ne znam kako da ti se zahvalimLARS1921 je napisao/la:Jel sladak?fk1921 je napisao/la:za roštilja se ubio
da ne misli raja da znam nešto

ne znam kako da ti se zahvalimLARS1921 je napisao/la:Jel sladak?fk1921 je napisao/la:za roštilja se ubio
da ne misli raja da znam nešto
Ja to vidim ovako bitna stvar je sta proceni struka jel nam treba razbijac uz Kosorica ili nekog brzeg koji igra vise po zemlji.rios je napisao/la:Hvala svima koji su procitali moj post,lahko je pisati kad imaju ljudi koji citaju a znaju razumjeti.Nije to moja,to je nasa prica..![]()
Kvalitetnom stoperu bih se obradovao vise nego i jednom dosadasnjem pojacanju.Kuca se pravi od temelja,temlj u fudbalu je odbrana,temelj odbrane su stoperi.
Nasa odbrana u drugom dijelu nije bila cvrsta,Bogi i Kosoric mi nisu,izuzev protiv Sarajeva,djelovali kompatibilno,cesto su se slabo nadopunjavali,kao da se nije znalo ko je tu zapravo komadant.Uz to su imali i individualnih nesigurnost,posebno Kosoric pred kraj sezone,gotovo u svakoj utakmici je imao kiks koji nas je kostao.
Ova imena,Jahic i Dzidic,koja se pominju kao moguca pojacanja su dobra.Spoj domaceg,internacijalnog iskustva i fudbalskog kvaliteta.Koji god dodje sustinski ne mozemo fuliti,sta ce biti u praksi je druga stvar.Bitno je i to sto obojica,posebno Dzidic bar ono sto sam gledao u Celiku,imaju to nesto sto je potrebno da budu komadanti odbrane.Bitno je to,posebno jer na golu imamo mladog golmana,treba neko ko moze zagalamiti,drzati liniju,jednostavno voditi utakmicu na terenu.
Nadam se da ce,ako ne jedan od dvojice ovih o kojima se prica,doci neko treci jednakih kvaliteta.To bi bila prava stvar.
Moze i tako druze,svakako ce biti vazno,zapravo bice najvaznije sta ce procjeniti struka.pile87 je napisao/la:Ja to vidim ovako bitna stvar je sta proceni struka jel nam treba razbijac uz Kosorica ili nekog brzeg koji igra vise po zemlji.rios je napisao/la:Hvala svima koji su procitali moj post,lahko je pisati kad imaju ljudi koji citaju a znaju razumjeti.Nije to moja,to je nasa prica..![]()
Kvalitetnom stoperu bih se obradovao vise nego i jednom dosadasnjem pojacanju.Kuca se pravi od temelja,temlj u fudbalu je odbrana,temelj odbrane su stoperi.
Nasa odbrana u drugom dijelu nije bila cvrsta,Bogi i Kosoric mi nisu,izuzev protiv Sarajeva,djelovali kompatibilno,cesto su se slabo nadopunjavali,kao da se nije znalo ko je tu zapravo komadant.Uz to su imali i individualnih nesigurnost,posebno Kosoric pred kraj sezone,gotovo u svakoj utakmici je imao kiks koji nas je kostao.
Ova imena,Jahic i Dzidic,koja se pominju kao moguca pojacanja su dobra.Spoj domaceg,internacijalnog iskustva i fudbalskog kvaliteta.Koji god dodje sustinski ne mozemo fuliti,sta ce biti u praksi je druga stvar.Bitno je i to sto obojica,posebno Dzidic bar ono sto sam gledao u Celiku,imaju to nesto sto je potrebno da budu komadanti odbrane.Bitno je to,posebno jer na golu imamo mladog golmana,treba neko ko moze zagalamiti,drzati liniju,jednostavno voditi utakmicu na terenu.
Nadam se da ce,ako ne jedan od dvojice ovih o kojima se prica,doci neko treci jednakih kvaliteta.To bi bila prava stvar.
Isti sam,ali mogu i obojicaHurmasica je napisao/la:Prije bih doveo Jahića nego Džidića al' eto ko mene šta pita
Ma vjeruj mi, Sanela dovesti i mirni smo na jedno 13 od mogućih 11 pozicija u timuPlava Porodica je napisao/la:Isti sam,ali mogu i obojicaHurmasica je napisao/la:Prije bih doveo Jahića nego Džidića al' eto ko mene šta pita![]()
A za šta će nam onda Enis?Hurmasica je napisao/la:Ma vjeruj mi, Sanela dovesti i mirni smo na jedno 13 od mogućih 11 pozicija u timuPlava Porodica je napisao/la:Isti sam,ali mogu i obojicaHurmasica je napisao/la:Prije bih doveo Jahića nego Džidića al' eto ko mene šta pita![]()
Njega ćemo na mjesto sporCkog direktora, svakako pola foruma kuka da nam tu treba neko iz fudbalskog svijetaPlava Porodica je napisao/la:A za šta će nam onda Enis?Hurmasica je napisao/la:Ma vjeruj mi, Sanela dovesti i mirni smo na jedno 13 od mogućih 11 pozicija u timuPlava Porodica je napisao/la: Isti sam,ali mogu i obojica![]()
Brate, gledajući s juga onu loptu na putu prema golu, mislim da je putovala do gola jedno 15 minutarios je napisao/la:Dobrodosao Ugljesa,konacno se zavrsi i ta forumska sagaCeka ga najzesca konkurencija u PL na tim veznim pozicijama sasvim sigruno,ako sad ne izvucemo dovoljan kvalitet onda na znam kad cemo..
Zubandan..
Za nas koji smo oprijedjeljenjem sa Grbavice i iz Doline cupova ovi majsko - junski dani su uvijek bili lijepi.Slavilo se puno titual,pobjeda,odrzavalo se puno proslava..Tako bi i prije osamnaest godina..
Bio je to peti jun devedestodme godine,ja jos uvijek osnovac,ljubav prema Zelji u meni jos uvijek buja,sazrijeva i samo je cekala da se desi nesto veliko pa da postane vjecna..
Krenu taj play off,Zeljo nije vazio za velikog favorita,ispred nas su tada bili Bosna iz Visokog,Sarajevo,pa klubovi iz Hercegovine..Stidljivo smo se nadali,onako za sebe,da ipak mozemo..Prva utakmica i poPRilicno lgana pobjeda protiv tada,mora se priznat,favorizirane Bosne..Nade zivnuse..Naredni protivnik nepoznati Zrinjski,svi smo vec unaprijed upisali laganu pobjedu..Ali kako u zivotu nista nije slucajno ni bez razloga,kako se prije svakog velikog dogadjaja dese manji koji ga najave,tako ni taj mec nije bio obican..Rekao bih mali Zubandan..Nije islo citav mec,nerevoza,iscekivanje,pomalo i razocaranje kako se blizio kraj i onda..Opet Zubanovic,opet sami kraj utakmice,opet drama..Slucajno? Ne bih rekao..
Svanu i taj 05.06 '98 godine,lijep i topao junski dan,raja hrli na stadion Kosevo.Svi su euforicni,svi se nadaju,ulog je veliki,ulog nije titula,ulog je nesto sto se nikad prije,a vjerovatno i nikad vise nije i nece desiti,ulog je finale sa vjecitim rivalom za prva drzave.Tako i ja krenuh sa rodjacima na tekmu,svi smo Zeljovci osim jednog rodjaka,krece zezancija,prepucavanje,onako djecije naivno.Dajdza slusa i smjeska se..Udjosmo na zapad,tamo vise prema sjeveru,ima plavih,ali puno vise bordo navijaca..I poce..
Tok utakmice,sa ove distance je nebitan.Sve je to bila samo uvertira a ono sto se tek treba desiti,za ono sto slijedi u 90-oj minuti,za Zubanovica,za Zelju,za sve nas..Bili su oni bolji,ruku na srce,ali bili smo i mi protiv Videotona.Sto spominjem Videoton napisat cu kasnije..
Blizi se kraj,oni krecu u posljednje napade,Huric ( ako se ne varam ) prvi put lose intervenise,kasnije se popravlja i salje loptu na stranu prema Pehlivanovicu..U jednom dokumentarcu sam prije par godina,od njega ili Zubana,cuo ovo,parafraziram trcim ja prema lopti i kontam da je ispucam na tribine,ali onda kazem sebi ma nisi ti Pehli bezveze igrac i posaljem je Sopovicu.. Ni to nije slucajno..Onda se desi nesto sto je normalno kad su legende u pitanju,nesto sto samo doprinosi ljepoti momenta,driblig kakav ja vise nisam vidio u PL,driblig Sopovica i lopta u prostor za Zubanovica..Istrcavanje Dedica mozda i bez potrebe,ali maktub je i to,Zuban ga zaobilazi i onda se odvija najdramaticniji trenutak..Hiljade ociju iscekuju sta ce biti,jedne se nadaju promasaju,drugi golu..Trenutak je vec historijski,samo jos da odluci na ciju ce stranu -plavu ili bordo..Profesori jezia bi to nazvali vrhuncem,kuliminacijom price..Lopta je usla tik uz stativu,kao da je i ona zeljela da da svoj doprinos i da ne bude obicna,po sredini,nego onako dramaticna,na ivici..Nastavak price prepustam svakom ko ce pricati ovaj post da dopuni,tako je najbolje i napravednije..
Sad vec davne 1985 godine desio se jos jedan veliki momenat u historiji Zelje,desio se gore pomenuti Videoton..Ostat ce upamceno da je Zeljo bio bolji ali da je ispao i ispisao tuzan trenutak koji zivi i dan danas.U zivotu,prije ili kasnije,se uspostavi ravnoteza.Ravnotezu tom tuznom mecu sa Videotonom je,valjda,mogao samo biti peti jun i pobjeda protiv gradskog i najljuceg rivala za titulu..Sad imamo dvije legenede,jednu tuznu i jednu sretnu..I neka ih obje jer zivot je i tuga i radost,i razocaranje i odusevljenje..Zivot je i Videoton i Zubandan..
On,Zubandan,je sad punoljetan,ja sam vec odrastao covjek,dozivio sam nakon toga jos radosti i ponosa sa Zeljom,dozivio sam dvostruke krune,Newcastle,pobjede na derbiju,ali kako nas narod kaze prva ljubav zaborava nema..Eh moja prva ljubav medju Zeljinim blistavim trenutcima je Zubandan..Nek vam je sretan..
Preskup,kako trenutno stvari stoje,nema nista od njega.Hurmasica je napisao/la:Prije bih doveo Jahića nego Džidića al' eto ko mene šta pita
Jahic preskup? ili Dzidic?exdomorocki je napisao/la:Preskup,kako trenutno stvari stoje,nema nista od njega.Hurmasica je napisao/la:Prije bih doveo Jahića nego Džidića al' eto ko mene šta pita
Nadam se da je Dzidic preskupLeon_Professional je napisao/la:Jahic preskup? ili Dzidic?exdomorocki je napisao/la:Preskup,kako trenutno stvari stoje,nema nista od njega.Hurmasica je napisao/la:Prije bih doveo Jahića nego Džidića al' eto ko mene šta pita