kb80
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jul 06, 2026 9:48 am

Gagi tm 87 je napisao/la:
pon jul 06, 2026 1:19 am
cikoradovic je napisao/la:
pon jul 06, 2026 12:57 am
Ogromna je greška bila vjerovati ovakvom (ne)čovjeku. Sa ovim svojim pisanjem i dešavanjima proteklih dana je pokazao svoje pravo lice. Nažalost, kasno sam shvatio o kakvom se idiotu radi. Sve nas je zaveo puštajući balone i informacije koje samo njemu idu na ruku a stvarno stanje gurao pod tepih. Izvinjavam se svima koji su se našli uvrijeđeni i prozvani. Halalite. Stidim se što sam branio debila.
Štaćeš čiko druže svi griješimo 90 % nas je bilo za investora ali ne ovakvog,nadat se da će sad neki sposobni ljudi imati hrabrosti da nas preuzmu jer ima puno dugova i problema od trenera igrača itd,samo da ne dođemo opet u borbu za opstanak ne daj bože.
Dobra stvar je što se zaustavilo ovo sve "na vrijeme". Smatram da smo tek sada sazreli za investitora i nadam se da smo naučili kako se postaviti i čuvati interese kluba. Sa ovim likom se fulilo u tome što je nije imao kvalitetan nadzorni organ koji će povuču ručnu na vrijeme. Sada je sve to šuplja priča, ovaj je bivši i idemo dalje, nadam se pametnije. Trebaće mnogo posla, pametnih i dobronamjernih ljudi u klubu, a na nama navijačima je da budemo još jači. Nekak crknu dušmani !!!
Tebi Čiko hvala, jer se vidi da nema zla u tome što si radio.

kb80
Kontakt:

pon jul 06, 2026 9:52 am

Kada je skupština, u koliko sati ?
Hvala

AdmirA
Kontakt:

pon jul 06, 2026 10:05 am

kb80 je napisao/la:
Hvala
19h- Plavi salon

Gagi tm 87
Kontakt:

pon jul 06, 2026 10:30 am

Znaju li se imena ostalih ljudi u UO?Uz Stena koji će navodno biti predsjednik UO.

kb80
Kontakt:

pon jul 06, 2026 10:44 am

AdmirA je napisao/la:
pon jul 06, 2026 10:05 am
kb80 je napisao/la:
Hvala
19h- Plavi salon
Hvala drug.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

pon jul 06, 2026 11:01 am

LARSSON je napisao/la:
ned jul 05, 2026 10:49 pm
Prozivao se jedan gospodin što je dignut kredit, kada se čekao priliv novca, te nije bilo ugrošeno poslovanje, prozivao se i ismijavalo sponzorstvo sa tom bankom kako je generalni sponzor dao dobru kamatu za kredit, a sad bi se pravdao investitor koji hoće da digne kredit.

Najjači narod na svijeti
Revolving u Ziratuu je rang ovoga tako da ni doticni nije puno bolji.

cala
Kontakt:

pon jul 06, 2026 11:24 am

I sam klub koristi terminologiju "strateski partner" a ne investitor. Ljudi uozbiljite se, nece niko doci i tek tako halaliti svoje tesko stecene milione da bismo se mi opet igrali fudbala i menadzmenta, pri tome bez ikakve garancije. Navijaci pljuju frajera a realno za vecinu stvari je 100% u pravu. On je mozda gledao ovaj model kao Misimovicev, doci sa svojom upravom, posuditi nesto para klubu i upravljati tim parama dok smo ga mi gledali kao lika koji ce doci preko noci i iz ljubavi dati svojih 10 miliona i reci ma vratite kad mozete.

Najlakse je tudjim kurcem gloginje mlatit. U ovom slucaju, najlakse se tudjim parama rasipat.

ublehas
Kontakt:

pon jul 06, 2026 11:41 am

cala je napisao/la:
I sam klub koristi terminologiju "strateski partner" a ne investitor. Ljudi uozbiljite se, nece niko doci i tek tako halaliti svoje tesko stecene milione da bismo se mi opet igrali fudbala i menadzmenta, pri tome bez ikakve garancije. Navijaci pljuju frajera a realno za vecinu stvari je 100% u pravu. On je mozda gledao ovaj model kao Misimovicev, doci sa svojom upravom, posuditi nesto para klubu i upravljati tim parama dok smo ga mi gledali kao lika koji ce doci preko noci i iz ljubavi dati svojih 10 miliona i reci ma vratite kad mozete.

Najlakse je tudjim kurcem gloginje mlatit. U ovom slucaju, najlakse se tudjim parama rasipat.
Ovo je zamjena teza.

1) Mirvić je izglasna za strateškog partnera. Izglasana je promjena statuta onako kako je on tražio, za koju mu je rečeno da neće moći proći, ali je insistirao.
2) kada to nije prošlo izabran je za predsjednika UO, i postavljeni ljudi koje je on birao.

Znači imao je sve poluge vlasti u svojim rukama. Realno je bilo očekivati da uloži svoje pare, upravlja njima i ostvari korist za sebe i za klub.

Njegova ideja je bila da digne ne klub kredit, da se malo igra sa tim, pa ako bude plus, svima dobro. Ako bude minus, klub nek vraća....rizik za njega 0%.

SamoNapad
Kontakt:

pon jul 06, 2026 12:44 pm

Ili si investitor i dajes svoje pare i pitas se ili nisi. Ne moze malo bi da je sve tvoje a nista ne das ili da dajes milione a mi ti ne damo da si glavni. Tu je kraj svake price a ovih drugih gazdi bez kesa i uloga imamo na pretek svake godine nam je takva uprava . Nama trebaju pare a ne lazne gazde, klubovi tesko mogu opstati bez ogromnog kapitala koji bi proizveo pravljenje akademije mladih igraca i prodaju (na taj nacin se pare mogu izvuci) i plus na sve to nastupi u evropi.
Dok te finansira politika krediti pozajmice a ti ne napravis iskorak u ranjje navedenom ti ces za par godina zavrsiti u borbi za opstanak.
Borac i Zrinjski su politicki projekti kad nestane tog priliva bit ce na dnu (ma sta ko mislio) . Vidimo sta se desava sa Sirokim kad se politicki vezani biznismeni preusmjere negdje drugo, vidimo sta se desava sa Velezom kad para nestane. A bgm ni mi nismo nista bolji samo sto vise cijedimo navijace i zato je nama potreba za parama.

reks1
Kontakt:

pon jul 06, 2026 1:04 pm

Puno se napisalo ovih dana.Usred ovog cunamija sjetih se predizbornog skupa(podavno) u prepunoj zetri najjace bosnjacke stranke i to dan prije utakmice koje su kone igrale sa Besiktasem na kosevu.Izadje junosa i hladno promovisa ideju o jednom gradu i jednom klubu.Uz freneticno podrzavanje pozva tih cca 10 tak i jos ohoho simpatizera na sutrasnju tekmu.Pomislih ja budale pa zna li ovaj sta je i ko je ovaj grad.
Relativno brzo smo imali "nasu "djenazu sa plavim tabutom.Tu vec nisam nista pomislio,ali da sam se zabrinuo za ovo nase mjesto, e jesam
I gle cuda najedanput se "zeljovci" ukljucise.Silne komisije,senati,insajderi,taldjije,oni naj trofejniji i oni bez ijednog nekako dovedose mog Zelju na rub provalije
Jesmo li u u padu ili nas drzi neka mala travka ne znam ali je izvjesno da su oni koji znaju s namjerom ili ne poceli i forumski puk(navijace nazalost) dijeliti
I podijelise
Ne znam, ovi kriticari,ironicni forumasi ,i obicni Zeljovci svi ostadosmo u raljama.
Ovaj ZA,ovaj PROTIV ali niko da kaze kamo i kako dalje rodjace
Ja bas nisam siguran da ovaj Zeljo koji pratim ohoho vremena ima vise kuveta da opstane
Neka nam je na zdravlje i za lijeka mu trebalo ko je i makar i samo rijecima doprinjeo necijoj politici ,svrsi ili struji(to je sad moderno)
Mozda nam je samo inat ostao.To se naravno odnosi samo na one koji su samo obicni navijaci

cala
Kontakt:

pon jul 06, 2026 1:23 pm

ublehas je napisao/la:
cala je napisao/la:

Ovo je zamjena teza.

1) Mirvić je izglasna za strateškog partnera. Izglasana je promjena statuta onako kako je on tražio, za koju mu je rečeno da neće moći proći, ali je insistirao.
2) kada to nije prošlo izabran je za predsjednika UO, i postavljeni ljudi koje je on birao.

Znači imao je sve poluge vlasti u svojim rukama. Realno je bilo očekivati da uloži svoje pare, upravlja njima i ostvari korist za sebe i za klub.

Njegova ideja je bila da digne ne klub kredit, da se malo igra sa tim, pa ako bude plus, svima dobro. Ako bude minus, klub nek vraća....rizik za njega 0%.
Koji je rizik za klub sa modelom kojeg smo mi zamisljali? Dodje neko drugi, da svoje pare bez ikakve garancije vracanja investicije. Propadne investicija, on ostao bez para a klub nastavlja poslovat. Mozes reci i da je za klub rizik 0%.

Ne branim lika ali nije ni nase maslo za Ramazana. Da je taj statut prosao kako je on htio, kako je i kod pitara, vjerovatno bi ulozio neke pare ali ovako kao predsjednik sta ti mozes... Moze ulozit pare i iduca skupstina da ga istjera. Razumijem lika sto nece da se upusta u takav rizik.

svraka
Kontakt:

pon jul 06, 2026 1:26 pm

Sanin nasao nesto da prica o viziji, a ljudi koje je on postavio ne mogu vjerovati koji je lazov i varalica, okrenuli su mu ledja. Spasili smo se ovoga, nadali smo se dobrom, ali ovo je zlo bilo malo vece.

Jos su mi gori ljudi koji ga pravdaju na fb i podrzavaju. Pitajte samo nekoga u klubu, sta je sve obecao i da li 10% toga ispunio.
Forza 1921!

Oda majstore!

avlami97
Kontakt:

pon jul 06, 2026 1:35 pm

Svaka investicija je rizik po ekonomskim standardima, valjda je to jasno.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

nekonvencionalan
Kontakt:

pon jul 06, 2026 1:37 pm

Joj rasporeda, sa 3 boda u novu (polu)sezonu :rofl1:

salle86
Kontakt:

pon jul 06, 2026 2:08 pm

Ogromna je greška bila vjerovati ovakvom (ne)čovjeku. Sa ovim svojim pisanjem i dešavanjima proteklih dana je pokazao svoje pravo lice. Nažalost, kasno sam shvatio o kakvom se idiotu radi. Sve nas je zaveo puštajući balone i informacije koje samo njemu idu na ruku a stvarno stanje gurao pod tepih. Izvinjavam se svima koji su se našli uvrijeđeni i prozvani. Halalite. Stidim se što sam branio debila.
Na stranu što je možda lik i debil eto, šta konkretno nije tačno u ovome što je napisao.
A pročitao sam baš dosta puta da pokušam dobro razumijeti.
Drugi je par opanaka što mislim lično da nema ili nije želio SVOJE pare da daje...ali eto da isključimo njega iz ovog megalomanskog posta, šta ostalo nije istina ?
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Haklapuc
Kontakt:

pon jul 06, 2026 2:11 pm

Ali mi je genijalno kakav je ekonomski mag ovaj gospodin, šta kaže, šta ima veze što dižemo kredit, svakako smo dužni, pa bolje da našoj banci budemo dužni. Pa majmune jedan, to bi bilo tako da mi dižemo kredit da vratimo postojeća dugovanja, a ne za tekuće poslovanje kluba.

Kunem vam se da bih bolje raspolagao tim kreditom ja koji volim Želju od ovog debila i prevaranta.

avlami97
Kontakt:

pon jul 06, 2026 2:12 pm

nekonvencionalan je napisao/la:
pon jul 06, 2026 1:37 pm
Joj rasporeda, sa 3 boda u novu (polu)sezonu :rofl1:
Ubiti lazni Bsk, potom ogaditi loptanje Torpederima na Grbavici. Prva 2 kola 6 boba.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

ublehas
Kontakt:

pon jul 06, 2026 2:51 pm

cala je napisao/la:
pon jul 06, 2026 1:23 pm
ublehas je napisao/la:
cala je napisao/la:

Ovo je zamjena teza.

Koji je rizik za klub sa modelom kojeg smo mi zamisljali? Dodje neko drugi, da svoje pare bez ikakve garancije vracanja investicije. Propadne investicija, on ostao bez para a klub nastavlja poslovat. Mozes reci i da je za klub rizik 0%.

Ne branim lika ali nije ni nase maslo za Ramazana. Da je taj statut prosao kako je on htio, kako je i kod pitara, vjerovatno bi ulozio neke pare ali ovako kao predsjednik sta ti mozes... Moze ulozit pare i iduca skupstina da ga istjera. Razumijem lika sto nece da se upusta u takav rizik.
Puno veći su rizici za klub, nego za investitora.

Npr. potpiše visoke ugovore sa igračima, i povuče se. To sve ostaje klub da plati.
Ostane dužan dobavljačima. To sve ostaje klubu da plati.
Zaposli XY ljudi i pouče se. to sve ostaje klubu da plati....

A koji su njegovi rizici u ovom njegovom planu? Nema i nikako. Dogne pare na konto Želje, upravlja tim prama. Ako bude plus, dobro je. Uzima profit. Ako bude minus, ode stadion i pomoćni u stečaj, a on se samo povuče, bez da je dao i jednu svoju KM.

Po meni je pošteno, ako si investitor/strateški partner i hoćeš da ti upravljaš sredstvima, onda uloži svoja sredstva i snosi rizik kao i klub.

Ja bi razumio njegovu priču da je opcja bila, daj ti pare, a neko će drugi upravljati sa njima. Međutim, to nije bio slučaj ni u kakvoj opciji.

Ludvig Leple
Kontakt:

pon jul 06, 2026 3:07 pm

salle86 je napisao/la:
pon jul 06, 2026 2:08 pm
Na stranu što je možda lik i debil eto, šta konkretno nije tačno u ovome što je napisao.
A pročitao sam baš dosta puta da pokušam dobro razumijeti.
Drugi je par opanaka što mislim lično da nema ili nije želio SVOJE pare da daje...ali eto da isključimo njega iz ovog megalomanskog posta, šta ostalo nije istina ?
Vjeruješ li da i ja pokušavam da shvatim šta je čovjek loše rekao. Posložio stvari kakve jesu unazad 30 godina i mi ko sad ljuti i htio nas izvarati.

Evo jedno pitanje za članove koji su ljuti, ogorčeni...
Šta je po vama trebao da uradi SM dok statut nije odobren, ali molim vas smislen odgovor, jer ovo vaše naprđavanje nema nikakvog uporišta!?

Dok čekam vaše logično mišljenje da se malo osvrnemo na stanje u klubu. Ako nekome nije jasno na ovom forumu Nijaz je bio zadužen za rješavanje statuta. Ovi članovi botovski koji su svo vrijeme govorili kako to nije istina, e pa to je jedina istina, jer su Sanina u to uvjerili članovi skupštine (rečeno na ovaj ili onaj način).
Dalje, šta mislite genijalci forumaški da ljudi koji sad dođu kao naši višegodišnji spasioci neće realizovati kredit koji je Sanin mislio realizovati za istu namjenu? Da li su i oni onda isti kao i Sanin?

Zašto odgovorne osobe iz kluba nisu odnijele svu potrebnu dokumentaciju u maju na Sud da se registruje SM kao predsjednik, već tek krajem juna?

Priča se da SM nije dao pozajmice, a čovjek dao 700.000 KM i to kad je sve gorilo, ali jbg niko da spomene.

Da se razumijemo nemam nikakve poveznice sa SM, ali eto nekako mnogo nelogičnosti koje se trpaju ljudima i to od spasioca naših dragih.

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

pon jul 06, 2026 3:17 pm

Da je Sanin već bio u sportu, da je renomirani sportski radnik, pa hoće da kao predsjednim digne kredit dok ne prođe statut po kojem bi on bio investitor, možda i shvatiti.

Al čovjek koji bi kredite dizao i sa promjenom statuta, koji sa fudbalom veze nema, pitanje da li ga je ikada i gledao...

Ps. U lošim je odnosima sa Ismirom 🤣

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], pestabudimpesta i 92 gosta.

Prijava