DZM13 je napisao/la:pa eto nek je sretno momku onda, ali bolje onda da budemo trgovacko drustvo, vazda mozemo u prvu ekipu dovesti neke propalitete + 2,3 igraca koji su dobri igraci+ bekric (

) i bit ce prvo/drugo pretkolo.
Mislim da bi dinamo na generaciji zeljinih mladih igraca (mujagic, memija, hadzijahmetovic, zeric, sabandzovic, behram+ malo stariji kjosevski ) uzeo 30+ miliona eura. Zato oni igraju grupne faze, mi pretkola
Ali drug zaboravljas kakav status imaju ti njihovi igraci. Pogledaj gdje Modric, gdje Kovacic, gdje Brozovic, gdje Halilovic... da ne nastavljam. Njihovi se igraci prodaju za ogromne cifre ali se i pokazu u najboljim evropskim ligama. Kada iduce djete izadje iz njihovog omladinskog pogona, naravno da ce klubovi biti spremni da daju i vise milionsku cifru jer vide da u tom klubu rastu ogromni talenti. Da nema Dinama, Hrvatska reprezentacija bi bila cista nula. Srednja. Pa pogledaj kasnije gdje su njihove omladinske selekcije a gdje su nase. Dobro, ni oni nemaju neke ogromne rezultate u zadnjih godina ali polahko se i to mjenja. Igrali su svijetsko omladinsko prvenstvno, tukli su U21 Spaniju na gostucujem terenu sa nekoliko golova, prije samo nekoliko dana. Danas im je U19 izresetala Belgiju i plasirala se na Euro. U vecini slucajevi njihovi igraci se dokazu, dok nasi nazalost u mnogo navrata ne mogu da se nose sa novom sredinom i dosta puta ne uspiju. Pa cak i u mnogo manjim klubovima (i van top europski liga).
Moramo se malo biti realni. Liga nam nije dobra. Kvalitet los. Nijedan nas tim nije ni blizu neke evropske scene a kamoli da nesto vise uradi. A-repka nam se plasirala na WC i onda smo za*rali sve nekoliko mjeseci kasnije. Igraci nam se ne prodaju po Evropi i josim nekoliko igraca poput Dzeke, Begovica, Besica, Lulica i Pjanica mi imamo igrace koji igraju po srednjim evropskim klubovima. Omladinske selekcije nam se sramotile godinama, i evo sad u zadnje vrijeme ipak nesto bolji rezultati. Na kraju i na Euro smo dogurali.
Medjutim kako da mi pose sviiiih ovi cinjenica da ocekujemo transfere od 1,5,10 miliona eura. To je vrlo ne realno. Nije ovo FIFA ni PES, ni Manager, stvari u realnosti drugcije kotiraju. Ako ti kao klub imas dobru reputaciju da si prodao dosta mladi igraca, oni se dokazali, naravno da klubovi iduci put gledati drugcije prema Zelje. Bosna je mala i ne atraktivna. Svidjelo se to nekome ili ne. Ali tako je. I mi se sa fudbalskim rezultatima nemoze nositi trenutno sa naprimjer Hrvatskom ili Srbijom. Isto tako nasi klubovi se nemogu nositi sa vodecim klubovima iz isti zemalja.
Ali nadam se i vjerujem da cemo u buducnosti gledati na ove cifre i na ove igrace kao jedan pocetak necega velikog. Ne sumnjam da ce doci situacija kada ce Zeljo biti brend u regionalnom fudbalu opet a bogami i u (juzno istocnoj) Evropi. Kada ce nam se igraci prodavati za puno vece cifre. Ali do tada, ovo je nasa realnost... A Bogami kada pogledam kako drugi posluje, mi smo itekako u prednosti vec sada!
P.s. pojedinci moraju shvatiti da nemamo svi ista mislenja, samo sto neko kaze nesto drugcije nemora znaciti da je "aldin", da je izdajnik, da je insajder. Zdrav razgovor je uvijek dobro dosao, a kritike takodjer ako imaju smisla.