Ludvig Leple je napisao/la: ↑sub feb 21, 2026 6:51 pm
Pa Badže su dovodile igrače i ugrađivali u ugovore obavezne minute, pa eto za Ericka je recimo ta klauzula. Dalje nema potrebe da pišemo.
Dalje, ako pažljivo poslušaš izjave Slaviše možeš vrlo lako doći do saznanja da su mu nametnuli ove igrače i da je čovjek možda samo Galcheva tražio, ali i to je samo možda.
Ponavljam i molim vas da uzmete u obzir da su tri pomoćnika osnovni problem, da probate hladne glave probati shvatiti zbog čega je doveden Kosorić i ko ga je doveo. Taj čovjek da ima barem imalo obraza ne bi dolazio više u klub nakon njegovih i Krpićevih alkoholičarskih seansi na evropskim gostovanjima.
Isto tako smo se okomili na igrače, a niko ne spominje pristrasno suđenje, gdje čist crveni ne daje za faul nad Galchevom, da svira nepostojeći drugi penal i još mnogo toga.
Polako...
Hajmo redom. To stvarno nisam znao. Znam da je nešto slično imao Muftić u 23/24 i da je MORAO sve da brani ali to sad nije ni bitno. To je onda problem do ljudi u klubu. Zašto se nije riješilo? To je pravo pitanje. Lakše ga je isplatiti pola godine nego da imaš problem sa takvim nečim.
Ne znam koga je tražio jer kažem ti i maloprije sam napisao šta znam. Pisano je ovdje više puta da trener i predsjednik dovode igrače. Kako i kojim principom to ti niko ne može reći jer sumnjam da iko zna. Jedino što znam i što mogu reći da je Huskovića preporučio Samir Muratović. I to je sve.
I to je do trenera. Bar ja tako smatram. Jedan čovjek koji poznaju klub, ligu je dovoljan. Sve ostalo je nepotrebno. Za Gušu se godinama već piše da ga treba skloniti. I ovo što je Muftić u strahovitom padu forme je do njega. Kako ga je Hasagić podigao na jedan zavidan nivo tako ga je ovaj srozao. Dovoljno je samo pogledat zagrijavanja i ništa više. Zašto nije tražio još pomoćnika? Trebao doći analitičar iz Slovenije pa na kraju dođe lik što prati Cviku i što je radio u Stupčanici. Ok je lik ali kako se tako desilo? Ja da sam trener (jesam imam A licencu) i da dođem na pregovore ne bih pričao bez svojih ljudi. Ne želite moj stručni štab onda ne želite ni mene. Vozdra. Možda mu je i obećan novi stručni štab na ljeto a ovo da trenutno pregura. Ne znam ali kažem ja smatram da je do njega. Ako se ne možeš izboriti za svoja prava onda se povuci. Isto tako i za igrače koji su došli a nisu mu po volji i ako mu nisu po volji.
Činjenica je da nam nisu dosuđena dva penala u ova tri kola i da nam je danas kriminalno dosuđen penal, neopravdano dat karton Deniju, sve je to ok i treba da se priča o tome ali mi bi i bez toga danas izgubili. Ničim mi nismo zaslužili da dođemo do boda, a kamoli do sva tri. Isto tako i u Posušju nismo zaslužili bod u 80 i kojoj minuti iako je penal bio. Na krađe treba da reagujemo ali da je trener bilo šta pokazao u ove četiri utakmice da se makar nadamo da će biti bolje - NIJE!
Imam i ja par pitanja koja bih da mogu uputio treneru. Zašto Deni a zašto ne Dominik? Zašto spori Nastić a ne Osmanović, zašto onda nakon povrede Šukilović a ne Osmanović? Nemojte da pravimo žrtvu od njega. Uprava je pogriješila sa odabirom, a ni ovaj nije cvjećka da ga se brani. Ako nisi skontao da Holanđani i Rakić nisu igrači za Želje i da si morao dobiti dva šamara radi toga onda o čemu pričamo? Plus ne možeš pričati kako želiš da otpišeš neke igrače jer ti ne pašu a ti igrači ti opet igraju i u rosteru su.