Ja se moram malo vratiti na Edisa, i ekipu za sutra. Spominjao sam to već ranije, ja sam jedan od onih koji je bio oduševljen kada je postavljen za trenera, iako bez iskustva, iz juniora, pred derbi...zašto? Mislio sam, odnosno sam bio 100% siguran da će sve ono što ga je krasilo kao igrača prenijeti na ekipu kao trener. Dakle, disciplina, autoritet, sportski život, angažovanje i požrtvovanost, izuzetna fizička pripremljenost. Znao sam da nećemo uživati u ljepoti i nekoj tehnički dotjeranoj igri, ali da ćemo presingom i svojom fizičkom pripremljenošću "ubijati" protivnike, kako u 20-oj, tako i u 80-oj minuti. Očekivao sam doslijednost, dakle, ako uigravaš ekipu, sa mnogo novih igrača, one koje uigravaš istrpi par kola, ne mogu svi odmah izgledati odlično na terenu. Nažalost malo od ovoga se obistinilo, i iako imamo impozantan niz pobjeda ja nisam zadovoljan. Da me pogrešno ne bi razumjeli, ne patim za Europom ove godine, (mada bi mi bilo drago naravno) ne stavljam nikakav imperativ, ali malo oko igrača sam razočaran, previše ziheraški, i na neku siguricu, ali ga pojedini igrači izradiše...
Mali Hodžurda je kraj jesenjeg dijela sa Acom odradio odlično, i ne vidim razloga zašto ga je bez obrazloženja preselio na klupu a forsirao uspavanog i istrošenog Bogićevića. Cijele pripreme je forsirao Kramarića na lijevom beku, i dao mu poluvrijeme protiv Širokog...totalno je zanemario Dženisa, ne znam je li minute dobio, doveo je on malog Halvadžića za bočnu poziciju koju igra Memija koji je bek. Mnogo nelogičnsti, bar po meni.
Volim Edisa, vojnik je Želje, sve bi dao da uspije, da napravi rezultat sa Željom, da bude nagrađen za svoj rad, ali iskreno nisam optimističan.
Takođe se nadam da će u derbiju posložiti pravu ekipu, da ćemo se svi zajedno radovati, i da će to biti prekretnica u pristupu i igri naše ekipe, ali i struke.