Znam da smo navikli na puno bolje od toga da nam utakmica protiv Rudara iz Prijedora bude vazna i teska, da nas je lojavi vojvoda srozao i zasad dobro udaljio od borbe za vrh - ali ova strast i energija, ova borba 11 ratnika zajedno sa nekoliko hiljada nas na tribinama, e to je Zeljo. Ako nastavi ovako, ako svi budemo ovakvi kao sto smo bili danas, u buducnosti nas opet cekaju lijepe stvari.
Nemojte molim vas da seremo po igracima, nemojte da vec nakon par sedmica zaboravimo sve sto smo (nadam se) utvrdili i s cim smo se pomirili. Kako uopste zamjerati ljudima koji za Zelju potrose zadnji atom snage i ostave dusu na terenu? Bore se koliko znaju i umiju ali treba im i nasa pomoc.
Inace, utakmica kakve sam vec pomalo i zaboravio. Energicni, motivisani Zeljo kidise na protivnika, raja s tribina ga nosi, nekad se malo previse zaigraju, nekad promase nemoguce ali vidis i znas da ce ga morati zabiti i da protivnik nema nikakve sanse da uzme ni bod. I zaista je tako izgledalo. Koliko god Rudar nije losa ekipa, koliko god su i imali zelju da igraju i da nas napadnu, ja nisam vidio ni promil sanse da ostanemo bez pobjede. Raduje me sto se polako ali sigurno naziru konture jedne fine, brze igre te da smo fizicki izgledali puno bolje nego u prethodnim utakmicama - cini se da fizicka sprema nakon 5 kola dolazi na svoje, bas onako kako je Tomo i govorio.

Bender - haman pa besposlen, ono malo sto je i morao intervenisati je bilo sigurno i rutinski.
Blazevic - daleko najlosiji pojedinac, strahovito nesiguran i spor. Tek je u zadnjih par minuta malo zivnuo, izvukao nesto snage da zaustavi njihovih par posljednjih napada.
Malic - izvrstan, najbolja njegova partija dosad. Mustafa mu je takodje danas "ulijetao" i to se odmah osjetilo. Bice on strasan igrac.
Vrhovac - sad se vec moze reci "standardno" dobar. Imao jedno pomalo nepromisljeno izlijetanje na centar u drugom poluvremenu ali nista strasno.
Kosoric - iznenadjujuce siguran. Svi mi strahujemo od njega a u strahu su velike oci pa se i najmanja sitnica cini tragicnom. Ipak, realnost je da je bio skroz siguran. Jedini njegov "grijeh" je onaj neshvatljivi promasaj.
Mekic - X-factor koji nam je falio. Pcela zujalica, razarac protivnicke igre s izuzetnim osjecajem za pravovremen pas.
Bojo - kao i cijela ekipa krenuo malcice tromo i neodlucno ali kasnije se razgoropadio i prelomio utakmicu. Jako mi je drago sto je ostao a imao je ponuda, momak je pravi Zeljovac.
Mujezinovic - nije ni zabio ni asistirao a meni je ipak ovo njegova mozda i najbolja partija u Zelji. Trcao kao da mu je zivot u pitanju, s loptom bez imalo komplikacija, leprsavo i razigrano a uz to sve vracao se i pomagao odbrani kao nikad.
Subasic - imao je neke genijalne poteze ali je i pokazao malo vise tromosti, "peljanja" lopte i neiznudjenih gresaka u pasovima nego sto bi trebalo.
Zdunic - jako dobar materijal ali je malo "pregorio". Valjace on nama itekako.
Juricic - ako je Zdunic "pregorio" sta onda reci za Celu. Izgorio k'o buktinja.

Crncevic, Beca i Gasal - odigrali nedovoljno za neku narocitu analizu ali solidno, skroz solidno.
SVE CETIRI TRIBINE -

P.S. I sta kazu izvjestaji, 3000 ljudi?