AsharaK
Administrator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jan 24, 2026 3:52 pm

Veteran1965 je napisao/la:
sub jan 24, 2026 3:49 pm
Jesu naročito u zadnjih 7 kola. Odigrali maestralno.
Zamisli kakvi cemo tek biti bez ove dvojice a nismo doveli nikog :D
Željezničar ante portas !

Dzezvar
Kontakt:

sub jan 24, 2026 3:57 pm

Prvi prelazni rok nakon 10 godina gdje nema autobus igraca...
Gdje nema igraca na probi....
Hvala Bigu dragom.
Prvi prelazni rok gdje se pare ne trose uludo...
Opet hvala Bogu dragom..
A europa ce se izboriti.....ne sekiram se uopste.
Zadnja izmjena: Dzezvar, dana/u sub jan 24, 2026 3:58 pm, ukupno mijenjano 2 puta.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Veteran1965
Kontakt:

sub jan 24, 2026 3:58 pm

Asharak, U pravu si pušiona smo. Valjda nećemo ispast.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

plavi kanarinac
Kontakt:

sub jan 24, 2026 4:00 pm

Dzezvar je napisao/la:
Hvala Bigu dragom.
Opet hvala Bogu dragom..
Upravo to, daj bar jedan ovakav prelazni, da ikakve konstantnosti ima, uz dobre pripreme i fiziku sigurno moze se izvuci dosta iz trenitnih.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

plavi kanarinac
Kontakt:

sub jan 24, 2026 4:01 pm

Ps. Victora Mosesa steta sto ne dovedosmo :ganja:
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

ghamaz
Kontakt:

sub jan 24, 2026 4:17 pm

Odlaskom Adžema i dolaskom Stojanovića ovaj transfer rok je odličan.

Veteran1965
Kontakt:

sub jan 24, 2026 4:23 pm

ghamaz je napisao/la:
Upravo tako. I kondicioni također.

Lumen
Kontakt:

sub jan 24, 2026 4:23 pm

ghamaz je napisao/la:
Dovoljne su ti prve dvije riječi

Dzezvar
Kontakt:

sub jan 24, 2026 4:26 pm

plavi kanarinac je napisao/la:
sub jan 24, 2026 4:00 pm
Dzezvar je napisao/la:
Hvala Bigu dragom.
Opet hvala Bogu dragom..
Upravo to, daj bar jedan ovakav prelazni, da ikakve konstantnosti ima, uz dobre pripreme i fiziku sigurno moze se izvuci dosta iz trenitnih.
Probali smo sa kamionima igraca i nije islo...ljudi u klubu imaju sviju viziju.Ako ne mozes divesti bolje od ovih trenutno nemoj ni dovoditi.Zimski rok je jako tezak za dovesti dobrog igraca...
Napisao sam neki dan.u klubu imaju ponude za preko 100 igraca....nije da nismo pozeljan poslodavac sada ali niti jedan ne zadovoljava kriterije koji su postavljeni....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

ublehas
Kontakt:

sub jan 24, 2026 4:37 pm

Bas se ide iz krajnosti u krajnost.

Realno, za sada su nam otisla dva bitna igraca (svidjelo se nekom ili ne), a dosla dva koja bi na papiru trebala biti bolja.

E sad, nam treba pojacati jos najmanje 2-3 pozicije. I to je činjenica. Vidjecemo sta ce se dešavati u narednim danima.

Ne vidim svrhu napadanja prije kraja prelaznih roka, ali ni slijepog branjenja svih poteza ljudi u klubu.

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

sub jan 24, 2026 4:42 pm

Samo da na kraju ne bude, mogu ovi dati ruke, bilo je do Adžema, pa se opet za glavu hvatati.

Veteran1965
Kontakt:

sub jan 24, 2026 4:44 pm

Niko ne brani nikoga. Ljudi su tu 20 dana. I šta očekujemo? Kao ocjenjujemo im rad?
Prvu bilo kakvu ocjenu i analizu možemo dati pred početak slijedeće sezone. Tada bi već trebali imati kvalitetnu ekipu za pobiti se. Ali opet nije sigurno da se mogu trofeji uzimati.
Mnogo smo zaostali za konkurencijom. A i oni ne stoje, rade jako, u mnogo organizovaniji sistemima od našeg trenutno. I to nam dodatno otežava situaciju, i traži da radimo mnogo, mnogo jače.

cikoradovic
Kontakt:

sub jan 24, 2026 4:46 pm

Meni je baš interesantno kako igrači postanu igračine ali samo kad odu od nas. Kad su tu onda im se jebe majka i pljuje se što mlataraju rukama. Niko sa nama. Gdje piše da neće biti još pojačanja? Moramo se naučiti da je prošao period kad su forumi donosili odluke koga tjeramo i koga potpisujemo. Mi se trenutno možemo samo slagati ili neslagati sa odlukama. Hoćemo li mi nešto promijeniti? Nećemo. Imamo li šta od toga što sa tim opterećujemo temu? Nemamo - osim da se prepiremo slažemo li se ili ne. Da li smo nešto mogli kada su došli Pejić i ostali? NE! Sad je samo druga situacija jer postoji hijerarhija gdje će konačni sud donijeti Sanin da li je nešto dobro ili ne. Trener polaže račune predsjedniku i UO-u. Predsjednik i UO polažu račune Saninu.

Tu nema priče. U tome je suština. Bude minus u proračunu - sankcije slijede predsjedniku i UO. Promaši se sa pojačanjima - sankcije slijede treneru. Isto tako će biti i u ostalim sektorima kluba.

Ja bih najradije da kompletnu ekipu zamijenimo i da dođe 20 drugih igrača. Šta ćemo sa 38 igrača na platnom spisku? Najlakše je otjerati. Šta ako igrač neće da ode? Imaš lupam 10 u rosteru koji ne moraju da odu i neće da odu. Hoćemo li ih na silu otjerati? Slažemo se da od tih 38 jedno 4-6 može igrati u nekom Želji kojem težimo i kojeg želimo da gledamo. Para ima da se isplati ali nije niko budala. Zašto bi to radili i odmah imali minus u proračunu? Koliko smo igrača potpisali ljetos? 20-tak. Od toga smo uboli sa 2-3. Bolje sad da potpišemo trojicu pa da ubodemo barem 2 od 3 nego da gomilamo igrače koji nam neće ništa donijeti.

Do ljeta očekujem:
- jačanje administracije kluba.
- selekcija ekipe pred ljetni rok.
- da se strukture uhodaju i pokopčaju do ljeta.
- pokušati otići do kraja u kupu.
- u ligi se gurati da budemo 3. ili 4. - ako bude moguće i to je to.

Veteran1965
Kontakt:

sub jan 24, 2026 4:53 pm

Nije davno bilo kada se ovdje diskutovalo o Beći, Gasalu, Subašiću, Osmankoviću, Drini i mnogim mladićima da ih ne nabrajam. Ubjeđivali nas da su kvalitet, i da je klub nepravedan prema njima. I gdje su danas?
Tako će sutra biti i sa ovim Lagumdžijom i sličnim. A ne znam koji je to igrač napravio nešto, kada je otišao od nas, i mi kao smatrali da je otišao kvalitet? Igrač koji je sporazumno otišao. Dajte ime.

cikoradovic
Kontakt:

sub jan 24, 2026 4:56 pm

Teško da će se i sutra igrati utakmica. Stanje tamo je baš haotično. Kiša ne prestaje padati. Jedino logično rješenje je da se vrate kući pa da odu u Međugorje ili negdje drugo. Problem će sigurno biti pronaći protivnike za odigravanje kontrolnih utakmica. Baš smo maleri.

svabo
Kontakt:

sub jan 24, 2026 5:02 pm

cikoradovic je napisao/la:
sub jan 24, 2026 4:46 pm
Meni je baš interesantno kako igrači postanu igračine ali samo kad odu od nas. Kad su tu onda im se jebe majka i pljuje se što mlataraju rukama. Niko sa nama. Gdje piše da neće biti još pojačanja? Moramo se naučiti da je prošao period kad su forumi donosili odluke koga tjeramo i koga potpisujemo. Mi se trenutno možemo samo slagati ili neslagati sa odlukama. Hoćemo li mi nešto promijeniti? Nećemo. Imamo li šta od toga što sa tim opterećujemo temu? Nemamo - osim da se prepiremo slažemo li se ili ne. Da li smo nešto mogli kada su došli Pejić i ostali? NE! Sad je samo druga situacija jer postoji hijerarhija gdje će konačni sud donijeti Sanin da li je nešto dobro ili ne. Trener polaže račune predsjedniku i UO-u. Predsjednik i UO polažu račune Saninu.

Tu nema priče. U tome je suština. Bude minus u proračunu - sankcije slijede predsjedniku i UO. Promaši se sa pojačanjima - sankcije slijede treneru. Isto tako će biti i u ostalim sektorima kluba.

Ja bih najradije da kompletnu ekipu zamijenimo i da dođe 20 drugih igrača. Šta ćemo sa 38 igrača na platnom spisku? Najlakše je otjerati. Šta ako igrač neće da ode? Imaš lupam 10 u rosteru koji ne moraju da odu i neće da odu. Hoćemo li ih na silu otjerati? Slažemo se da od tih 38 jedno 4-6 može igrati u nekom Želji kojem težimo i kojeg želimo da gledamo. Para ima da se isplati ali nije niko budala. Zašto bi to radili i odmah imali minus u proračunu? Koliko smo igrača potpisali ljetos? 20-tak. Od toga smo uboli sa 2-3. Bolje sad da potpišemo trojicu pa da ubodemo barem 2 od 3 nego da gomilamo igrače koji nam neće ništa donijeti.

Do ljeta očekujem:
- jačanje administracije kluba.
- selekcija ekipe pred ljetni rok.
- da se strukture uhodaju i pokopčaju do ljeta.
- pokušati otići do kraja u kupu.
- u ligi se gurati da budemo 3. ili 4. - ako bude moguće i to je to.
Ja bih samo volio znati koliki je udio trenera u dovođenju Prokopa i Nastića. Ako je njegova bila zadnja, ovo što si gore napisao bilo bi pošteno ako se promaši s njima.
Kada je jedna ekipa prekinula posjed lopte drugoj, niz dodavanja prve ekipe prekinut je tek kada je druga ostvarila barem jedno dodavanje.

dzulijano_pike
Kontakt:

sub jan 24, 2026 5:03 pm

Dzezvar je napisao/la:
Hvala Bigu dragom.
Opet hvala Bogu dragom..
Odavno opušteniji nisam bio :shisha:
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

SamoNapad
Kontakt:

sub jan 24, 2026 5:05 pm

Jedina fula su ove pripreme , ostalo je sve uredu. Otisla ti dva igraca kojim se ne igra, doveo si dva kvalitetna i ne dovodis sve sto ti se nudi . Najveca steta za klubove se napravi u zimskom prelaznom roku. Niko ne pusta dobre igraca vec samo tarabe i nezadovoljne a ugovori isticu vecini igraca u svijetu 30.06 .
Bit ce to sve top na kraju sezone.

SkenderijaTM87
Kontakt:

sub jan 24, 2026 5:19 pm

Dobro skontali smo da se navijaci ne pitaju nista, da forumi ne mogu odlucivati bla bla bla.
Smarate s istom pričom. Cim je moglo tako u proslosti znalo se da smo karinasi. Eo sad ne moze i tako i treba biti.

Al kume smijel se kritika bacit da prelazni nije cemu za sad? Napadaca nemas hljeb te **** i dodje ovaj neki dan vrijedja inteligenciju ljudima kaze "sta se ti sekiras" i kaze ne brini za Evropu, a Rakic u napadu.

To sto imamo strateškog partnera znaci da ne trebamo brinut za klub jel hahaha. Ne pitamo se mi, forumi ne odlucuju, sta se mi sekiramo i tako te posalice.

Valter
Kontakt:

sub jan 24, 2026 5:30 pm

Upravu si, što da se ne pitamo. Evo ja tebe pitam da pomogneš i kažeš na kojeg napadača kao upgrade misliš
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], kemo i 86 gostiju.

Prijava  •  Registracija