Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

cikazubo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet maj 10, 2018 9:58 am

Sumnjam da ce se vracat u BiH uopste po zavrsetku karijere.

damirfile
Kontakt:

čet maj 10, 2018 10:02 am

Po drugim forumima se piše da smo u kontaktu sa trenerima spominju mehu,bazdarevica,sabljica... Svi ti nabrojani su po meni bolji od Adzema.

Kup kup kup je naš.

Hare79
Kontakt:

čet maj 10, 2018 10:05 am

ako ne postoji bolja alternativa, ja sam za to da Adžem ostane, ako ništa zbog iskustva ove sezone. Sam je svjestan koje je greške pravio, i vjerovatno bi mnoge stvari uradio drugačije. E to je to iskustvo koje je potrebno da bi bio bolji. Kada daš priliku treneru iz juniora onda ga istrpi jednu sezonu, jer će narednu biti sigurno bolji. Ovo sve govorim u slučaju da nemamo neku ozbiljnu i iskusnu alternativu, a ponovo eksperimentisanje s mladim trenerima tipa Kostić bi dovelo do toga da bi imali istu sezonu treći put zaredom. Svaka čast Papcu, ali kad se malo bolje razmisli, koje je on reference imao da bude imenovan za sportskog direktora? Samo zato što je bio reprezentativac? Po meni to nije dovoljna referenca za budeš uspješan SD. Po njegovim odgovorima u intervjuima koje sam gledao može se zaključiti da se i on sam traži u tom poslu. Ko je SD u Zrinjskom? Toliko su kvalitetnih mladih igrača doveli iz Premijer lige da se odlazak Tomića i Petraka skoro i ne osjeti. A mi dovodimo polumrtve igrače koji nemaju motiva da trče. Pezer je na Grbavici pojeo sve naše vezne igrače, i trčanjem i brzinom i duel igrom. Al nije kod nas imao niko da njega prepozna kao takvog nego se dovodi Elsner i Vranješ koji ima dobru tehniku ali nema ozbiljan sprint. Prema tome, generalno nam sportski segment nije na nivou, previše je tu bilo improvizacije, neznanja i nesnalaženja da bi ostvarili nešto više. Siguran sam, trenutna ekipa Želje uz boljeg i iskusnijeg trenera mora Zrinjskom na kraju sezone bježati 10 bodova.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

čet maj 10, 2018 10:10 am

Sta je ovo odjednom svi su da Adzem ostane a do jucer tamo negdje do 6 sati 90% je bilo ADZEME ODLAZI
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

cikazubo
Kontakt:

čet maj 10, 2018 10:13 am

Fazon je sto smo mi emotivni i nestrucni. Nama je sad svako bolji od Adzema, i meni je, kad je Slavko dosao ja se nadao da ce ostat bar 5 godina, da nam ga nece Zvezda klepit, a na kraju ispade da nije dorastao voditi Zelju.
Prizivam(o) Odu, a Oda nam je za 10 kola unistio sezonu, kasnije Capljic i Sablja nastavili u tom tonu.
Dovescemo eto Sablica/Mehu/Mesu, ja ne bi smio ni marke uloziti da ce oni biti uspjesni na kraju sljedece sezone.
A ne smijemo ostavit po strani cinjenicu da je Adzem mladji, zeleniji i jeftiniji trener. A stao je uz samo trojicu trenera koji su donijeli trofeje klubu, za nas laike to bi trebalo biti dosta.
@PP ne razbacuj se ciframa vise molim te, shvatam ja i nezadovoljstvo i svi hocemo da se vratimo na te staze, ali polako, islz sezone u sezonu smo bolji i uspjesniji.

Za ovu sezonu vec mozemo reci da je uspjesna, nije idealna ali je vise nego prihvatljiva i dobra jer osvojen je kup, dogovoren generalni sponzor, novi teren, respektabilan sportski direktor, promocija mladih igraca.
Zadnja izmjena: cikazubo, dana/u čet maj 10, 2018 10:15 am, ukupno mijenjano 1 put.

sajo10
Kontakt:

čet maj 10, 2018 10:15 am

SIMA_SIMAU je napisao/la:
čet maj 10, 2018 10:10 am
Sta je ovo odjednom svi su da Adzem ostane a do jucer tamo negdje do 6 sati 90% je bilo ADZEME ODLAZI
Jes bosnju tesko premuntat. Uff.. Mislim da nema naivnijeg naroda od nas.

storm_raider
Kontakt:

čet maj 10, 2018 10:17 am

5 ljudi od 28 nije ni blizu toga "svi".
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Leon_Professional
Kontakt:

čet maj 10, 2018 10:18 am

Plava Porodica je napisao/la:
čet maj 10, 2018 7:01 am
Joj allahu
Kao da neko može postati pametniji preko noći.
Goni ga ba, izbio nam je svojim glupostima bar dva miliona maraka.
I to mu nije prva šansa, već druga.
Ja bih sa ovakvom ekipom titulu uzeo.
Komplet ali komplet stručni štab još danas napolje!
Kakvim se ti milionima bacas bgt.

Mirek11
Kontakt:

čet maj 10, 2018 10:19 am

Cestitke svim Željovcima na osvojenom KUP BIH, meni uvijek dragom trofeju.
Mi se po obicaju ponasamo nerealno, jesmo mi najtrofejniji klub ali nije to bas toliko izrazeno, brojno da nam je ovo ne bitno i da se ne radujemo.
Ovo je tek 6 trofej kupa a ponasamo se kao da ih imamo 66 u dugoj tradiciji od 97 godina.
Znaci 6 kup u 97 godina! I nama kao svejedno bez obzira sto smo zeljeli i drugi trofej.

Pa evo i ovi mediji, pogotovo sportski vise pisu od talijanskom kup i Juventusu i ubjedljivoj pobjedi.
Koji je juce rezultat bio u finalu kupa BiH?
Da podsjetim 0-4 !!! To nije dovoljno? Ili ukupno 6-0 u dvije utakmice. Inace to su svakodnevni rezultati.

I ova prica oko trenera, uprave i brke je previse uzela fokusa. Imaju ljudi koji treba da odluce sta je najbolje za klub, mi navijaci to gledamo iz samo jednog ugla sto sigurno ne moze biti vodilja pa ni ispravno. Klub je kompleksno voditi i po meni nikako se ne smije posmatrati odvojeno po segmentima vec samo u cjelini.
Skuptina kada bude vrijeme neka kaze da li je klub radio dobro u cjelini, sve dobro i lose na papir i podvuce se crta. Naravno, realno gledajuci stvari jer ne idealizirati, navijacki hocemo sve.

Neka dobro izvagaju, sigurno da zele jos veci napredak i u rezultatu ali licno smatram da su sa svoje strane uradili max., obezbjedili ekipi sve sto je trazila.
Odgovornost za rezultat barem u normalnim drzavama snosi prvo trener, igraci i sportski direktor, nikako uprava.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

sahmat

čet maj 10, 2018 10:21 am

Ostane li Adžem gledamo Kajkuta sljedeće tri godine :rofl:
"Znaš li šta je najbitnije u životu? Željo, prijatelju."

AMAR OSIM !

ChWilla
Kontakt:

čet maj 10, 2018 10:22 am

nema ništa od toga.
gradi željo boli te *****

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet maj 10, 2018 10:24 am

Ne treba se vracati na tu pricu. Vjerovao sam u Adzema do prije par kola, ali ne vise. Zar se nije samo prije nekoliko dana pisalo da i uprava vidi da je ovo Adzemov maksimum?

I ja sam za Adzemov ostanak, ali u nekoj drugoj ulozi. Neka njega oko tima, kao pomocnik ili trener. Mozda i sa Odom u B timu ako se planira opet formirati kao sto se govorilo. Zna on sa djecom, po dolasku glavni argument je bio da je za ovu djecu bio ocinska figura ali vidi se da to nije dovoljno. Tako mozes natjerati djecu da ginu i da se dodatno trude na treninzima. Vidilo se to u prvom timu kad su djeca u pitanju, ali sta je sa ostalima? Fino je to sve izgledalo u juniorima. I igra, i zalaganje ali on jednostavno nije dovoljno "cvrst" i iskusan da sa seniorima radi isto. Nije zreo za ovu ulogu. Ko zna da li ce ikada biti i zato je najbolje da se trazi u ulozi nekog asistenta gdje ce moci raditi posao a da sav pritisak nije na njemu.
Nama opet ne preostaje nista drugo nego da se vratimo korak unazad. Osvajanje kupa samo moze biti olaksica na tom putu, ali jedino uz prave poteze Papca i uprave. Sad je sve na njima sto se izbora tice, i nadam se da nece razocarati, zbog Zelje, zbog navijaca i na kraju zbog njih samih. Steta bi bilo da se ova uprava pamti po mrljama koje im se, po mom misljenju, nepravedno pripisuju, a za sada sve upucuje na to.

Leon_Professional
Kontakt:

čet maj 10, 2018 10:25 am

Eto, ne razglabajte dalje, nece ostat rekao vam covjek :D

voltron30
Kontakt:

čet maj 10, 2018 10:27 am

Adžema s noge na nogu, kakav crni ostanak. Dobio je dvije prilike, usrao obje. KUP ga ne može izvaditi zbog onoga što je sam prokockao.

kb80
Kontakt:

čet maj 10, 2018 10:31 am

@Mirek11 potpuno se slažem sa ovim što si napisao o medijima koji su 5x više ispratili Italijanski kup nego naš domaći, stoka prava. Da ne izdvajam onaj "anamo" sportski portal koji je doživio blagi moždani jer je ŽELJEZNIČAR osvojio KUP i sa snimcima golova (jer su morali) ispratili isti, a glavni snimak im je bio samozapinjajući penal i kao da procjenimo sami (kakva stoka). Borimo se protiv toliko neprijatelja da nismo svjesni, pa mi je zbog toga ovaj VRČ još draži.

Hurmasica
Kontakt:

čet maj 10, 2018 10:35 am

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

teatrale36
Kontakt:

čet maj 10, 2018 10:36 am

Mirek11 je napisao/la:
čet maj 10, 2018 10:19 am
Cestitke svim Željovcima na osvojenom KUP BIH, meni uvijek dragom trofeju.
Mi se po obicaju ponasamo nerealno, jesmo mi najtrofejniji klub ali nije to bas toliko izrazeno, brojno da nam je ovo ne bitno i da se ne radujemo.
Ovo je tek 6 trofej kupa a ponasamo se kao da ih imamo 66 u dugoj tradiciji od 97 godina.
Znaci 6 kup u 97 godina! I nama kao svejedno bez obzira sto smo zeljeli i drugi trofej.

Pa evo i ovi mediji, pogotovo sportski vise pisu od talijanskom kup i Juventusu i ubjedljivoj pobjedi.
Koji je juce rezultat bio u finalu kupa BiH?
Da podsjetim 0-4 !!! To nije dovoljno? Ili ukupno 6-0 u dvije utakmice. Inace to su svakodnevni rezultati.

I ova prica oko trenera, uprave i brke je previse uzela fokusa. Imaju ljudi koji treba da odluce sta je najbolje za klub, mi navijaci to gledamo iz samo jednog ugla sto sigurno ne moze biti vodilja pa ni ispravno. Klub je kompleksno voditi i po meni nikako se ne smije posmatrati odvojeno po segmentima vec samo u cjelini.
Skuptina kada bude vrijeme neka kaze da li je klub radio dobro u cjelini, sve dobro i lose na papir i podvuce se crta. Naravno, realno gledajuci stvari jer ne idealizirati, navijacki hocemo sve.

Neka dobro izvagaju, sigurno da zele jos veci napredak i u rezultatu ali licno smatram da su sa svoje strane uradili max., obezbjedili ekipi sve sto je trazila.
Odgovornost za rezultat barem u normalnim drzavama snosi prvo trener, igraci i sportski direktor, nikako uprava.
Čestitke svima nama koji volimo Želju na osvojenom Kupu i stavljanju jos jednog trofeja u vitrine najtrofejnijeg BH kluba.
Samo veliki klubovi su juce u finalima kupa demonstrirali silu i dobili sa 4:0 svoje protivnike :)
Nadam se da od sljedece sezone slijedi dominacija u stilu Juventusa :) ili bar vraćanje na staze stare slave dok nas je vodio Sir Amar Osim :titula:

teteac8684
Kontakt:

čet maj 10, 2018 10:40 am

ChWilla je napisao/la:
čet maj 10, 2018 9:54 am
taman da dođe bez nogu k'o sanel :kafa:
:rofl1: :rofl1: :rofl1:

teatrale36
Kontakt:

čet maj 10, 2018 10:42 am

mula je napisao/la:
čet maj 10, 2018 8:38 am
Osvojen kup,
Kvalitet u igri u odnosu na zadnjih 6 sezona,
Promovisao 2 igrača iz podmlatka i sljedece se sezone aBd još 2
Od Zajimovica napravio extra igrača
Osmankovic se pruzila sansa i on ce aBd da bude standardan
Dobijeni pitari 2 puta
Adzeme ostani !!!
Vise volim izlazak u Evropu, nego titulu i dugove koje cemo vračati narednih 10godina
Kakav napredak u igri, pa mi nikakve prepoznatljive igre nemamo s njim , cak ni juce nista se nije vidjelo od te prepoznatljivosti.

Plava Porodica
Kontakt:

čet maj 10, 2018 10:43 am

1).Uđete na uefinu stranicu.
2). Papir i olovka.
3). Kalkulator
4). Napišete na papir koliko dobija prvak prošle, a koliko ove godine, te koliko dobija učesnik Evropske lige.
5). Javite mi se sa rezultatima.

Ovo pišem samo za sezone kad smo objektivno bili najbolji tim, i uprkos tome nismo završili prvi što je apsurd.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.

Prijava