Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

kontranogama
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jun 22, 2016 11:58 am

Samo da se slozim sa ovim postovima da treba da budemo zadovoljni i sa plasmanom u evropu, ako igra bude na visem nivou od posljednje dvije sezone. Ovi mladji forumasi imaju vreliju krv, sto je i normalno, pa hoce titulu po svaku cijenu,ali malo treba stati na loptu i gledati stvari na duze staze. Napraviti novi stil igre i formirati ekipu koja ce tu biti par sezona, takav kontinuitet je to sto mi ustvari trebamo, nikakav instant uspjeh ako ne garantuje stabilnost ekipe u buducnosti. ABD da se finansije srede pa da mozemo davati vece plate igracima i time ih vezivati da im Zeljo ne bude samo stanica sa koje ce brze bolje da pobjegnu cim se prvi strani tim zainteresuje za njih. To je ono sto bar ja mislim da ova uprava ima u planu.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

za_zivot_cijeli
Kontakt:

sri jun 22, 2016 12:01 pm

ja bih takodjer bio zadovoljan izlaskom u Evropu sto je neki minimum mojih ocekivanja. sa jednim trofejom bi bio sretan a sa dva presretan.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

boju dao si nebu...
Kontakt:

sri jun 22, 2016 12:11 pm

exbabilon je napisao/la:Dado ne ide na pripreme, a Durakovic ide...cudne odluke, bez dileme. Dado ne moze pomoci, a Durakovic moze..

Helem, znao sam kritikovati forumasa @FKZ1921, ali s onim sto je pisao jucer se moram slozit. Nije ova ekipa bas glavni kandidat za titulu, nismo nista bolji od konkurenata da mozemo reci da smo glavni kandidat za titulu, titula mora biti ambicija, ali...
Ako cemo objektivno, svaka od formacija koje su se pojavile na ovom forumu ukljucuje bar 5 novih igraca. Husic ce pokidat na beku, Hervas strasna 10-ka, Pozder ubija u napadu, a Grk je beton u odbrani. Radinovic i Secerovic su u vecini formacija takodjer...
Pravo pitanje je ko garantuje da ce ti igraci pokazati ono sto mi ocekujemo od njih. Naravno, svi se nadamo da ce to biti bas tako, neko je valjda pratio njihove igre, ali neozbiljno je napraviti formaciju sa 5-6 novih igraca i reci ide titula. Po meni su Blagojevic, Lendric i Stevanovic igraci za titulu, a ova "pojacanja", prinove, noviteti, ko zna...moze biti i ovako i onako...treba malo spustiti ocekivanja ipak, cisto da eventualni pad na zemlju ne bude previse bolan.

+ sto ljudi ocekuju (s pravom naravno) da Blagojevic, Stevanovic i Lendric nastave pruzati dobre partije. Ko to moze garantovati da nece doci do pada forme, ndB neke povrede, nezadovoljstva ili nesto sl.
Mozda jedino ona Azira sto gleda u kasike :oops:
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

salle86
Kontakt:

sri jun 22, 2016 12:18 pm

rios je napisao/la:Sto se tice nas i konkurencije,zaboravljamo jednu bitnu stvar a ona je ta da smo mi u drugom dijelu prevenstva imali samo jedan poraz i tri remija,ostlo sve pobjede,medju njima i pobjede protiv Sirokog,Slobode,Sarajeva,te remi sa Zrinjskim.
Sve to nakon sto smo zamjenili 8 od 11 igraca,novi trener i to,ispostavit ce se kasnije,odsustvo pravog sistema u igri.
Sad cemo u sastavu imati sigurno bar 5-6 igrca od 11 sto je vec neki kostoru tima,te uparijedjenja na bar 2 pozicije ( lijevi bek i lijevo krilo )..Kad se to dvoje sabere onda dodjemo do toga da smo jaci nego proljetos,plus trener koji bi takdjer trebao biti nadogradnja.
Sa druge strane,nijedan nas konkurent nije nesto bitno odskocio kvalitetom od sastava kojeg je imao u prosloj sezoni,ako i ima napredaka to su neki sitni,uglavnom su zadrzali nivo kvaltieta na istom nivou.
Kad se sve to sabere i oduzme,izjednacena je situacija u tih nekih 5 najvecih favorita.
:palacgore:

Veca na golu, Memija ili Siniša desni bek, Aco štoper, Miro desno krilo, Jovan u vezi, Tuce desetka, Lendrić špic. To je 7 prvotimaca iz prošle sezone.
Novih je 4. Vjerujem da ćemo se svi složiti da Bogi/Hodžurda su lahko zamjenivi i ko god da upadne umjesto njih neće biti lošiji. Lijeva strana nam je bila cirkus kolorado, i tu bi trebalo da smo jači. Kramarić, Stanić, Halvadžić, Tiago. Dvojica otišla i realno da su opravdano nas napustili, ovi novi Husić i Lazić nebi nikako trebalo da su lošiji.
Zaha i Zola otišli a došli Šećerović i Radinović. Možda ali samo možda smo ovde pod upitnikom jer ovi što su nas napustili imaju jak cv ali nisu ga opravdali. Daleko sad da su bili kritični. Novajlije treba da se dokažu i opravdaju povjerenje. Vidjećemo.
Dado je zamjenjen Hervasom i ta trojka u vezi novih bi trebalo da se bore za 2 mjesta u prvih 11.
U napadu umjesto Đermanovića došao Pozder, takođe nikako loše već samo može biti upgrade.
I za kraj, možda ma ne možda nego sigurno i najbitnije struka.
Svaka čast Hidiću ali Seferović veliki pomak na bolje, Lešnik veeeeliki pomak u odnosu na Karića i Kostić u odnosu na Edisa.
Siguran sam da bi sa ovom trojkom u sš 100% igrali europu da su bili prošle godine tu i sa onim igračima, a sad mislim da smo i jači. Protivnici odoka slabiji...

Mora se biti optimista. Jbg
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

reks1
Kontakt:

sri jun 22, 2016 12:19 pm

za_zivot_cijeli je napisao/la:ja bih takodjer bio zadovoljan izlaskom u Evropu sto je neki minimum mojih ocekivanja. sa jednim trofejom bi bio sretan a sa dva presretan.
Ako ti je ovaj drugi trofej kup ja bih volio da te utakmice koristimo da mladji igraci tipa Osmankovic,Halvadjic itd steknu takmicarsku rutinu i to po cijenu rezultata,
Sto se tice titule puno je stvari u igri,od drugacijeg sistema ,do pravovremene forme,spotrske srece,sudijskih pravdi i nepravdi.Evropa bi mene sasvim zadovoljila.vidjeli smo na kraju krajeva da se sasvim solidno moze zaraditi ni u EL,Igraci ce biti u izlogu tako da neku veliku razliku i ne vidim.Kako rece gore forumas titulu treba ocekivati a garantovati je moze samo budala.zato mislim da si u pravu da bi svi bili sretniji sa trofejom ali da je sistem koji se pokusava uspostaviti od temelja do krova bar meni je mnogo vazniji.I evo citam clanke o Djeki,Svima je normalnio da ode iz Rome nakon samo jedne neuspjesne sezone a mi dramu napravismo oko pa poprilicno neuspjesne sezone npr Zahovica.To je nesto sto je normalno.Zidaneu se stolica pred finale LP i to je ko biva normalno.Takav je taj posao.Igracka i svaka druga krizaljka je normalna stvar u savremenom fudbalu.Svi moraju gurati pod pritiskom,Ako ovaj strucni stab vrati ulozeno mkroz EL ja prezadovoljan

Hurmasica
Kontakt:

sri jun 22, 2016 12:21 pm

Meni je samo drago što smo u Šećeroviću i Radinoviću dobili dva trkača i radilice u veznom redu. Ako ništa drugo, to sam mogao primijetiti u ovim danima dok su trenirali tu. Što se tog segmenta tiče upgrade su sigurno za Zahu i Zolu. Zola je i mogao trčati dosta ali što se neke tehnike tiče, tu su Šećer i Uglješa u velikoj prednosti.
Zadnja izmjena: Hurmasica, dana/u sri jun 22, 2016 12:23 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

addyno1
Kontakt:

sri jun 22, 2016 12:22 pm

za_zivot_cijeli je napisao/la:ja bih takodjer bio zadovoljan izlaskom u Evropu sto je neki minimum mojih ocekivanja. sa jednim trofejom bi bio sretan a sa dva presretan.
zasto bih bio zadovoljan izlaskom u evropu? nama je svake godine cilj titula, a ove godine nista manje od titule ne zadovoljava ni navijace niti klub, a i trener je to prihvatio...necu cekati da zvizdim tamo 23 kolo vec poslije 5 tog cu poceti.

avlami97
Kontakt:

sri jun 22, 2016 12:25 pm

Na pripreme na Kupres je otputovalo 25 fudbalera, a to su: Vedran Kjosevski, Irfan Fejzić, Aldin Ćeman, Emir Ćutahija – Siniša Stevanović, Kerim Memija, Aleksandar Kosorić, Kemal Osmanković, Ismail Duraković, Senad Husić, Mirko Kramarić – Dino Hasanović, Uglješa Radinović, Jovan Blagojević, Adnan Šećerović, Samir Bekrić, Javier Hervas, Denis Žerić, Dženis Beganović, Miroslav Stevanović, Mirza Halvadžić, Milivoje Lazić – Ivan Lendrić, Denis Pozder, Ajdin Mujagić. Grk, Dimitris Toskas će se ekipi priključiti naknadno dok riješi administrativne stvari.

Boldirano. Od 25 ima 11 igrača, a najstariji 1995. godište. Zaista je istina da Kostić i Lešnik vjeruju u mladost :zeljeznicar1:

Ako neko ima vremena neka izračuna prosjek godina ove ekipe.
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u sri jun 22, 2016 12:27 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Grbavica
Kontakt:

sri jun 22, 2016 12:26 pm

Imao je Damir mjesta u ovoj ekipi...
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Plavi orkestar
Kontakt:

sri jun 22, 2016 12:27 pm

salle86 je napisao/la:
rios je napisao/la:Sto se tice nas i konkurencije,zaboravljamo jednu bitnu stvar a ona je ta da smo mi u drugom dijelu prevenstva imali samo jedan poraz i tri remija,ostlo sve pobjede,medju njima i pobjede protiv Sirokog,Slobode,Sarajeva,te remi sa Zrinjskim.
Sve to nakon sto smo zamjenili 8 od 11 igraca,novi trener i to,ispostavit ce se kasnije,odsustvo pravog sistema u igri.
Sad cemo u sastavu imati sigurno bar 5-6 igrca od 11 sto je vec neki kostoru tima,te uparijedjenja na bar 2 pozicije ( lijevi bek i lijevo krilo )..Kad se to dvoje sabere onda dodjemo do toga da smo jaci nego proljetos,plus trener koji bi takdjer trebao biti nadogradnja.
Sa druge strane,nijedan nas konkurent nije nesto bitno odskocio kvalitetom od sastava kojeg je imao u prosloj sezoni,ako i ima napredaka to su neki sitni,uglavnom su zadrzali nivo kvaltieta na istom nivou.
Kad se sve to sabere i oduzme,izjednacena je situacija u tih nekih 5 najvecih favorita.
:palacgore:

Veca na golu, Memija ili Siniša desni bek, Aco štoper, Miro desno krilo, Jovan u vezi, Tuce desetka, Lendrić špic. To je 7 prvotimaca iz prošle sezone.
Novih je 4. Vjerujem da ćemo se svi složiti da Bogi/Hodžurda su lahko zamjenivi i ko god da upadne umjesto njih neće biti lošiji. Lijeva strana nam je bila cirkus kolorado, i tu bi trebalo da smo jači. Kramarić, Stanić, Halvadžić, Tiago. Dvojica otišla i realno da su opravdano nas napustili, ovi novi Husić i Lazić nebi nikako trebalo da su lošiji.
Zaha i Zola otišli a došli Šećerović i Radinović. Možda ali samo možda smo ovde pod upitnikom jer ovi što su nas napustili imaju jak cv ali nisu ga opravdali. Daleko sad da su bili kritični. Novajlije treba da se dokažu i opravdaju povjerenje. Vidjećemo.
Dado je zamjenjen Hervasom i ta trojka u vezi novih bi trebalo da se bore za 2 mjesta u prvih 11.
U napadu umjesto Đermanovića došao Pozder, takođe nikako loše već samo može biti upgrade.
I za kraj, možda ma ne možda nego sigurno i najbitnije struka.
Svaka čast Hidiću ali Seferović veliki pomak na bolje, Lešnik veeeeliki pomak u odnosu na Karića i Kostić u odnosu na Edisa.
Siguran sam da bi sa ovom trojkom u sš 100% igrali europu da su bili prošle godine tu i sa onim igračima, a sad mislim da smo i jači. Protivnici odoka slabiji...

Mora se biti optimista. Jbg
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Salle :palacgore:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

SWRA_1921
Kontakt:

sri jun 22, 2016 12:28 pm

Po mom misljenju OGROMNA financijska greska je pustanje D.Sadikovica

droba
Kontakt:

sri jun 22, 2016 12:31 pm

GDJE PIŠE DA JE PUŠTEN?????? Najvjerovatnije bi on kako sam cuo trebao na posudbu!!!!

Ajzea
Kontakt:

sri jun 22, 2016 12:33 pm

SWRA_1921 je napisao/la:Po mom misljenju OGROMNA financijska greska je pustanje D.Sadikovica
Takodjer.. Evo zasto ne treba svaki trener, sem Amara, imati potpunu autonomiju. Nadam se da ce se u ovom slucaju upravljacka struktura umijesati, te da ce se, ako nista, Dado na sestomjesecnu posudbu poslati.
On je jedina greska.. Ostali, zasluzeno su nogirani i hvala Bogu neka su. Svima im zelim sve najbolje u nastavku karijere.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

sri jun 22, 2016 12:35 pm

addyno1 je napisao/la:
zasto bih bio zadovoljan izlaskom u evropu? nama je svake godine cilj titula, a ove godine nista manje od titule ne zadovoljava ni navijace niti klub, a i trener je to prihvatio...necu cekati da zvizdim tamo 23 kolo vec poslije 5 tog cu poceti.
izlazak u Evropu znaci da si sezonu zavrsio medju prva tri mjesta na tabeli, sto, moramo priznati, nije los rezultat u godini u kojoj uspostavljamo i gradimo sistem, podizemo klub na svim nivoima...
sve preko toga ja cu smatrati velikim uspjehom, bilo da je rijec o osvajanju kupa ili lige.

prirodno je da imamo ambicije za titulu. prirodno je da se zbog nje takmicimo i nastojimo biti najbolji. prirodno je da se nadamo.
medjutim, za mene licno, nece biti smak svijeta ako i ne uspijemo a ukoliko budemo marljivo radili na nekim drugim stvarima kao sto radimo u posljednjih 6 mjeseci.

mi jesmo Zeljo, imamo tradiciju, ime, od nas se ocekuje najvise... ipak nismo sami. i drugi bi da se nesto pitaju i sa tim treba racunati bez omalovazavanja njihovog truda i ambicija.

u svakom slucaju, radujem se i zeljno ocekujem pocetak sezone. nadam se najboljem....

:titula: :zeljeznicar1:
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Leon_Professional
Kontakt:

sri jun 22, 2016 12:37 pm

Pa rekose da Dado nije nogiran vec se i misli poslati ga na posudbu, ali on zbog brata ili svojih razloga ne zeli posudbu, zeli papire. Znaci na Dadi je, klub ga se nije valjda odrekao..

neroazzuro
Kontakt:

sri jun 22, 2016 12:38 pm

Pa eto, nema još nikakvih zvaničnih informacija o Dadinom statusu.

Hurmasica
Kontakt:

sri jun 22, 2016 12:40 pm

avlami97 je napisao/la:Na pripreme na Kupres je otputovalo 25 fudbalera, a to su: Vedran Kjosevski, Irfan Fejzić, Aldin Ćeman, Emir Ćutahija – Siniša Stevanović, Kerim Memija, Aleksandar Kosorić, Kemal Osmanković, Ismail Duraković, Senad Husić, Mirko Kramarić – Dino Hasanović, Uglješa Radinović, Jovan Blagojević, Adnan Šećerović, Samir Bekrić, Javier Hervas, Denis Žerić, Dženis Beganović, Miroslav Stevanović, Mirza Halvadžić, Milivoje Lazić – Ivan Lendrić, Denis Pozder, Ajdin Mujagić. Grk, Dimitris Toskas će se ekipi priključiti naknadno dok riješi administrativne stvari.

Boldirano. Od 25 ima 11 igrača, a najstariji 1995. godište. Zaista je istina da Kostić i Lešnik vjeruju u mladost :zeljeznicar1:

Prosjek ove ekipe je 23 godine :)
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

ž'21
Kontakt:

sri jun 22, 2016 12:40 pm

avlami97 je napisao/la:Na pripreme na Kupres je otputovalo 25 fudbalera, a to su: Vedran Kjosevski, Irfan Fejzić, Aldin Ćeman, Emir Ćutahija – Siniša Stevanović, Kerim Memija, Aleksandar Kosorić, Kemal Osmanković, Ismail Duraković, Senad Husić, Mirko Kramarić – Dino Hasanović, Uglješa Radinović, Jovan Blagojević, Adnan Šećerović, Samir Bekrić, Javier Hervas, Denis Žerić, Dženis Beganović, Miroslav Stevanović, Mirza Halvadžić, Milivoje Lazić – Ivan Lendrić, Denis Pozder, Ajdin Mujagić. Grk, Dimitris Toskas će se ekipi priključiti naknadno dok riješi administrativne stvari.

608/26=23,38
519/22=23,59

Prvo je sa golmanima, drugo bez. :palacgore:

addyno1
Kontakt:

sri jun 22, 2016 12:41 pm

SWRA_1921 je napisao/la:Po mom misljenju OGROMNA financijska greska je pustanje D.Sadikovica
prva velika greska strucnog staba ili uprave. trazis forsiranje mladih a pustas dokazanog mladog igraca i to dzaba

SWRA_1921
Kontakt:

sri jun 22, 2016 12:42 pm

Napominjem, igracki mi nije neka aman steta, imamo jos i boljih igraca, ali vise zalim za financijskom stetom ako on ode...

Poslano izravno iz mozga

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

Prijava