Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

kremenko
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub maj 05, 2018 11:04 pm

kremenko je napisao/la:
ned apr 22, 2018 3:56 pm
Amaru dati sportski segment u ruke. Ostali da mu budu vodonose. Od cistacice do Misimovica.
Svako jutro da mu dolaze na raport i pitaju sta mu treba i sta mogu uraditi za njega.
Da se ponovim.
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

Bergeron
Kontakt:

sub maj 05, 2018 11:05 pm

sahmat je napisao/la:
sub maj 05, 2018 10:40 pm
Zar je teško bilo da se 90+ ponašaju kao profesionalci, prema dresu koji nose, zar je to toliko teško bilo, nas nije briga gdje je ko potpisao ugovor, mi hoćemo da se za sveti dres gine. Gdje im je obraz i treneru i igračima. Mi nemamo ništa od toga što se trener ili igrač izvine navijačima, pa ponovi istu grešku 4 utakmice za redom.
Stručni štad i igrački kadar jel vas stid što smo dolazili po onoj hladnoći da bi gledali ništa.
Jel' vas stid onih momaka što prođu cijelu Bosnu i Hercegovinu da bi gledali kako vas boli ku*ac?
Jel' vas stid kad pola navijača radi duplo da bi mogao da dođe na utakmicu? Dok vi hladite jaja po terenu i primate velike plate za to.
Jel' vas stid onog čovjeka što dođe u invladiskim kolicima da gleda utakmicu?
Jel' vas stid onih srednjoškolaca što bježe sa nastave da bi gledali vašu kurcobolju?

Jel' vas stid onih legendi kad prolazite kroz prostorije kluba, IVICA, DIMITRIJE, DOMOROCKI, RIBAR, KATALINSKI, MEŠA, BUKAL, JANJUŠA, DŽEKO, STANIĆ, HADŽIABDIĆ, MIŠO, NIKIĆ, AMAR, ŠABANADŽOVIĆ, itd.. Samo pogledajte njih i shvatit će te neke stvari da vi nikad nećete biti legende i ostat će te upamćeni kao najveći luzeri.

MI SMO ŽELJO, A VI STE PI*KE

Nije i zaboli njih q sto smo mi Zeljo, a oni p. Oni uzimaju par hiljada mjesecno, provode se, uzivaju, znas koliko je ikome od njih stalo do tih 90 minuta i profesionalizma, do navijaca (srednjoskolaca, studenata, radnika, penzionera, invalida i ostalih), do legendi i dresa kao svetinje. Ti njima sve uredno isplati, ne tjeraj ih nista mimo ugovora, plati im par sedmica provod u Antaliji, obezbijedi im sve sto im je potrebno, a oni tebi nece vratiti nista jer logicno u ugovoru nemas nikakvu klauzulu za kaznjavanje. A i ko bi potpisao takav ugovor. A i ako nesto prekrsis imas slucaj Bogicevic, Kerla i co. koji ce jedva docekati da te tuze.

Dok ih se placa i dok ih se kuje u zvijezde i ponasace se tako. Sta ocekivati od bilo kojeg od njih danas, kada se svrsavalo jos jucer kada se dovodio da potpise ugovor. Kreni od bilo koga... Vranjes, Crnov, Zec, Kajkut, Ubiparip, Mehremic, Projic... Vrati se koju stotinu stranica unazad i vidjeces da se svaki od ovih igraca ubacivao u zakletvu, da su oni najveci koji su igrali na Grbavici u posljednjih par godina, da su to sve bili profesionalci u svojim klubovima. Realno, bili su go q, a mi smo ih pokupili da im spasimo karijeru ili da im damo posljednji dinar u dzep, klasicne ublehe. Kada vidis kako se nose i sta rade van terena dovoljno ti je jasno da tu nema ni 1 promila profesionalnosti.

Davno recena mudrost u svijetu fudbala "Da je iko valjao, ne bi bio besplatan, posebno ne u danasnjem fudbalu." Sve dok takvi dolaze i dok takve trpimo i navijamo im, nema od nas nista. I mozemo mi dovesti onog fakina iz Milana, Gattusa, ova ce ga bagra nadjacati i slomiti, jer su svi takvi i jer se medjusobno podrzavaju u toj qrcobolji, a navijaci ne zele da im ista kazu. I kao nemoj im skidati dresove, nemoj ih brukati, nemoj im psovati u gradu.... Sta su to zasluzili? Par nezaradjenih hiljada u dzep? Gori smo mi sto smo bolesni do te mjere da ih trpimo i kontamo da danas postoji ljubav prema dresu.

Ljubav prema dresu mozes samo pronaci kod omladinaca koji tek dodju i prvu sezonu igraju da se iskazu i nametnu. Vec drugu sezonu ih zavedu i povuku svi ostali, a oni su samo go q, placenik do placenika. I dok se u ugovore ne bude stavljala klauzula da ce se na kraju utakmice vrijednovati svaki od njih pojedinacno od strane legendi kluba i da ce na osnovu njihove ocjene biti raspon plate, dok te plate ne budu u normalnom rangu ostalih BH klubova i dok ih se ne bude kaznjavalo za neprofesionalizam van terena, mozemo mi pisati postove i postove o njima, ali napretka nece biti.

I da, samo da dopunim, mozda za navijace oni jesu luzeri, ali za sve "normalne" ljude osoba koja uzme mjesecno par hiljada bez ikakve muke je itekakav sampion i dobitnik.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

sub maj 05, 2018 11:09 pm

Dok sam pisao "ajde zeljkane" bili smo prvi...

Onda mi rekose "nemoj, isto kao da magare zoves"... I tako zijanismo titulu...

Od danas svaki post zavrsavam sa tim, pa cemo biti prvaci dogodine :D

AJDE ZELJKANE!!!!!!!

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Hurmasica
Kontakt:

sub maj 05, 2018 11:11 pm

lars **** te beširoević, eto toliko od mene za danas :D
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Zeljo1921
Kontakt:

sub maj 05, 2018 11:18 pm

Treba ostaviti Adzema da odradi ovo do kraja, prelazni rok i pipreme i onda ga otjerati krajem jula. Ide mi na zivce ovo glorifikovanje i kao da Uprava nije kriva ni za sta. Za neke stvari svaka čast ali isto tako ste i krivi za neke stvari. Tribine su mjera svega da se ne lažemo. Prosla je euforija oko stolica,tribina, terena i slicnih gluposti i traze se rezultati a njih nema. Svaka čast upravi ali stanje je očajno. Politika dovođenja igraca je očajna. Dovodimo stare i potrosene igrace koji nemaju motiva i sjede na klupi u nekim trećim ligama. Treba pogledati sta radi Zrinjski. Dovedi brate Todorovića iz Slobode ili Pecu iz Radnika. U Krupi ima dobrih mladih igraca. Mi dovodimo Kajkuta. Natrpali smo deset veznih igraca. Sta ce nam Modic ako nece igrati. Zeba nema minute u ovom dijelu. Dovedes polovnog Mehremica i zavalis boljeg igraca. Za sve ovo je odgovorna i Uprava.

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Hurmasica
Kontakt:

sub maj 05, 2018 11:19 pm

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

LARSSON
Kontakt:

sub maj 05, 2018 11:25 pm

Hurmasica je napisao/la:
ebi ga :D

exbabilon
Kontakt:

sub maj 05, 2018 11:26 pm

Uprava ima podrsku fakat velike vecine navijaca i tu dielme nema. Uprava bi podrsku navijaca zacementirala i vratila jos par hiljada na stadion dovodjenjem samo jednog covjeka. Dovodjenje tog covjeka bi ubijedjen sam znacilo i povratak titule u Dolinu. Samo kad se sjetim sretnih dana i niza bez primljenog gola. Velez nam dao go za prekid niza, jaran mi salje sms Guso primio go, ja se syebo jer nam je propo niz bez primljenog gola. Gledaj nas sad covjece. Nije stvar ni tog prvog mjesta, nego sto mi fakat na terenu ne izgledamo kao ekipa koja zasluzuje to prvo mjesto. Na stranu sve zakulisne igre laznih mostaraca, mi smo na proljece ko razbijena vojska, nista ni s cim. Posjeta u finalu kupa je rekla sve. Nikom se vise ova patnja ne gleda.

Zato Amar Osim uz naravno ostanak istih ljudi u upravi! Naravno, ako Amar dodje njemu Papac i ne treba. Da mu dovodi Mehremice i Hadzice? Neka hvala. Na fazon menadzera uloga, nek bira igrace, pregovara o uslovima, i vodi prvi tim.

Leon_Professional
Kontakt:

sub maj 05, 2018 11:31 pm

LARS1921 je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:
Ko je kriv, mi smo ga htjeli dovest al niko nije imao sluha za nase ideje :D

Cak ga proglasili losim igracem. :kafa:

kremenko

sub maj 05, 2018 11:32 pm

Bolje nismo ni zaslužili.
Dovodis frajera koji ti prošle godine glumom uzima titulu, pokrade te, popisa te i još ti se smije na društvenim mrežama i ti ga poslije svega dovedes u klub. Naravno, sve što je odigrao u svetom dresu je za nabiti na neku stvar.
Kajkut i ko ga je doveo treba da budu nabijeni nogom iz kluba, naglavačke.
Zadnja izmjena: kremenko, dana/u sub maj 05, 2018 11:34 pm, ukupno mijenjano 1 put.
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

Edis Mulalic 1921

sub maj 05, 2018 11:33 pm

Treba na treningu zapjevat igracicama "Hej Zrinjski ko nam brani"...kako ih prce godinama, nek izbrisu one klipove iz Antalije i one pobjede na kraju sezone.Zelim im 90 posto kosmarne i depresivne odmore od srca. Jazavci ufurani luzerski...
Modus vivendi !

Hurmasica
Kontakt:

sub maj 05, 2018 11:34 pm

Leon_Professional je napisao/la:
sub maj 05, 2018 11:31 pm
LARS1921 je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:
Ko je kriv, mi smo ga htjeli dovest al niko nije imao sluha za nase ideje :D

Cak ga proglasili losim igracem. :kafa:
e i vas i vaše ideje.. :ganja: :ganja:

slika

storm_raider
Kontakt:

sub maj 05, 2018 11:34 pm

@avlami, odmori malo.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Vortex
Kontakt:

sub maj 05, 2018 11:35 pm

exbabilon je napisao/la:
Uprava ima podrsku fakat velike vecine navijaca i tu dielme nema. Uprava bi podrsku navijaca zacementirala i vratila jos par hiljada na stadion dovodjenjem samo jednog covjeka. Dovodjenje tog covjeka bi ubijedjen sam znacilo i povratak titule u Dolinu. Samo kad se sjetim sretnih dana i niza bez primljenog gola. Velez nam dao go za prekid niza, jaran mi salje sms Guso primio go, ja se syebo jer nam je propo niz bez primljenog gola. Gledaj nas sad covjece. Nije stvar ni tog prvog mjesta, nego sto mi fakat na terenu ne izgledamo kao ekipa koja zasluzuje to prvo mjesto. Na stranu sve zakulisne igre laznih mostaraca, mi smo na proljece ko razbijena vojska, nista ni s cim. Posjeta u finalu kupa je rekla sve. Nikom se vise ova patnja ne gleda.

Zato Amar Osim uz naravno ostanak istih ljudi u upravi! Naravno, ako Amar dodje njemu Papac i ne treba. Da mu dovodi Mehremice i Hadzice? Neka hvala. Na fazon menadzera uloga, nek bira igrace, pregovara o uslovima, i vodi prvi tim.
100% se slažem. Nema publike bez dobre igre, a nema kluba bez navijača na tribini, prosto ko dan. Nije to više stvar ljubavi ili odnosa prema klubu, ali je stvarno mazohizam gledati onu patnju na terenu, onaj očaj. Jbg ne možeš ljude tjerati motkom po gradu da dođu na stadion. Publika hoće da vidi i lijep potez, dobar šut, precizno dodavanje, povezanu i lepršavu igru i što je najvažnije borbenost, jer to je Željo.

Zeljo1921
Kontakt:

sub maj 05, 2018 11:44 pm

Mozda je do Antalije. Kad dodju iz Antalije nisu ni za sta. Ovo je totalno fizicki a i mentalno nespremna ekipa.

Refa1921
Kontakt:

sub maj 05, 2018 11:46 pm

Jedini krivac po meni je Adžem. Ne može me niko ubijediti da su Perišić i Ćavar bolji od Blagojevića i Hajdarevića. Ili da je Filipović bolji od Zakarića. Kad tu dodamo Graovca i Ramovića siguran sam da smo bolju ekipu imali, a to što Adžem nije znao da izbalansira i što se usro i što je Vranješa uništio sa izmišljanjem pozicija i što je sjebo ekipu s jeseni to je druga stvar. Zrinjski je pokupio igrače iz Viteza naše otpatke i od Sarajeva i šampion s tim igračima dvije godine zaredom. Stručni štab je zaista smiješan sa znanjem. Miske dovedi prave i ozbiljne ljude nemoj početnike niti riječite trenere, nego one koji imaju iza sebe nešto ili se mani skroz sportskog segmenta. Očigledno da nešto ne štima i da smo inače na proljeće bili najbolji sad smo najgori već drugu godinu. Užas :/

Daris_
Kontakt:

sub maj 05, 2018 11:52 pm

Refa1921 je napisao/la:
sub maj 05, 2018 11:46 pm
Jedini krivac po meni je Adžem. Ne može me niko ubijediti da su Perišić i Ćavar bolji od Blagojevića i Hajdarevića. Ili da je Filipović bolji od Zakarića. Kad tu dodamo Graovca i Ramovića siguran sam da smo bolju ekipu imali, a to što Adžem nije znao da izbalansira i što se usro i što je Vranješa uništio sa izmišljanjem pozicija i što je sjebo ekipu s jeseni to je druga stvar. Zrinjski je pokupio igrače iz Viteza naše otpatke i od Sarajeva i šampion s tim igračima dvije godine zaredom. Stručni štab je zaista smiješan sa znanjem. Miske dovedi prave i ozbiljne ljude nemoj početnike niti riječite trenere, nego one koji imaju iza sebe nešto ili se mani skroz sportskog segmenta. Očigledno da nešto ne štima i da smo inače na proljeće bili najbolji sad smo najgori već drugu godinu. Užas :/
tri u nizu...ne dvije

Daris_
Kontakt:

ned maj 06, 2018 12:08 am

Ja mislim da se igraju jos dodatna dva kola,mi bi glatko 4. bili :)

proces
Kontakt:

ned maj 06, 2018 12:12 am

Zeljo1921 je napisao/la:
sub maj 05, 2018 11:18 pm
Treba ostaviti Adzema da odradi ovo do kraja, prelazni rok i pipreme i onda ga otjerati krajem jula. Ide mi na zivce ovo glorifikovanje i kao da Uprava nije kriva ni za sta. Za neke stvari svaka čast ali isto tako ste i krivi za neke stvari. Tribine su mjera svega da se ne lažemo. Prosla je euforija oko stolica,tribina, terena i slicnih gluposti i traze se rezultati a njih nema. Svaka čast upravi ali stanje je očajno. Politika dovođenja igraca je očajna. Dovodimo stare i potrosene igrace koji nemaju motiva i sjede na klupi u nekim trećim ligama. Treba pogledati sta radi Zrinjski. Dovedi brate Todorovića iz Slobode ili Pecu iz Radnika. U Krupi ima dobrih mladih igraca. Mi dovodimo Kajkuta. Natrpali smo deset veznih igraca. Sta ce nam Modic ako nece igrati. Zeba nema minute u ovom dijelu. Dovedes polovnog Mehremica i zavalis boljeg igraca. Za sve ovo je odgovorna i Uprava.

Slažem se pa skoro u misljenju. Ipak, moram napraviti malu digresiju :). U jednoj firmi imas direktora, izvrsnog direktora, sefa jednog drugog, treceg, nekog tamo stajaznam iz ljudskih resursa ( citaj sportskog direktora ) veci broj clanova nadzornog odbora ( citaj navijaca ) i 11 radnika i par njih na cekanju i sad posao stane ne ide, nema, sta god da urade nema rezultata podriva ih nelojalna konkurencija. Nista. Zapravo, skoro da su i zavrsili neki posao. Ali opet.... I sad ko je kriv ?? Ma svi, neki manje neki vise.
Za kog' navijas ?
Pa za Z E LJ E Z N I C A R !!!

LeBlue
Kontakt:

ned maj 06, 2018 12:13 am

Vortex je napisao/la:
sub maj 05, 2018 11:35 pm
exbabilon je napisao/la:

100% se slažem. Nema publike bez dobre igre, a nema kluba bez navijača na tribini, prosto ko dan. Nije to više stvar ljubavi ili odnosa prema klubu, ali je stvarno mazohizam gledati onu patnju na terenu, onaj očaj. Jbg ne možeš ljude tjerati motkom po gradu da dođu na stadion. Publika hoće da vidi i lijep potez, dobar šut, precizno dodavanje, povezanu i lepršavu igru i što je najvažnije borbenost, jer to je Željo.
Bilo je dobre igre u nekoliko utakmica ali nije bilo publike. Sjecam se npr dobijes pitare na Kosevu i Krupu na domacem terenu. Poslije ti dodje Siroki i skroz mrsava posjeta. Cak je bolja posjeta bila i za vrijeme Kostica. Da Adzem biljezi ekstra rezultate konstantno, nisam siguran da bi stadion mogao da napuni. Mozda samo protiv Sarajeva i Evropske utakmice. Ovo je crnjak ali surova realnost. Nasi ljudi hoce zvucno ime. Neko da ih povuce. Uvjek hocemo nekog lidera, kao u drzavi, tako i u klubu.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.

Prijava