Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Plavi orkestar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned apr 17, 2016 2:06 am

Nije pljuvanje iznijeti svoje mišljenje kako bi mozda bilo bolje.Pa i u kafani su svi treneri i svi znaju kako bi to bilo bolje ,zašto ne i ovdje :) Moje mišljenje je da smo samo protiv Sirokog odigrali dobro a sve ostalo je bilo nazor.Bodove piši,igru briši.Strah me slijedeceg iole jakog protivnika iz razloga što nam je Evropa jako bitna i što bi nas svaki poraz mogao miljama udaljiti od tog plasmana.Za popravni nema vremena.I ako ne odemo u Evropu nece biti smak svijeta,fudbal ce se i dalje igrati a siguran sam da ce ova uprava sve uraditi da naredno prvenstvo budemo glavni favoriti za titulu.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

delinjo
Kontakt:

ned apr 17, 2016 2:12 am

Nisam buraz mislio na tebe, ili na raju sa ovog foruma, pogresno sam se izrazio trebao sam napisati da se odnosi na neke ljude koji su bili na danasnjoj tekmi kojima nista zivo ne valja, sve bi smjenjivali, da dodje Murinjo psovali bi mu sto igra ovaj, sto je onaj na klupi, takvi komentarisu i na fb stranici naseg kluba. To je klasican pitarski sindrom kad mijenjas trenere i igrace nakon svaka 3 mjeseca i tako u krug. Treba uvijek kritikovati kad postoji razlog za kritiku ali kritikovati argumentovano sa nekim cinjenicama a pljuvati nakon samo jednog poraza igrace i trenera je debilno. Naravno buraz da se na kraju sezone mora podvuci crta i analizirati sve, ucinak igraca, strucnog staba itd..:zeljeznicar1:[/quote]

a nisam zelio da izgleda da sam te nesto napao nedaj Boze...nego sam mislio da mislis na ovaj forum...gdje ima puno kritika na Edisov racun ali ja iskreno ni jedan nisam vidio da je neko napisao da treba otici...a slazem se za fb i te stvari...nazalost nas mentalitet ...seljacki jako seljacki.......

a brate na kraju sezone podvucemo crtu analiziramo i svi se slozimo da li on zasluzio dalje da vodi nas klub ili ne...u zavisnosti od rezultata igre ...i svega ostalog...ja prvi brate nisam zadovoljan sa njim ali nikako...ali kako cu mu prigovoriti u prvenstvu covjek sve pobjedio ? :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

salle86
Kontakt:

ned apr 17, 2016 2:38 am

Da malo mijenjamo temu.
Šiljak reče da imamo sad oko 70 sponzora te "da su mu svi jednako dragi". Znam da su cifre nešto što se krije ko zmija noge ali zna li se oni otprilike koliko nas "guraju" ti sponzori.
Ova uprava namiče lovu opasno :)
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

kontranogama
Kontakt:

ned apr 17, 2016 6:33 am

Nekako u zadnje vrijeme zaobilazim da previse komentarisem igru i ocekivanja sto sam prije radio non-stop. Ali moram sada jer smo poceli previse da budemo kriticni. E sad da nema razloga ima a sa druge strane svi smo zaboravili kako je to izgledalo u bliskoj proslosti.
Svi ovi odlicni,prije godinu dana nezamislivi potezi uprave su nas toliko podigli da samo mislimo kako to izgleda na terenu. Jeste tako i treba da bude, mi navijaci samo to i treba da komentarisemo. Jest al u idealnom fudbalskom okruzenju, a to BH fudbalsko okruzenje je daleko od toga. Zato i treba sve da uzmemo u obzir kad komentarisemo trenutno stanje i izdanje Zelje.
Je li bolje nego na jesen? Jeste.
Da li moze bolje? Uvijek.
Da li je nas tim dovoljno kvalitetan da bude puno bolji ? E sad nastaje sto odgovora.
E da ne bih sad pisao tih sto odgovora ajde malo da svi prije nego sto bilo sta napisemo dva puta razmislimo.
Svi moramo priznati da su rezultati tu. Igra nije. Ali ni PSG nije poceo da razvaljuje iste sekunda kad su ih seici uzeli. A mi nemamo seike nego se krpimo kako mozemo pa shodno s tim imamo takve igrace kakve imamo. Brate pa nisu ni tako losi, donesose bruku bodova. Ako bude mogucnosti neke koji ne zadovolje zamijeniti boljima. A uprava to obecava.
Da ne duzim previse. Subura, nije idealno al je puno bolje. Nije sigurno da cemo izaci u evropu ali ja vjerujem da na misice mozemo. Mozda i grijesim mozda se i uigraju za par kola. Svakakva je iznenadjenja nam nas Zeljo napravio pa ja hocu da se nadam i vjerujem da ce i sada. Hajmo prestat komentarisat tipa "ne bi meni ovaj nikad prvog tima vidio". Ko da Edis ne bi volio da ima Ronalda i Messia pa da filozofira na press konf. kako je okrenu taktiku u dves i prvoj minuti pa zajebo protivnika. Covjek se bori sa onim sto ima i do sada nije previse grijesio.Sjetite se kakve je gluposti Ranieri pravio u Chelseau. Edis nema puno izbora i nekad mora da kocka pa sta bude.
Ajmo malo pozitive ili makar presutat neki komentar za dobro sviju nas.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

Veteran1965
Kontakt:

ned apr 17, 2016 8:26 am

Molim Vas da se vratimo par mjeseci unazad, i sjetimo šta smo pričali. Plasman u Europu nam je bio misaona imenica, tačnije nedostižan. Lagano smo spremali ekipu za ligu 12, dovodili pojačanja koja će se ovog proljeća uigravati, zajedno sa našim trenerom, eventualno na ljeto dovesti još na pozicije gdje škripi, i u ligi 12 napasti titulu, odnosno najmanje obezbjediti Europu. Evo neka mi neko kaže jesmo li svi( ili bar većina) ovako razmišljali?
Druga stvar....odlika velikih ekipa je da pobjeđuju i kada ne igraju dobro, što nas krasi ovog proljeća. Treba baš biti mangup pa zamjeriti nešto treneru ili igračima koji nanižu 8 pobjeda u ligi i istignu 7-8 bodova koliko smo zaostajali za pozicijom koja vodi u Europu.
Sada ono što se dešava ovog proljeća je iskreno iznad svih očekivanja, u svim segmentima, i na terenu, ali i oko stadiona, kluba uprave. Zine guzica, i sada ne valja ništa. Hajmo malo spustiti loptu na zemlju. Da igra može biti bolja, može. Da neke tekme trebamo dobiti lakše, trebamo.
Međutim moramo shvatiti da je i raspored pregust, obzirom na situaciju, svaka tekma je imperativ pobjede, ekipa pod velikim pritiskom, i logično je da se ovakve stvari dešavaju. Iskreno po meni Edis i momci se još i dobro nose sa svim. Svjedoci smo da odavno nismo igrali požrtvovanije, sa višeš želje, htjenja, angažovanja, i svi vidimo gdje imamo sjajne pojedince a gdje škripi.... I to će se na ljeto mjenjati, na žalost ne može prije.
Za kraj ...klubu i ekipi smo trenutno potrebnji nego možda ikada prije. Moramo ih max podržati u naredih mjesec dana, da se pokuša napraviti nešto što je zimus bilo nemoguća misija. Shvatite da i mi moramo rasti zajedno sa ekipom, fali i nama mnogo šta.....
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

plavi kanarinac
Kontakt:

ned apr 17, 2016 9:23 am

delinjo je napisao/la:Nisam buraz mislio na tebe, ili na raju sa ovog foruma, pogresno sam se izrazio trebao sam napisati da se odnosi na neke ljude koji su bili na danasnjoj tekmi kojima nista zivo ne valja, sve bi smjenjivali, da dodje Murinjo psovali bi mu sto igra ovaj, sto je onaj na klupi, takvi komentarisu i na fb stranici naseg kluba. To je klasican pitarski sindrom kad mijenjas trenere i igrace nakon svaka 3 mjeseca i tako u krug. Treba uvijek kritikovati kad postoji razlog za kritiku ali kritikovati argumentovano sa nekim cinjenicama a pljuvati nakon samo jednog poraza igrace i trenera je debilno. Naravno buraz da se na kraju sezone mora podvuci crta i analizirati sve, ucinak igraca, strucnog staba itd..:zeljeznicar1:
a nisam zelio da izgleda da sam te nesto napao nedaj Boze...nego sam mislio da mislis na ovaj forum...gdje ima puno kritika na Edisov racun ali ja iskreno ni jedan nisam vidio da je neko napisao da treba otici...a slazem se za fb i te stvari...nazalost nas mentalitet ...seljacki jako seljacki.......

a brate na kraju sezone podvucemo crtu analiziramo i svi se slozimo da li on zasluzio dalje da vodi nas klub ili ne...u zavisnosti od rezultata igre ...i svega ostalog...ja prvi brate nisam zadovoljan sa njim ali nikako...ali kako cu mu prigovoriti u prvenstvu covjek sve pobjedio ? :D[/quote]

Brate molim te, zasto nisi zadovoljan sa Edisom, objasni mi na tenane da te ne citiram opet ?
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Dominic
Kontakt:

ned apr 17, 2016 9:56 am

salle86 je napisao/la:Da malo mijenjamo temu.
Šiljak reče da imamo sad oko 70 sponzora te "da su mu svi jednako dragi". Znam da su cifre nešto što se krije ko zmija noge ali zna li se oni otprilike koliko nas "guraju" ti sponzori.
Ova uprava namiče lovu opasno :)
Daj Boze da su to veliki iznosi. Ima puno kompenzacija, vise se ide na manje iznose gdje obje strane kriju pravu cifru! Cinjenica da nemamo generalnog sponzora, ciji je prag 200 000 KM ispod kojeg Uprava nece da ide, kako se sjecam, dovoljno govori. A to nije neka velika lova u svijetu iole ozbiljnijeg fudbala.

Hrasno1921'

ned apr 17, 2016 10:12 am

Satro ... :rofl1:

slika
1921' :zeljeznicar1:

KOLDZO LOPOVE !!!!! J**** TI SVE !!!

Okolele
Kontakt:

ned apr 17, 2016 10:14 am

Travnik prekucan idemo sad po 2:0 u Tuzlu.. :zeljeznicar1:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Špekac1921
Kontakt:

ned apr 17, 2016 10:29 am

Ne znam, očekivati od ekipe koja je tu tek 2-3 mjeseca da razvaljuju sve redom je suludo.
I bez igre imamo odlično proljeće sa samo jednim, usudio bih se reći, nesretnim porazom i ne vidim razloga za paniku, psovanje, vrijeđanje i tjeranje mnogih.
Igra jeste jednolična, previše forsiramo desnu stranu, ali kad je ta strana dosta jača i to je nekako i razumno.
Mada sa povratkom Tiaga bih volio da ih koristimo podjednako i to bi sigurno Miru rasteretilo malo, a ako Siniša bude igrao kao protiv Slobode vratiti Memiju na prirodnu poziciju i ne sumnjam da će i ta varijanta upaliti.
Ne znam šta se dešava sa Stanićem, ali je katastrofa otkad se vratio.
Kad nikog nema znaj da tu sam ja, da ti pjevam i za te da se lemam...
Samo tebe volim ja, tebe volim ja..

manijak_do_kraja
Kontakt:

ned apr 17, 2016 10:30 am

Hrasno1921' je napisao/la:Satro ... :rofl1:

slika

Hahahahahaha, treba ovaj trans ponijeti u Tuzlu ko udarni :D
Mi smo Željini, Željo je naš!

exbabilon
Kontakt:

ned apr 17, 2016 10:36 am

I kad smo ocekivali lakse tekme, bile su teske na kraju. Ova je prije 2 sedmice imala priliku da bude malo laksa, ali obzirom na datum, poraz od Slobode, nedostatak 2 bitna igraca, dobio si tesku utakmicu. Uglavnom losa igra, igra bez igre i neko odradjivanje posla. Nasi kao da prestanu igrati kad povedu. Cim je rezultat pozitivan ekipa mijenja pristup umjesto da nagazi protivnika i sebi olaksa kraj utakmice.

Na kraju sezone cemo pricati o tome ko je za Zelju, ko nije, ali po meni za novog Zelju, sa nekim visim ciljevima, ima tu igraca i u prvih 11 koji ne prave razliku na terenu i kakvih sigurno ima i po nasoj ligi, jeftinijih i zeljnih dokazivanja, a ima i boljih...

Sad idu tri utakmice koje odredjuju nasu sudbinu ove sezone, mada se od ove u Tz ne nadam previse, ljudi izgledaju previse sigurni da ih mozemo i drugi put tamo s ovakvom igrom bez igre dobiti, i to vise od 0:1.

Danas nam igra svaki kiks Sarajeva i Sirokog, nadam se da ce tako i biti. Puno bi bilo lakse ici na derbi kad znas da si sa X-om ispred Sarajeva nego da igras striktno na pobjedu.

JoseMourinho
Kontakt:

ned apr 17, 2016 10:48 am

Ne mogu da vjerujem kakva smo mi govna od naroda/navijača, pa sta možeš čuti na tekme zadnje dvije, a evo i po forumu je dno dna, ja stvarno ne kontam pa ovo je yebeni fudbal nekad odigras bolje nekad lošije, nekad dobiješ nekad ne, a mi sve osim jedne dobismo ;)
Ne kontam taj mozak koji očekuje svaku tekmi 5-0, ne kontam stvarno liječenje frustracija i sad tu "negativnu" atmosferu :(

Fuj bgm opet dokaz da nevažno ha navijo za zelju, ha Sarajevo ili Zrinjski, veleu ili repku BiH mi smo ko narod govna samo takva u prirodi nam je kenjat po svemu cim se otvori milimetarski prostor za to :(

Hrasno1921'

ned apr 17, 2016 10:48 am

Nisam u stanju jutros da citam postove duze dvije recenice, molim cvike kakve tamne ... :?

Pobjeda na misice i na iskustvo, realno Travnik nas je izmucio, nadigravali su se, igrali muski i ganjali rezultat, sto nikada prije od 1996. koliko ja znam nisu cinili, sa druge strane opet primamo gol u prvih pet minuta :r
Na nasu srecu protivnik je po kvaliteti bio los, pa smo se i mogli vratiti veoma brzo, realno nikoga nebih posebno izdvojio, mozda Lendrica kao i protiv Slobode, u par utakmica pokaza da je istinsko pojacanje.

Sto se tice posjete po meni ocekivana, poraz od Slobode, protivnik tipa Travnik dovoljno da opadne posjeta, jbg dosta je derbi navijaca medju nama, kao sto sam rekao imamo jezgru od 1.500 do 2.500 navijaca koji bi dolazili na tekmu nebitno bio Zeljo peta ili prva liga, borio se za titulu ili tavorio na sredini tabele, jbg tako je kako je.

Sto se tice igre, primjetan je pad, vjerovatno zbog umora i tempa srijeda - subota, za nadati se da ce Edis to srediti vec do utakmice sa ovim komicarima sto kopiraju banere :shisha:

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned apr 17, 2016 11:07 am

Fakat vas ne kontam, pola vas juce nije bilo na Grbavici a na osnovu komentara ste sebi dali pravo da komentarisete.

Da se vratim na utakmicu, po meni su juce nasi igraci odigrali solidnu utakmicu. Nakon gola veoma brzo smo se vratili i preokrenuli. Akcija kod prvog gola je u stilu Barcelone od noge do noge. Lendric extra klasa taj momak svaku utakmicu gine na terenu, isto kao i Miroslav juce ga je biloo po cijelom terenu i lijevo i desno.

Juce su po prvi put Stana i Kramaric igrali po lijevoj strani gdje je Kramaric igrao krilo i koliko toliko smo za razliku od utakmice sa Slobodom bili opasniji i po lijevoj strani.

Tiago kada je usao nije nista napravio jer se vidi da je povreda ostavila traga na njemu, Zola je juce po meni odigrao dosta dobro i misljenja sam da u utakmicama kada trebamo napasti on u tandemu sa Blagojevicem moze puno vise pruziti.

Razocaran sam posjetom od nekih 4-5 hiljada navijaca, ocekivao sam dosta vise raje ali neka neka Uprava vidi da kma bazu od neke 4 hiljade kolkko nas i ima uclanjenih i da cemo mi uvijek biti uz nas klub.
Derbi navijaci osim finansijski nam nisu ni potrebni jer ljudi misle da ako kupe kartu mogu biti Menadjeri i psovati igracima i Edisu sta stignu.

Najjacj komentar jednog takvog navijaca jeste kada je Lendric dobio zuti ovaj mu jebe sve jer nece moci igrati derbi,ljudi uopste ne prate nasu ekipu da su informisani oko tih stvari.
Sve u svemu nova pobjeda i tri boda idemo dalje Evropa je veoma blizu
Alea iacta est!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned apr 17, 2016 11:12 am

Mi smo ekipa koja bolje igra u gostima, pa eto, zaključite sami ..
Željezničar ante portas !

Zeljo1921
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned apr 17, 2016 11:21 am

mali plavisa je napisao/la:Sinisa los zadnje dvije tekme katastrofa,al svi imamo drugacije vidjenje tekme izgleda!I ne vidjeh kome je pobjegao onaj Zec?
Ja stvarno ne razumijem šta je to toliko grijesio Siniša. Sasvim solidna utakmica. Po čemu je juče bolji bio Stanic, Zahirović ili Kosoric? Ne znam šta ljudi očekujete. Da svaku utakmicu odigraju bez greške. Pa oni to da mogu igrali bi u Realu,Barsi ili Bajernu. Spustimo malo loptu i nemoj da pljujemo bez potrebe. Dobili smo sve utakmice u ligi sa ovom ekipom. Treba se sjetiti nedavne prošlosti. Juče ubjedljivo najbolji Miroslav. Ostali su tu negdje. Vidi se da je onaj poraz ostavio trag na ekipi. Ova pobjeda je jako bitna radi vraćanja atmosfere i samopouzdanja. Nije lahko ni igračima. Jednostavno moramo biti uz ekipu i upravu. Bio sam juče na sjeveru i nevjerovatno je šta ljudi psuju i svi su stručnjaci i sve znaju. Nije to PES ni Manager pa samo poredaj i oni igraju.

Zeljo1921
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned apr 17, 2016 11:28 am

cipiripi je napisao/la:Fakat vas ne kontam, pola vas juce nije bilo na Grbavici a na osnovu komentara ste sebi dali pravo da komentarisete.

Da se vratim na utakmicu, po meni su juce nasi igraci odigrali solidnu utakmicu. Nakon gola veoma brzo smo se vratili i preokrenuli. Akcija kod prvog gola je u stilu Barcelone od noge do noge. Lendric extra klasa taj momak svaku utakmicu gine na terenu, isto kao i Miroslav juce ga je biloo po cijelom terenu i lijevo i desno.

Juce su po prvi put Stana i Kramaric igrali po lijevoj strani gdje je Kramaric igrao krilo i koliko toliko smo za razliku od utakmice sa Slobodom bili opasniji i po lijevoj strani.

Tiago kada je usao nije nista napravio jer se vidi da je povreda ostavila traga na njemu, Zola je juce po meni odigrao dosta dobro i misljenja sam da u utakmicama kada trebamo napasti on u tandemu sa Blagojevicem moze puno vise pruziti.

Razocaran sam posjetom od nekih 4-5 hiljada navijaca, ocekivao sam dosta vise raje ali neka neka Uprava vidi da kma bazu od neke 4 hiljade kolkko nas i ima uclanjenih i da cemo mi uvijek biti uz nas klub.
Derbi navijaci osim finansijski nam nisu ni potrebni jer ljudi misle da ako kupe kartu mogu biti Menadjeri i psovati igracima i Edisu sta stignu.

Najjacj komentar jednog takvog navijaca jeste kada je Lendric dobio zuti ovaj mu jebe sve jer nece moci igrati derbi,ljudi uopste ne prate nasu ekipu da su informisani oko tih stvari.
Sve u svemu nova pobjeda i tri boda idemo dalje Evropa je veoma blizu
Bio je juče i jedan stručnjak i poznavalac koji je pola sata tražio da udje Blagojević umjesto Zole. Neko se kasnije sažalio i rekao mu da je Blagojević suspendovan pa se usutio.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Rodom s mejtaša
Kontakt:

ned apr 17, 2016 11:29 am

AsharaK je napisao/la:Mi smo ekipa koja bolje igra u gostima, pa eto, zaključite sami ..
Tako ispada. Poslije Širokog smo odigrali kući 5 utakmica i na svakoj primili go što je fakat zabrinjavajuće. S druge strane u gostima odigrali 4 utakmice i nismo gola primili. Zato sam i rekao sinoć da sam zbunjen i više mi ništa nije jasno.

Hrasno1921'

ned apr 17, 2016 11:36 am

Ne sikirajte se nista, ima jos kola do kraja, zavrsit ze amidza ... :ganja:

slika

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava