cikoradovic je napisao/la: ↑uto feb 17, 2026 3:42 pm
SamoIstina je napisao/la: ↑uto feb 17, 2026 3:20 pm
O tome mozemo na ljeto. Sad se treba okrenuti realnim rjesenjima. Nijedan od ith ljudi nije budala da preuzme ovako devastiranu ekipu koja nema pobjede mjesecima. Bolje je cak i Dini dati da vodi do kraja sezone nego ostavljati Stojanovica ili se kockati sa prosjecnim imenima.
Ko? Mene je strah čak i Dini dati ekipu. Bgm. Ako ti kao pomoćnik ne vidiš neke probleme koje mi sa foruma vidimo onda je i ta opcija upitna a nije 5-6 kola nego još 15-20 plus kup. Sreća ili nesreća je što Feja ode u Slogu opet. Gdje je i šta radi Simo Krunić? Meša? Velić? Janković? Ako pričamo o realnim imenima to bi bilo to a i tu bi dobili pola odbijenica. Ne bih im bio u koži. Šta god da uradiš greška je.
Znamo sigurno sta jeste greska: ostavljanje Stojanovica na klupi.
Ne znam sta Dino vidi i koliko uopste utice na odluke sefa. Znam da smo lutali prije par godina sa trenerima poput Basica, Akrapovica, Al-Tuwaijra, pa je na kraju Dino spasio stvar sa jednostavnim manevrima poput stavljanja naseg najboljeg igraca, Al Jabera, u igru.
Recept je jednostavan, a naznake toga su se vidjele i na pripremama. Tvrdo, 4231 i necemo se sramotiti. Sada ce to biti puno lakse sa pojacanom ekipom. Nasao se Stojanovic da eksperimentise sa formacijama i i sastavima i trenira strogocu nad timom koji je ruiniran u svakom smislu, koji nikoga iz istog ranga nije u stanju da pobijedi, koji trpi trenutno necije prijasnje talove i veliki broj igraca koji su i sami svjesni da za njih nece biti mjesta za par mjeseci.
Ako je cistka, onda je cistka. Na pola ne ide. Ako ne mozes da raskines ugovore sa svima sa kojima bi htio da ih raskines, onda odvoji te igrace od ekipe i na tribine lagano. Sta god radio, nemoj samo da ti igraju.
Nama sada najvise moze pomoci neko ko poznaje veoma dobro i ligu i klub, ko ce relaksirati atmosferu u svlacionici, pustiti najboljima da igraju na pozicijama na kojima igraju citav zivot, praviti ekipu oko novih momaka koji su dosli i mladjih igraca kojih se ne odricemo, te privesti sezonu kraju mirno. Od kupa i Europe vjerovatno nema nista, tako da mozemo izgurati do ljeta i sa Dinom, a i dobiti dovoljno na vremenu da dovedemo pravog strucnjaka.
Sve sto sam napisao na stranu, ako mislimo biti ikakav faktor u bh. fudbalu iducih godina, uopste ne smije biti predmet diskusije ostanak na klupi covjeka kojeg posljednjeplasirana ekipa lige izdominira i nabije 0-3 na domacem terenu. To nije trener za Zeljeznicar, takvima se otkaz u tunelu urucuje.
Sky1: Priču o investitoru je pustio neko iz Skupštine namjerno, mislim da gops Mirvić nije uopšte želio investirati, pitanje je da li je iznao uopšte da se spominje kao potencijalni incestitor. Cilj je Skupština i Uprava, zato pamet u glavu.