igla je napisao/la: ↑pon mar 16, 2026 10:53 am
Omladinska škola je zadnjih par godina jedna velika karina, to je poznato svima. U gradu Sarajevu smo rezervna opcija.
Šta je sa statutom, nekako mi neozbiljno to sve?
Ja ću odgovoriti u vezi Statuta, ali molim te @Asharak da me obrišete. Ne šalim se.
Stanje je takvo da su ljudi čak i @Dzevara uzeli na zub. Mislim, @Dzevar i ja se možemo ne slagati ni oko čega, možda čak i u naboju vrijeđati, ali poštovanje nikad neće nestat. Opsujem ja i svoje dijete, al ga volim ko zjenicu oka svoga. Ne znam koji me đavo tjera da išta više čitam, pratim. Gadi mi se sve. Gadim se i ja nekim ljudima, ali bar ne galamim. Užas... Samo kažem neće jednog dana ni titula donijeti sreću, i ne kontam što vam ovo sve treba. Sjetite me se jednog dana.
Dakle, kome da platim da me više nema ovdje?
A sad, Statut.
Statut je u postupku dorade-izmjena. Ovo je standardna procedura. Vjerujte, Ministarstvo pravde vraća stranke radi tačke, zareza. Šta znam... Govorim iz iskustva, ogromna je patnja osnovati udruženje, pri čemu se pitam zaista i od kud nam u državi ovoliki broj udruženja.
Imamo dobru ekipu koja je radila na statutu i komunicira s Ministarstvom. Što je plus, jer u biti najviše prolaze tipski statuti, a u Ministarstvu sad neko dubi nad glavom zbog uvođenja nekog senata. Njima je sve problem, što nije tipski urađeno. Neće niko da preuzme odgovornost, ali vjerujem da će nakon određenog povuci-potegni i još jedno 5-10 zahtjeva za ispravkama, na kraju biti formulisan statut kojim će investitor biti zadovoljan.
Najbrže ide copy-paste neki standardni statut, u njega ubaciš standardne podatke i voila svi sretni. Neki prevrtač papira u Ministarstvu se sad ozbiljno zamislio nad poslom, a nije da to voli.
I da... Info je da je u Ministarstvu bilo poziva da se statut odmah u startu odbaci. Odbacivanje je tražilo par anonimnih iz Hercegovine i grada Sarajeva.
Al dobra stvar je da je Sanin tu i kako vidim pokazuje strpljenje.
Još da Adžema vrati za trenera...