ampak smo tudi najboljši v bosanskem jeziku, prav za pravChWilla je napisao/la:še pričamo o delovanje lahko gremo na slovenščino
ChWilla je napisao/la:mi trenera sa rezultatima, uspjesima, titulama izvana u ovom trenutku ne možemo dovesti ni platiti. i realno je na sonu - ili neko ovakav, ili neko od naših izraubovanih što se vrte po ligi. ja sam principijelno više za ovo prvo, jer je iz svih rezultata klubova i selekcija jasno da zaostajemo za evropom. i za onoga ko je vidio i radio u toj evropi se bar možeš nadati da će unijeti dimenziju više. svako je morao odnekud početi. a opet kažem, u realnom svijetu i sa realnim mogućnostima, bilo je ili evropski početnik ili naš "iskusni". a naši "iskusni" treneri su po meni ista priča kao naši "iskusni" igrači prije dvije godine tipa svraka, jamak i bučan - neadekvatni onome kako se danas stvarno igra.
Hurmasica je napisao/la:Ili je možda jednostavno čovjek sam odustao nakon natpisa...
Slovenac bom lahko prihajal. Sretno lošMi još jednom![]()
,Model1964 je napisao/la:Hurmasica je napisao/la:Ili je možda jednostavno čovjek sam odustao nakon natpisa...
Mojne ševi
![]()
Evo prekidam bojkot da napišem koju o novom treneru. Momak je veliki radnik i jako ambiciozan. Slobodno mogu reči da je od mladih slo. renera najbolji. Prijatelj mi je doktor u mladim Slo, selekcijama i kaze da se sa nijm neda zajebavat. Dešavalo se da zbog slušalica neko ode kuči prije vremena. Što se igre tiče obično 4-3-3 sa varijacijama, a ponekad 4-5-1 protiv jačih ekipa. Traži da svi striktno izvršavaju zadatke. Ne pati od arogancije a nije ni šmokljo. Mislim da bi nakon dvije tekme Bekriju zabio na štokrlju do kraja prvenstva
![]()
Ako mu je nešto mana odna je tvrdoglavost. Teško odstupa od onoga što je naumio bez obzira što situacija traži nešto drugo.
Pomočnik mu je tip koji je mačak za analize protivnika. Malo se razapitajtekod mariborčana, pa če vam biti jasno da je maher.
Koliko će nam Slovenac pomoči, koliko če se snači u našoj bari....? Ja mislim da če nam valjat a i mi njemu.
Ovo je vrlo bitno ali dzaba mnoge to ne zanima..Ljeljak ko slag na tortu..SWRA_1921 je napisao/la:Miloš KostićTrenerski posao je započeo u kadetskoj reprezentaciji svoje zemlje koju je 1999. godine odveo na Evropsko prvenstvo. Na “euru” je učestvovao i 2002. godine sa juniorskom reprezentacijom Slovenije, kao i 2012. godine, ponovo sa kadetskom selekcijom. U međuvremenu je radio kao trener u školama fudbala u svojoj zemlji i Japanu, usavršavao se u klubovima kao što su Ajax, PSV, Olympiakos i Werder, ali je zadržao i ulogu saradnika nacionalnog saveza radeći kao skaut. Također je autor priručnika koji se u Sloveniji koristi u procesu edukacije trenera. Kada je u pitanju seniorski fudbal, ovo će mu biti tek drugi samostalni angažman, što i nije iznenađujuće jer se tek 2012. godine odlučio na taj korak. Prvo je radio kao pomoćni trener u Crvenoj zvezdi kada je beogradski tim vodio Slaviša Stojanović, poslije čega je sa istim trenerom otišao u belgijski Lierse.Završio je Fakultet za fizičku kulturu, a od 2003. godine ima licencu PRO.
Selektirao je mladu reprezentaciju Slovenije u kojoj su glavni igrači bili Dejan Lazarević (Kjevo), Haris Vučkić (Njukasl), Boban Jović (Olimpija), Rajko Rep (Maribor).
Marko Lešnik. Rođen je 15.10.1978. u Mariboru. Kao trener je radio kao šef omladinske škole NK Maribor, zatim kao član stručnog štaba u raznim mladim selekcijama Slovenije, vodio je B tim Maribora, a jedno vrijeme je bio i asistent prvom treneru ovog uspješnog kluba. Također, Lešnik je jedan od predavača NZS u procesu educiranja trenera.
Po mom misljenju ovo obecava, a vrijeme je pred nama.![]()
![]()
![]()
![]()
Tako je druže, sve što si napisao je tačno i ja imam slične informacije i kao što sam rekao vidjet ćemo kakav će kvalitet ovaj donijeti. Ponovo ponavljam živi bili pa vidjeli.Model1964 je napisao/la:Hurmasica je napisao/la:Ili je možda jednostavno čovjek sam odustao nakon natpisa...
Mojne ševi
![]()
Evo prekidam bojkot da napišem koju o novom treneru. Momak je veliki radnik i jako ambiciozan. Slobodno mogu reči da je od mladih slo. renera najbolji. Prijatelj mi je doktor u mladim Slo, selekcijama i kaze da se sa nijm neda zajebavat. Dešavalo se da zbog slušalica neko ode kuči prije vremena. Što se igre tiče obično 4-3-3 sa varijacijama, a ponekad 4-5-1 protiv jačih ekipa. Traži da svi striktno izvršavaju zadatke. Ne pati od arogancije a nije ni šmokljo. Mislim da bi nakon dvije tekme Bekriju zabio na štokrlju do kraja prvenstva
![]()
Ako mu je nešto mana odna je tvrdoglavost. Teško odstupa od onoga što je naumio bez obzira što situacija traži nešto drugo.
Pomočnik mu je tip koji je mačak za analize protivnika. Malo se razapitajtekod mariborčana, pa če vam biti jasno da je maher.
Koliko će nam Slovenac pomoči, koliko če se snači u našoj bari....? Ja mislim da če nam valjat a i mi njemu.
Izgleda da su nasi gledali vise prema mladim igracima, jer obojica su radili s mladim igracima i u mladjim selekcijama. Raduje me to, jer znamo sta su nam nasa djeca donijela do sad.SWRA_1921 je napisao/la:Miloš KostićTrenerski posao je započeo u kadetskoj reprezentaciji svoje zemlje koju je 1999. godine odveo na Evropsko prvenstvo. Na “euru” je učestvovao i 2002. godine sa juniorskom reprezentacijom Slovenije, kao i 2012. godine, ponovo sa kadetskom selekcijom. U međuvremenu je radio kao trener u školama fudbala u svojoj zemlji i Japanu, usavršavao se u klubovima kao što su Ajax, PSV, Olympiakos i Werder, ali je zadržao i ulogu saradnika nacionalnog saveza radeći kao skaut. Također je autor priručnika koji se u Sloveniji koristi u procesu edukacije trenera. Kada je u pitanju seniorski fudbal, ovo će mu biti tek drugi samostalni angažman, što i nije iznenađujuće jer se tek 2012. godine odlučio na taj korak. Prvo je radio kao pomoćni trener u Crvenoj zvezdi kada je beogradski tim vodio Slaviša Stojanović, poslije čega je sa istim trenerom otišao u belgijski Lierse.Završio je Fakultet za fizičku kulturu, a od 2003. godine ima licencu PRO.
Selektirao je mladu reprezentaciju Slovenije u kojoj su glavni igrači bili Dejan Lazarević (Kjevo), Haris Vučkić (Njukasl), Boban Jović (Olimpija), Rajko Rep (Maribor).
Marko Lešnik. Rođen je 15.10.1978. u Mariboru. Kao trener je radio kao šef omladinske škole NK Maribor, zatim kao član stručnog štaba u raznim mladim selekcijama Slovenije, vodio je B tim Maribora, a jedno vrijeme je bio i asistent prvom treneru ovog uspješnog kluba. Također, Lešnik je jedan od predavača NZS u procesu educiranja trenera.
Po mom misljenju ovo obecava, a vrijeme je pred nama.![]()
![]()
![]()
![]()
Model1964 je napisao/la:Hurmasica je napisao/la:Ili je možda jednostavno čovjek sam odustao nakon natpisa...
Mojne ševi
![]()
![]()