Bolje je da se ne nastavlja prica i ne pocne sa vrijedjanjima.
Inace, ideja odlicna i apsolutno je podrzavam!
EDIT: lijevi bek, Turcin. Bice dobre premije pobjede li Zrinjski sada u petak.
Ma brate sta je tu je, gorak je osjecaj kad dodje subota/nedjelja i vidim ovu raju kad odlaze na utakmice Malmea, Helsingborga itd. ali ja i ako zivim ovdje vec od sedme godine nemam ljubav za te boje, za taj klub. I ako mi je drag Malmö FF. Ja sam jedan period zivio na Grbavici i molio oca uvjek da me odvede da gledam mec ali zbog teske finansiske situacije i zbog moji rani godina nisam mogao ici osim ja mislim jednom.. Tako je davno bilo da sjecam et tek onako... Veliki sam navijac Barcelone ali porediti katalonce sa Zeljom ne mogu ni dva posto. Eto kakav sam ja bolesnik ako se utakmice preklapljaju ja gledam pisljavi stream gdje ne vidim ko je ko umjesto da pratim Messija, Neymara i ostaleHurmasica je napisao/la:E šta bi naši Željovci u dijaspori dali da mogu kao mi svaki drugi vikend biti na Grbavici, ići svaki dan na trening (a mogu potvrditi to i sajo10 i jovan i ostala raja) ali ništa njihova ljubav nije manja nego naša prema svetinji. Ovi pozivi na utakmicu iz svih dijelova svijeta samo dokazuju da kilometri i vremenske zone ne mogu umanjiti ljubav, strast i osjećaj ponosa koji plava braća osjećaju prema Želji. Malo nas je al' smo zato dobro raspoređeni![]()
Ma ne dam ja naseg svedjanina ni za dvojicu Ugljesa.sajo10 je napisao/la:Ma brate sta je tu je, gorak je osjecaj kad dodje subota/nedjelja i vidim ovu raju kad odlaze na utakmice Malmea, Helsingborga itd. ali ja i ako zivim ovdje vec od sedme godine nemam ljubav za te boje, za taj klub. I ako mi je drag Malmö FF. Ja sam jedan period zivio na Grbavici i molio oca uvjek da me odvede da gledam mec ali zbog teske finansiske situacije i zbog moji rani godina nisam mogao ici osim ja mislim jednom.. Tako je davno bilo da sjecam et tek onako... Veliki sam navijac Barcelone ali porediti katalonce sa Zeljom ne mogu ni dva posto. Eto kakav sam ja bolesnik ako se utakmice preklapljaju ja gledam pisljavi stream gdje ne vidim ko je ko umjesto da pratim Messija, Neymara i ostaleHurmasica je napisao/la:E šta bi naši Željovci u dijaspori dali da mogu kao mi svaki drugi vikend biti na Grbavici, ići svaki dan na trening (a mogu potvrditi to i sajo10 i jovan i ostala raja) ali ništa njihova ljubav nije manja nego naša prema svetinji. Ovi pozivi na utakmicu iz svih dijelova svijeta samo dokazuju da kilometri i vremenske zone ne mogu umanjiti ljubav, strast i osjećaj ponosa koji plava braća osjećaju prema Želji. Malo nas je al' smo zato dobro raspoređeni![]()
Ljubav prema Zelji nije zbog para, nekog fantasticno igrackog kadra, ili sminke od stadiona, lige, uslova itd. itd. Vec zbog grba i svega onoga sto je Zeljo kao klub i mi kao skupini prezivili kroz historiju..
Ali zato svaki put kad svratim na Grbavicu i stojim ispred Zeljinog stadiona osjecam se ko ono malo djete sto je nekada trckaralo oko Grbavice. Tu srecu i ponos nemoze nijedna svedska, danska, njemacka para kupitiLahko je nekima reci dijasporci ovo, ono i mogu oni s parama. Ali niko se ne pista sta je se moralo uraditi za te "pare" i sta je se sve moralo ostaviti i odreci.. U Svedskoj sam "bosanac" a u bosni sam "svedjanin".
Kakva?LARSSON je napisao/la:Stigla licenca
Dijelim misljenje... I onaj gol u Plzenu nikad u zivotu necu zaboraviti, koja je to sreca bila, neopisivo..IvanOsim je napisao/la:Treba aplauzom docekati Tomica, svaki put kad je igrao zadnji atom snage je ostavio na terenu, to sto nije produzio ugovor na kraju, nije ni prvi ni zadnji to se desava u fudbalu, evo jos je rekao da ne bi slavio gol eventualni, a i dok je na grbavici zivio, sreto ga redovno, cinio se kao fin mladic..