Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LeBlue
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet nov 16, 2017 11:39 am

salle86 je napisao/la:
čet nov 16, 2017 11:20 am
Budi Željo je napisao/la:
čet nov 16, 2017 9:45 am
Ma sa ovim potezom i sam rating Amara je pao, posao ti uzme lik koji je sve skupa vodio pola godine ozbiljne neke ekipe i koji nema nista u karijeri trenersko osvojeno...
a dobro, treba biti malo i realan
amar jeste gigant, za našu ligu. tu meni sva priča završava.
liga je tu gdje jeste, kakva jeste.
meho je ipak svjetsko ime

isto sad da se bira selektor brazila između ronaldinja i nekog ko je osvojio 5 titula sa korintijansom...
Ja barem zamisljam da sa Kodrom bi igrali moderan nogomet, sa dosta dodira lopte i dosta kretnje, gdje bi se krila/bekovi isto ubacivali naprijed. Vodi tim u drugoj ligi Svicarske koji ima izgled da igra u prvoj ligi sledece godine. To jeste jedan kvalitet. Sa ovim budzetom koji Savez ima na raspologanja mislim da je to Ok rijesenje. Daleko daleko najveci problem lezi u samom vrhu saveza, i ovi paraziti sto su na kantonalnom nivou a stvarno nikakve strucnosti nemaju. Ova diskusija nije nikako Amar ili Kodro vec kako u drustvu dominira pitarluk i njihovo razmisljanje. Svim portalima oni vladaju, a izbaci ih tim iz Moldavije. Prezentiraju se njihovi igraci kao da su uber-talenti, top 50 talenat na svijetu bla bla, a pokvarise N Hadzica. 3 utakmice za u19 reprezentaciju, niti trci, niti zna postignuti gola iz 100% sanse ali on vec dugo misli da je novi Suarez. To je taj pitarluk koji dominira nasem drustvom.

ublehas
Kontakt:

čet nov 16, 2017 11:41 am

salle86 je napisao/la:
čet nov 16, 2017 11:20 am
Budi Željo je napisao/la:
čet nov 16, 2017 9:45 am
Ma sa ovim potezom i sam rating Amara je pao, posao ti uzme lik koji je sve skupa vodio pola godine ozbiljne neke ekipe i koji nema nista u karijeri trenersko osvojeno...
a dobro, treba biti malo i realan
amar jeste gigant, za našu ligu. tu meni sva priča završava.
liga je tu gdje jeste, kakva jeste.
meho je ipak svjetsko ime

isto sad da se bira selektor brazila između ronaldinja i nekog ko je osvojio 5 titula sa korintijansom...
Pa i nije baš. Kodro ima manje uspjeha kao trener nego Amar, i to ako isključimo našu ligu. To što je bio bolji igrač u trenerskim vodama ne znači ništa.
Iskreno, navijao sam za Amara, ali ne mislim da je on sad neki "svemirski brod" u odnosu na kodru.
U svakom slučaju bolje Kodro nego Pape i Meša.

Dolina
Kontakt:

čet nov 16, 2017 11:42 am

Gdje piše da je Kodro selektor?
Je li zvanična objavila :-)
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

Pompey
Kontakt:

čet nov 16, 2017 11:47 am

Dolina je napisao/la:
čet nov 16, 2017 11:42 am
Gdje piše da je Kodro selektor?
Je li zvanična objavila :-)
I njihova zvanicna kasni :lol:
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

Plava Porodica
Kontakt:

čet nov 16, 2017 11:49 am

alombardo je napisao/la:
čet nov 16, 2017 11:15 am
Poenta je što bi amarovim dolaskom premier liga dobila na značaju, a ne polovnjaci iz mouscrona, viljema, i sl.
Ključ problema.
To me najviše pojede od sinoć.
Vidite realno, meni puca kur.ac za reprezentacijom dokle god se reprezentacija sastoji od dijasporaca koji dvije sastavit na našem ne mogu, i od ekipe koja crta tetovaže RS-a i slično. Svi su tu da bi samo sebe podigli, da bi bili viđeni. Puca im ku..rac za repkom. Čast par momaka koji su odavde, a većina ih je iz Želje i za reprezentaciju igraju maksimalno. Isto tako mi puca ku.rac i za repkom, dok ova mafija ih vodi. Da Bog da sve ijedan poginuli, od srca najiskrenije im želim.
A taman kad sam konto opet početi pratiti reprezentaciju, jer sam čvrsto vjerovao da će Amar davati priliku igračima iz PL, kada će uspostaviti autoritet i red neki da oni koji budu igrali, igrat će maksimalno koliko mogu a ne samo zvjezdice, dobiješ Kodru. Pa samo se sjetim utakmica na Kirin Kupu.. E to je već bila želja za dokazivanjem , borba i sve ono što treba da krasi reprezentaciju. Nema ni Island, ni Danska, ni Irska bolju reprezentaciju od naše kada gledamo po zvijezdama.. Imaju po jednog dva lika poznata i 9 anonimusa.. A poderali bi nas svi. U tom je poenta. Meho nema autoritet i biće samo još jedan u nizu..
Pored toga, reprezentacija bi bila još više praćena da je Amar tu, jer će se ako Bog da sve utakmice na Grbavici igrati.. Naša raja.
Ali, eto po ko zna koji put su se pičke u savezu usrale jer se danima vodi hajka od pitara, tuzlaka i zeničana kojim je dotični gospodin nabio takve komplekse da im je noćna mora, pa su mu pljuvali i babu i sve živo. Zato i jeste izabran Meho.
A kvalitet njih dvojice se ne može porediti.
Amare nek ti ovo bude lekcija da se ne petljaš više sa lopovima, već ako bude ikad prilike da se ti nama vratiš i svima se još jednom pokenjaš u prljava usta.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

sahmat

čet nov 16, 2017 11:54 am

Čitam neki dan članak o Luki Modriću kad je igrao u Zrinjskom i "kad dominirate i takvoj ligi, imate dara." To isto važi za trenere, Amar Osim vs Meho Kodro. Osim je sve moguće osvojio, digao klub iz pepela, ali ne bas u dobroj situaciji sa parama, dok Kodro imao sve moguće uslove u FKS najbolji tim lige, najskuplje igrače i nije uspio da osvoji titulu tj. dobio nogu. I to je samo dio kad uspoređujete Osima i Kodra. Kodro je imao fenomenalnu fudbalsku karijeru i ne mora znaciti da je neki strucnjak, dok Osim nije imao ni pribliznu fudbalsku karijeru, ali pokazuje da je fudbalski inteligentan nešto slično kao i Murinjo.

Želio sam Osima da gledam Zakarića, Hodzica, Bajića, Memiju, Amira, Gojaka, Duljevića, i još igrača iz bht premijer lige koji su igrali ovdje, a moramo gledati Kenana Kodru kako igra prije Bajića i ostale dijasporce kako "ginu" za državni dres.

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!
"Znaš li šta je najbitnije u životu? Željo, prijatelju."

AMAR OSIM !

sahmat

čet nov 16, 2017 11:54 am

Čitam neki dan članak o Luki Modriću kad je igrao u Zrinjskom i "kad dominirate i takvoj ligi, imate dara." To isto važi za trenere, Amar Osim vs Meho Kodro. Osim je sve moguće osvojio, digao klub iz pepela, ali ne bas u dobroj situaciji sa parama, dok Kodro imao sve moguće uslove u FKS najbolji tim lige, najskuplje igrače i nije uspio da osvoji titulu tj. dobio nogu. I to je samo dio kad uspoređujete Osima i Kodra. Kodro je imao fenomenalnu fudbalsku karijeru i ne mora znaciti da je neki strucnjak, dok Osim nije imao ni pribliznu fudbalsku karijeru, ali pokazuje da je fudbalski inteligentan nešto slično kao i Murinjo.

Želio sam Osima da gledam Zakarića, Hodzica, Bajića, Memiju, Amira, Gojaka, Duljevića, i još igrača iz bht premijer lige koji su igrali ovdje, a moramo gledati Kenana Kodru kako igra prije Bajića i ostale dijasporce kako "ginu" za državni dres.

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!
"Znaš li šta je najbitnije u životu? Željo, prijatelju."

AMAR OSIM !

Plava Porodica
Kontakt:

čet nov 16, 2017 11:58 am

Još jednom enter opali yebeš mu mater :D
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

LARSSON
Kontakt:

čet nov 16, 2017 12:08 pm

Skor Borca kad im sudi Elvis Mujić

slika

Valjda nećemo prekinuti niz

MATORI
Kontakt:

čet nov 16, 2017 12:13 pm

Plava Porodica je napisao/la:
čet nov 16, 2017 11:58 am
Još jednom enter opali yebeš mu mater :D
Nek' si mu reko' !

Što se tiče selektora, Brko je imao šansu jedino kad Meho ne bi htio - ostalo je sve poznato.
Jedino mi žao Švabe - zbog ovih govnarskih portala koji ga predstavljaju da je jedino ON gurao Amara - a ko' eto svi ostali
u komisiji bili protiv, pa eto on ko' izgubio.
A u stvari on im poslužio samo da se pokriju.
E moj Švabo, džaba ti i znanje i godine, kad si toliko pošten da tek poslije bitke vidiš da te lažu i oni koji su te nagovorili da zagaziš
u baru sa ovim gov.narima.
Mater im j.ebem.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

čet nov 16, 2017 12:14 pm

Sta vam je ljudi dragi nije Servete izabran umjesto Zelje da predstavlja Bosnu u europi.
Yebe mi se za dijasporsku repku...

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet nov 16, 2017 12:17 pm

Prebacite se na pdf repke, za vikend igra Željo
Željezničar ante portas !

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet nov 16, 2017 12:18 pm

Btw, Elvis Mujić je pitar. Koliko je providno postaviti ga pred utakmicu sa Sarajevom?

mula
Kontakt:

čet nov 16, 2017 12:22 pm

Da li je ova stranica foruma posvečena izboru selektora ili F.K.Ž ?
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

igla
Kontakt:

čet nov 16, 2017 12:29 pm

Joj priče. Baš se gleda jednostrano, popljuva se legenda našeg fudbala Kodro, ne valja ovakav pristup. Sačuvajte dostojanstvo.

Kada se uporede trofeji, tu je Amar bolji i od Vahida, dakle suludo je pričat o tome.
Stvar je animoziteta koji Amar ima od velikog dijela javnosti, stvar je toga da je Meho veće fudbalsko ime od Amara i da očekuju da će prije on uspostaviti autoritet, nego Amar kojeg bi neki igrači morali pitat "Ko si ti?".
Opet kažem, jedno je biti selektor, drugo trener.

Meho je ljudina i ako bude selektor, nek mu je sa srećom.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

čet nov 16, 2017 12:29 pm

FIFA odlučila: Sloboda mora platiti blizu 100.000 KM duga Kostiću i Fatiću
tu im je i kraj
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet nov 16, 2017 12:31 pm

Prebacite se na PDF Reprezentacije, molim vas, hvala.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

čet nov 16, 2017 12:37 pm

AsharaK je napisao/la:
čet nov 16, 2017 12:31 pm
Prebacite se na PDF Reprezentacije, molim vas, hvala.
Odbijam.

avlami97
Kontakt:

čet nov 16, 2017 12:47 pm

Historijski meč za plave nade: Utakmica Željezničar-Lokomotiva u direktnom prenosu. Arena Sport1.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

ponosannavas
Kontakt:

čet nov 16, 2017 12:47 pm

boju dao si nebu... je napisao/la:
sri nov 15, 2017 11:37 am
ponosannavas je napisao/la:
sri nov 15, 2017 9:35 am
Omar500 je napisao/la:
sri nov 15, 2017 12:27 am
Sest bodova u sljedece cetiri utakmice je nekako realno.

Sto se Adzema tice, slazem se da imamo mnogo problema sa povredama. Produziti ugovor sa Bogijem i Stanom je okej, sto se Sinise tice, mislim da nema stvarno potrebe. Drugo je pitanje mozemo li mi uopste naci nekog drugog beka na zimu, ali Stevanovic nema vise ni sekunde volje.

A sto se tice Zebe, Kajkuta...to su igraci za izmjene i nista vise i nadam se da to Adzem shvata, inace cemo imati problema.
Upravo tako. Ljudi ovdje hoce da se trener popisa po svojim igracima i da kaze Elsner veze nema, Zeba vise nije za ozbiljnog fudbala itd itd. Hoce da kaze sto oni misle a ne on. I da on misli isto ko vi morate shvatiti da ne moze to reci pred sest vrlo bitnih tekmi u kojima ce mu ti isti igraci biti mozda pitrebni. Majke mi moje smijesno je postalo ovdje citati neke forumase.
Ovaj put se ne slazem sa tobom, a pokusat cu u par recenica pojasniti i zasto se ne slazem...

Sto se tice prve konstatacije da ovdje neko hoce da se trener popisa po svojim igracima, mislim da ta prica ne stoji samo iz jednog razloga. Niko nije trazio (bar ja nisam procitao post) da A.A. izjavi da je Elsner katastrofa igrac, da nam Zeba usporava igru i da nema snage za 90 min. itd. itd. Niko nije napisao slican post, a sa druge strane nas trener nicim izazvan izjavljuje da je Elsner najcvrsci igrac ili ti ga u prevodu da je pojacanje, da nam je Zeba izuzetno potreban ili ti u prevodu ne mozemo bez Zebe, da ce pricati sa Stevanovicem oko produzenja ugovora ili ti u prevodu da racuna na Stevanovica u buducnosti itd. itd.
Pratim fudbal vise od dvije decenije, nisam fudbalski trener. Vjerujem da min. 90% navijaca FKŽ koji dolaze na utakmice ne moze "progutati" ovu Adzemovu pricu jer ljudi imaju oci. Vidi se da je Zeba spor igrac, da nema snage za 60 min., da zbog njegovog zagarantovanog mjesta u sredini ispasta Ramovic koji je na toj poziciji daleko potentniji prema naprijed (dodavanja u prazan prostor, kretnje bez lopte, a o tranziciji da ne pricamo), vidi se da Stevanovic jednostavno nema taj kvalitet, a ni kontinuitet za ekipu kao sto je FKŽ., a evo Elsnera necu komentarisati jer ga nisam gledao uzivo.
Druga kontradiktornost je da on nesto ne moze reci pred sest vrlo vaznih tekmi, a u istom clanku A.A. lupa ko maksim po diviziji, pri cemu javno "popljuje" dva najbolja igraca u zadnjih nekoliko utakmica, kako on rece, citiram:" U Vitezu su recimo najlošiji bili Blagojević i Zakarić koji su prethodnih pet-šest utakmica bili najbolji".
Kao sto trenutna uprava vec nekoliko godina luta po pitanju sportskog segmenta, cinim mi se da i Admir Adzem pomalo luta u nekim stvarima.

Da se razumijemo, Adzem mi je izuzetno drag, ne znam ga licno. Volio bih da sa Željom osvoji sve sto se moze osvojiti i da dugo ostane nas trener. Mislim da ce postati dobar trener u seniorskim okvirima. Ono sto mi se ne svidja su neka njegova lutanja sto se tice postavke i ekipe, kao i njegove izjave kada pravi lapsuse tipa "grad iz metropole", "izgubili dva gola" i sl., do izjava poput ove za klix.

pozz
TU smo da razmjenjujemo mišljenja. Ne moramo se slagati. Ja sam često u društvu trenera. Iz više sportova. Znam da se ne govori uvijek istina. Ne znači to da ADžem isto sad ne govori istinu ili da govori. Ja uvijek samo govorim da su moguće i takve opcije. Nije sve uvijek kako zvuči i izgleda. Nekad se nešto radi zbog atmosfere, zbog motivacije i sl. Najbitnija stvar za trenera je da stvori ekipu. TO neće uraditi ako popljuje igrače. Ne kažem ja da je to iko tražio. Malo sam karikirao pokušavajući poentirati i dočarati stvari. Sa druge strane činjenica jeste da su BLagojević i Zakarić bili najošiji (Blagoja sigurno jeste bio, a GOran je bio među lošijima) i nije ih popljuvao jer je rekao da su pet ranijeih tekmi bili najbolji. I jesu bili. Isto jer rekao i za ZEbu, da je u stratu bio dobar, ali da zadnjih nekoliko utakmica nije dobar i shvatio sam da se on nada da će se vratiti jer nam treba Zeba koji je u elementu. Znači rekao je da Zeba ima veći kontinuitet loših igara. Što mi svi ovdje i spominjemo jel tako? TO ne znači da će mu on dati šansu ako pirmjeti da ovaj nije u elemntu i sl. I onda na takve konstatacije ljudi govore kako lupa gluposti. Jedino što je mogao gore od toga reći za Zebu he to da veze nema, da ne može meda i sl. Zato asam karikirao. ELsner je najčvršći. TO je tvrdnja trenera koji ga gleda svaki dana. Mi smo ga gledali ukupno 90 min i mogu ti reći da stvarno čvrsto ulazi u duele ali mu ovi naši sve sviraju. Pola od toga se ne svira u Evropi. To sam govorio i nakon tekme. Nije nam ADžem rekao da ELsner igra ko ROnaldinjo i ima kontrolu lopte. Čvrstinu sam i ja primjetio, samo je treba malo filtrirati i navići se na ovu ligu. Eto samo onako malo raspravljamo.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 11 gostiju.

Prijava