Ma teško je to kad si vazda opterećen rezultatom. Vidiš da više nikog ne možeš lako dobiti. Evo protiv Olimpica kojeg smatraju najlošijom ekipom odigraš prvo poluvrijeme gluho i daleko bilo. A da si ih recimo razbio tricom u prvom poluvremenu mogo bi komotno tri omladinca uvest u drugom. Tako ti je i na Grbavici već godinama, možeš na prste jedne ruke izbrojati kad si dobio utakmicu većom razlikom ili da nije bilo drame i sekiracije. Nažalost, nismo u sitauciji da dajemo priliku mladima da se afirmišu jer imamo preveliko breme rezultata pogotvo što već godinama postimo od trofeja. Imaš jedan gotovo čitav tim naše djece koja su obećavala po posudbama pa čak i kojih smo se skroz odrekli, neki dan je neko spisak ovdje napravio. A ako ti se nešto i pojavi što može odmah u vatru da ne trpi rezultat ode ti brzinom vjetra iz kluba ko Baja i Amir. Tako da nam je mrka kapa po tom pitanju i ja o tome više i ne razmišljam.CARSONIO je napisao/la:najgore u svemu ovome sto si apsolutno upravu jos kad dodas da ni ove sezone necemo afirmisati ni jednog mladog igraca .Rodom s mejtaša je napisao/la:Kad pogledaš ovu ekipu od jučer i našu ekipu iz prošle sezone vidiš da ustvari imaš samo tri nova imena bez nekog primjetnog kvalitativnog napretka:
Bokačini umjesto Bogičevića - po meni napredak
Bevab umjesto Stanića - po meni isti klinac nikakvog napretka
Nikolić umjesto pojma nemam koga - po meni ja ne vidim svrhu njegovog igranja na jačim utakmicama
Dakle, pored tolikog broja novih igrača mi nismo kvalitetom ništa napredovali. Kad na to dodaš novu formaciju i izmišljanje pozicija tipa Beganovića, ne znalaženje Bekrića itd. dobiješ što dobiješ. Generalni napredak je u spremi i dinamici i to treba pohvaliti, ali to ne smije biti samo sebiu svrha. Minus nam je što smo nahero ekipa što znači da nismo izbalansirani - zanosi nas na desno, a slijeva nam promaha. Očekivali smo da Jahić, Hervas i neko od ovih lijevih bekova Husić/Bevab donesu dodatni kvalitet, ali iz većinom objektivnih razloga to se nije desilo. Očekivali smo pravo dobro lijevo krilo, a dobili smo Lazića kao jednog neafirmisanog igrača, a ni on ne igra. Imamo neke igrače tipa malog Halve, Mujagića pa po meni i Beganovića koji bojim se neće se hljeba od lopte najest ili šta očekivati od Toskasa ili Pozdera. Dakle, trenutno ništa nismo bolji nego prošle godine što ne mora značiti da nećemo biti. To u prevodu znači da ćemo protiv jačih imati neki polovičan uspjeh jer nismo ništa bolji od njih. Imamo recimo četiri igrača koje bi svako od konkurenata poželio, ostalo je mrtvi prosjek za koje se niko od jačih ne bi mijenjao. Kad sa takvom situacijom naletiš na Husa ne gine ti poraz i izgubili bi 4 od 5 od njega u cugu. Znači digla se velika prašina oko dovođenja igrača, a u praksi ništa specijalno opet ti glavni igrači Blagoje, Mićo i Lendra. Ja sam iskreno kao i svi vi očekivao bar još dvojicu njihove kvalitete, eh to bi onda bilo neki level više i u Tuzlu bi se moglo otići sa više optimizma
Po meni jedini nam je izlaz da dovedemo još igrača koliko god je više raji muka od toga. Od Jahe bojim se da nema ništa barem u ovoj polusezoni, za Bekrića ste sve rekli i to nije više to i tu nas je zajeb.ao "Hervas" nije bitan on ko on nego ta vrsta kvalitete koju smo očekivali - mogao je biti neko drugi, na lijevom krilu dovesti neku zvjer sa mogućnostima koje je Sergejević sinoć spominjao, lijevi bek ne znam šta da kažem - Bevab klasika ništa što donosi prevagu, a za Husića za kojeg smo se nadali da će biti pojačanje nemamo pojma šta će biti. Uglavnom ima vremena za popraviti se, ali više se ne smije desiti nijedna fula. Da li mi to možemo platiti, ne znam. Ovako ako ostanemo boirt ćemo se ravnopravno za vrh i nadam se da možemo Evropu dohvatiti. Za titulu ti treba još pure i na terenu i oko njega i bruku sreće na koju se ozbiljne ekipe na naslanjaju.
evo recimo stevanovic nikad nece biti igrac djaba mi njega guramo jedna dobra tekma pa sto jedna losa daj memija nek igra ili nekog mladog igraca kad je neki igrac klasa a ima godina nije mi zao ali stevanovic,nikolic,bekric,jahic,kosoric,bevap,pozder samo gubljenje vremena
AsharaK je napisao/la:Auu, sta je promasio Nikolic...
Moje misljenje, Beganovic je igrac manje na toj pozicijiza_zivot_cijeli je napisao/la:ja bi probao nesto ovako
gostovanje
domaca
Ako Bekrija mora, onda mora Nikolić, Beganović,s.Stevanović,Bevab i Aco.blueman-TM87 je napisao/la:Bekrija MORA na klupu
Zasto Aco i zasto Nikolić kad su dosad odigrali korektno..Jedino je Aco losiji bio protiv Olimpica a li zato protiv Sirokog odlican kao i Nikolić..Jedino Bekrić i Beganović nemaju sta traziti medju starterima pa i Bevab..mula je napisao/la:Ako Bekrija mora, onda mora Nikolić, Beganović,s.Stevanović,Bevab i Aco.blueman-TM87 je napisao/la:Bekrija MORA na klupu
Neki komentari su zaista samo zasluzili da se isprintaju na papir, posere na njih i zatim zapale. Ovaj je jedan od njih.Rodom s mejtaša je napisao/la:Što više gledam ovaj prvi go sve mi se čini da bi ono Fejzić bez problema odbranio. Veca je stajao na golu ko i ja što bi stajao, ko da nije golman. Vjerovatno nije očekivao da onaj može doći do lopte i to glavom pored naše odbrane.