DizelForce
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jul 15, 2026 11:55 pm

suska se da se vraća

super1
Kontakt:

čet jul 16, 2026 6:05 am

Danas- sutra bi se trebala pojaviti prva pojacanja. Mislim da je pet max dolazaka i to je to. Svi su mladji igraci i skoro svi su iz Evrope( skoro svi)

teatrale36
Kontakt:

čet jul 16, 2026 7:00 am

DizelForce je napisao/la:
suska se da se vraća
Ko se vraća?

milanribar
Kontakt:

čet jul 16, 2026 8:23 am

south side je napisao/la:
sri jul 15, 2026 8:03 pm
Godinama slušamo priču o stabilizaciji, a svake sezone tonemo sve dublje. Priča o stabilizaciji odavno više ne pije vode. Ako se ovako nastavi, jedino što nam preostaje jeste da se spremamo za Federalnu ligu.
Šta predlažeš? Da se najavi borba za evropu a ako šta ispadne možda i za vrh tabele.
Il da se radi na destabilizaciji dodatnoj pa da dovedemo 10 igrača koje ne možemo plaćat, pa da se opet pokrene humanitarni broj za spas kluba.

To kako je neko naučio i misli da može klub da funckioniše to je moglo nekad, u vrijeme Amara Osima prvi mandat (realno je moglo). Obećavat ljudima pare, dugovat svima pa ako uzmemo titulu platiće se sve. Sad imaš poreznu za vratom ako ne plaćaš po sporazumu ide blokada, pa zaplijena, igračima ako si dužan naplatiće se 100% pogotovo stranci, tužba uefa pa plus ćeš i dodatnih troškova imat a plus imaš sad i sindikat fudbalera koji jedva čeka da te popljuje.

Što prije se dozovemo i prestanemo živjet u nekim fantazijama i našoj slavnoj historiji to se možda i izvučemo nekad iz ovog...

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet jul 16, 2026 9:13 am

Na koje pozicije dovodimo pojacanja i znaju li se barem imena, jesu li to igraci za prvih 11 ili za rotacije.

Nama je potrebno 5-6 igraca koji ce odma uskociti u prvu postavu.
Alea iacta est!

kb80
Kontakt:

čet jul 16, 2026 9:42 am

Vrijeme je da se spustimo na zemlju i vidimo kakvo je stvarno stanje, jbno je. Ocistiti ove skupe, koji znaju, a nece ili nemaju s kim igrati i koji nemaju motiv za igru osim te plate, a dovesti neke mlade jbg što hoće da se prodaju, da urade nešto. Nadam se stabilnoj sredini tabele i da se nastavi raditi na pronalasku INVESTITORA, a ne dizača kredita. Jbmu valjda smo naučili nešto. Vazda učimo na svojoj koži, umjesto da prepišemo nešto od nekoga. Volio bih kada bi svi vukli na istu stranu, značilo bi mnogo.

avlami97
Kontakt:

čet jul 16, 2026 11:55 am

Svi pricaju treba zapeti i raditi, a dobro znamo kada se zapelo i radilo (mislim na administraciju) da se to bas mnogima i nije svidjelo. Odmah je krenula prica o mobingu i kako im šef visi nad glavom, te kako je to tesko izdrzati. Ljudi naucili da bez mnogo napora lijeze plata na racun.

Objektivno igraci sy ti koji najredovnije obavljaju svoje obaveze, treninzi, utakmice, pripreme...a to sto nemaju kvalitet nije do njihovog rada. Kod nas su problem operativci i ostala buranija u administraciji, a ovi koji im trebaju naredjivati i nadzirati su volonteri i administraciji se najlakse pozvati na mobing.

Ljudi naucili guzovace platu dobiti. Ne zaraditi, nego dobiti.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

ublehas
Kontakt:

čet jul 16, 2026 1:00 pm

kb80 je napisao/la:
čet jul 16, 2026 9:42 am
Vrijeme je da se spustimo na zemlju i vidimo kakvo je stvarno stanje, jbno je. Ocistiti ove skupe, koji znaju, a nece ili nemaju s kim igrati i koji nemaju motiv za igru osim te plate, a dovesti neke mlade jbg što hoće da se prodaju, da urade nešto. Nadam se stabilnoj sredini tabele i da se nastavi raditi na pronalasku INVESTITORA, a ne dizača kredita. Jbmu valjda smo naučili nešto. Vazda učimo na svojoj koži, umjesto da prepišemo nešto od nekoga. Volio bih kada bi svi vukli na istu stranu, značilo bi mnogo.
Ja generano nisam pristalica investitora jer mislim da Željo time gubi dio svog identiteta.
Međutim, svjestan sam da mi možemo opstati samo ako dođe jedan gazda koji će se pitati i koji će imati jasan finansijski interes od Želje. Onda njega neće biti briga šta se piše po forumima i šta navijači zahtjevaju.
U protivnom idemo kao do sada. Neko se volonterski prihvati posla. Kako god radio, u nekom trenutku razultati neće biti zadovoljavajući. Dižu se navijači, pogoto po raznim forumima i portalima i govore "treba vako, treba nako". Počnu se ljudi u Želji pljuvati. U nekom trenutku im "dokurči" i pomisle što meni ovo treba i odu...obzirom da nikad nemamo spremnu zamjenu (znači nikad nemamo bilo kakvu zamjenu, a ne bolju), moljakaju se ljudi da uđu u klub. Neki se zajebu i prihvate, pa se ciklus ponovi. Svaki naredni put, mi imamo sve manje ljudi koji su premni uskočiti. Pogotovo imamo sve manje kvalitenih ljudi....Na kraju će doći neko ko će se odlučiti kockati i staviti sve na jednu kartu (najvjerovatnije osvajanje titule i/ili ulazek u grupe nečega), pa ako ne prođe, ide gašenje.
Zato moliti Boga da nekog prevarimo i da taj nađe finansijski interes u Želji.

milanribar
Kontakt:

čet jul 16, 2026 1:10 pm

cipiripi je napisao/la:
Na koje pozicije dovodimo pojacanja i znaju li se barem imena, jesu li to igraci za prvih 11 ili za rotacije.

Dovode se za prvih 11 isključivo a biće i igrača na probi kako sam čuo...

avlami97
Kontakt:

čet jul 16, 2026 1:41 pm

Citiram se jer sam jednom prilike napisao da cu iznijeti svoj stav o investitoru.
Zaista nema potrebe nista pisati, jer je u ovom osvrtu sve pojasnjeno, iako se u ovom clanku autor prvenstveno fokusira na ekonomiju i kako to fercera u konkretnim slucajevima kroz niz primjera, izmedju ostalog i naseg Želje.

Kome nakon procitanog i dalje nisu jasne osnove onda je to tesko objasniti onom ko ne konta.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

sisma.smas
Kontakt:

čet jul 16, 2026 2:42 pm

zaista zanimljiv tekst i možda u ovom trenutku najbolja opcija za funkcionisanje kluba obzirom da smo imali krah sa investitorima.

u tekstu je to sve lijepo objasnjeno i slozeno. ne znam.... mozda trebaju muda za ovo, meni ne lici na komplikovanu stvar

Lumen
Kontakt:

čet jul 16, 2026 5:46 pm

Da li je moguce da pojedini clanovi uprave u prepunim kaficima pricaju o ugovorima igraca koji su "dogovoreni"?

kvalitet
Kontakt:

čet jul 16, 2026 6:54 pm

Lumen je napisao/la:
čet jul 16, 2026 5:46 pm
Da li je moguce da pojedini clanovi uprave u prepunim kaficima pricaju o ugovorima igraca koji su "dogovoreni"?
Dva sinonima za Želju postala su "mahala" i "cirkus", tako da me to ne čudi baš nimalo
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

nookey
Kontakt:

čet jul 16, 2026 7:34 pm

Vise volim Juve al forza Inter 🤣

super1
Kontakt:

čet jul 16, 2026 8:32 pm

Spanci,portugalci,kamerunci,brazilci... sutra trojica vjerovatno. Ovo krilo kazu brze od Santosa

exbabilon
Kontakt:

čet jul 16, 2026 8:36 pm

super1 je napisao/la:
Spanci,portugalci,kamerunci,brazilci... sutra trojica vjerovatno. Ovo krilo kazu brze od Santosa
Moze i bez noge samo da Sabica ne gledam

dobar tri
Kontakt:

čet jul 16, 2026 8:46 pm

Daleko od toga da zalim pite, ali sarajevski fudbal je u golemoj banani. Zalosno…

nekonvencionalan
Kontakt:

čet jul 16, 2026 9:05 pm

super1 je napisao/la:
Dupla kruna

AdmirA
Kontakt:

čet jul 16, 2026 9:31 pm

cipiripi je napisao/la:

Ne ocekujte imena, niti neke igrace kvalitetne. Ovo je jadno na sta smo spali i koji rang igraca i trenera smo dozovlili da dolazi. Fuj.

Occasionally
Kontakt:

čet jul 16, 2026 10:07 pm

teatrale36 je napisao/la:
čet jul 16, 2026 7:00 am
DizelForce je napisao/la:
suska se da se vraća
Ko se vraća?
https://www.youtube.com/watch?v=O-57sbwvc-Y

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 99 gostiju.

Prijava