cala
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jul 06, 2026 4:19 pm

ublehas je napisao/la:
pon jul 06, 2026 2:51 pm
cala je napisao/la:
pon jul 06, 2026 1:23 pm
ublehas je napisao/la:
pon jul 06, 2026 11:41 am

Ovo je zamjena teza.

1) Mirvić je izglasna za strateškog partnera. Izglasana je promjena statuta onako kako je on tražio, za koju mu je rečeno da neće moći proći, ali je insistirao.
2) kada to nije prošlo izabran je za predsjednika UO, i postavljeni ljudi koje je on birao.

Znači imao je sve poluge vlasti u svojim rukama. Realno je bilo očekivati da uloži svoje pare, upravlja njima i ostvari korist za sebe i za klub.

Njegova ideja je bila da digne ne klub kredit, da se malo igra sa tim, pa ako bude plus, svima dobro. Ako bude minus, klub nek vraća....rizik za njega 0%.
Koji je rizik za klub sa modelom kojeg smo mi zamisljali? Dodje neko drugi, da svoje pare bez ikakve garancije vracanja investicije. Propadne investicija, on ostao bez para a klub nastavlja poslovat. Mozes reci i da je za klub rizik 0%.

Ne branim lika ali nije ni nase maslo za Ramazana. Da je taj statut prosao kako je on htio, kako je i kod pitara, vjerovatno bi ulozio neke pare ali ovako kao predsjednik sta ti mozes... Moze ulozit pare i iduca skupstina da ga istjera. Razumijem lika sto nece da se upusta u takav rizik.
Puno veći su rizici za klub, nego za investitora.

Npr. potpiše visoke ugovore sa igračima, i povuče se. To sve ostaje klub da plati.
Ostane dužan dobavljačima. To sve ostaje klubu da plati.
Zaposli XY ljudi i pouče se. to sve ostaje klubu da plati....

A koji su njegovi rizici u ovom njegovom planu? Nema i nikako. Dogne pare na konto Želje, upravlja tim prama. Ako bude plus, dobro je. Uzima profit. Ako bude minus, ode stadion i pomoćni u stečaj, a on se samo povuče, bez da je dao i jednu svoju KM.

Po meni je pošteno, ako si investitor/strateški partner i hoćeš da ti upravljaš sredstvima, onda uloži svoja sredstva i snosi rizik kao i klub.

Ja bi razumio njegovu priču da je opcja bila, daj ti pare, a neko će drugi upravljati sa njima. Međutim, to nije bio slučaj ni u kakvoj opciji.
Pa klubu je isto, zaduzio ga neki Ismet Ismetovic ili Sanin Mirvic. Mi se svakako moramo zaduzivat jer novca nema, ne igra se Evropa, ne prodajemo igrace, nemamo sponzora a kes od navijaca ne moze pokrit ni dio operativnih troskova a kamo li jos da obaveze izmirujemo redovno.

Shvatite da je Zeljo uzasna investicija za nekog ko gleda samo ekonomsku dobit, crvena zastava na crvenu zastavu. Duzni smo toliko da ne znaju vise ni ljudi u klubu koliko i kome. Uprave se mijenjaju barem na polugodisnjoj bazi. Nepostojeci zakonski okviri za investicije u sportu i veoma nestabilno politicko okruzenje generalno. Pricamo da nam je idealno imati nekog ko poznaje biznis, ne trebaju nam neki bivsi sportisti vec ljudi koji su biznismeni i znaju generisati novac a u stvarnosti takvi od investicija poput ove bjeze glavom bez obzira.

Mi svi dobro moramo pogledati sebe u ogledalu i priznati da smo svi mi dio problema. Dokaz i nase nepismenosti je da smo svaku upravu docekali kao spasioce a nedugo nakon tjerali vilama uz najgore kletve. Evo ga Mirvic, jos jedan primjer istog ponasanja.

SamoNapad
Kontakt:

pon jul 06, 2026 4:27 pm

Problem je sto Mirvic ovo gleda firmu gdje dignes kredit i kupis masine . Ali fudbal ne funkcionise tako i njegovo je bilo ds daje lovu ljudima koji mogu njemu napraviti par transfera i uspijeha na osnovu kojih ce on uzeti pare . Puno kompleksni proces nego firma i puno rizicniji pogotovo u nasoj zemlji gdje sudije odredjuju pobiednike.
Ovaj je nazalost pokazao elementarno fudbalsko nepoznavanje a boga mi slabo on poznaje i svoju zemlju.

salle86
Kontakt:

pon jul 06, 2026 4:51 pm

Ako se ne varam za 2025-u prihodi cca 12,7 a rashodi 11.
Znači klub kao ovakav ima mogućnost da ako ništa posluje u plusu i nije baš da smo neko od koga treba bježati.
Naravno, ima i druga strana medalje a to je da je ovih 12,7 malo za bolje rezultate i makar +50% više treba da se nešto očekuje.
Naravno prvo treba neko ko ima lovu, nebitno eto nek je donese kako god on misli da treba ali taman da imaš 100 miliona da uložiš u klub, ako si blećak i nemaš prave ljude nema od toga ništa.
Ovaj je očito bio blećak sa parama, ako i to...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ANamelessGhoul
Kontakt:

pon jul 06, 2026 4:53 pm

Liga za mjesec mi nit trenera nit ekipe pa najveci pitarski dusman nam ovo ne bi mogo izrezirat

ublehas
Kontakt:

pon jul 06, 2026 6:18 pm

cala je napisao/la:
ublehas je napisao/la:
cala je napisao/la:

Koji je rizik za klub sa modelom kojeg smo mi zamisljali? Dodje neko drugi, da svoje pare bez ikakve garancije vracanja investicije. Propadne investicija, on ostao bez para a klub nastavlja poslovat. Mozes reci i da je za klub rizik 0%.

Ne branim lika ali nije ni nase maslo za Ramazana. Da je taj statut prosao kako je on htio, kako je i kod pitara, vjerovatno bi ulozio neke pare ali ovako kao predsjednik sta ti mozes... Moze ulozit pare i iduca skupstina da ga istjera. Razumijem lika sto nece da se upusta u takav rizik.

Npr. potpiše visoke ugovore sa igračima, i povuče se. To sve ostaje klub da plati.

A koji su njegovi rizici u ovom njegovom planu? Nema i nikako. Dogne pare na konto Želje, upravlja tim prama. Ako bude plus, dobro je. Uzima profit. Ako bude minus, ode stadion i pomoćni u stečaj, a on se samo povuče, bez da je dao i jednu svoju KM.

Po meni je pošteno, ako si investitor/strateški partner i hoćeš da ti upravljaš sredstvima, onda uloži svoja sredstva i snosi rizik kao i klub.

Ja bi razumio njegovu priču da je opcja bila, daj ti pare, a neko će drugi upravljati sa njima. Međutim, to nije bio slučaj ni u kakvoj opciji.
Pa klubu je isto, zaduzio ga neki Ismet Ismetovic ili Sanin Mirvic. Mi se svakako moramo zaduzivat jer novca nema, ne igra se Evropa, ne prodajemo igrace, nemamo sponzora a kes od navijaca ne moze pokrit ni dio operativnih troskova a kamo li jos da obaveze izmirujemo redovno.

Shvatite da je Zeljo uzasna investicija za nekog ko gleda samo ekonomsku dobit, crvena zastava na crvenu zastavu. Duzni smo toliko da ne znaju vise ni ljudi u klubu koliko i kome. Uprave se mijenjaju barem na polugodisnjoj bazi. Nepostojeci zakonski okviri za investicije u sportu i veoma nestabilno politicko okruzenje generalno. Pricamo da nam je idealno imati nekog ko poznaje biznis, ne trebaju nam neki bivsi sportisti vec ljudi koji su biznismeni i znaju generisati novac a u stvarnosti takvi od investicija poput ove bjeze glavom bez obzira.

Mi svi dobro moramo pogledati sebe u ogledalu i priznati da smo svi mi dio problema. Dokaz i nase nepismenosti je da smo svaku upravu docekali kao spasioce a nedugo nakon tjerali vilama uz najgore kletve. Evo ga Mirvic, jos jedan primjer istog ponasanja.
Nije isto hoce li se dici 300-400 hiljada KM da se prebrode periodi kada nema prihoda (prvenstvene pauze) i 3-4 milina eura da se malo kockas sa ekipom.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

pon jul 06, 2026 6:29 pm

Svi pominju pare od Jabera, sta je sa parama od Karamarka i Bolje?

plavi kanarinac
Kontakt:

pon jul 06, 2026 6:40 pm

Ludvig Leple je napisao/la:
pon jul 06, 2026 3:07 pm
salle86 je napisao/la:
pon jul 06, 2026 2:08 pm
cikoradovic je napisao/la:
pon jul 06, 2026 12:57 am
Ogromna je greška bila vjerovati ovakvom (ne)čovjeku. Sa ovim svojim pisanjem i dešavanjima proteklih dana je pokazao svoje pravo lice. Nažalost, kasno sam shvatio o kakvom se idiotu radi. Sve nas je zaveo puštajući balone i informacije koje samo njemu idu na ruku a stvarno stanje gurao pod tepih. Izvinjavam se svima koji su se našli uvrijeđeni i prozvani. Halalite. Stidim se što sam branio debila.
Na stranu što je možda lik i debil eto, šta konkretno nije tačno u ovome što je napisao.
A pročitao sam baš dosta puta da pokušam dobro razumijeti.
Drugi je par opanaka što mislim lično da nema ili nije želio SVOJE pare da daje...ali eto da isključimo njega iz ovog megalomanskog posta, šta ostalo nije istina ?
Vjeruješ li da i ja pokušavam da shvatim šta je čovjek loše rekao. Posložio stvari kakve jesu unazad 30 godina i mi ko sad ljuti i htio nas izvarati.

Evo jedno pitanje za članove koji su ljuti, ogorčeni...
Šta je po vama trebao da uradi SM dok statut nije odobren, ali molim vas smislen odgovor, jer ovo vaše naprđavanje nema nikakvog uporišta!?

Dok čekam vaše logično mišljenje da se malo osvrnemo na stanje u klubu. Ako nekome nije jasno na ovom forumu Nijaz je bio zadužen za rješavanje statuta. Ovi članovi botovski koji su svo vrijeme govorili kako to nije istina, e pa to je jedina istina, jer su Sanina u to uvjerili članovi skupštine (rečeno na ovaj ili onaj način).
Dalje, šta mislite genijalci forumaški da ljudi koji sad dođu kao naši višegodišnji spasioci neće realizovati kredit koji je Sanin mislio realizovati za istu namjenu? Da li su i oni onda isti kao i Sanin?

Zašto odgovorne osobe iz kluba nisu odnijele svu potrebnu dokumentaciju u maju na Sud da se registruje SM kao predsjednik, već tek krajem juna?

Priča se da SM nije dao pozajmice, a čovjek dao 700.000 KM i to kad je sve gorilo, ali jbg niko da spomene.

Da se razumijemo nemam nikakve poveznice sa SM, ali eto nekako mnogo nelogičnosti koje se trpaju ljudima i to od spasioca naših dragih.
Dao? Zaradice 105 hiljada maraka? Dao? Sta ti je svih ti?

Kad vrati tih 105 hiljada maraka kroz sponzorstvo možemo pričati, čuj dao...

Dao karinu moju, nije karte za tekmu platio.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Gagi tm 87
Kontakt:

pon jul 06, 2026 7:54 pm

Još nikakvih vijesti.

gavran
Kontakt:

pon jul 06, 2026 7:55 pm

Gagi tm 87 je napisao/la:
pon jul 06, 2026 7:54 pm
Još nikakvih vijesti.
Usvajaju dnevni red
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

dzulijano_pike
Kontakt:

pon jul 06, 2026 8:39 pm

Odbor za hitnost.
Cubela, Tanović, Kruzik i jos neki ljudi
Na Hajr
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

super1
Kontakt:

pon jul 06, 2026 8:46 pm

dzulijano_pike je napisao/la:
Odbor za hitnost.
Na Hajr
Mislim da je Kruzik predstavnik Jaska za UO,tako se prica

gavran
Kontakt:

pon jul 06, 2026 8:50 pm

super1 je napisao/la:
pon jul 06, 2026 8:46 pm
dzulijano_pike je napisao/la:
Odbor za hitnost.
Na Hajr
Mislim da je Kruzik predstavnik Jaska za UO,tako se prica
svraka trener
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Ludvig Leple
Kontakt:

pon jul 06, 2026 8:54 pm

plavi kanarinac je napisao/la:
salle86 je napisao/la:
pon jul 06, 2026 2:08 pm

Na stranu što je možda lik i debil eto, šta konkretno nije tačno u ovome što je napisao.
A pročitao sam baš dosta puta da pokušam dobro razumijeti.
Drugi je par opanaka što mislim lično da nema ili nije želio SVOJE pare da daje...ali eto da isključimo njega iz ovog megalomanskog posta, šta ostalo nije istina ?
Vjeruješ li da i ja pokušavam da shvatim šta je čovjek loše rekao. Posložio stvari kakve jesu unazad 30 godina i mi ko sad ljuti i htio nas izvarati.

Šta je po vama trebao da uradi SM dok statut nije odobren, ali molim vas smislen odgovor, jer ovo vaše naprđavanje nema nikakvog uporišta!?

Dok čekam vaše logično mišljenje da se malo osvrnemo na stanje u klubu. Ako nekome nije jasno na ovom forumu Nijaz je bio zadužen za rješavanje statuta. Ovi članovi botovski koji su svo vrijeme govorili kako to nije istina, e pa to je jedina istina, jer su Sanina u to uvjerili članovi skupštine (rečeno na ovaj ili onaj način).
Dalje, šta mislite genijalci forumaški da ljudi koji sad dođu kao naši višegodišnji spasioci neće realizovati kredit koji je Sanin mislio realizovati za istu namjenu? Da li su i oni onda isti kao i Sanin?

Zašto odgovorne osobe iz kluba nisu odnijele svu potrebnu dokumentaciju u maju na Sud da se registruje SM kao predsjednik, već tek krajem juna?

Priča se da SM nije dao pozajmice, a čovjek dao 700.000 KM i to kad je sve gorilo, ali jbg niko da spomene.

Da se razumijemo nemam nikakve poveznice sa SM, ali eto nekako mnogo nelogičnosti koje se trpaju ljudima i to od spasioca naših dragih.

Pa naravno da će naplatiti, što ih ti nisi pozajmio? Nemaš kralju, a i da imaš sumnjam da bi pozajmio, jer ćeš čekati povrat do pitaj Boga kad.

Bravo skupštino, jbo vam Badžak staru.

Veteran1965
Kontakt:

pon jul 06, 2026 8:57 pm

Neka nama Juke Tanovica. Takvi napredak donose. Pokazao je to u proslosti mnogo puta.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

ubaceni element
Kontakt:

pon jul 06, 2026 9:07 pm

cala je napisao/la:
Propadne investicija, on ostao bez para a klub nastavlja poslovat.
Nadji mi jednu investiciju na svijetu da ima garant uspjeha i povrata ulozenog. Zato se prije investiranja napravi procjena stanja i rizika, nekad izgubis nekad dobijes. Ko nije spreman da se bavi tim poslom nadje sebi nesto od 8 do 5, a ne javlja se na sastanak u gacama iz spavace sobe.

cala
Kontakt:

pon jul 06, 2026 9:08 pm

ublehas je napisao/la:
pon jul 06, 2026 6:18 pm
cala je napisao/la:
ublehas je napisao/la:

Nije isto hoce li se dici 300-400 hiljada KM da se prebrode periodi kada nema prihoda (prvenstvene pauze) i 3-4 milina eura da se malo kockas sa ekipom.
Ko bi nama dao kredit od 3-4m EURA? Prvo da krenemo od toga, jer te banke nema na svijetu. Tj mozda i bi ali pod uslovima pod kojim sigurno ne bi nikad vratili i onda bi dosli po imovinu.

ubaceni element
Kontakt:

pon jul 06, 2026 9:08 pm

Veteran1965 je napisao/la:
pon jul 06, 2026 8:57 pm
Neka nama Juke Tanovica. Takvi napredak donose. Pokazao je to u proslosti mnogo puta.
Ja mislim da je vrijeme za ozbiljan kapital, recimo neko poput Sanina Mirvica da uleti, i jos zaposli Brkovica kao alfu i omegu za sve. Garancija napretka. Sta velis?

cala
Kontakt:

pon jul 06, 2026 9:14 pm

ubaceni element je napisao/la:
cala je napisao/la:
Nadji mi jednu investiciju na svijetu da ima garant uspjeha i povrata ulozenog. Zato se prije investiranja napravi procjena stanja i rizika, nekad izgubis nekad dobijes. Ko nije spreman da se bavi tim poslom nadje sebi nesto od 8 do 5, a ne javlja se na sastanak u gacama iz spavace sobe.
Pa to upravo i jeste poenta. Zeljo je investicija visokog rizika, htjeli vi to priznati ili ne stvarno nije bitno. Ima puno boljih opcija za ulozit 5-10 miliona, pogotovo u Americi gdje te pare mozes rasporedit u 3,4 biznisa gdje ti se investicija vraca x5 barem ako jedan uspije.

Tebe kada neko treba ocajnicki, imas apsolutno pravo doci uzivo na sastanak u boksericama i potkosulji. Ti si taj koji drzi polugu.

ubaceni element
Kontakt:

pon jul 06, 2026 9:20 pm

cala je napisao/la:
pon jul 06, 2026 9:14 pm
ubaceni element je napisao/la:
cala je napisao/la:
Pa to upravo i jeste poenta. Zeljo je investicija visokog rizika, htjeli vi to priznati ili ne stvarno nije bitno. Ima puno boljih opcija za ulozit 5-10 miliona, pogotovo u Americi gdje te pare mozes rasporedit u 3,4 biznisa gdje ti se investicija vraca x5 barem ako jedan uspije.

Tebe kada neko treba ocajnicki, imas apsolutno pravo doci uzivo na sastanak u boksericama i potkosulji. Ti si taj koji drzi polugu.
Samo sto on nikad nije ni imao namjeru investirati, nego se osigurao kamatama i u onome sto se izglasalo na famoznoj skupstini. To nije investicija nego kredit, ili bolje reci lihvarstvo obzirom na visinu kamate u tom ugovoru.

plavi kanarinac
Kontakt:

pon jul 06, 2026 9:30 pm

pon jul 06, 2026 8:54 pm
plavi kanarinac je napisao/la:

Pa naravno da će naplatiti, što ih ti nisi pozajmio? Nemaš kralju, a i da imaš sumnjam da bi pozajmio, jer ćeš čekati povrat do pitaj Boga kad.

Bravo skupštino, jbo vam Badžak staru.
Hahaha eto te ko vrli mirvic... Biznismen...

Da imam, posudio bih, uzeo zakonsku obaveznu kamatu a ne ovu od 15% pa je vratio kroz sponzorstvo.

Al mali je tvoj mozak da to razumije.

Lp.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Trenutno korisnika/ca: Baidu [Spider], BrUDA, Norsborg, samo_da_repliciram i 149 gostiju.

Prijava