Zaxon11
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub apr 18, 2026 12:35 pm

Valter je napisao/la:
sub apr 18, 2026 10:55 am
Occasionally je napisao/la:
sub apr 18, 2026 7:47 am
slika
Savo ako je po tebi naša realnost da nam je maksimum remi na Grbavici protiv Posušja, realno paša ti nama i ne trebaš. Vodit ću klub besplatno i ja i garantovati svojom cjelokupnom imovinom da nečemo ispasti. A za više ne trebamo ni ja ni ti Savo - realno. Ovo kako si jučer postavio i vodio utakmicu je stav davljenika, naravno razumijem da si svjestan koliko škarta imamo u ekipi al jarane igrali smo protiv Posušja.
100% Ako je ovo realnost ne treba nam ni trener ni uprava.

salle86
Kontakt:

sub apr 18, 2026 12:59 pm

Haha ja sve kontam da će neko reći kako se šali.
Prebrzo smo mi zaboravili da smo samo prije mjesec (i po) igrali nizove utakmica bez smislene akcije.
Evo opet se nakanih pregledati hajlajtse i kako sam i mislio sinoć evo i sad kažem. Bolji meč smo sinoć odigrali nego u Bijeljini gdje smo 3-0 dobili. Posušje je odigralo nekih 5-10 minuta tad su i zabili, ostatak meča većinom se pitala jedna ekipa koja je držala loptu i gradila igru.
Naravno daleko od dobrog je to. Ali opet nije tako daleko bilo kad su na Grbavicu dolazile ekipe sa već upisanim bodovima.
Malo se opustite
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ANamelessGhoul
Kontakt:

sub apr 18, 2026 1:36 pm

salle86 je napisao/la:
sub apr 18, 2026 12:59 pm
Haha ja sve kontam da će neko reći kako se šali.
Prebrzo smo mi zaboravili da smo samo prije mjesec (i po) igrali nizove utakmica bez smislene akcije.
Evo opet se nakanih pregledati hajlajtse i kako sam i mislio sinoć evo i sad kažem. Bolji meč smo sinoć odigrali nego u Bijeljini gdje smo 3-0 dobili. Posušje je odigralo nekih 5-10 minuta tad su i zabili, ostatak meča većinom se pitala jedna ekipa koja je držala loptu i gradila igru.
Naravno daleko od dobrog je to. Ali opet nije tako daleko bilo kad su na Grbavicu dolazile ekipe sa već upisanim bodovima.
Malo se opustite
:palacgore: sto posto se slazem. Ljudi zabboravljaju na sta je ovo licilo do prije malo vise od mjesec

Valter
Kontakt:

sub apr 18, 2026 1:37 pm

Možda da budem malo jasniji. Savo je najmanje kriv za sav amaterizam koji vlada na Grbavici. I tačno je da se sa ovim rosterom teško podiže nivo igre. Ali jučer je vodio kompletnu utakmicu na način da prije svega ne izgubimo a ako bude šta više dobro je. Pa zar i protiv Posušja na Grbavici trebamo imati takav pristup kroz utakmicu. Igranje na Grbavici je svim trenerima postalo veliki teret, bojim se da i Savo polako ne upada u tu matricu.
Volio bih ga vidjeti i naredne sezone ako će mu ambicije u startu biti dijametralno suprotne od trenutnih.
Zadnja izmjena: Valter, dana/u sub apr 18, 2026 2:30 pm, ukupno mijenjano 1 put.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

salle86
Kontakt:

sub apr 18, 2026 1:52 pm

Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

gavran
Kontakt:

sub apr 18, 2026 2:24 pm

imali smo Hin
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

EasyRiise
Kontakt:
Status: Online

sub apr 18, 2026 2:28 pm

Valter je napisao/la:
Možda da budem malo jasniji. Savo je najmanje kriv za sav amaterizam koji vlada na Grbavici. I tačno je da se sa ovim rosterom teško podiže nivo igre. Ali jučer je vodio kompletnu utakmicu na način da prije svega ne izgubimo a ako bude šta više dobro je. Pa zar i protiv Posušja na Grbavici trebamo imati takav stav kroz utakmicu. Igranje na Grbavici je svim trenerima postalo veliki teret, bojim se da i Savo polako ne upada u tu matricu.
Volio bih ga vidjeti i naredne sezone ako će mu ambicije u startu biti dijametralno suprotne od trenutnih.
To posusje je 3 boda iza nas. Savo je došao da vodi skupinu luzera koja nije bila u stanju dati gol za skoro 3 mjeseca. Logicno da mora biti oprezan kad imas ove igrace (npr Seedorf koji igra 15min dobro, pa 15min lose)

dobar tri
Kontakt:

sub apr 18, 2026 2:33 pm

Valter je napisao/la:
Pa ljudi moji jeste li uopce svjesni da okolnosti diktiraju ambicije? Kako da čovjek bude većih i konkretnijih ambicija kada mu jedno krilo igra DEFANZIVAC, a drugo krilo momak koji je na terenu samo jer popunjava u21 kvotu, i u srcu napada centarfor sa jednom nogom u penziji koji je prvi dio polusezone bio odstranjen?
U veznom redu Erick koji je mislima van Grbavice, Radovac koji je također propustio prvi dio polusezone.
Otišao Boljević, nemaš Madžida, nemaš Cvetu, nemaš Hodžića, nemaš ni Foču sa kojim bi možda riješio patnju u21 problema, ne može pita od govana nikako.
Šta treba, da najavljuje Evropu u ovakvim okolnostima? Čovjek je samo realan majka mu stara.

Eto tjeraj i njega, vratit ćemo opet nekog od Željinih vojnika, oni nas tradicionalno preporode.

Eisenbahner1921
Kontakt:

sub apr 18, 2026 2:45 pm

Jučer je bila jedna od rijetkih utakmica ove sezone u kojoj smo imali posjed i na kraju dosta više udaraca od protivnika. Nije ono jučer bilo dobro, ali je puno bolje nego prije i toga moramo biti svjesni. Utakmica nije bila hrkljuš. Nismo imali dovoljno zicera da zabijemo gol, zato je ostalo 1:1. Prošle polusezone kad mi kao napadamo bila je patnja, početak ove polusezone smo bili kao banda koja se skupila 5 minuta prije utakmice i to nije nikakvo pretjerivanje. Gledajući kadrovske probleme koje imamo, Savo ništa nije slagao. Meni se prvom to ne sviđa, ali je tako.
Zamjerka Savi što nije uveo izmjene ranije. Peixoto i Jaganjac su morali ući barem u 70. minuti, bar da se nešto pokuša uraditi, jer su tad intenzitet i ideja opali. Prokop isto treba dobiti više minuta, čovjek se više kreće, traži loptu, drugačiji je od naših veznjaka i kad mi napadamo on je opcija koja se mora iskoristiti. Može donijeti nešto što naši drugi veznjaci ne mogu, bar ovi zdravi.
Odinaka je jak i koliko se prije loše snalazio u prostoru defanzivno, toliko se sada dobro snalazi u prostoru ofanzivno. 1 na 1 nekad na snagu uspije, ali vidi se da mu to nije prirodno. U odsustvu krila on je jako dobra opcija.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Valter
Kontakt:

sub apr 18, 2026 2:53 pm

August 1989.g. Željezničar-Crvena Zvezda 3:0 (naravno bio na tekmi). Naš tim sastavljen od igrača iz omladinskog pogona i igrača koji su došli iz niželigaša. Igrao je i Amar Osim. Sa druge strane Zvezda sa Prosinečkim, Savičevićem, Piksijem, Pančevom … igračima koji su dvije godine kasnije postali prvaci Europe. Po parametrima današnjih naših trenera ali i navijača svi bi bili presretni kada ne bi izgubili više od dva razlike. Al kurko, pade Zvezda sa tricom. Ako se ima muda mogu se i čuda desiti.

E jarani moji “boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka”. Al upravu ste, tako je bilo nekad. Sada su došla vremena kada je najbolje skinuti gače. Sada moramo biti razumni, pa Posušje ima samo tri boda manje. Kako očekivati da postavimo igru i našpanujemo igrače da se uzmu tri boda. Puno li je.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

igla
Kontakt:

sub apr 18, 2026 3:31 pm

Bez namjere da branim ikoga, mislim da zaista oni koji kritikuju Savu nisu realni ili su zaboravni.

Malo prije dolaska Save nas je Rudar devastirao na Grbavici. Imali smo užasan niz. Ovo danas izgleda kompaktno, ali jednostavno nemamo kvalitet naprijed, što zbog povreda, što zbog loše transfer politike.

Savo je za ovu sezonu već odradio posao, do kraja sezone je potrebno samo da probere ima li neko kvalitet da ostane i naredne sezone i da da nekom omladincu veću šansu.

Meni je Savin potez sa donedavnim rezervnim desnim bekom Odinakom gdje ga prebacuje na krilo dovoljan da vidim da čovjek radi, da je posvećen i ima smisla. Bez brzine ne možeš belaj nikom napraviti, a čovjek od Odinake napravi najboljeg igrača ekipe u zadnje vrijeme.

Za ostalo REALNO nemamo kvalitet.

SkenderijaTM87
Kontakt:

sub apr 18, 2026 3:49 pm

igla je napisao/la:
sub apr 18, 2026 3:31 pm
Bez namjere da branim ikoga, mislim da zaista oni koji kritikuju Savu nisu realni ili su zaboravni.

Malo prije dolaska Save nas je Rudar devastirao na Grbavici. Imali smo užasan niz. Ovo danas izgleda kompaktno, ali jednostavno nemamo kvalitet naprijed, što zbog povreda, što zbog loše transfer politike.

Savo je za ovu sezonu već odradio posao, do kraja sezone je potrebno samo da probere ima li neko kvalitet da ostane i naredne sezone i da da nekom omladincu veću šansu.

Meni je Savin potez sa donedavnim rezervnim desnim bekom Odinakom gdje ga prebacuje na krilo dovoljan da vidim da čovjek radi, da je posvećen i ima smisla. Bez brzine ne možeš belaj nikom napraviti, a čovjek od Odinake napravi najboljeg igrača ekipe u zadnje vrijeme.

Za ostalo REALNO nemamo kvalitet.
Zaboravljaju sta je jucer bilo, kamoli prije 2 sedmice.
U 6 mjeseci si, prije dolaska Save, pobijedio samo Slobodu i Slaviju. Ekipe iz druge lige. Jel treba dalje ista govoriti?

Trenutno korisnika/ca: EasyRiise, Google [Bot] i 151 gost.

Prijava  •  Registracija