Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

fcz
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 16, 2021 11:00 pm

Ovo je meni Zeljo!!!

Znam da smo navikli na puno bolje od toga da nam utakmica protiv Rudara iz Prijedora bude vazna i teska, da nas je lojavi vojvoda srozao i zasad dobro udaljio od borbe za vrh - ali ova strast i energija, ova borba 11 ratnika zajedno sa nekoliko hiljada nas na tribinama, e to je Zeljo. Ako nastavi ovako, ako svi budemo ovakvi kao sto smo bili danas, u buducnosti nas opet cekaju lijepe stvari.

Nemojte molim vas da seremo po igracima, nemojte da vec nakon par sedmica zaboravimo sve sto smo (nadam se) utvrdili i s cim smo se pomirili. Kako uopste zamjerati ljudima koji za Zelju potrose zadnji atom snage i ostave dusu na terenu? Bore se koliko znaju i umiju ali treba im i nasa pomoc.

Inace, utakmica kakve sam vec pomalo i zaboravio. Energicni, motivisani Zeljo kidise na protivnika, raja s tribina ga nosi, nekad se malo previse zaigraju, nekad promase nemoguce ali vidis i znas da ce ga morati zabiti i da protivnik nema nikakve sanse da uzme ni bod. I zaista je tako izgledalo. Koliko god Rudar nije losa ekipa, koliko god su i imali zelju da igraju i da nas napadnu, ja nisam vidio ni promil sanse da ostanemo bez pobjede. Raduje me sto se polako ali sigurno naziru konture jedne fine, brze igre te da smo fizicki izgledali puno bolje nego u prethodnim utakmicama - cini se da fizicka sprema nakon 5 kola dolazi na svoje, bas onako kako je Tomo i govorio. :palacgore:

Bender - haman pa besposlen, ono malo sto je i morao intervenisati je bilo sigurno i rutinski.
Blazevic - daleko najlosiji pojedinac, strahovito nesiguran i spor. Tek je u zadnjih par minuta malo zivnuo, izvukao nesto snage da zaustavi njihovih par posljednjih napada.
Malic - izvrstan, najbolja njegova partija dosad. Mustafa mu je takodje danas "ulijetao" i to se odmah osjetilo. Bice on strasan igrac.
Vrhovac - sad se vec moze reci "standardno" dobar. Imao jedno pomalo nepromisljeno izlijetanje na centar u drugom poluvremenu ali nista strasno.
Kosoric - iznenadjujuce siguran. Svi mi strahujemo od njega a u strahu su velike oci pa se i najmanja sitnica cini tragicnom. Ipak, realnost je da je bio skroz siguran. Jedini njegov "grijeh" je onaj neshvatljivi promasaj.
Mekic - X-factor koji nam je falio. Pcela zujalica, razarac protivnicke igre s izuzetnim osjecajem za pravovremen pas.
Bojo - kao i cijela ekipa krenuo malcice tromo i neodlucno ali kasnije se razgoropadio i prelomio utakmicu. Jako mi je drago sto je ostao a imao je ponuda, momak je pravi Zeljovac.
Mujezinovic - nije ni zabio ni asistirao a meni je ipak ovo njegova mozda i najbolja partija u Zelji. Trcao kao da mu je zivot u pitanju, s loptom bez imalo komplikacija, leprsavo i razigrano a uz to sve vracao se i pomagao odbrani kao nikad.
Subasic - imao je neke genijalne poteze ali je i pokazao malo vise tromosti, "peljanja" lopte i neiznudjenih gresaka u pasovima nego sto bi trebalo.
Zdunic - jako dobar materijal ali je malo "pregorio". Valjace on nama itekako.
Juricic - ako je Zdunic "pregorio" sta onda reci za Celu. Izgorio k'o buktinja. :D Ganjao je sve sto je mogao, super se otkrivao i ubacivao ali jebiga - kad nece, nece. Sreca pa mu onaj centarsut u sudijskom sjede na glavu, djelovao mi je kao da bi obrstio paket Persena da ga nije zabio. Bas je neukusno pljuvati momka koji se ponasa kao da je odrastao na sljaci i iza sebe ima stotinjak gostovanja. Ovog ljeta je imao jako dobre ponude Svinjskog i Bojca. Odbio ih je, ostao u Zelji i svaku utakmicu "umire" na terenu. Zivi za gol, za pobjedu i svako malo gleda u navijace. Brat, jedan od nas.

Crncevic, Beca i Gasal - odigrali nedovoljno za neku narocitu analizu ali solidno, skroz solidno.

SVE CETIRI TRIBINE - :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore:

P.S. I sta kazu izvjestaji, 3000 ljudi? :rofl1: :rofl1:
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

storm_raider
Kontakt:

pon avg 16, 2021 11:24 pm

4500 ljudi je moralo biti. Pozitivno sam iznenadjen posjetom.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

storm_raider
Kontakt:

pon avg 16, 2021 11:26 pm

fcz je napisao/la:
pon avg 16, 2021 11:00 pm
Ovo je meni Zeljo!!!

Znam da smo navikli na puno bolje od toga da nam utakmica protiv Rudara iz Prijedora bude vazna i teska, da nas je lojavi vojvoda srozao i zasad dobro udaljio od borbe za vrh - ali ova strast i energija, ova borba 11 ratnika zajedno sa nekoliko hiljada nas na tribinama, e to je Zeljo. Ako nastavi ovako, ako svi budemo ovakvi kao sto smo bili danas, u buducnosti nas opet cekaju lijepe stvari.

Nemojte molim vas da seremo po igracima, nemojte da vec nakon par sedmica zaboravimo sve sto smo (nadam se) utvrdili i s cim smo se pomirili. Kako uopste zamjerati ljudima koji za Zelju potrose zadnji atom snage i ostave dusu na terenu? Bore se koliko znaju i umiju ali treba im i nasa pomoc.

Inace, utakmica kakve sam vec pomalo i zaboravio. Energicni, motivisani Zeljo kidise na protivnika, raja s tribina ga nosi, nekad se malo previse zaigraju, nekad promase nemoguce ali vidis i znas da ce ga morati zabiti i da protivnik nema nikakve sanse da uzme ni bod. I zaista je tako izgledalo. Koliko god Rudar nije losa ekipa, koliko god su i imali zelju da igraju i da nas napadnu, ja nisam vidio ni promil sanse da ostanemo bez pobjede. Raduje me sto se polako ali sigurno naziru konture jedne fine, brze igre te da smo fizicki izgledali puno bolje nego u prethodnim utakmicama - cini se da fizicka sprema nakon 5 kola dolazi na svoje, bas onako kako je Tomo i govorio. :palacgore:

Bender - haman pa besposlen, ono malo sto je i morao intervenisati je bilo sigurno i rutinski.
Blazevic - daleko najlosiji pojedinac, strahovito nesiguran i spor. Tek je u zadnjih par minuta malo zivnuo, izvukao nesto snage da zaustavi njihovih par posljednjih napada.
Malic - izvrstan, najbolja njegova partija dosad. Mustafa mu je takodje danas "ulijetao" i to se odmah osjetilo. Bice on strasan igrac.
Vrhovac - sad se vec moze reci "standardno" dobar. Imao jedno pomalo nepromisljeno izlijetanje na centar u drugom poluvremenu ali nista strasno.
Kosoric - iznenadjujuce siguran. Svi mi strahujemo od njega a u strahu su velike oci pa se i najmanja sitnica cini tragicnom. Ipak, realnost je da je bio skroz siguran. Jedini njegov "grijeh" je onaj neshvatljivi promasaj.
Mekic - X-factor koji nam je falio. Pcela zujalica, razarac protivnicke igre s izuzetnim osjecajem za pravovremen pas.
Bojo - kao i cijela ekipa krenuo malcice tromo i neodlucno ali kasnije se razgoropadio i prelomio utakmicu. Jako mi je drago sto je ostao a imao je ponuda, momak je pravi Zeljovac.
Mujezinovic - nije ni zabio ni asistirao a meni je ipak ovo njegova mozda i najbolja partija u Zelji. Trcao kao da mu je zivot u pitanju, s loptom bez imalo komplikacija, leprsavo i razigrano a uz to sve vracao se i pomagao odbrani kao nikad.
Subasic - imao je neke genijalne poteze ali je i pokazao malo vise tromosti, "peljanja" lopte i neiznudjenih gresaka u pasovima nego sto bi trebalo.
Zdunic - jako dobar materijal ali je malo "pregorio". Valjace on nama itekako.
Juricic - ako je Zdunic "pregorio" sta onda reci za Celu. Izgorio k'o buktinja. :D Ganjao je sve sto je mogao, super se otkrivao i ubacivao ali jebiga - kad nece, nece. Sreca pa mu onaj centarsut u sudijskom sjede na glavu, djelovao mi je kao da bi obrstio paket Persena da ga nije zabio. Bas je neukusno pljuvati momka koji se ponasa kao da je odrastao na sljaci i iza sebe ima stotinjak gostovanja. Ovog ljeta je imao jako dobre ponude Svinjskog i Bojca. Odbio ih je, ostao u Zelji i svaku utakmicu "umire" na terenu. Zivi za gol, za pobjedu i svako malo gleda u navijace. Brat, jedan od nas.

Crncevic, Beca i Gasal - odigrali nedovoljno za neku narocitu analizu ali solidno, skroz solidno.

SVE CETIRI TRIBINE - :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore:

P.S. I sta kazu izvjestaji, 3000 ljudi? :rofl1: :rofl1:
Sve se slazem. Samo za Blazevica, onaj Brazilac ga je zestoko napadao..., nije mu bilo lako nimalo.

Amar927
Kontakt:

pon avg 16, 2021 11:42 pm

Sve pohvale za ekipu pogotovo u drugom poluvremenu,ono se ocekuje od naseg Zelje.Sto se tice igraca potreban nam je desni bek i napadac,Ante Blazevic je kriminalan.Luka je premoren i treba imati zamjenu,nezz sta je vise sa Zecom ali vrijeme je da se i ta enigma vise rijesi ili ce igrati ili neka ide.

SanMan
Kontakt:

pon avg 16, 2021 11:57 pm

Amar927 je napisao/la:
Sve pohvale za ekipu pogotovo u drugom poluvremenu,ono se ocekuje od naseg Zelje.Sto se tice igraca potreban nam je desni bek i napadac,Ante Blazevic je kriminalan.Luka je premoren i treba imati zamjenu,nezz sta je vise sa Zecom ali vrijeme je da se i ta enigma vise rijesi ili ce igrati ili neka ide.
Pa kod nas su najveće enigme AO, Štilić i Zec koji nas koštaju preko 30 hiljada KM mjesečno a nema ih na mapi - ko čitav prvi tim večeras

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto avg 17, 2021 12:02 am

To mora bit prvi posao skupstine, da se rijesi sa tom trojkom jednom zauvijek.
Željezničar ante portas !

nookey
Kontakt:

uto avg 17, 2021 12:04 am

gavran je napisao/la:
pon avg 16, 2021 10:30 pm
nookey je napisao/la:
pon avg 16, 2021 9:31 pm
Da se ne lazemo sjever veceras odnio pobjedu…
Stoji igrac Rudara kraj korner zastavice kod jednog prekida, gleda u nas i aplaudira… sad kad nam realno sve fali, mi mozemo i moramo biti prevaga…
Osjeti se povratak stare ekipe na sjever
Ne idite vise sa F13

Majkel
Kontakt:

uto avg 17, 2021 1:01 am

Kako ovaj zrinjski može biti ovako dobar, na stranu pobjede ali ljudi ubiše svaku utakmicu, niko centra ne može preći protiv njih. Što se nas tiče, sedam bodova u pet kola je dosta dobar rezultat s obzirom na protivnike s kojima smo igrali.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto avg 17, 2021 6:30 am

Onaj brazilac je slomio Blazevica, strasno dobar i brz igrac, da je nama naci jednog kao sto je on
Alea iacta est!

djoxxx1921
Kontakt:

uto avg 17, 2021 7:01 am

cipiripi je napisao/la:
Onaj brazilac je slomio Blazevica, strasno dobar i brz igrac, da je nama naci jednog kao sto je on
I od par igraca sam cuo, da je mozda i ponajbolje krilo u ligi. Brz, nezgodan, hvale ga svi

storm_raider
Kontakt:

uto avg 17, 2021 7:47 am

cipiripi je napisao/la:
Nepredvidiv je i uzasno brz.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto avg 17, 2021 7:55 am

Kod nas kad bi dosao vjerovatno se ne bi mogo sastat sa loptom :D
Željezničar ante portas !

Leon_Professional
Kontakt:

uto avg 17, 2021 8:22 am

djoxxx1921 je napisao/la:
uto avg 17, 2021 7:01 am
cipiripi je napisao/la:
I od par igraca sam cuo, da je mozda i ponajbolje krilo u ligi. Brz, nezgodan, hvale ga svi
Definitivno i on i onaj Amoah će otići TC, Sarajevo, Zrinjski.

Meni se kod Santosa svidjelo što je odgovoran. Pogriješio je i onda se vratio da ispravi grešku. Stvarno regularan igrač, a gledao sam ga protiv Sarajeva, Veleža i Želje. Relativno jake ekipe i odigrao je dobro.
Mana mu je što je nekonkretan. Mada moguće je i to popraviti.

Generalno Rudar je nekonkretan. Sarajevu su napravili dosta problema i nisu dali gol.
Nije im loš ni onaj napadač. Baš neugodan ali sebičan.

Leon_Professional
Kontakt:

uto avg 17, 2021 8:22 am

SanMan je napisao/la:
pon avg 16, 2021 11:57 pm
Amar927 je napisao/la:
Pa kod nas su najveće enigme AO, Štilić i Zec koji nas koštaju preko 30 hiljada KM mjesečno a nema ih na mapi - ko čitav prvi tim večeras
Bravo. To je to

Leon_Professional
Kontakt:

uto avg 17, 2021 8:25 am

gavran je napisao/la:
pon avg 16, 2021 10:37 pm
Leon_Professional je napisao/la:
pon avg 16, 2021 8:32 pm
Bosanac1993 je napisao/la:
pon avg 16, 2021 8:07 pm
slika
Šefe, ovu pobjedu ćemo pamtiti i zbog tvoje odluke da budeš uz nas kad ti je jako teško u životnim trenucima, baš kao i našem plavom stogodišnjaku.

Luka, Bojo, Subasic, Malić, Mekić ma svi su danas borili se, to je najbitnije. Vama što psujete Luki, ne znam, stidite se. Pitam se samo kako ne vidite tu požrtvovanost, želju, borbenost u igri ka nazad i naprijed. Nije Luka igrač od 50 miliona da svaku pogodi. Pljuvali ste i Zaima ko Luku, pa ga danas prizivate. Shvatite, nismo PSG, mi smo Željo!
Nismo PSG al je Krpić 4 klase iznad Luke.
Kupio raju na par uklizavanja i sad kao problem reći da ima mana i da je danas sve pogrešno uradio. Imali smo mi dosta bolji napadača od njeg, nije svetac kome se ne smije uputiti kritika.
Samo krpic igra za 4 stoje....
Krpić na instagramu prati samo ženu svoju.

milanribar
Kontakt:

uto avg 17, 2021 8:27 am

Majkel je napisao/la:
uto avg 17, 2021 1:01 am
Kako ovaj zrinjski može biti ovako dobar, na stranu pobjede ali ljudi ubiše svaku utakmicu, niko centra ne može preći protiv njih. Što se nas tiče, sedam bodova u pet kola je dosta dobar rezultat s obzirom na protivnike s kojima smo igrali.
Kad im pogledas ekipu, nista specijalno al kad vidis trenera koji je i u Hrvatskoj pravio dobre rezultate a oni su mu dali odrijesene ruke da gradi svoju igru, onda bude jasno da su ljudi imali plan od pocetka sa njim. Ne dovodi zvučna imena al dovodi igrače kakvi mu trebaju i eto ti rezultata...

Hare79
Kontakt:

uto avg 17, 2021 8:53 am

U generalci pred prvenstvo dobili su Hajduka na Poljudu 3-1. Tad sam vidio da ce jebeni biti. Realno, njima moze parirati jedino Sa ako i kada budu kompletni. Kako mi ne ubodemo s takvim trenerom jednom.

Analitičar1921
Kontakt:

uto avg 17, 2021 9:04 am

Čestitke na pobjedi, zasluženo fakat. Dobro se treba pripremiti za iducu utakmicu jer nam treba kontinuitet. Onog brazilca odmah ako postoji ikakava mogućnost treba zaganjati da predje kod nas. Fakat je odličan. Od svega najdraže mi je što su mi djeca postali pravi navijači, baš su uživali, navijali i radovali se, a od svega najdraže mi je bilo kad su me pitali kada ćemo opet doći? Tomi treba odati priznanje jer je bio tu sa nama u svojim teškim trenucima. Respect.

Okolele
Kontakt:

uto avg 17, 2021 9:14 am

Znači bez Mekića protiv Radnika..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

teteac8684
Kontakt:

uto avg 17, 2021 9:49 am

Hare79 je napisao/la:
uto avg 17, 2021 8:53 am
U generalci pred prvenstvo dobili su Hajduka na Poljudu 3-1. Tad sam vidio da ce jebeni biti. Realno, njima moze parirati jedino Sa ako i kada budu kompletni. Kako mi ne ubodemo s takvim trenerom jednom.
U situaciji kakvoj jesmo, mi smo, po mom mišljenju, doveli savršenog trenera..Trenera koji ima neko ludilo u sebi (pozitivno naravno) i koji je kadar izvući iz ovog, prilično oskudnog, igračkog kadra maksimum maksimuma...A što smo u ovoj situaciji treba pitati brkatog filozofa...

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, Google [Bot], TheBlue i 43 gosta.

Prijava