Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Leon_Professional
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jul 08, 2016 11:57 am

Previse ugrozenih ima na ovom forumu... Zbog cega ici s foruma, zato jer se prvi put neko ne slaze s tobom. U biti, ima istine u tome sto se prica, normalno da lutamo sto se sportskog segmenta tice, ali hajde da vidimo kako to rijesiti, da li smo mi u mogucnosti dovesti igrace kakve svi vi zamisljate, tj. daj da vidimo koga bi vi doveli. Sarajevo ima vecu finansijsku moc od nas i koga su oni doveli a da je bolji od nasih igraca?! Sad ce reci neko, pa trebamo samo sebe gledati, gledamo ali mora se i porediti s nekim i necim.
Nemamo mi tu stabilnost i finansijsku moc da dovedemo 5-6 mladih perspektivnih igraca iz drzave i provjerenih igraca, ali sta znaci provjerenih. Dovedes nekog iz boljeg kluba sa dobrim CV, on kao sad vozi u rikverc, on je nesiguran. Ovdje je sve nesigurno, ovo je ziva materija ne moze se napraviti neka zakonitost.
Ne vidim da je iko dao konkretno rjesenje i prijedlog za zabrinutost. Svi smo zabrinuti za nesto, ali vjerovatno ti ljudi znaju bolje od nas i ne treba se mjesati, moze se iznijeti misljenje i to je to. A bjezati od foruma radi jedne nesuglasice, ne treba ni to, i drago mi je da ne vlada jednoumlje. LP

Zeljo sampion :titula:

P.S. Nemojte zaboraviti da mi gradimo stadion, halo ljudi gradimo stadion. Sve te pare su mogle otici na igrace i opet nisi siguran da li bi uzeo titulu. Arsenal je gigant, pa kad su stadion pravili nisu doveli normalnog igraca, tek prije par godina su poceli trositi kad su isplatili stadion. Odsaburati treba, pa nije sezone ni pocela.
Zadnja izmjena: Leon_Professional, dana/u pet jul 08, 2016 12:04 pm, ukupno mijenjano 1 put.

ChWilla
Kontakt:

pet jul 08, 2016 11:58 am

toskas je svima nepoznanica, ali prvi komentari s priprema su pozitivni, i baš zbog toga što nema CV ne mislim ni da je nešto skuplji od jakovljevića, a od džidića sigurno nije. tako da su to malo kruške i jabuke. za ulogu iskusnog stopera koji će voditi ove mlade doveden je jahić, i ne vidim nikakvog pametnog razloga da se džidić priziva a jahić odbacuje. meniskus je operisao u novembru i igrao utakmice na proljeće (ne moram posebno govoriti - u jačoj ligi od naše)
gradi željo boli te *****

Jaozinho22

pet jul 08, 2016 12:00 pm

Ne znamo sta ćemo s našom djecom a mi bi dovodili i tuđu djecu :r
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

chile
Kontakt:

pet jul 08, 2016 12:00 pm

A sta je to toliko lose u prethodnom prelaznom roku, pa i ovom koji je jos na snazi.
Dovodi se veci broj igraca od kojih se izfiltrira 3-4 dobra... mislim da je to vise nego dobra situacija s obzirom da dovodimo igrace za nula eura/maraka kako vam volja. Nije idealno ali je itekako dobro...ako se od dovedenih ovo ljeto njih 3-4 pokazu kao pojacanje treba biti prezadovoljan.
To do sad nismo imali i jas je proslu sezonu kostao prvi dio sezone dok se jos uvijek radilo po "starom" sistemu.
Malo ljudi opustenije i realnije pogledajte, ocigledan je napredak i u sportskom segmentu. Ono sto vecina ovdje ovekuje jos mnogo vode miljackom treba proteci da docekamo, tj da se kupuju i dovode najpotentniji igraci iz lige.
Za to treba finih sredstava kojih tealno nemamo i koja bi mogla doci ako bi par puta izletili u te famozne grupe euro takmicenja koje su sad miljama daleko od nas. Koliko ja vidim ova uprava iz dana u dan radi na tome da smanji broj tih milja... da ima gresaka ima ali ne bjeze od njih i pokusavaju ih ispraviti.
Dok je tako imaju i imace maksimalnu podrsku, uzivajmo u ovim ljepim danima za nas klub... jos kad nikne istok sreci nigdje kraja.

Sent from my Plavo Sokocalo
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

SWRA_1921
Kontakt:

pet jul 08, 2016 12:01 pm

Jaozinho22 je napisao/la:Ne znamo sta ćemo s našom djecom a mi bi dovodili i tuđu djecu :r
Ne mislis valjda da samo djeca oko Sarajeva znaju igrati lopte? Mi trebamo dovoditi ovu mladju djecu od otprilike 16 godina koja su najbolja u svojim klubovima. Bubam sad, tipa Nedim Hadzic iz Sarajeva. Onda ih doraditi jos malo i gurati u prvi tim.

Simply Blue
Kontakt:

pet jul 08, 2016 12:02 pm

Recept za relaksaciju foruma i jedan dio forumaša, pomozite i sebi i drugima
slika
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

ChWilla
Kontakt:

pet jul 08, 2016 12:03 pm

jel to marijan mijajlović? :rofl:

ChWilla
Kontakt:

pet jul 08, 2016 12:04 pm

SWRA_1921 je napisao/la:
Jaozinho22 je napisao/la:Ne znamo sta ćemo s našom djecom a mi bi dovodili i tuđu djecu :r
Ne mislis valjda da samo djeca oko Sarajeva znaju igrati lopte? Mi trebamo dovoditi ovu mladju djecu od otprilike 16 godina koja su najbolja u svojim klubovima. Bubam sad, tipa Nedim Hadzic iz Sarajeva. Onda ih doraditi jos malo i gurati u prvi tim.
poenta je mislim druga, a to je da mi nemamo ustaljen način i sistem guranja u prvi tim ni ovih koji jesu tu. prvo to treba postaviti kako treba, pa onda razmišljati o drugoj djeci, jer ovako i ono što jeste tu - propada.

što se guralo, guralo se silom prilika. a čim je i kokot bio na raspolaganju niko nije imao petlje gurnuti nekoga mlađeg umjesto njega.

ponosannavas
Kontakt:

pet jul 08, 2016 12:05 pm

ChWilla je napisao/la:toskas je svima nepoznanica, ali prvi komentari s priprema su pozitivni, i baš zbog toga što nema CV ne mislim ni da je nešto skuplji od jakovljevića, a od džidića sigurno nije. tako da su to malo kruške i jabuke. za ulogu iskusnog stopera koji će voditi ove mlade doveden je jahić, i ne vidim nikakvog pametnog razloga da se džidić priziva a jahić odbacuje. meniskus je operisao u novembru i igrao utakmice na proljeće (ne moram posebno govoriti - u jačoj ligi od naše)
Ma ljudi kontaju došao iz vana pa odmah jedno 3000 eura u startu skuplji, a ne mora uopšte značiti. Evo neko reče Italijan posuđen. Znači garant ga oni plaćaju. A čim neće da ga puste vjeruju u njegove kvalitete. Džidić znamo zbog čega nije došao tid itd. Svako m se igraču treba individualno pristupiti i pogledati što je doveden i radi čega. Dovedeni su MIrko i Stana z alijevu stranu koja nam je tad bilo loša pravo jer tad vjerovatno nismo ni mogli bolje dovesti, a sad smo doveli po meni dva bolja igrača i to značajno bolja Husića i Bevaba. Gledao sam ih obojicu više puta. To znači da je opravdano što prva dvojica idu. TO je napredak. Individualno su jači. Hoće li ih trener iskoristiti? Nadam se da hoće jer i on je po svakom segmentu CV-ja jači od predhodnog.

SWRA_1921
Kontakt:

pet jul 08, 2016 12:06 pm

Lakše je gurati kad imas kvalitet, a i napraviti sistem.

ChWilla
Kontakt:

pet jul 08, 2016 12:10 pm

ne znaš šta ćeš i kako ćeš (ne ti) ni sa kemom, žerom, ćutahijom, mujagićem, kako naći minute da se razvijaju a da rezultat ne trpi...da ne govorim o generaciji '99 gdje imaš još bar dva-tri super talenta.

dok to ne skontaš, džaba ti i da sve najbolje omladince u državi dovedeš. samo će ih više propasti. ja se nadam da će tu konačno lešnik biti prava spona između omladinskih i seniorskog tima.

ChWilla
Kontakt:

pet jul 08, 2016 12:12 pm

jel to bevab, upratio sam tu tetovažu na drugom listu?

Hurmasica
Kontakt:

pet jul 08, 2016 12:13 pm

ChWilla je napisao/la:jel to bevab, upratio sam tu tetovažu na drugom listu?
Jeste, Bevab :)
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

mkulaglic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pet jul 08, 2016 12:13 pm

Rodom s mejtaša je napisao/la:Hoćemo li se sad svi ovdje izredati da pišemo koje za šta zabrinut i šta onda. Da osim svojih zabrinutosti još nosamo i tuđe. Je li trebam ja sad ovdje iznositi svojih jedno barem 20 zabrinutosti oko Želje, a ni na jednu ne mogu uticati ili pomoći da se otkloni. Ovi zabrinuti - imate li kakva konkretna rješenja, imena, akcije itd. ili nas ovdje perete na ruke i oštrite belegije dok nije "počelo". Dajte te bajne igrače koji će sigurno biti pojačanja, sportske direktore i skaute koji pogledom dovode igrače, investitore koji mjesečno prave stadione, trenere sa svemirskim taktikama itd. Kako imate obraza s.r.ati. ovdje i cjepati dlaku na četrdesetoro. Natresete ovdje šuplje pa se onda fol nešto "vadite" i sve tako u krug. Bila je skupština što ne odoste mudonje i ne preuzeste klub ako možete bolje od postojećih ljudi.
Što reče jedna legenda naša forumska da ga ne imenujem sve je kulminiralo sa Dadom. Da sam znao da će nas ovi dadići u zdrav mozak je... kud ikad zaigra za Želju. Storme daj nam još Aldina, Amazona i ekipu pa nek igre počnu.
Umjesto da navalimo na članske, godišnje, na tekme, na istok itd. zavisno ko šta može i damo do znanja svima da smo uz Želju i trenutni menadžment mi se bavimo imaginarnim procjenama igrača, stručnosti trenera i uprave itd. Sram vas bilo nezahvalnici.
Bravo

Sent from my C5303 using Tapatalk

Plavi orkestar
Kontakt:

pet jul 08, 2016 12:14 pm

Mnogi nisu bili zabrinuti kad smo bili u govnima do guše a danas zabrinuti kad smo se izdigli kao nikad.Onom smradu violini se nisu postavljala pitanja i trazila odgovornost a bilo je više violina i niko nije izrazavao zabrinutost i postavljao pitanja onim violinama a ovoj upravi koja radi,gradi,donosi,kupuje i to sve transparentno bi da se postavljaju nekakva pitanja i šta ne sve...Potrudimo se svi da pomognemo ovim ljudima a ne da im odmazemo i bit ce sve ok.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Leon_Professional
Kontakt:

pet jul 08, 2016 12:15 pm

Ako iko ima iskustvo u tome onda je to Lesnik, ne vidim nekog boljeg ovdje i da je bio u nasem klubu neko bolji. Sreca u nesreci je sto smo morali gurati djecu vise nego sto je to prirodno i isplatilo se sa Bajom i Amirom.
Krenula je rekonstrukcija omladinskog pogona i imamo kvalitetne ljude za to.

@arelinho momak ima srce u listovima :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2:

ChWilla
Kontakt:

pet jul 08, 2016 12:18 pm

Plavi orkestar je napisao/la:Mnogi nisu bili zabrinuti kad smo bili u govnima do guše a danas zabrinuti kad smo se izdigli kao nikad.Onom smradu violini se nisu postavljala pitanja i trazila odgovornost a bilo je više violina i niko nije izrazavao zabrinutost i postavljao pitanja onim violinama a ovoj upravi koja radi,gradi,donosi,kupuje i to sve transparentno bi da se postavljaju nekakva pitanja i šta ne sve...Potrudimo se svi da pomognemo ovim ljudima a ne da im odmazemo i bit ce sve ok.
pa nije se ni znalo da bi se mogla postavljati pitanja, prije svega...

SWRA_1921
Kontakt:

pet jul 08, 2016 12:18 pm

Plavi orkestar je napisao/la:Mnogi nisu bili zabrinuti kad smo bili u govnima do guše a danas zabrinuti kad smo se izdigli kao nikad.Onom smradu violini se nisu postavljala pitanja i trazila odgovornost a bilo je više violina i niko nije izrazavao zabrinutost i postavljao pitanja onim violinama a ovoj upravi koja radi,gradi,donosi,kupuje i to sve transparentno bi da se postavljaju nekakva pitanja i šta ne sve...Potrudimo se svi da pomognemo ovim ljudima a ne da im odmazemo i bit ce sve ok.
:palacgore:

LARSSON
Kontakt:

pet jul 08, 2016 12:20 pm

Znači ipak je raja mislila da je sve sjajno i bajno?

cikazubo
Kontakt:

pet jul 08, 2016 12:24 pm

Vrag je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:
Vrag je napisao/la:Ovu upravu treba i mora kritikovati za prelazni rok.
1. ni jednog mladog talentovanog igraca nisi doveo
2. ni jedno pojacanje nisi doveo
3. 3 provjerena igraca si doveo koja mogu proci kao prinove
Ne moze ti youtube biti referenca za igraca. Komsiluk je primjer bio kako ne treba, a mi upravo to radimo.
Ne moze me niko uvjeriti da je Toskas bolji od Dzidica ili Jakovljevica.
Nama je trebao bolji stoper od Kosorica to je sigurno Jahic, ali ako se znalo da nije spreman i da je frisko operisan onda se nije trebao dovesti samo zato sto smo ga mi navijaci htjeli.
Pogotovo se pozurilo sa Pozderom i Hervasom.
Ako se igraci pokazu fulom, a sve su prilike. Dobro ce usporiti napredak kluba. Vec sada imamo tu par igraca van forme.
Pitari su za mene puno ozbiljnije odradili prelazni rok.
Znaci od A do Ž ti je post cisti promašaj. Kad vec tako fino u tezama navodis "greške", onda predlozi i rješenje. Koji je to po tebi mlad i talentovan igrac koji bi nam mogao uletit u 11 odma, a da nije pod ugovorm u drugom klubu ? Dalje, kritikujes Toskasa kojeg nisi ni gledao smatrajuci da je Jakovljevic kojem je transfer karijere Zrinjski bolji od njega, nije taj Jakovljevic od juce u ligi, druga je stvar sto su oni kao ekipa imali taj boom prosle sezone pa se sad svaki njihov igrac prodaje preko tog uspjeha, Memiševića svi prizeljkujemo npr, al covjek je pod ugovorom, a Mladen Krstajic nije s grane pao, utopice ga za masne pare koje mi nismo u stanju ponuditi. Onda pricas o provjerenim igracima, sta je to provjeren igrac za nase lige, Joco, Stanceski, pa evo i Bekric kako odradi proslu polusezonu. Jaha, eh Jaha je odigrao sve zadnje utakmice za svoj klub po 90min, nije se operisao prije nego ce doci kod nas, imao sam ga priliku skoro gledati, dok su nasi radili na Kupresu i Grbavici lomio ga je privatni trener, u 35toj ima plocice covjek. Na osnovu cega su Pozder i Hervas promasaji, i to me zanima, zakljucio ti preko slika ili ?? A onda kao slag na tortu sam sebe upucas u koljeno i kazes da su onamo oni odradili bolje prelazni rok, Jaha ti star i operisan, a Said koji nije odigrao utakmice dvije godine to nije, Balic koji takodje nije igrao zbog povreda par mjeseci ti je takodje dobar onda, Mersudin koji na proljece u ovoj ligi nije mogao gola zabit ti je pretpostavljam isto klasa za Pozdera ili Nikolica, one sto su im dosli iz CG, Albanije ili odakle vec ne bih uopste komentarisao, jedino normalno sto su doveli su Hodzic i Sarić, jo ako im ode onaj dvojac oni su nayebali na Grbavici.
Jesi procitao moj post ? Gdje sam napisao da mladi igrac mora odmah uletiti u prvih 11 ? Gdje sam napisao da su Pozder i Hervas promasaji ?
To Toskas ima nesto bolji cv od Jakovljevica ? I zasto si preskocio Dzdica ? Za Memisevic sam rekao svoje koje si samo sada ti ponovio.
Provjereni igrac ti je Ugljesa, Secerovic i Stevo. Za Jahica je ovdje pisano da nije spreman i da je operisao meniskus.
Pitari su lose odradili rok, ali ozbiljnije od nas.

Peco, Serbecic, Redzic
Kada se kurcis i nudis za depiliranog 400000 eura, moze se onda i za ove igrac platit.
Za Pozdera i Hervasa pises da su sve prilike da ce se pokazati fulom. Dzidica nisam komentarisao jer je i trebao doci ali nije zbog nefudbalskih razloga. Sta ce ti Peco bgti, sta je to on pokazao kao krilni igrac sto npr nisu igraci koje smo poslali po posudbama pocevsi od Murisa pa dalje, Serbecic nam ne treba imamo na stoperu vec mladjeg perspektivnog kojeg treba gurnuti u vatru, Redzica ste vi ovdje na forumu napuhali kao da je Cuadrado, jos je igrao za repku umjetne tvorevine, ako dovodis mladog a nece biti bar na rubu prvih 11 koja je logika takve transfer politike, kad imamo vec takvih u omladinskom pogonu. Trebal podsjetit da smo potpisali najbolje kadete skoro, trebal podsjetit da medju 18 imamo Mujagu, Dzenisa, Memiju, Kjosevskog, Žerića, Osmankovića, Halvadzica, imamo i Radinovica i Lazica koji su i dalje hajmo reci mladi i imaju mjesta za napredak, koliko jos mladih i perspektivnih trebamo dovesti, pa nismo filijala za proizvodnju igraca ybt, mi ove godine napadamo titulu. Za depiliranog nije bilo qurcenje vec bi se odma unovcio.. Kad vec popljujes neke igrace a nisi ih ni vidio kako da ozbiljno shvatim post, ja uopste ne dizem Toskasa, Hervasa u smislu da slijepo podrzavam sve sto se dovede i radi, ali nisam ih vidio, ne znam kako izgledamo na terenu, tako da nemam pravo nekog smatrati losim ili dobrim pocevsi od igraca pa do trenera. Jos jednom da se vratim na mladje igrace, najponosniji sam bio na Odinu sezonu s djecom, ali nije to Željo kojeg treba da se svi pribojavaju kad im dolazi u goste, Željo igracki treba da izgleda kao u periodu sa Amarom, gurne covjek samo Dadu, Aru, Bajica u prvi tim i na kasiku dobijali minute u slabijim tj vec dobijenim utakmicama, a vrh talenti kakvih sad u ovom trenutku nemamo mozda Žerić da je tog profila, na kraju dvojica napravise fine transfere i dogurase do repke a i dalje su vrlo mladi i tek se ocekuje veliki transfer u neke jace lige, Dado nazalost nije ali ja vjerujem jos u njega, uglavnom hocu reci da bi mladi igraci napredovali oni moraju stasati uz bolje od sebe i krv propisati da dobiju 20-30min na utakmici. Oda je morao s djecom, losa cjelokupna situacija, ali sad su stvari puno bolje poslozene, sto se tice igrackog kadra tu je dobar kostur od 6-7 igraca, imacemo i siroku i kvalitetnu klupu, a imamo vec dobar broj ovih ispod 21 godine koje treba afirmisati, tako da bi svako dalje dovodjenje tih "talenata" bilo suvisno.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava