pon apr 24, 2023 9:05 pm
Al redovno, nakon svake utakmice bojca mi se zgadi fudbal, želudac mi se okreće od muke. FUJ!
Ja ne znam eto kako doprijeti do UEFE, FIFE, vanjskog svijeta uopšte, što se tiče fudbalskog svijeta. Pa imamo li ikoga uticajnog, poštovanog, ko bi im mogao skrenuti pažnju? Nekad smo imali pokojnog Ivicu, koji nažalost svoj obraz založi za ovo što imamo danas. Sad možda probat okupit Džeku, Vahu, Mešu, Kodru, bilo koga ko može dobaciti do nekoga vani i skrenuti mu pažnju na ovo. Možda nekako iza zatvorenih vrata, tajno, da se nađu predstavnici klubova i dogovore nešto. Vidjeli smo na primjeru Hasića sa Veležom i Mušije sa Mladosti da javno ne možeš, jer će te zakucat đubrad, zato više niko i ne smije. Pokušati možda pozvati poznate sportske novinare, portale, strane medije, da dođu i posvjedoče ovome što imamo ovdje. Spamovati UEFU i FIFU, tagovat ih i šta ja znam, da nas spase od ovoga, pošalju strane sudije i svoje ljude na sve pozicije u savezu koje imaju veze sa suđenjem. Cijeli savez treba mjenjati, kod nas sve mora troje, sve po vjeri, a vjernika nigdje s glave nema. Fakat mi nije jasno kako uopšte priznaju ovu našu "ligu". Riješenje jeste udruženje premijerligaša, ali to izgleda niko ne želi, a svi kukaju kad ih se pokrade.