna i za to bi trebalo stručnom štabu odbijati pola plate svaki mjesec jer nisu uradili svoj posao.

Čuj skratite mi teren, o jbm ti aut liniju ko izmisli da se može pomjerati, pa baš nikako da dušom dahnemo..
Željo samo Željo!!!

Brkoo
Kontakt:

sub sep 03, 2016 1:23 am

Meni nije jasno sto mi ne radimo ono sto rade svi ostali klubovi u ligi, prijavis igraca na minimalac, das mu nesto na ruke, platis na to smijesne doprinose i porez i u plusu si dugorocno. Jedini mi se pravimo pametni i radimo posteno u ovoj korumpiranoj drzavi gdje je normalno raditi nenormalne stvari, gdje svaki debil poput Koldze moze krsiti zakon i da ne odgovara za to. Ovako sad placas pune iznose i Husicu i ostalim igracima, na to idu doprinosi, pa onda placas porez na to. Ustedili bi milione koje bi mogli uloziti u igracki kadar npr. Ne bi nam se desavali slucajevi poput sad ovog Husica, mozda i bi ali bi mu u tom slucaju dali 20 puta manje za raskid nego sto cemo mu sad dati. Laicki samo razmisljam..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sub sep 03, 2016 1:37 am

http://sport1.ba/dok-jedni-odrastaju-na ... -utakmice/" target="_blank

nešto u kasne sate
Željezničar ante portas !

Omar500
Moderator
Kontakt:

sub sep 03, 2016 1:38 am

Brkoo je napisao/la:Meni nije jasno sto mi ne radimo ono sto rade svi ostali klubovi u ligi, prijavis igraca na minimalac, das mu nesto na ruke, platis na to smijesne doprinose i porez i u plusu si dugorocno. Jedini mi se pravimo pametni i radimo posteno u ovoj korumpiranoj drzavi gdje je normalno raditi nenormalne stvari, gdje svaki debil poput Koldze moze krsiti zakon i da ne odgovara za to. Ovako sad placas pune iznose i Husicu i ostalim igracima, na to idu doprinosi, pa onda placas porez na to. Ustedili bi milione koje bi mogli uloziti u igracki kadar npr. Ne bi nam se desavali slucajevi poput sad ovog Husica, mozda i bi ali bi mu u tom slucaju dali 20 puta manje za raskid nego sto cemo mu sad dati. Laicki samo razmisljam..
A navikli valjda ljudi tako, a nesto su govorili valjda i zbog sponzora za ubuduce...sad ne znam koliko je istina

Nego, i ja sam za da se teren maksimalno, koliko je moguce, prosiri i produzi. Slavko ce ionako njih jos dodatno na pauzi spremiti sa Seferom.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

chile
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

sub sep 03, 2016 1:41 am

boccaccio je napisao/la:
chile je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:Čuvena prijeratna ekipa trenera u omladinskom pogonu,koja je dala mnogo dobrih fudbalera : Kulovic,Bajic, Bukal, Saračević, Starovlah..
Gdje ti je glavni baja ciko Radovic... I danas pamtim svoj prvi susret s njim nekih 7-8 god. sam imao, stari me odveo upisati i kaze dobar si mali ali mlad kad napunis 10 javi se.
To su bili treneri i ucitelji u jednom.

Jasta,ljudine,svi do jednog,legende kluba,svi do jednog...bila je to plejada jakih ličnosti, nije ni čudo što su takvi igrači nastajali od ovih trenera,bilo je tu još mnogo trenera ,ali ja sam napisao samo neke koji su pred sam rat bili u trenutnom trenerskom kadru. Ciko Radović je bio tu negdje,mijenjali su se,ali je Ciko jedan od ljudi koji su u samom ratu održali postojanje kluba. Tu su bili on,Miso Smajlovic,Sehovic,direktor na papiru bio Zdenko Jelic,pa Djurbuzovic i onda i Sejo Tica,koji se evo sad ponovo vratio i imaće važnu ulogu da vrati omladinski pogon u stari sjaj.
Dino je u ratu vodio djecu, dosta turnira su igrali na otoci i cwili.
Steta sto takve gromade sad nisu u klubu.
Fino je vidjeti da se Tica vratio, za nadati se da cemo u klubu i ono njega vidjati vise igraca i ljudi koji su ponos kluba, narocito u radu s mladima.

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

Prijava