AsharaK
Administrator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jun 16, 2026 5:15 pm

Njihov buraz je ipak malo pametniji izgleda
Željezničar ante portas !

avlami97
Kontakt:

uto jun 16, 2026 5:29 pm

Forumasevo je da foruma, a Investiterovo da investira. Mi svoj posao (forumanje) obavljamo.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

SamoNapad
Kontakt:

uto jun 16, 2026 5:39 pm

Njima je Vico proslu suspenziju zavrsio i ovu ce zavrsiti tako da .... u Bosni nasoj moras biti mangup da zavrsavas stvarin kakva pravila i gospoda . Titula se ne osvaja sto si fin i galantan nego na bezobrazluk pa nek to shvati ko kako hoce. Borac i Zrinjski nikad ne bi bili prvaci da nemaju to sto imaju a Uefu to ko malo zanima ali vise boli briga.

505 VITEŠKA
Kontakt:

uto jun 16, 2026 5:55 pm

Dobro sam prognozirao za ratnika Krpića

Federalna

avlami97
Kontakt:

uto jun 16, 2026 6:30 pm

U tek zavrsenoj sezoni se ni Haland ne bi proslavio. Mozda bi zabio gol, dva vise.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Dzezvar
Kontakt:

uto jun 16, 2026 6:32 pm

SamoNapad je napisao/la:
uto jun 16, 2026 5:39 pm
Njima je Vico proslu suspenziju zavrsio i ovu ce zavrsiti tako da .... u Bosni nasoj moras biti mangup da zavrsavas stvarin kakva pravila i gospoda . Titula se ne osvaja sto si fin i galantan nego na bezobrazluk pa nek to shvati ko kako hoce. Borac i Zrinjski nikad ne bi bili prvaci da nemaju to sto imaju a Uefu to ko malo zanima ali vise boli briga.
Ne znam koliko ima uticaja u FIFI....u uefi ok ali tesko imali su vec jednu opomenu
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto jun 16, 2026 6:54 pm

Nikada do sada nisam napisao niti jedno jedino slovo oko naseg odnosa sa gospodinom Mirvicem jer sam smatrao da bi bilo nemoralno i neposteno imati apriori pozitivan ili negativan stav u vezi necega bez relevantnih i tacnih informacija. Mislio sam, vrijeme je najbolji sudija, pa cemo vidjeti da li smo na pravom kolosijeku. Proslo je, evo, vec 6 mjeseci, jos uvijek, kao ni vecina nas, ne znam sta se, zapravo dogadja, pa se nadam da mi necete zamjeriti ako neka svoja razmisljanja bazirana iskljucivo na logici i pozamasnom iskustvu oko sklapanja raznoraznih ugovora podijelim sa vama. Od samog pocetka, a s obzirom na cinjenicu koju mi, navijaci, precesto zaboravljamo da smo mi zakonski gledano Udruzenje gradjana, nije mi bilo jasno kako ce pravni strucnjaci angazovani za to pronaci modus operandi na osnovu kojeg ce obje ugovorne strane biti zadovoljne i zasticene. Nadalje, nije mi jasno kako ce se precizno i tacno, bez ostavljanja mogucnosti za neke subjektivne procjene definisati momenat kada jedna od stranaka zeli raskinuti saradnju i sto je mozda i najvaznije, koje ce posljedice zbog toga nastupiti.Jos jednom, ne zaboravimo da smo mi UG i da bilo kakva privatizacija na mala vrata nece proci u Ministarstvu, ne zbog toga sto nas tamo neko voli ili ne voli, nego sto bi to sa njihove strane bilo pucanje u vlastito koljeno i sjeca grane na kojoj ministar sjedi i uziva kao bubreg u loju. To, sada otvara onu toliko puta napisanu dilemu da bi mi htjeli da neko ulaze novac, a da se ne pita za svoj kapital koji zeli sto prije povratiti i uvecati. Kako ce to uraditi zapadnjak sa how much filozofijom ostaje misterija, nasa imovina koja nije mala i koja je trenutno u procesu dodatnog uvecanja za cca 6 miliona, a na osnovu budzetskih ulaganja u juznu tribinu smatra se javnim dobrom i pojedinac ce tesko staviti sape na nju. Ukoliko zeli da Zelju pretvori u preduzece za kupoprodaju igraca kao sto je uradio njegov brat sa konama, a ukoliko su cifre sa kojima se spekulise oko njegovih namjera da godisnje investira milione i priblizno tacne, onda ce morati rasprodavati skoro kompletan tim u svakom prelaznom roku, nadajuci se da ce barem biti na pozitivnoj nuli. Nije mi logicno, ali, bas nikako...Od same rijeci pozajmica sa dogovorenom kamatom, nije mi nikako dobro niti to smatram ispravnim nacinom saradnje sa gospodinom Mirvicem. Nabacah ja svasta nesto, to je samo dio stvari koje mi nikako ne daju mira, volio bih da bolja buducnost Zelje ne pocinje sa onim aBd, nadamo se da ce izdobriti, ne sekirajte se, pricao mi jedan covjek itd, nego na nekim realnim cinjenicama.
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

svabo
Kontakt:

uto jun 16, 2026 7:31 pm

"Bosna i Hercegovina će u petak, 19. juna, završiti na sivoj listi Moneyvala, međunarodne institucije koja predstavlja nadzorno tijelo Savjeta Evrope za praćenje pranja novca i finansiranja terorizma.

Piše to portal Klix.ba i ističe da to za BiH znači da je označena kao nesigurna zemlja za investiranje s potencijalnim problemima s transakcijama.

Inače, kako navode, ovo je povratak BiH na sivu listu s obzirom na to da na njoj već bila od 2015. do 2018. godine.

Šta znači siva lista Moneyvala?
Države koje se nalaze na ovoj listi su države koje imaju ozbiljne nedostatke u sistemu pranja novca i finansiranja terorizma, ali ipak rade na njenom otklanjanju. Osim sive, postoji i crna lista.

Proteklih mjeseci je bilo očigledno da će BiH ponovo završiti na sivoj listi Moneyvala, a to je postalo zagarantovano nakon sastanka organa Moneyvala prošli mjesec u Helsinkiju. Tada je izdata preporuka za BiH da se zvanično stavi na sivu listu, što će se u konačnici i dogoditi u petak, piše Klik.ba.

Konačna odluka očekuje se na plenarnoj sjednici
Prema nezvaničnim informacijama Klix.ba, za petak je zakazana plenarna sjednica Moneyvala na kojoj donose konačnu odluku o stavljanju država na sivu listu, a danas je održana sjednica pododbora na kojoj je i delegacija BiH obaviještena o odluci da BiH bude na sivoj listi.

Ključni razlozi zbog kojih je BiH vraćena na sivu listu
Jedan od ključnih razloga zbog kojeg Moneyval vraća BiH na sivu listu je činjenica da Federacija BiH nije uspostavila registar stvarnih vlasnika pravnih lica. Ministarstvo pravde, koje vodi Vedran Škobić (HDZ), nije ni počelo rad na ovom registru, dok je u Republici Srpskoj ovaj posao odavno završen.
Osim toga, u FBiH je trebalo usvojiti i Zakon o oduzimanju nezkonito stečene imovine, što se takođe nije dogodilo."

Uvaženi ministar koji koči novi statut.
Kada je jedna ekipa prekinula posjed lopte drugoj, niz dodavanja prve ekipe prekinut je tek kada je druga ostvarila barem jedno dodavanje.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 78 gostiju.

Prijava  •  Registracija