exbabilon je napisao/la:Dado ne ide na pripreme, a Durakovic ide...cudne odluke, bez dileme. Dado ne moze pomoci, a Durakovic moze..
Helem, znao sam kritikovati forumasa @FKZ1921, ali s onim sto je pisao jucer se moram slozit. Nije ova ekipa bas glavni kandidat za titulu, nismo nista bolji od konkurenata da mozemo reci da smo glavni kandidat za titulu, titula mora biti ambicija, ali...
Ako cemo objektivno, svaka od formacija koje su se pojavile na ovom forumu ukljucuje bar 5 novih igraca. Husic ce pokidat na beku, Hervas strasna 10-ka, Pozder ubija u napadu, a Grk je beton u odbrani. Radinovic i Secerovic su u vecini formacija takodjer...
Pravo pitanje je ko garantuje da ce ti igraci pokazati ono sto mi ocekujemo od njih. Naravno, svi se nadamo da ce to biti bas tako, neko je valjda pratio njihove igre, ali neozbiljno je napraviti formaciju sa 5-6 novih igraca i reci ide titula. Po meni su Blagojevic, Lendric i Stevanovic igraci za titulu, a ova "pojacanja", prinove, noviteti, ko zna...moze biti i ovako i onako...treba malo spustiti ocekivanja ipak, cisto da eventualni pad na zemlju ne bude previse bolan.
rios je napisao/la:Sto se tice nas i konkurencije,zaboravljamo jednu bitnu stvar a ona je ta da smo mi u drugom dijelu prevenstva imali samo jedan poraz i tri remija,ostlo sve pobjede,medju njima i pobjede protiv Sirokog,Slobode,Sarajeva,te remi sa Zrinjskim.
Sve to nakon sto smo zamjenili 8 od 11 igraca,novi trener i to,ispostavit ce se kasnije,odsustvo pravog sistema u igri.
Sad cemo u sastavu imati sigurno bar 5-6 igrca od 11 sto je vec neki kostoru tima,te uparijedjenja na bar 2 pozicije ( lijevi bek i lijevo krilo )..Kad se to dvoje sabere onda dodjemo do toga da smo jaci nego proljetos,plus trener koji bi takdjer trebao biti nadogradnja.
Sa druge strane,nijedan nas konkurent nije nesto bitno odskocio kvalitetom od sastava kojeg je imao u prosloj sezoni,ako i ima napredaka to su neki sitni,uglavnom su zadrzali nivo kvaltieta na istom nivou.
Kad se sve to sabere i oduzme,izjednacena je situacija u tih nekih 5 najvecih favorita.
Ako ti je ovaj drugi trofej kup ja bih volio da te utakmice koristimo da mladji igraci tipa Osmankovic,Halvadjic itd steknu takmicarsku rutinu i to po cijenu rezultata,za_zivot_cijeli je napisao/la:ja bih takodjer bio zadovoljan izlaskom u Evropu sto je neki minimum mojih ocekivanja. sa jednim trofejom bi bio sretan a sa dva presretan.
zasto bih bio zadovoljan izlaskom u evropu? nama je svake godine cilj titula, a ove godine nista manje od titule ne zadovoljava ni navijace niti klub, a i trener je to prihvatio...necu cekati da zvizdim tamo 23 kolo vec poslije 5 tog cu poceti.za_zivot_cijeli je napisao/la:ja bih takodjer bio zadovoljan izlaskom u Evropu sto je neki minimum mojih ocekivanja. sa jednim trofejom bi bio sretan a sa dva presretan.
Sallesalle86 je napisao/la:rios je napisao/la:Sto se tice nas i konkurencije,zaboravljamo jednu bitnu stvar a ona je ta da smo mi u drugom dijelu prevenstva imali samo jedan poraz i tri remija,ostlo sve pobjede,medju njima i pobjede protiv Sirokog,Slobode,Sarajeva,te remi sa Zrinjskim.
Sve to nakon sto smo zamjenili 8 od 11 igraca,novi trener i to,ispostavit ce se kasnije,odsustvo pravog sistema u igri.
Sad cemo u sastavu imati sigurno bar 5-6 igrca od 11 sto je vec neki kostoru tima,te uparijedjenja na bar 2 pozicije ( lijevi bek i lijevo krilo )..Kad se to dvoje sabere onda dodjemo do toga da smo jaci nego proljetos,plus trener koji bi takdjer trebao biti nadogradnja.
Sa druge strane,nijedan nas konkurent nije nesto bitno odskocio kvalitetom od sastava kojeg je imao u prosloj sezoni,ako i ima napredaka to su neki sitni,uglavnom su zadrzali nivo kvaltieta na istom nivou.
Kad se sve to sabere i oduzme,izjednacena je situacija u tih nekih 5 najvecih favorita.![]()
Veca na golu, Memija ili Siniša desni bek, Aco štoper, Miro desno krilo, Jovan u vezi, Tuce desetka, Lendrić špic. To je 7 prvotimaca iz prošle sezone.
Novih je 4. Vjerujem da ćemo se svi složiti da Bogi/Hodžurda su lahko zamjenivi i ko god da upadne umjesto njih neće biti lošiji. Lijeva strana nam je bila cirkus kolorado, i tu bi trebalo da smo jači. Kramarić, Stanić, Halvadžić, Tiago. Dvojica otišla i realno da su opravdano nas napustili, ovi novi Husić i Lazić nebi nikako trebalo da su lošiji.
Zaha i Zola otišli a došli Šećerović i Radinović. Možda ali samo možda smo ovde pod upitnikom jer ovi što su nas napustili imaju jak cv ali nisu ga opravdali. Daleko sad da su bili kritični. Novajlije treba da se dokažu i opravdaju povjerenje. Vidjećemo.
Dado je zamjenjen Hervasom i ta trojka u vezi novih bi trebalo da se bore za 2 mjesta u prvih 11.
U napadu umjesto Đermanovića došao Pozder, takođe nikako loše već samo može biti upgrade.
I za kraj, možda ma ne možda nego sigurno i najbitnije struka.
Svaka čast Hidiću ali Seferović veliki pomak na bolje, Lešnik veeeeliki pomak u odnosu na Karića i Kostić u odnosu na Edisa.
Siguran sam da bi sa ovom trojkom u sš 100% igrali europu da su bili prošle godine tu i sa onim igračima, a sad mislim da smo i jači. Protivnici odoka slabiji...
Mora se biti optimista. Jbg
![]()
![]()
Takodjer.. Evo zasto ne treba svaki trener, sem Amara, imati potpunu autonomiju. Nadam se da ce se u ovom slucaju upravljacka struktura umijesati, te da ce se, ako nista, Dado na sestomjesecnu posudbu poslati.SWRA_1921 je napisao/la:Po mom misljenju OGROMNA financijska greska je pustanje D.Sadikovica
izlazak u Evropu znaci da si sezonu zavrsio medju prva tri mjesta na tabeli, sto, moramo priznati, nije los rezultat u godini u kojoj uspostavljamo i gradimo sistem, podizemo klub na svim nivoima...addyno1 je napisao/la:zasto bih bio zadovoljan izlaskom u evropu? nama je svake godine cilj titula, a ove godine nista manje od titule ne zadovoljava ni navijace niti klub, a i trener je to prihvatio...necu cekati da zvizdim tamo 23 kolo vec poslije 5 tog cu poceti.za_zivot_cijeli je napisao/la:ja bih takodjer bio zadovoljan izlaskom u Evropu sto je neki minimum mojih ocekivanja. sa jednim trofejom bi bio sretan a sa dva presretan.
Prosjek ove ekipe je 23 godineavlami97 je napisao/la:Na pripreme na Kupres je otputovalo 25 fudbalera, a to su: Vedran Kjosevski, Irfan Fejzić, Aldin Ćeman, Emir Ćutahija – Siniša Stevanović, Kerim Memija, Aleksandar Kosorić, Kemal Osmanković, Ismail Duraković, Senad Husić, Mirko Kramarić – Dino Hasanović, Uglješa Radinović, Jovan Blagojević, Adnan Šećerović, Samir Bekrić, Javier Hervas, Denis Žerić, Dženis Beganović, Miroslav Stevanović, Mirza Halvadžić, Milivoje Lazić – Ivan Lendrić, Denis Pozder, Ajdin Mujagić. Grk, Dimitris Toskas će se ekipi priključiti naknadno dok riješi administrativne stvari.
Boldirano. Od 25 ima 11 igrača, a najstariji 1995. godište. Zaista je istina da Kostić i Lešnik vjeruju u mladost
Ako neko ima vremena neka izračuna prosjek godina ove ekipe.
608/26=23,38avlami97 je napisao/la:Na pripreme na Kupres je otputovalo 25 fudbalera, a to su: Vedran Kjosevski, Irfan Fejzić, Aldin Ćeman, Emir Ćutahija – Siniša Stevanović, Kerim Memija, Aleksandar Kosorić, Kemal Osmanković, Ismail Duraković, Senad Husić, Mirko Kramarić – Dino Hasanović, Uglješa Radinović, Jovan Blagojević, Adnan Šećerović, Samir Bekrić, Javier Hervas, Denis Žerić, Dženis Beganović, Miroslav Stevanović, Mirza Halvadžić, Milivoje Lazić – Ivan Lendrić, Denis Pozder, Ajdin Mujagić. Grk, Dimitris Toskas će se ekipi priključiti naknadno dok riješi administrativne stvari.
Boldirano. Od 25 ima 11 igrača, a najstariji 1995. godište. Zaista je istina da Kostić i Lešnik vjeruju u mladost
Ako neko ima vremena neka izračuna prosjek godina ove ekipe.
prva velika greska strucnog staba ili uprave. trazis forsiranje mladih a pustas dokazanog mladog igraca i to dzabaSWRA_1921 je napisao/la:Po mom misljenju OGROMNA financijska greska je pustanje D.Sadikovica