sergejevic je napisao/la:FaraonTM je napisao/la:sergejevic je napisao/la:Mi nemamo igraca koji ce uzeti loptu i osvojiti deset metara terena, proci nekoga, napraviti visak i to je sve sto nam fali. Prosle godine nam je takodjer falilo. Miroslav nije takav igrac, on dobro koristi prostor koji mu ostane i dobro ubacuje loptu. Samo pogledati sta je jucer Ordagic uradio kod prvog gola, ili Veselinovic cijelu utakmicu, Duljevic kod kona, Peko kod Zrinjskog. Cim neko prodje jednog igraca razbio je pola odbrane protivnika, odmah neko drugi mora izaci na njega, sto otvara prostor za druge, a mi imamo Lendrica i Miroslava koji bi uzivali u tom prostoru. Od toga sve krene, stoper do beka, ovaj do veznog, vezni na krilo, ovaj u sredinu, lopta prema napadacu koji izgubi loptu. Niko da primi loptu i da krene s njom prema golu.
Imamo mi takvog igrača itekako, zove se Jovan Blagojević, protiv Olimpika i Širokog je dosta puta osvojio prostor al' protiv Slobode jučer nije ni mogao jer ne smije ni on krenuti naprijed jer zna ako izgubi loptu da je to pola gola sa obzirom da mu je kolega u veznom redu Bekrić koji jednostavno nije taj tip igrača koji može biti osigurač. Blagojević igra bitno drugačije kada je u paru sa Bekrićem u odnosu kada je u paru sa Uglješom ili Šećerovićem.
Veza Blagojević-Bekrić može možda proći protiv Olimpika, Viteza, Mladosti, Krupe (i to možda) al' Boga mi protiv ovih jačih timova i to u gostima nema šanse.
Imao je Blagojevic prosle sezone iza sebe Zahirovica ili Zolotica pa nije pokazao da to moze. On ti je nesto izmedju ove dvojice i tog igraca kojeg ja spominjem. Jovan je dobar u oba pravca, ali nije odlican niti u jednom, igrac koji diktira tempo igre, prenosi loptu naprijed, dobar iz drugog plana, ima dobar pregled igre. On da ima i tu crtu prema naprijed sada bi igrao u Leverkuzenu najmanje. On i kada napravi nesto naprijed donese losu odluku, ne znam da li neko ima statistku njegovih golova i asistencija u karijeri, ali mislim da nije neka zavidna brojka. Takodjer i nazad zna ispasti kao zadnji levat jer pokusava klizecim uzeti loptu, sto nikada neces vidjeti kod pravog zadnjeg veznog koji ili uzme loptu ili dobije zuti karton.
Imao je prošle sezone Blagojević iza sebe Zahirovića/Zolotića al' je imao ispred sebe Bekrića, a Mulalić je do iznemoglosti forsirao igru na Samira tako da se nama prošlu polusezonu igra zasnivala na davanje lopte Bekriću koji je po pravilu izgubi već nakon dva dodira i onda više nema igra, nema sredine terena ide se bunarenjem od strane Kosorića i Bogičevića na hudog Lendrića kojeg pojedu protivnički štoperi i bekovi.
Bukvalno smo sami sebe uništili na sredini terena forsiranjem Bekrića koji je prošlu polusezonu bio blago rečeno loš. A Blagojeviću kad dadneš slobodu da smije povući loptu naprijed i da sam nešto iskreira tek onda vidiš kakav je to majstor, to smo vidjeli u Europi prošle godine kada je u paru sa Amirom igrao fenemenalno jer im se igra nije svodila na "Daj je Bekriću" odnosno u tom slučaju Dadi Sadikoviću koji je igrao kao neku desetku u Europi nego se igrala fina pas igra na sredini terena pa na krilo Đelmiću ili Kokotu. Vidjeli smo protiv Olimpica kako je to lijepo izgledalo od strane Blagojevića pa i protiv Širokog sa tim da je i tu igrao u paru sa Bekrićem al' se Široki branio pa je Blagojeviću bilo bezbolnije krenuti naprijed sa loptom pa i ako je izgubi nema šanse da Široki u kontri bude imao više igrača od nas.
Pa čak i u jesenjem dijelu Blagoje je bio najbolji naš igrač, on je sam držao sredinu terena jer je Dado pao u formi nakon Evrope. Ja čvrsto stojim pri tome da ukoliko želimo maksimalno "eksploatisati" našu sredinu tu u paru moraju igrati Blagoje i Uglješa/Šećerović, u formaciji 4-4-2 koja je ok formacija za bilo kojeg protivnika kući i za brat bratu 9 od 11 protivnika u gostima.
Što se tiče konkretno Bekrića on je ove sezone dobar (dobar sa obzirom kako je odigrao prošlu polusezonu) al' je poenta da su Blagojević, Uglješa i Šećerović jednostavno bolji i od ove trojke se moraju izabrati dva igrača za prvu postavu, Tuce tu nema mjesta bez obzira koliko ga neko od vas/nas gotivio (a i meni je drag igrač).