Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Jaozinho22
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet avg 11, 2016 11:53 am

slika
:kafa:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

1921.ba
Kontakt:

čet avg 11, 2016 11:55 am

VIDEO/ FOTO: FK Sloboda – FK Željezničar 2:0

Pogledajte prilike, golove te izjavu Siniše Stevanovića nakon poraza protiv Slobode.

http://1921.ba/video-foto-fk-sloboda-fk ... ar-20-2605" target="_blank
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Rodom s mejtaša
Kontakt:

čet avg 11, 2016 11:59 am

CARSONIO je napisao/la:
Rodom s mejtaša je napisao/la:Kad pogledaš ovu ekipu od jučer i našu ekipu iz prošle sezone vidiš da ustvari imaš samo tri nova imena bez nekog primjetnog kvalitativnog napretka:

Bokačini umjesto Bogičevića - po meni napredak
Bevab umjesto Stanića - po meni isti klinac nikakvog napretka
Nikolić umjesto pojma nemam koga - po meni ja ne vidim svrhu njegovog igranja na jačim utakmicama

Dakle, pored tolikog broja novih igrača mi nismo kvalitetom ništa napredovali. Kad na to dodaš novu formaciju i izmišljanje pozicija tipa Beganovića, ne znalaženje Bekrića itd. dobiješ što dobiješ. Generalni napredak je u spremi i dinamici i to treba pohvaliti, ali to ne smije biti samo sebiu svrha. Minus nam je što smo nahero ekipa što znači da nismo izbalansirani - zanosi nas na desno, a slijeva nam promaha. Očekivali smo da Jahić, Hervas i neko od ovih lijevih bekova Husić/Bevab donesu dodatni kvalitet, ali iz većinom objektivnih razloga to se nije desilo. Očekivali smo pravo dobro lijevo krilo, a dobili smo Lazića kao jednog neafirmisanog igrača, a ni on ne igra. Imamo neke igrače tipa malog Halve, Mujagića pa po meni i Beganovića koji bojim se neće se hljeba od lopte najest ili šta očekivati od Toskasa ili Pozdera. Dakle, trenutno ništa nismo bolji nego prošle godine što ne mora značiti da nećemo biti. To u prevodu znači da ćemo protiv jačih imati neki polovičan uspjeh jer nismo ništa bolji od njih. Imamo recimo četiri igrača koje bi svako od konkurenata poželio, ostalo je mrtvi prosjek za koje se niko od jačih ne bi mijenjao. Kad sa takvom situacijom naletiš na Husa ne gine ti poraz i izgubili bi 4 od 5 od njega u cugu. Znači digla se velika prašina oko dovođenja igrača, a u praksi ništa specijalno opet ti glavni igrači Blagoje, Mićo i Lendra. Ja sam iskreno kao i svi vi očekivao bar još dvojicu njihove kvalitete, eh to bi onda bilo neki level više i u Tuzlu bi se moglo otići sa više optimizma
Po meni jedini nam je izlaz da dovedemo još igrača koliko god je više raji muka od toga. Od Jahe bojim se da nema ništa barem u ovoj polusezoni, za Bekrića ste sve rekli i to nije više to i tu nas je zajeb.ao "Hervas" nije bitan on ko on nego ta vrsta kvalitete koju smo očekivali - mogao je biti neko drugi, na lijevom krilu dovesti neku zvjer sa mogućnostima koje je Sergejević sinoć spominjao, lijevi bek ne znam šta da kažem - Bevab klasika ništa što donosi prevagu, a za Husića za kojeg smo se nadali da će biti pojačanje nemamo pojma šta će biti. Uglavnom ima vremena za popraviti se, ali više se ne smije desiti nijedna fula. Da li mi to možemo platiti, ne znam. Ovako ako ostanemo boirt ćemo se ravnopravno za vrh i nadam se da možemo Evropu dohvatiti. Za titulu ti treba još pure i na terenu i oko njega i bruku sreće na koju se ozbiljne ekipe na naslanjaju.
najgore u svemu ovome sto si apsolutno upravu jos kad dodas da ni ove sezone necemo afirmisati ni jednog mladog igraca .
evo recimo stevanovic nikad nece biti igrac djaba mi njega guramo jedna dobra tekma pa sto jedna losa daj memija nek igra ili nekog mladog igraca kad je neki igrac klasa a ima godina nije mi zao ali stevanovic,nikolic,bekric,jahic,kosoric,bevap,pozder samo gubljenje vremena
Ma teško je to kad si vazda opterećen rezultatom. Vidiš da više nikog ne možeš lako dobiti. Evo protiv Olimpica kojeg smatraju najlošijom ekipom odigraš prvo poluvrijeme gluho i daleko bilo. A da si ih recimo razbio tricom u prvom poluvremenu mogo bi komotno tri omladinca uvest u drugom. Tako ti je i na Grbavici već godinama, možeš na prste jedne ruke izbrojati kad si dobio utakmicu većom razlikom ili da nije bilo drame i sekiracije. Nažalost, nismo u sitauciji da dajemo priliku mladima da se afirmišu jer imamo preveliko breme rezultata pogotvo što već godinama postimo od trofeja. Imaš jedan gotovo čitav tim naše djece koja su obećavala po posudbama pa čak i kojih smo se skroz odrekli, neki dan je neko spisak ovdje napravio. A ako ti se nešto i pojavi što može odmah u vatru da ne trpi rezultat ode ti brzinom vjetra iz kluba ko Baja i Amir. Tako da nam je mrka kapa po tom pitanju i ja o tome više i ne razmišljam.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet avg 11, 2016 12:00 pm

Auu, sta je promasio Nikolic...
Željezničar ante portas !

1921.ba
Kontakt:

čet avg 11, 2016 12:01 pm

AsharaK je napisao/la:Auu, sta je promasio Nikolic...
:( :(

LARSSON
Kontakt:

čet avg 11, 2016 12:02 pm

Al čuj siniše brata možemo trčat :lol: :lol:

Elegant
Kontakt:

čet avg 11, 2016 12:03 pm

Idemo dalje nista jos nije gotovo, ali se moraju ove greske brzo ispravljati.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ž'21
Kontakt:

čet avg 11, 2016 12:09 pm

Nakon odgledanog sazetka. Direktni krivac za prvi go je Bevab a za drugi Veca. Takodjer ono sto sam sinoc rekao. Sloboda me nije dojmila previse i fudbalskom laiku je uocljivo da je igra bila bolja nakon izlaska bekrica i beganovica i njih dvojica ne mogu ovo igrati. Milose ako budes tvrdoglav otices vrlo brzo. Stoga zakuj Bekriju na klupu i dzenisa ili im pronadji mjesto u ekipi ali to ne mogu biti ove sada pozicije gdje si ih stavljao. Samiru hvala sve za zasluge ranije ali definitivno on je svoje odigrao.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

1921.ba
Kontakt:

čet avg 11, 2016 12:11 pm

ChWilla
Kontakt:

čet avg 11, 2016 12:12 pm

ma što kaže rodom s mejtaša, stiče se utisak da se i prvi mogao braniti i (kad se pogleda ono što jeste odbranio u minule tri utakmice) da bi fejzić možda i odbranio.
gradi željo boli te *****

LARSSON
Kontakt:

čet avg 11, 2016 12:13 pm

Vrijeme je Lendriću za hettrik, da ovog lažnog napadača koljića prestigneš

EdisMulalic
Kontakt:

čet avg 11, 2016 12:14 pm

za_zivot_cijeli je napisao/la:ja bi probao nesto ovako

gostovanje
slika

domaca
slika
Moje misljenje, Beganovic je igrac manje na toj poziciji

shzna
Kontakt:

čet avg 11, 2016 12:15 pm

Drugi gol je plod ne igranja zadnjeg veznog. Blagoje trči da pokriva tri igrača, dođe pas do trećeg opet Blagojević trči na njeg ali ne može da stigne. Za sve to vrijeme Bekrić se šetka na 16m od našeg gola i tek kad je vidio da će je onaj potegnuti, lafo potrčao da izblokira. Da su Uglješa ili Šećer bili prisutni na terenu u tom trenutku, sigurno je ne bi onako lahko opalio igrač Slobode.

Prvi gol ne vrijedi komentarisati, od ispadanja Bevaba, kranje neinteligentnog postavljanja i reagiranja Beganovića te Stevanovića do tog da Veca ležerno očekuje udarac.
1987

mula
Kontakt:

čet avg 11, 2016 12:16 pm

blueman-TM87 je napisao/la:Bekrija MORA na klupu
Ako Bekrija mora, onda mora Nikolić, Beganović,s.Stevanović,Bevab i Aco.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

LARSSON
Kontakt:

čet avg 11, 2016 12:17 pm

Bekrić mora, oni ne moraju. Pozzzzzzzzzz

shzna
Kontakt:

čet avg 11, 2016 12:18 pm

Još nešto, ne umanjujem ničiji uspjeh, neću da minimaliziram ono što je Sloboda uradila, pobijedili su zasluženo i treba im čestitati, ali sam isto tako mišljenja da je taj mali kotačić (Bekrić-Uglješa) bio pogrešan te uz to da dodaš loš dan i promašaj Nikolića na samom početku, poraz je bio neminovan.
1987

Okolele
Kontakt:

čet avg 11, 2016 12:26 pm

mula je napisao/la:
blueman-TM87 je napisao/la:Bekrija MORA na klupu
Ako Bekrija mora, onda mora Nikolić, Beganović,s.Stevanović,Bevab i Aco.
Zasto Aco i zasto Nikolić kad su dosad odigrali korektno..Jedino je Aco losiji bio protiv Olimpica a li zato protiv Sirokog odlican kao i Nikolić..Jedino Bekrić i Beganović nemaju sta traziti medju starterima pa i Bevab..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

SWRA_1921
Kontakt:

čet avg 11, 2016 12:28 pm

Rodom s mejtaša je napisao/la:Što više gledam ovaj prvi go sve mi se čini da bi ono Fejzić bez problema odbranio. Veca je stajao na golu ko i ja što bi stajao, ko da nije golman. Vjerovatno nije očekivao da onaj može doći do lopte i to glavom pored naše odbrane.
Neki komentari su zaista samo zasluzili da se isprintaju na papir, posere na njih i zatim zapale. Ovaj je jedan od njih.

Pa bolan imas li ti oci ili sta????? Covjek je krenuo na drugu stativu jer je logicno da tamo i ide lopta koju ovaj udara i jednostavno je bio na pogresnoj nozi. Reci da bi to Fejzic bez problema odbranio je za zatvora. ;) Jos ce poceti sad nekakva suplja da nije trebalo mijenjati golmana i slicna sranja.

Ovdje je poslije poraza vazda previse kenjanja, svi su neki strucnjaci. Recite ba svoj komentar i zavrsi sa pricom, a ne naglabati jedno te isto po 100 puta.

mula
Kontakt:

čet avg 11, 2016 12:30 pm

Mi od početka utakmice nismo bili na nivou. od starta je Sloboda nametnula svoju igru, prvo su imali 100%šansu kada je njihov igrač(ja mislim Karić) prešao golmana i Bevab je izbacio sa gol linije i realno čist penal nije dosuđen, također su imali i veći posjed lopte koliko sam mogao primjetit.
Realno ljudi su kompletnija ekipa od nas, nisu oni ništa posebno, ali nemaju poziciju u ekipi da škripi, što je dovoljno da budu tu gdje jesu, za razliku od nas, koji smo kritični na 3 ili 4 pozicije realno. Kada se realno sagleda i nismo imali šta tražiti, remi bi ravan pobjedi.
Opet tvrdim Kostić nije kriv za ovaj poraz, čovjek nema takav kvalitet da mu upali taktika koju je zamislio, to vidi i laik najveći. Sa slabijim klubovima se možemo nadigravati, al Bgm kada dođe ekipa tipa Slobode tu se mora onda igrati defanzivnije i nadmudrivati. Jbg to je naša trenutna realnost.
Skoro pa i nema nikakvog pomaka za razliku od prošle godine u igračkom smislu i doći ćemo na odgovor da Edis nije bio kriv za one rezultate od prošle godine. upravo imamo odgovore što Beganovića nije ubacivao, što mu je bekrić konstantno igrao, Stevanović i ostali. jednostavan je to odgovor, nema boljeg. Protiv Viteza ako pobjedimo aBd nemoj te Želju dizati u nebesa, jer to nije pravi pokazatelj isto kao i Olimpik.
Pravi pokazatelj je igra protiv Sa, SB, Zrin i Slobode. To su ekipe na kojima možemo sagledati svoju snagu.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

rodrigo87
Kontakt:

čet avg 11, 2016 12:32 pm

mula ne lupaj gluposti. Protiv sirokog smo pokazali svoju snagu.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 13 gostiju.

Prijava