Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Plava Porodica
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet avg 11, 2016 5:56 pm

LARS1921 je napisao/la:http://sport1.ba/bivsi-igrac-dinama-stize-na-grbavicu/

Ko je pisao za Lelića, sad jel istina bila ili šta ne znam :D
Sinoc javno preko foruma zamolim Cenana da ga kontaktira, nije ni osvanulo vec je uradjeno.
Hvala Cenane :kafa:

Sent from my LG-K350 using Tapatalk
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

boju dao si nebu...
Kontakt:

Re: FK Željezničar

čet avg 11, 2016 5:57 pm

Bice ovo ok...par rotacija i sve ce doci na svoje.
Idemo dalje!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Virtu4L

čet avg 11, 2016 6:01 pm

Ajzea je napisao/la:
Virtu4L je napisao/la:Mislim da već nekih desetak utakmica zaredom nema ni asistenciju, a kamoli gol, pazi, desetka u ekipi.
To ti ne vidis dobro. Bekric je najbolji. Sagnite se hejteri...
Brojevi ne lažu, imaš tzv. desetku koja nit je dala nit je namjestila gol već deset utakmica, u tih deset utakmica Željo je pobijedio Širokog i Olimpika.
GoodisonPark je napisao/la:E čuj Tuce nas koštao evrope, hajd da i to pročitam, to su neki novi momenti... Još frajer desetka u formaciji 4 4 2 :roll:
Ne, kad nas je koštao Evrope igrali smo formaciju 4-2-3-1 sa Lendrićem u napadu, dakle idealna formacija za desetku, pomiješao si sezone.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

sergejevic

čet avg 11, 2016 6:01 pm

FaraonTM je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:Mi nemamo igraca koji ce uzeti loptu i osvojiti deset metara terena, proci nekoga, napraviti visak i to je sve sto nam fali. Prosle godine nam je takodjer falilo. Miroslav nije takav igrac, on dobro koristi prostor koji mu ostane i dobro ubacuje loptu. Samo pogledati sta je jucer Ordagic uradio kod prvog gola, ili Veselinovic cijelu utakmicu, Duljevic kod kona, Peko kod Zrinjskog. Cim neko prodje jednog igraca razbio je pola odbrane protivnika, odmah neko drugi mora izaci na njega, sto otvara prostor za druge, a mi imamo Lendrica i Miroslava koji bi uzivali u tom prostoru. Od toga sve krene, stoper do beka, ovaj do veznog, vezni na krilo, ovaj u sredinu, lopta prema napadacu koji izgubi loptu. Niko da primi loptu i da krene s njom prema golu.
Imamo mi takvog igrača itekako, zove se Jovan Blagojević, protiv Olimpika i Širokog je dosta puta osvojio prostor al' protiv Slobode jučer nije ni mogao jer ne smije ni on krenuti naprijed jer zna ako izgubi loptu da je to pola gola sa obzirom da mu je kolega u veznom redu Bekrić koji jednostavno nije taj tip igrača koji može biti osigurač. Blagojević igra bitno drugačije kada je u paru sa Bekrićem u odnosu kada je u paru sa Uglješom ili Šećerovićem.

Veza Blagojević-Bekrić može možda proći protiv Olimpika, Viteza, Mladosti, Krupe (i to možda) al' Boga mi protiv ovih jačih timova i to u gostima nema šanse.
Imao je Blagojevic prosle sezone iza sebe Zahirovica ili Zolotica pa nije pokazao da to moze. On ti je nesto izmedju ove dvojice i tog igraca kojeg ja spominjem. Jovan je dobar u oba pravca, ali nije odlican niti u jednom, igrac koji diktira tempo igre, prenosi loptu naprijed, dobar iz drugog plana, ima dobar pregled igre. On da ima i tu crtu prema naprijed sada bi igrao u Leverkuzenu najmanje. On i kada napravi nesto naprijed donese losu odluku, ne znam da li neko ima statistku njegovih golova i asistencija u karijeri, ali mislim da nije neka zavidna brojka. Takodjer i nazad zna ispasti kao zadnji levat jer pokusava klizecim uzeti loptu, sto nikada neces vidjeti kod pravog zadnjeg veznog koji ili uzme loptu ili dobije zuti karton.

Virtu4L

čet avg 11, 2016 6:03 pm

Ako sam dobro shvatio, Bekrić ispade bolji od Blagojevića.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

Leon_Professional
Kontakt:

čet avg 11, 2016 6:05 pm

Virtu4L je napisao/la:
Leon_Professional je napisao/la:Samo stavljajte Tuceta u prvu I branite ga, obit ce vam se o glavu.
Ne razumijem ih, braniti igrača koji nas je prošle godine koštao Evrope, a i u ovoj nema nikakvog napretka mi je van svake pameti. Ono, vidiš da ne može, da se pati, da ne može da izdrži tempo ovog fudbala, ali eto, on je Tuce pa ćemo ga nekako gurati u ekipu.

I da, već nam se on obio o glavu, prošle a evo i ove sezone ;)
Bas sam i ja bio sretan kad je dosao, na pocetku ga branio i pokazivao statistiku, pa mi se obilo o glavu prosle sezone. Ove sezone ista prica, Tuce ne moze da odgovori zahtjevima ove igre, vjerovatno bi i on volio da moze ali ako ne ide onda Boze moj.
Mada Tuce je nase dijete, ima 19 godina i treba ga istrpiti :kafa:

Plava Porodica
Kontakt:

čet avg 11, 2016 6:06 pm

A vala nisam ni ja za Bekrica,ali ne bi sigurno igrali i Bekric i Beganovic u timu da ih SVAKI trener ne ubacuje,a ubacuje ih iz razloga jer nesto imaju,neki upgrade u odnosu na druge igrace.
Eh sta sad imaju,ja laik ne vidim .

Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Leon_Professional
Kontakt:

čet avg 11, 2016 6:07 pm

Plava Porodica je napisao/la:

Sinoc javno preko foruma zamolim Cenana da ga kontaktira, nije ni osvanulo vec je uradjeno.

January 8 2016 :cigara:
Zadnja izmjena: Leon_Professional, dana/u čet avg 11, 2016 6:08 pm, ukupno mijenjano 1 put.

EdisMulalic
Kontakt:

čet avg 11, 2016 6:08 pm

Izlija je napisao/la:
EdisMulalic je napisao/la:Samo da pozdravim Simeonea, Murinja, Kontea, Fergusona i Alegrija. Pa kako vas nije sramota srati ovdje dva dana, sto niste bili mangupi pa otisli u Tuzlu izlit taj bjes i grmit na tribini? NAVIJACI veliki, sa sport1 foruma. Dodji na utakmicu, zagrmi, daj podrsku, prestani srat. Ako ti se svidja, ne svidja, upali Real i gledaj. Nasladjujemo se pitarima, postali smo gori od njih. Nek vas bude sramota, a prepoznat ce se ovi. Toliko
Pa sad.... i jesi i nisi u pravu.... iako ima par komentatora koji nisu zaslužili pažnju ali velika većina ljudi ovdje vrlo dobro zna šta je fudbal, šta su gostovanja i neki su išli na njih kad većina vas nije ocu ni u m*dima bila, vrlo dobro poznaju našu ligu i uslove u njoj i ide redovno na utakmice pa barem na one domaće, neki koji su vani a ima ih fin broj imaju objektivan razlog zašto nisu na tekmama ali zato redovno učestvuju u svim navijačkim akcijama i potpomažu navijačku scenu u BiH i niko od nas nije zaslužio takvo obraćanje a pogotovo dovođenje portala Sport1 (koji je za naše navijače učinio veliku stvar) u negativan kontekst sa pojedinim članovima koji su više dodijali i Bogu i narodu ali upravo zbog čvrstine rukovodećih ljudi ovog portala da svi imaju pravo da iznesu šta misle, pa i ti među njima, imamo i održavamo otvorenu diskusiju.
Ono što jesi u pravu je da podrška timu ne smije splasnuti već porasti nakon ovakvih mečeva, iako to se tako ne odvija u praksi jer nas j*be naš balkanski mentalitet svi mi ovdje bi voljeli da je naš hram fudbala pun svaku utakmicu i tome treba težiti. Ovakvi istupi kao što je tvoj neće doprinjeti punjenju tribina i ako bi klub zauzeo takav stav vrlo brzo bi se utakmice odigravale pred 200 navijača.
Nisi me shvatio uopste. Ovo je bilo obracanje max 4 osobe ovdje. Zato sam i napisao, prepoznat ce se. Te 4 osobe iz kola u kolo, iz dana u dan seru i sire negativnu energiju. Svaki od njih je strucnjak i poznavalac. Portal sport1 uopste nisam doveo u nikakav negativan kontekst, prokomentarisao sam samo njihove, da kazem istupe, i napisao. Nista lose. Svi smo mi ovdje da damo podrsku klubu, svaka diskusija je normalna, diskutujem i ja. I mnogo toga se ne svidja ni meni, al jel to razlog da serem i pljujem iz dana u dan?

sergejevic

Vjerovatno ti ocekujes da Bekric kao centralni vezni raznese u duelu Karica, prodje Zebu i Veselinovica koji odmah napadaju, onda zaobidje Merzica, prezivi start Stjepanovica koji ce mu radije slomiti noge nego da ga pusti, onda da izmedju Dzidica i Mehmedagica izbaci Stevu koji vec dugo vremena ceka loptu u noge. Mislim da je previse za ocekivati.

Ako se pitas sta nabrojani igraci rade pronadji snimak utakmice i vidi kako Ordagic prolazi izmedju nasa dva igraca gdje Bevab ne uspjeva ni da faul napravi i namjesta gol, ili kako prolazi uz nasu korner liniju dok nasi ne znaju gdje je lopta, da ne pricamo o Veselinovicu kojeg nasi nisu mogli s golfom stici jucer. Takodjer moze se naci gol Peke sinoc protiv Sirokog ili kako prolazi igrace Legije, Duljevic na derbiju gdje je Husic dobio dva zuta zbog njegovih prodora. A sada ti meni navedi primjer gdje Blagojevic ili Stevanovic prolaze okomito prema golu protivnika.

Ajzea
Kontakt:

Znam da bi Samir vise od svega volio da nam moze pomoci, da bih dao sve da nam pomogne.. Ali ne moze, tu sva prica zavrsava. Ima neko ko moze, na klupi sjedi..

GoodisonPark
Kontakt:

čet avg 11, 2016 6:09 pm

Virtu4L je napisao/la:Mislim da već nekih desetak utakmica zaredom nema ni asistenciju, a kamoli gol, pazi, desetka u ekipi.
Evo posta, prošle sezone na zadnje možda 4-5 utakmica nema asistenciju ili gol kao desetka, ove sezone to nije. Znači nije 10 već brat bratu pola od toga. a i to je bilo prošle sezone kad nam je cijela ekipa i igra bila izbij nabij. Ove sezone Bekrić mnogo bolji, čak i odskače od prosjeka ekipe.

Avlami ima njegovu statistiku sigurno pa neka nam postavi...
Zadnja izmjena: GoodisonPark, dana/u čet avg 11, 2016 6:11 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Virtu4L

čet avg 11, 2016 6:10 pm

sergejevic je napisao/la:Imao je Blagojevic prosle sezone iza sebe Zahirovica ili Zolotica pa nije pokazao da to moze.
Ne. On je prošle sezone igrao u paru sa Zahirovićem ili Zolotićem i nije ih imao iza sebe, a ispred je bio Samir Bekrić, tako da zaista ne znam o čemu pričaš.

Virtu4L

čet avg 11, 2016 6:12 pm

GoodisonPark je napisao/la:Evo posta, prošle sezone na zadnje možda 4-5 utakmica nema asistenciju ili gol kao desetka, ove sezone to nije. Znači nije 10 već brat bratu pola od toga.

Ma ne treba mi avlami, znam svaku utakmicu napamet. Baš kako si napisao, zadnjih 4-5 utakmica u prošloj sezoni nije imao nikakav učinak, a kada smo mi izgubili Evropu? Upravo u tih zadnjih 4-5 utakmica, od derbija pa na ovamo ;)

FaraonTM
Kontakt:

čet avg 11, 2016 6:13 pm

sergejevic je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:Mi nemamo igraca koji ce uzeti loptu i osvojiti deset metara terena, proci nekoga, napraviti visak i to je sve sto nam fali. Prosle godine nam je takodjer falilo. Miroslav nije takav igrac, on dobro koristi prostor koji mu ostane i dobro ubacuje loptu. Samo pogledati sta je jucer Ordagic uradio kod prvog gola, ili Veselinovic cijelu utakmicu, Duljevic kod kona, Peko kod Zrinjskog. Cim neko prodje jednog igraca razbio je pola odbrane protivnika, odmah neko drugi mora izaci na njega, sto otvara prostor za druge, a mi imamo Lendrica i Miroslava koji bi uzivali u tom prostoru. Od toga sve krene, stoper do beka, ovaj do veznog, vezni na krilo, ovaj u sredinu, lopta prema napadacu koji izgubi loptu. Niko da primi loptu i da krene s njom prema golu.
Imamo mi takvog igrača itekako, zove se Jovan Blagojević, protiv Olimpika i Širokog je dosta puta osvojio prostor al' protiv Slobode jučer nije ni mogao jer ne smije ni on krenuti naprijed jer zna ako izgubi loptu da je to pola gola sa obzirom da mu je kolega u veznom redu Bekrić koji jednostavno nije taj tip igrača koji može biti osigurač. Blagojević igra bitno drugačije kada je u paru sa Bekrićem u odnosu kada je u paru sa Uglješom ili Šećerovićem.

Veza Blagojević-Bekrić može možda proći protiv Olimpika, Viteza, Mladosti, Krupe (i to možda) al' Boga mi protiv ovih jačih timova i to u gostima nema šanse.
Imao je Blagojevic prosle sezone iza sebe Zahirovica ili Zolotica pa nije pokazao da to moze. On ti je nesto izmedju ove dvojice i tog igraca kojeg ja spominjem. Jovan je dobar u oba pravca, ali nije odlican niti u jednom, igrac koji diktira tempo igre, prenosi loptu naprijed, dobar iz drugog plana, ima dobar pregled igre. On da ima i tu crtu prema naprijed sada bi igrao u Leverkuzenu najmanje. On i kada napravi nesto naprijed donese losu odluku, ne znam da li neko ima statistku njegovih golova i asistencija u karijeri, ali mislim da nije neka zavidna brojka. Takodjer i nazad zna ispasti kao zadnji levat jer pokusava klizecim uzeti loptu, sto nikada neces vidjeti kod pravog zadnjeg veznog koji ili uzme loptu ili dobije zuti karton.
Imao je prošle sezone Blagojević iza sebe Zahirovića/Zolotića al' je imao ispred sebe Bekrića, a Mulalić je do iznemoglosti forsirao igru na Samira tako da se nama prošlu polusezonu igra zasnivala na davanje lopte Bekriću koji je po pravilu izgubi već nakon dva dodira i onda više nema igra, nema sredine terena ide se bunarenjem od strane Kosorića i Bogičevića na hudog Lendrića kojeg pojedu protivnički štoperi i bekovi.

Bukvalno smo sami sebe uništili na sredini terena forsiranjem Bekrića koji je prošlu polusezonu bio blago rečeno loš. A Blagojeviću kad dadneš slobodu da smije povući loptu naprijed i da sam nešto iskreira tek onda vidiš kakav je to majstor, to smo vidjeli u Europi prošle godine kada je u paru sa Amirom igrao fenemenalno jer im se igra nije svodila na "Daj je Bekriću" odnosno u tom slučaju Dadi Sadikoviću koji je igrao kao neku desetku u Europi nego se igrala fina pas igra na sredini terena pa na krilo Đelmiću ili Kokotu. Vidjeli smo protiv Olimpica kako je to lijepo izgledalo od strane Blagojevića pa i protiv Širokog sa tim da je i tu igrao u paru sa Bekrićem al' se Široki branio pa je Blagojeviću bilo bezbolnije krenuti naprijed sa loptom pa i ako je izgubi nema šanse da Široki u kontri bude imao više igrača od nas.

Pa čak i u jesenjem dijelu Blagoje je bio najbolji naš igrač, on je sam držao sredinu terena jer je Dado pao u formi nakon Evrope. Ja čvrsto stojim pri tome da ukoliko želimo maksimalno "eksploatisati" našu sredinu tu u paru moraju igrati Blagoje i Uglješa/Šećerović, u formaciji 4-4-2 koja je ok formacija za bilo kojeg protivnika kući i za brat bratu 9 od 11 protivnika u gostima.

Što se tiče konkretno Bekrića on je ove sezone dobar (dobar sa obzirom kako je odigrao prošlu polusezonu) al' je poenta da su Blagojević, Uglješa i Šećerović jednostavno bolji i od ove trojke se moraju izabrati dva igrača za prvu postavu, Tuce tu nema mjesta bez obzira koliko ga neko od vas/nas gotivio (a i meni je drag igrač).
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Plava Porodica
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

čet avg 11, 2016 6:14 pm

Leon_Professional je napisao/la:
Plava Porodica je napisao/la:

January 8 2016 :cigara:
Laziraju datum :ganja:

Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

avlami97
Kontakt:

čet avg 11, 2016 6:14 pm

Virtu4L je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:
To ti ne vidis dobro. Bekric je najbolji. Sagnite se hejteri...
Brojevi ne lažu, imaš tzv. desetku koja nit je dala nit je namjestila gol već deset utakmica, u tih deset utakmica Željo je pobijedio Širokog i Olimpika.
GoodisonPark je napisao/la:E čuj Tuce nas koštao evrope, hajd da i to pročitam, to su neki novi momenti... Još frajer desetka u formaciji 4 4 2 :roll:
Ne, kad nas je koštao Evrope igrali smo formaciju 4-2-3-1 sa Lendrićem u napadu, dakle idealna formacija za desetku, pomiješao si sezone.
Bekrić je prošlu polusezonu sa 3 gola i 5 asistencija u 11 prvenstvenih utakmica, od čega samo 3 po 90 minuta bio jedan od najzaslužnijih što smo od borbe za opstanak došli u situaciju da se borimo za izlazak u Evropu. U ključnim prvenstvenim utakmicama i serije od 8 uzastopnih pobjeda Lendrić i Bekrić su umjesto gola pogađali prečke i stative (Zrinjski i Čelik), da je kojim slučajem jedna ušla od 5-6 njihovih prečki i stativa, vjerovatno bi izborili Evropu.

U ovoj sezoni, Bekrić je odigrao jednu cijelu utakmicu (pitari) i igrao je više na našoj nego na suparničkoj polovini. Takav mu je zadatak. Blagojević igra ispred Bekrića. U formaciji koju sada igramo treba nam ekstra lijevo krilo (tipa M. Stevanović) i tada je nebitno ko bi igrao u paru sa Blagojevićem (šećer, Uglješa, Tuce), a do tada to moramo krpiti jakim veznjakom ili Pozderom, Halvadžićem i Lazićem koji nisu kvalitet jednog Mire Stevanovića.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

sergejevic

čet avg 11, 2016 6:15 pm

Virtu4L je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:Imao je Blagojevic prosle sezone iza sebe Zahirovica ili Zolotica pa nije pokazao da to moze.
Ne. On je prošle sezone igrao u paru sa Zahirovićem ili Zolotićem i nije ih imao iza sebe, a ispred je bio Samir Bekrić, tako da zaista ne znam o čemu pričaš.
Pa vidim da ne znas. Pusti se ti shematskog prikaza na bht1 i kako to izgleda kada Igor Kristic objasnjava. Bitno je sto trener postavi u svlacionici. Zahirovic i Zolotic su zadnji vezni igraci koji pokrivaju prostor izmedju odbrane i veznog reda, a vezni red ti je taj Blagojevic kao i igrac ispred njega tj. Bekric u prosloj sezoni. Vjeruj mi da nije ni Edis rekao Zahirovicu da gleda gdje je Blagojevic i da drzi linju s njim.

Virtu4L

čet avg 11, 2016 6:16 pm

FaraonTM je napisao/la:Što se tiče konkretno Bekrića on je ove sezone dobar (dobar sa obzirom kako je odigrao prošlu polusezonu) al' je poenta da su Blagojević, Uglješa i Šećerović jednostavno bolji i od ove trojke se moraju izabrati dva igrača za prvu postavu, Tuce tu nema mjesta bez obzira koliko ga neko od vas/nas gotivio (a i meni je drag igrač).
Ovo je poentiranje, svi mi volimo Samira, ali imamo bolje igrače od njega i nemamo potrebu za igračem njegovog profila. Radinović i Šećerović su trenutno korisniji igrači od njega i tu se priča završava.

Jednostavna je to matematika, Bekirć je bezopasan, sva pažnja protivnika se usmjeri na našu desnu stranu i mi smo gotovi. Husref nam je pokazao kako se to radi.

GoodisonPark
Kontakt:

čet avg 11, 2016 6:19 pm

Virtu4L je napisao/la:
GoodisonPark je napisao/la:Evo posta, prošle sezone na zadnje možda 4-5 utakmica nema asistenciju ili gol kao desetka, ove sezone to nije. Znači nije 10 već brat bratu pola od toga.

Ma ne treba mi avlami, znam svaku utakmicu napamet. Baš kako si napisao, zadnjih 4-5 utakmica u prošloj sezoni nije imao nikakav učinak, a kada smo mi izgubili Evropu? Upravo u tih zadnjih 4-5 utakmica, od derbija pa na ovamo ;)
Znači Samir kriv što svi ostali igrači izuzev par njih landara okolo a od njega se kao očekuje da sam razbije protivničku igru i ekipu, kako da ne. Evropu smo izgubili jer nam je dinamika i motorika na utakmicama bila smiješna, igrače sustigao umor jer rotacija skoro da nije ni bilo. To je razlog, ne bih da se vraćam na prošlu sezonu ali kad već spominješ da nije bilo Samira Bekrića ne bi ni došli u situaciju da budemo u igri za evropu poslednjih nekoliko kola. Konstatacija da je on jedini krivac je van pameti.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 9 gostiju.

Prijava