Srbija je nominalno trebala imati izuzetno jak tim. Ali neki su otkazali, drugi najbolji igrač u rosteru se povrijedio već u prvom kolu i propušta ostatak turnira i dođe se do toga više nisu nimalo impresivni.
Grci su imali jake generacije 96. i 97. s kojima su uzimali medalje, generacije 98. i 99. su bile bliže ispadanju u diviziju B nego vrhu, čini se da je ova generacija 2000. po kvaliteti bliže njima nego onima 96./97.
Finci standardno, bez nekog prevelikog individualnog talenta ali tuku, trče i šutiraju. Ni naše puno kvalitetnije selekcije od ove U16 nisu nalazile odgovor na tu igru, a oni igraju isto od U16 do seniora.
Čak i Estonija ima jednog dobrog igrača(Henri Drell) koji je vjerovatno kvalitetniji od svakog iz našeg rostera.
Naše šanse eventualno protiv Finske? Daleko od toga da su nepobjedivi za bilo kojeg protivnika sa imalo smislene igre, ali mi dosad nismo vidjeli od naše ekipe ni to "imalo"...Mada nama je grupna faza praktično pripremni turnir, tek se uigravaju, biti će to kasnije bolje što se tiče igre, možda i puno bolje. Trebaju nam hronično ozbiljni poeni od nekog beka, Tiganj i Milošević jedno veliko ništa, Vuković pogodi koji šut i to je to, mislim da jedino Biberović ima te poene u rukama, ali nakon što je zbog povrede propustio sve pripremne utakmice nije ni čudo što je ovakav nikakav na otvaranju turnira, valjda se digne.
Možda mi dobijemo Crnu Goru

pa budemo išli na Srbiju ili Grčku. Kako rekoh, i to su daleko od nepobjedivih protivnika za bilo koju ekipu sa imalo smislene igre, ali...
KSBiH je omogućio U16 selekciji jedno okupljanje i 4 pripremne utakmice za U16 EP 2016. Ispali smo u diviziju B, a odgovarati niko od njih neće.
#DurmoReprezentacija