AsharaK
Administrator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 05, 2026 10:47 pm

Ludvig Leple je napisao/la:
ned jul 05, 2026 10:43 pm
AsharaK je napisao/la:
ned jul 05, 2026 10:39 pm
AdmirA je napisao/la:
ned jul 05, 2026 10:35 pm
Sanin povezao stvari i ogolio sustinske probleme kluba. Ko shvati shvatio je skim imamo posla.
E blago tebi majkemi
Kakve ti imaš informacije pa evo već dvadeseti put isto ponavljaš?
Jesil ti realan? Kakve informacije? Hahahhaha
Sto bi neko dizao kredit i nazivao se investitorom kad moze klub sam to uradit i isto tako poslovat? Zar ne?

Sramocenje imena i ugleda kluba po drustvenim mrezama. Svaki covjek kojeg je doveo u klub sa istim se posvadjao jer su ljudi shvatili kakav je idiot. O sramocenju sa adidasom da ne pricam. Kad se saznalp da je lagao da je posvadjan sa bratom, odma ga je tad trebalo sutnut. Zanimljivi su mi profili ljudi koji podrzavaju ovog debila.
Željezničar ante portas !

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

ned jul 05, 2026 10:49 pm

Prozivao se jedan gospodin što je dignut kredit, kada se čekao priliv novca, te nije bilo ugrošeno poslovanje, prozivao se i ismijavalo sponzorstvo sa tom bankom kako je generalni sponzor dao dobru kamatu za kredit, a sad bi se pravdao investitor koji hoće da digne kredit.

Najjači narod na svijeti

dzulijano_pike
Kontakt:

ned jul 05, 2026 10:53 pm

Hocu da pokrenem biznis. Odem kod brata, rodjaka, komsije i kazem im, hajde dignite kredit, zalozite sve sto ste stekli, da se ja malo igram gazde.
:placeodsmijeha:
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

kvalitet
Kontakt:

ned jul 05, 2026 10:53 pm

Da smo posuđivali pare od Saveza - znali smo, pisalo se i javno. I nismo jedini u državi. Da smo posuđivali od raznih firmi i privrednika - znali smo, iako nismo znali od koga sve tačno.

Ali isto tako, Sanine Mirviću, znali smo da taj sistem ne valja i da ga više nećemo. Zato si i doveden. Doveden si da upumpaš svoj keš, kao pravi investitor, vratiš dugove, da uložiš u klub u svim segmentima, digneš ga na viši nivo, napraviš neki model gdje će se i tebi vraćati novac kroz neki dugoročni period i tako da vratiš investiciju, pa i zaradiš. To je poenta INVESTITORA. A ne da daješ na kamatu i da dižeš kredite. To može svako od nas.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

south side
Kontakt:

ned jul 05, 2026 10:56 pm

Nakon ovog debakla sa strateškim, tesko da ce vise iko pokusati investirati u klub.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.Ivica Osim

igla
Kontakt:

ned jul 05, 2026 10:57 pm

Ne pravdam nikog, yebe mi se za Mirvića, nemam stranu ovdje, niti mislim da je ijedna pozitivna.

Samo jedno pitanje: investitor potiče od riječi investicija, investicija znači da kad uložiš - vratiš nešto. Nit je to kredit, a niti postoji investitor koji nije zaštićen, koji može biti otjeran dizanjem ruku u skupštini.

Meni je poraznije da mi se finansiramo od NSBIH i onda moramo biti pušikurci saveza. Ko uzme kredit od Vice treba iz kluba odjebat jučer još. Glupost je uopšte tražit da se naši oglašavaju kad nas neko zakolje, logično je da nećemo.

Fuj.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned jul 05, 2026 11:01 pm

slika

Kakva je to ubleha i debil najbolje pokazuje ovaj screenshoot, kome i nakon ovog nije jasno kakva je to sorta covjeka, bojim se da njemu nema pomoci.
Željezničar ante portas !

SamoNapad
Kontakt:

ned jul 05, 2026 11:04 pm

Sta je ovaj rekao sto se ne zna?
-Pare od saveza uzete unaprijed,
-citav zivot nam neko posudjuje kes kao i svakome klubu( Zrinjski, Borac, Velez) svi zive od toga jer ne prave zaradu godisnje 20 miliona jer ne prodaju igrace.
- koronom smo gurnuti na dno zbog Vicinog Borca
-Sarajevo je namjestilo kup
-Vico je zavrsio Mirvicu suspenziju
-Velez je morao u evropu ove godine jer nema para sto se i pokazalo upravo
-Borcu smo uzeli titulu tj donijeli je Zrinjskom ( onu tekmu 5 0 treba dobro provjeriti )
- poklopljeni smo jer nemamo stabilan proliv novca a to nemamo jer nikad nismo mi imali covjeka koji daje pare , jer nemamo mladih igraca za prodaje, jer ne igramo grupe svake godine a to ne igramo jer je S H komponenta poklopila sarajevski fudbal.
Ne znam ko ove stvari ne zna a fol prati nas klub.
Ne vjerujem ni Coricu ni ostalim koji su satro poplavili samo sto ljudi znaju da sute i to im je normalno.
Dok ovaj burazer izgleda misli ds je otkrio Ameriku, trebao mu je brat objasniti stvari.
Na kraju nama trebaju ljudi koji nece kukati nego napraviti nas opet velikim.

salle86
Kontakt:

ned jul 05, 2026 11:06 pm

south side je napisao/la:
ned jul 05, 2026 10:56 pm
Nakon ovog debakla sa strateškim, tesko da ce vise iko pokusati investirati u klub.
Što po meni i jeste glavni cilj, da se pokaže da klub nije zreo za to a i da se ista priča ogadi navijačima.

Da ima istine, itekako ima u ovome. Da od početka i on smrdi, itekako smrdi.
Stvarno stanje može znati samo neko ko je direktno uključen u klub, i samo jezgro. Neko ko ima stvarne informacije a ne one koje se plasiraju kako kome odgovara.

Na žalost, neko moje mišljenje koje ne mora biti tačno ali trenutno me drži, je da je karcinom metastazirao i da lijeka nema bez drastičnih zahvata.
Duo se odvojio, Sarajevo koliko može u ovom odnosu moći se koprca i ubire siću što ostane plus njihov gazda taj neko prihod van zelenog terena, Velež i ovi ostali samo jer i to 4.mjesto nečemu znači pa malo više dobiju nego ostali.
Mi smo osuđeni ili da se sami otisnemo na dno ili da se koprcamo u blatu. Pa dok nam ne dosadi...a bojim se da je bar 20% navijača nakon ovoga povuklo ručnu.

Povjerenje se izgubilo u sve i svakoga, previše je je klub bez ikakvih informacija funkcionisao da bi bilo sve čisto...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

gavran
Kontakt:

ned jul 05, 2026 11:19 pm

Sljedeca sedmica je kljucna
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

kvalitet
Kontakt:

ned jul 05, 2026 11:20 pm

https://www.zurnal.info/clanak/pored-bo ... icar/25436

Godinama se to radi, ne znam čemu čuđenje...

SanMan
Kontakt:

ned jul 05, 2026 11:25 pm

Al nam ga Sanin napriča - sve što i ptice na grani znaju
a niđe šta je on htio ko investitor, kolko da uloži, šta dalje - dao u zajam 700.000KM sa kamatom od 15% = moramo da mu vratimo 805.000 KM
svaka mu čast, trebali smo mu se predati bez riječi - nikad boljeg nećemo naći
Eto ove naše "ublehe" iz uprave i skupštine nisu ovo sve znale pa zvali njega da im objasni
J.bo ga onaj brat pitarski - koji je uništio FK Sarajevo a ovoj mislio i mi levati ko pitari pa da i nas povale

salle86
Kontakt:

kvalitet je napisao/la:

Pa čuđenje je, bar meni, to što tako "savez" drži u šaci sve one kojima pomaže. Pa te sutra može klepiti po ušima i ti ne možeš ništa. A kako klepa, i koga...to valjda ne moramo rasčlanjivati.
Mene živo zanima, zašto se naši nikad ne bune maksimalno napiše se kakav sastav za navijače i to je to, idemo dalje...
Ko misli da "savezov" kredit nije najskuplji, taj mene zabrinjava.
Jer nisi u startu ravnopravan...
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

salle86
Kontakt:

ned jul 05, 2026 11:27 pm

SanMan je napisao/la:
Al nam ga Sanin napriča - sve što i ptice na grani znaju
a niđe šta je on htio ko investitor, kolko da uloži, šta dalje - dao u zajam 700.000KM sa kamatom od 15% = moramo da mu vratimo 805.000 KM
svaka mu čast, trebali smo mu se predati bez riječi - nikad boljeg nećemo naći
Eto ove naše "ublehe" iz uprave i skupštine nisu ovo sve znale pa zvali njega da im objasni
J.bo ga onaj brat pitarski - koji je uništio FK Sarajevo a ovoj mislio i mi levati ko pitari pa da i nas povale
Daleko od toga da mu je ideja dobra, ali je opet bolja ideja dići kredit kod "Muje" nego kod Vice. Valjda bi se u tome mogli složiti.
Očito da naš klub više voli kod Vice po manjim kamatnim stopama...kratkoročno...a dugoročno...e o tome niko ne razmišlja izgleda

Ps.da se razumijemo, uopšte se ne stavljam na stranu M.S. već čisto pokušavam misliti svojom glavom
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

kvalitet
Kontakt:

ned jul 05, 2026 11:31 pm

salle86 je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:

Pa čuđenje je, bar meni, to što tako "savez" drži u šaci sve one kojima pomaže. Pa te sutra može klepiti po ušima i ti ne možeš ništa. A kako klepa, i koga...to valjda ne moramo rasčlanjivati.
Mene živo zanima, zašto se naši nikad ne bune maksimalno napiše se kakav sastav za navijače i to je to, idemo dalje...
Savez ti samo uzme sredstva koja bi svakako trebao dobiti na kraju sezone, nema kolaterala nikakvog, nema hipoteka, ništa... mislim, naravno da su to preskupa sredstva u svakom drugom smislu, apsolutno sam protiv toga, ali zato valjda dovedosmo investitora, da INVESTIRA, da se više ne zadužujemo, a ne da daje još nepovoljnije pozajmice ili da nas kreditno kod komercijalnih banaka zadužuje.

salle86
Kontakt:

ned jul 05, 2026 11:36 pm

kvalitet je napisao/la:
ned jul 05, 2026 11:31 pm
salle86 je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:

Savez ti samo uzme sredstva koja bi svakako trebao dobiti na kraju sezone, nema kolaterala nikakvog, nema hipoteka, ništa... mislim, naravno da su to preskupa sredstva u svakom drugom smislu, apsolutno sam protiv toga, ali zato valjda dovedosmo investitora, da INVESTIRA, da se više ne zadužujemo, a ne da daje još nepovoljnije pozajmice ili da nas kreditno kod komercijalnih banaka zadužuje.
Mislim da stavljanja ovakvog saveza, za kojeg i ptice na grani znaju koji im je cilj i da ne biraju sredstva kako do njega doći, u istu rečenicu sa - nema kolaterala -...nemoguća misija.
Da uprostim, evo tebi 300 hiljada vrati mi toliko za pola godine ali svaki drugi meč ću ti dati crveni i poništiti čist gol, dva po meču kad zatreba...
Zadnja izmjena: salle86, dana/u ned jul 05, 2026 11:37 pm, ukupno mijenjano 1 put.
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

SamoNapad
Kontakt:

ned jul 05, 2026 11:36 pm

Ma Sanin je oprao sebe sa pricom koju svi znaju koji zive u Bosni i Hercegovini i prate fudbal. Jedino sto je trebao je da ne pristane da bude dio ove price onog trenutka kad statut nije prosao.. Ove price kako pare trebamo zaraditi i slicno ne piju vode jer pare se mogu okrenuti tek nakon 5 godina sistemskog rada i izgradnje komplet infrastrukture (akademija, stadion,.marketing) i samih pehara .Pare su davali od vlade do Osima, Badzaka, Misimovica itd... Tjeraj ovu egoisticne budale ko da mi ne znamo kako stvari stoje. Jest eto Hdz ne daje par Zrinjskom , eto Mile nije milione dao u zajam Borcu i vlada Federacije nije dusu dala Velezu.
Nego da mi nadjemo kakve uprave i da skupimo kakvih igraca za lige koja pocinje za 30 dana.

cikoradovic
Kontakt:

pon jul 06, 2026 12:57 am

Ogromna je greška bila vjerovati ovakvom (ne)čovjeku. Sa ovim svojim pisanjem i dešavanjima proteklih dana je pokazao svoje pravo lice. Nažalost, kasno sam shvatio o kakvom se idiotu radi. Sve nas je zaveo puštajući balone i informacije koje samo njemu idu na ruku a stvarno stanje gurao pod tepih. Izvinjavam se svima koji su se našli uvrijeđeni i prozvani. Halalite. Stidim se što sam branio debila.

Gagi tm 87
Kontakt:

pon jul 06, 2026 1:19 am

cikoradovic je napisao/la:
pon jul 06, 2026 12:57 am
Ogromna je greška bila vjerovati ovakvom (ne)čovjeku. Sa ovim svojim pisanjem i dešavanjima proteklih dana je pokazao svoje pravo lice. Nažalost, kasno sam shvatio o kakvom se idiotu radi. Sve nas je zaveo puštajući balone i informacije koje samo njemu idu na ruku a stvarno stanje gurao pod tepih. Izvinjavam se svima koji su se našli uvrijeđeni i prozvani. Halalite. Stidim se što sam branio debila.
Štaćeš čiko druže svi griješimo 90 % nas je bilo za investora ali ne ovakvog,nadat se da će sad neki sposobni ljudi imati hrabrosti da nas preuzmu jer ima puno dugova i problema od trenera igrača itd,samo da ne dođemo opet u borbu za opstanak ne daj bože.

Trenutno korisnika/ca: Baidu [Spider] i 31 gost.

Prijava