Pa kako nije došli krajem decembra i kažu nije uplaćeno za decembar, koda smo BH Telecom, navikli valjda 1.1. za taj mjesec da se uplati.
Po meni su istakli neke stvari bez potrebe da se opravdaju.
Ma baš tako, još kada se uzme da se ti isti izvještaji mogu malo "popravljati" na stranu na koju želiš u datom momentu...santakuruz je napisao/la: ↑sri apr 15, 2026 12:42 pmNevjerovatno da izvještaj komentarišu ljudi koji ne znaju razliku između finansijskog izvještaja, bilansa stanja i uspjeha i cash flow-a. To što u jednom trenutku imaš na ručunu 1.150 KM apsolutno nema nikakve veze sa tvojim uspješnim ili neuspješnim poslovanjem. Danas je to npr 1.150 KM ali sutra mi sponzor uplati redovnu ratu ugovora npr 20.000 KM, uplati mi neki klub novac od transfera koji se desio npr prije 3 mjeseca, recimo 450.000 i to je već 471.150 KM na računu sa aposlutno istim poslovnim rezultatima kao dan prije. A već sutradan mi dospijeva obaveza prema Poreznoj upravi, reprogram od npr 210.000 KM i moram pustiti plate i doprinose u iznosu od 380.000. To je već minus od 118.850 KM i moram uzeti pozajmicu ili kredit ali znam da mi sljedeće sedmice liježe još 450.000 od sponzora, karata ili šta već i ja sam opet u debelom plusu. Samo stanje na računu apsolutno ne znači ništa i služi samo za manipulisanje (uspješno, kao što vidimo).
Članarine za treniranje?
Samo pričate napamet.SamoIstina je napisao/la: ↑sri apr 15, 2026 1:48 pmJa samo znam da smo mi uvijek po finansijskim izvjestajima Real Madrid, a stvarnost je drugacija.