E, svaka ti cast kada imas zivaca u ovim trenucima pisati analize. Mene ukucani polijevaju vodom, hoce hitnu da zovu...NEZALAGANJE je napisao/la: ↑sub nov 19, 2022 6:33 pm@Sima Dizdarevic je nesto drugo, za ovog se vidi.
Poenta nije da ja imam nesto upereno protiv Bendera, poenta je da mi se ne svidja politika naseg kluba. Ne mozemo me niko ubijediti da mi od djece iz naseg pogona kroz pola sezone ne mozemo dobiti igrace tipa Vego, Malic, Galic, pa i Bender! MINIMUM!!Znaci Bog dragi me u to ne moze ubijediti! Sve sto treba je da to bude politika kluba, trener koji ce to ispostovati i malo strpljenja nas navijaca, jer ce gresaka biti. To mora biti buducnost i modus operandi. Da ne pominjem kako je to jeftinija opcija, jer je racunica jasna.Evo nek ova cetvorica nabrojanih kostaju klub cca 20milja mjesecno.Nije manje sigurno sa smjestajem. Djeca ne bi kostala vise od 8. Dakle, imas 12 milj iliti 144milje godisnje na raspolaganju da njih nema.To je ozbiljna plata za nase prilike i dodatna mogucnost da dovedes jos jednog igraca tipa Santos/Amoah (ako ne i boljeg) od kojeg mozes i zaraditi u buducnosti. A sta imamo od ove cetvorice? Nit ces ih prodati, nit ces razviti svoju djecu. E to je problem.To je ogroman problem, a sve zarad nekog sitnog rezultata i menadzerskog tala.
AhahhahahahaUjko je napisao/la: ↑sub nov 19, 2022 6:43 pmE, svaka ti cast kada imas zivaca u ovim trenucima pisati analize. Mene ukucani polijevaju vodom, hoce hitnu da zovu...NEZALAGANJE je napisao/la: ↑sub nov 19, 2022 6:33 pm@Sima Dizdarevic je nesto drugo, za ovog se vidi.
Poenta nije da ja imam nesto upereno protiv Bendera, poenta je da mi se ne svidja politika naseg kluba. Ne mozemo me niko ubijediti da mi od djece iz naseg pogona kroz pola sezone ne mozemo dobiti igrace tipa Vego, Malic, Galic, pa i Bender! MINIMUM!!Znaci Bog dragi me u to ne moze ubijediti! Sve sto treba je da to bude politika kluba, trener koji ce to ispostovati i malo strpljenja nas navijaca, jer ce gresaka biti. To mora biti buducnost i modus operandi. Da ne pominjem kako je to jeftinija opcija, jer je racunica jasna.Evo nek ova cetvorica nabrojanih kostaju klub cca 20milja mjesecno.Nije manje sigurno sa smjestajem. Djeca ne bi kostala vise od 8. Dakle, imas 12 milj iliti 144milje godisnje na raspolaganju da njih nema.To je ozbiljna plata za nase prilike i dodatna mogucnost da dovedes jos jednog igraca tipa Santos/Amoah (ako ne i boljeg) od kojeg mozes i zaraditi u buducnosti. A sta imamo od ove cetvorice? Nit ces ih prodati, nit ces razviti svoju djecu. E to je problem.To je ogroman problem, a sve zarad nekog sitnog rezultata i menadzerskog tala.
Pa ne mozes izbaciti kad niko nema strpljenja. Svi ocekuju da junior izadje ko formiran igrac.To se ne desava ni u Ajaxu.Takvi su rijetki.To su supertalenti. Mladog igraca trebas izgraditi, vjerovati u njega kroz padove i dati mu da igra konstantno da bi uspio.Davanje prilika na kapaljku nije rjesenje.Evo raja se uhvati npr. Subasica, a koliko minuta decko ima u ovih 19.kola?Vrlo malo, a treba da izgleda tip top kad god igra da bi mi rekli, "e jes dobar mali". Na to sve igraju u Zelji gdje se svaku tekmu ocekuje pobjeda.Treba vremena.Pa onda Beca kojeg sam prvi kritikovao i pisao kako nema nista, a onda skontam da je ovo njemu 1.sezona sa konstantnim minutama i napreduje pomalo.Sporo, ali napreduje.Gasal dosao sebi, nakon uzasne 1.sezone i bio super do povrede.Dakle, ima tu materijala koji mogu biti nivo ovih stranaca ili bolji kroz stalno igranje.Ali stalno igranje.Nije ni Drina bio ovo sto je danas do stalnih minuta.SIMA_SIMAU je napisao/la: ↑sub nov 19, 2022 6:36 pmDrug sve to stoji ali evo realno kad smo zadnji put izbacili juniora za prvi tim? Mene ne moze niko ubijediti da nemamo u juniorima napadaca, ako nemamo boljeg od Dzenisa onda nemamo mi sta ocekivati.
Napisao sam na pocetku sezone da je sredina tabele realan domet. Lijepo je mastati o Europi ili tituli nekakvoj, ali tesko, jako tesko.
Ja sam ovo pisao i prije sezone i kad smo bili pri samom vrhu. Jednostavno, nije realno. Iako nam se poklopilo mnogo stvari, neke ekipe su podbacile a kvalitetnije su od nas, neke igrale domaće utakmice u gostima, i opet smo u 2-3 boda s tim ekipama.storm_raider je napisao/la: ↑sub nov 19, 2022 6:56 pmNapisao sam na pocetku sezone da je sredina tabele realan domet. Lijepo je mastati o Europi ili tituli nekakvoj, ali tesko, jako tesko.