Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

505 VITEŠKA
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet dec 05, 2025 1:33 am

Ovo je fantazija kako mi svake sezone imamo fazu koja se zove "mjesec dana raspada" po 5 poraza u nizu gdje ne možemo nikoga dobit 5,6 utakmica, gdje igramo utakmice koje mogu otići na obje strane, nekontrolisano

Fascinantno Bgm

SkenderijaTM87
Kontakt:

pet dec 05, 2025 8:42 am

plavi kanarinac je napisao/la:
čet dec 04, 2025 11:58 pm
Sve ok biti nezadovoljan divljati ali javljati se igracima i mrtve psovati kosti psovati porodicu ... Zato nam nikad nece ni biti bolje.
Vjeruj da to nije samo kod nas.. Ko god to radi nije zdrav u glavu, ali vjeruj svugdje toga ima. Kod nas cak i manjak..

milanribar
Kontakt:

pet dec 05, 2025 9:01 am

SkenderijaTM87 je napisao/la:
pet dec 05, 2025 8:42 am
Sve ok biti nezadovoljan divljati ali javljati se igracima i mrtve psovati kosti psovati porodicu ... Zato nam nikad nece ni biti bolje.
Vjeruj da to nije samo kod nas.. Ko god to radi nije zdrav u glavu, ali vjeruj svugdje toga ima. Kod nas cak i manjak..
Dođe hiljadu puta čovjeku da ispsuje sve al znam da će samo gore bit poslije toga, nikad igrači nakon takvih reakcija nisu dobro reagovali. Jednostavno sad su fudbaleri curice, sve je lijepo dok idu rezultati, nabrijani su opasni, dok se zareda par loših partija glava ide dole, kriju se od lopte, ne preuzima se odgovornost. Na to sve na kraju kad dobiju porciju od navijača oni su gotovi.

Norsborg
Kontakt:

pet dec 05, 2025 9:08 am

Pregledah ovaj sazetak i vidjeh da Adzem izgleda nije ni bio u utakmici ili je bio potpuno izgubljen. Ne zna kretanje rezultata, kaze vratili se nakon 0-2.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet dec 05, 2025 9:15 am

Kako je fascinantno da samo igraci padnu psihicki dok nas trener ima snage za raspravljanje sa novinarima i tjeranje nekog inata.

Mi moramo vise presjeci sa bivsim igracima i bivsim trenerima.

Fudbal je biznis i samo tako ga moramo posmatrat, nas trener i igraci ako ne doprinose zacrtanom cilju tj.rezultatima automatski treba praviti raskid ugovora. Neko ce reci ali to kosta, da kosta samo u slucaju da se napravi Ugovor bez odgovornosti.

Ne moze Adzem reci "da ja cu preuzeti odgovornost" hoces k.urac sta to u prevodu znaci, natjerat ce Upravu da mu da otkaz a on ce naplatiti odstetu. U svijetu biznisa, a fudbal je biznis to treba drugacije postaviti, ako imas rezultate bices nagradjen, ako nemas ide ti otkaz i minimalna otpremnina.

Mi u posljednjih 5 kola imamo osvojena 2 boda i zadnji smo na toj tablici od 5 utakmica, ako to nije za uzbune onda ne znam sta jos treba da se desi da doticni dobije otkaz i da preuzme odgovornost.

Dovesti trenera sa strane koji nikad nije imao nikakvih dodirnih tacaka sa nasim klubom, dat mu odredjeni budzet na raspolaganje i zahtjevati rezultate. Minimalni zahtjev jeste izlazak u evropu i da se napravi ekipa za sljedecu sezonu.

Sa sadasnjim trenerom mi kao klub smo na finansijskom gubitku. Doveo je nekoliko igraca koje masno placamo a nemamo koristi od njih (finansijska steta za klub), zahvaljujuci igrama njegove ekipe doci ce do pada posjete (finansijska steta za klub), ne izlazak u evropu (finansijska steta za klub).

Dakle kroz prizmu biznisa trener ce da kosta nas klub i mi ako ne izadjemo u evropu necemo imati nikakvu finansijsku korist, a cilj prije pocetka sezone jeste smanjenje bodovne razlike za Zrinjskim i Borcem, afirmacija mladih igraca i izlazak u evropu.

Dakle 2 od 3 nabrojane stavke vec su ne ostvarene, ne znam sta vise Uprava ceka i zasto mu ne uruci otkaz, pa neka onda ide po podcastima i neka palamudi.
Zadnja izmjena: cipiripi, dana/u pet dec 05, 2025 9:29 am, ukupno mijenjano 1 put.
Alea iacta est!

Mirek11
Kontakt:

pet dec 05, 2025 9:20 am

cipiripi je napisao/la:
pet dec 05, 2025 9:15 am
Kako je fascinantno da samo igraci padnu psihicki dok nas trener ima snage za raspravljanje sa novinarima i tjeranje nekog inata.

Mi moramo vise presjeci sa bivsim igracima i bivsim trenerima.

Fudbal je biznis i samo tako ga moramo posmatrat, nas trener i igraci ako ne doprinose zacrtanom cilju tj.rezultatima automatski treba praviti raskid ugovora. Neko ce reci ali to kosta, da kosta samo u slucaju da se napravi Ugovor bez odgovornosti.

Ne moze Adzem reci "da ja cu preuzeti odgovornost" hoces k.urac sta to u prevodu znaci, natjerat ce Upravu da mu da otkaz a on ce naplatiti odstetu. U svijetu biznisa, a fudbal je biznis to treba drugacije postaviti, ako imas rezultate bices nagradjen, ako nemas ide ti otkaz i minimalna otpremnina.

Mi u posljednjih 5 kola imamo osvojena 2 boda i zadnji smo na toj tablici od 5 utakmica, ako to nije za uzbune onda ne znam sta jos treba da se desi da doticni dobije otkaz i da preuzme odgovornost.

Dovesti trenera sa strane koji nikad nije imao nikakvih dodirnih tacaka sa nasim klubom, dat mu odredjeni budzjet na raspolaganje i zahtjevati rezultate. Minimalni zahtjev jeste izlazak u evropu i da se napravi ekipa za sljedecu sezonu.

Sa sadasnjim trenerom mi kao klub smo na finansijskom gubitku. Doveo je nekoliko igraca koje masno placamo a nemamo koristi od njih (finansijska steta za klub), zahvaljujuci igrama njegove ekipe doci ce do pad aposjete (finansijska steta za klub), ne izlazak u evropu (finansijska steta za klub).

Dakle kroz prizmu biznisa trener ce da kosta nas klub i mi ako ne izadjemo u evropu necemo imati nikakvu finansijsku korist, a cilj prije pocetka sezone jeste smanjenje bodovne razlike za Zrinjskim i Borcem, afirmacija mladih igraca i izlazak u evropu.

Dakle 2 od 3 nabrojane stavke vec su ne ostvarene, ne znam sta vise Uprava ceka i zasto mu ne uruci otkaz, pa neka onda ide po podcastima i neka palamudi.
Upravu si 100%
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

milanribar
Kontakt:

pet dec 05, 2025 9:32 am

Mislim da kad nismo uspjeli naći napadača kakav nam treba, nismo trebali na silu dovodit hlanđanina al sad je kasno pričat.
Adžemova greška je očigledno jer je doveo lika koji mu se ne uklapa ni u jednu formaciju koju je igrao. Meni je veći problem što kad si ga već doveo i kad ti ova dva napadača ne mogu da utrpaju loptu u go, probaj sa njim jednu dvije utakmice u formaciji koju može igrat. Ovako smo izgubili bodove u 4 utakmice zaredom forsirajući nešto što ne prolazi.

salle86
Kontakt:

pet dec 05, 2025 9:39 am

Nemamo mi nikakav sistem. Željo je ko državna firma, a ko imalo zna kako se tu radi jasno mu je sve. Svi nešto "trčkaraju, užurbano se kreću" a ustvari prodaju se muda pod bubrege. Ozbiljan rad je nekih 10% a ostatak je šminka i za oči da se vidi lijepo samo.
U takvom omjeru rezultati najbolje pokažu sve. A oni bgm pokazuju to evo deceniju. Nije to ništa slučajno.
Ima usudio bih se reći pa bar 10 pravaca kojima klub može ići, da smo jedan odabrali apsolutno nebitno koji, i držali se njega...garantujem životom da bi bolje bilo bar 30% nego što je sad.
I kad tad mora se presjeći.
Nedavno sam napisao nešto u fazonu da ja više ne vjerujem da ću za svog života (sad će mi 40 hhh) dočekati titulu 🤣
E takav osjećaj ja imam za naš tim. Jer nama je svejedno igralo protiv Zrinjskog, Borca...ili Rudara, Posušja. Nema niti u jednoj utakmici pokazatelj da smo mi neka "velika" ekipa. A takve ekipe ne osvajaju nikad, samo učestvuju.
Kult se gradi pa rekao bih godinama, te "male" utakmice se i dobijaju na mišiće tj na ime. Mi smo ga srozali na nivo osrednjosti i za nas je svaki meč apsolutno isti, moraš biti 100% u njemu da ga dobiješ. A još gore ove "manje" jer protivnik te više ne respektuje čak šta više bude naloženiji nego da igra protiv nekog "slabijeg" imena.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

plavi kanarinac
Kontakt:

pet dec 05, 2025 9:51 am

Nepopularna tema da mali dio navijača u određenoj mjeri upravlja ljudima/procesima u klubu u ovoj i sličnim situacijama u prethodnim godinama. I kad dođe do ove situacije evo vec viđeno ko zna koji put, nema Boga zaustaviti kola koja krenu nizbrdo. A ne može niko reći ovo ili ono jer apsolutno preslikano vec po koji put.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

milanribar
Kontakt:

pet dec 05, 2025 9:59 am

Dok bude imalo uticaja navijača i ljudi bliskih njima na procese dovođenja igrača, od nas neće biti ništa zapamtite. Vidim da su neki po društvenim mrežama čekali da napišu ko se trebao dovest a ko nije, jer su oni kao imali bolje opcije.
Pa i na onom drugom forumu spominju čileanca da je greška što nije doveden.
Samo struka i plansko dovođenje, od menadžerskih savjeta i mahalskih preporuka nema ništa.

plavi kanarinac
Kontakt:

pet dec 05, 2025 10:09 am

milanribar je napisao/la:
Dok bude imalo uticaja navijača i ljudi bliskih njima na procese dovođenja igrača, od nas neće biti ništa zapamtite. Vidim da su neki po društvenim mrežama čekali da napišu ko se trebao dovest a ko nije, jer su oni kao imali bolje opcije.
Samo struka i plansko dovođenje, od menadžerskih savjeta i mahalskih preporuka nema ništa.
Uvijek je isti princip ko zna koji put viđen... Interesna grupa neka, određeni broj igrača od iste menadzerske firme, trebao ovaj nije onaj, a u svemu gubi Željezničar. Ako dođe kad dođe taj investitor nadam se da ce biti gluh na savjete, pritiske psovke neostvarenih ljudi koji su citav zivot hamali. Pa makar nas to gurnulo u ambis.

Okolele
Kontakt:

pet dec 05, 2025 10:41 am

Šta je sa kartama za derbi jesu u prodaji..,?
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

nekonvencionalan
Kontakt:

pet dec 05, 2025 10:46 am

Je li istina da je cvaja karta?

plavi kanarinac
Kontakt:

pet dec 05, 2025 11:29 am

Najluđe što ako remi bude na kosevu, velez popusi, mi opet treci i uz pobjedu protiv sloge opet u prednosti... ***** ti psihu

Dzezvar
Kontakt:

pet dec 05, 2025 11:36 am

pet dec 05, 2025 10:09 am
milanribar je napisao/la:
Uvijek je isti princip ko zna koji put viđen... Interesna grupa neka, određeni broj igrača od iste menadzerske firme, trebao ovaj nije onaj, a u svemu gubi Željezničar. Ako dođe kad dođe taj investitor nadam se da ce biti gluh na savjete, pritiske psovke neostvarenih ljudi koji su citav zivot hamali. Pa makar nas to gurnulo u ambis.
Poznavajuci buduceg prvog covjeka kluba cisto sumnjam da ce njega kvazi menadjeri moci savjetovati bilo sta..predugo je u fudbalu da bi ga neko mogao naguzitit tek tako
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Ludvig Leple
Kontakt:

pet dec 05, 2025 11:43 am

Nekako tek kad se počne gubiti počne većina kao da vodi konstruktivnu raspravu oko trenutne situacije kako smo tek sad dospjeli u tu situaciju. Nas par od samog početka skrećemo pažnju i govorimo da se skinu roze naočale i sagleda realna situacija po pitanju ekipe.

Da ponovimo gradivo.

Muftić, kratak, većinu situacija jedan na jedan sam prouzrokuje i onda se vadi. Tarik trebao davno stati na gol.

Odinaka, ne zna osnove fudbalske igre, jučer samo nije mogao da primi jednostavnu loptu i preda precizno na duže od 10m. Neinteligentan igrač.

Troupe, pi.zda koja ne smije da pređe centar, nikakav igrač.

Alić, nudi se, zna, ima nekih rupa u igri, ali meni ok.

Seedorf, tremaroš, čovjek koji ja mislim u ligi ima najviše nabijenih lopti prema naprijed bez ikakvog smisla. Ispada često ko iz voza, jednostavno 0.

Karamarko, odigra vrhunski 3 utakmice i onda 6 ne zna šta igra. Mora igrati jer nemamo koga.

Erick, imao dvije utakmice loše, jučer odličan i generalno pravo pojačanje.

Deni, majstor, radilica, jednostavno igrač po mom ukusu, a i to dokazuje na terenu.

Cveta, naš trenutno vjerovatno i najbolji igrač, ali daleko od toga da je idealan, rijetko kad se vrati da pomogne i još dosta toga, ali neka ga.

Bolja, mora igrati i to je jasno kao dan. Tri ulaska u igru i tri gola. Uz Denija naš najbolji igrač po kvalitetu, a ne trenutnoj formi.

Mhand, dobar vidi se to na prvu.

Za Jaganjca od početka govorim da je taraba i to je tako, vidi se sve.

Rakić, no comment (Lazar Popović u najavi).

Madžid, se dozvao bio, ali nažalost povreda.

Osmanović, mora igrati stopera.

Vinnie, zamjena i to je to.

E sad od mladih nismo vidjeli baš ništa jer ih stručnjak ne stavlja, a ostale neću ni komentarisati.

AdmirA
Kontakt:

pet dec 05, 2025 11:54 am

Odluka FK Sarajevo o kapacitetu i cijeni ulaznica za navijače FK Željezničar protivna Pravilniku NS/FS BiH, navijači Željezničara neće prisustvovati derbiju 🔵⚪
FK Željezničar obavještava cjelokupnu javnost o odluci FK Sarajevo koja je protivna Pravilniku o bezbjednosti NS/FS BiH. Naime, FK Sarajevo je za predstojeći derbi osigurao 1.500 ulaznica po cijeni od 20 KM namijenjenih navijačima FK Željezničar.
Ovakva odluka nije u skladu sa Pravilnikom o bezbje­dnosti na utakmicama NS/FS BiH. Prema članu 10. ovog Pravilnika, klub-organizator utakmice obavezan je, na zahtjev gostujućeg kluba, obezbijediti najmanje 5% ukupnog kapaciteta stadiona, i to u odvojenoj i bezbjednoj zoni namijenjenoj isključivo gostujućim navijačima. Ukoliko odvojena zona zauzima više od 5% kapaciteta, domaćin je dužan staviti na raspolaganje i taj veći broj mjesta.
Imajući u vidu kapacitet stadiona Koševo, FK Sarajevo je dužan obezbijediti kompletnu južnu tribinu za navijače FK Željezničar jer je fizički odvojena od tribina istok i zapad.
Član 15. Pravilnika jasno navodi da, ukoliko se klubovi drugačije ne dogovore, cijena ulaznica za gostujuće navijače ne smije biti veća od cijene ulaznica istog ili sličnog kvaliteta koje se prodaju domaćim navijačima.
FK Sarajevo je objavio cijene ulaznica za ostale tribine: sjever 8 KM, istok 12 KM, zapad 15 KM. Opće je poznato da je južna tribina istog ili sličnog kvaliteta kao i ostale tribine, zbog čega je cijena od 20 KM za južnu tribinu u suprotnosti sa pravilima NS/FS BiH.
Nakon razgovora sa predstavnicima Udruženja navijača FK Željezničar - The Maniacs, zajednička odluka je da će FK Željezničar vratiti ulaznice FK Sarajevo i da naši navijači neće prisustvovati nedjeljnom derbiju.
Ovom prilikom potvrđujemo i da je Klub uputio zvanični dopis Takmičarskoj i Disciplinskoj komisiji NS/FS BiH, a u vezi sa postupanjem FK Sarajevo protivnom pravilima NS/FS BiH. S obzirom na to da je FK Sarajevo i 2023. godine imao ovakav propust, te je naknadno nakon odluke Takmičarske komisije dostavljao određen broj ulaznica, očekujemo adekvatnu reakciju zbog ponavljanja prekršaja.
https://www.nfsbih.ba/.../20.04.2017._Pravilnik_o...

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet dec 05, 2025 12:09 pm

Ciganija teska, prvi su poceli 2004 godine kada su tada stavili karte 20 KM, ovo zavrsiti za sva vremena i derbije igrati bez gostujucih navijaca.

Mi cemo uvijek napuniti Grbavicu oni Kosevo NECE NIKAD
Alea iacta est!

igla
Kontakt:

pet dec 05, 2025 12:21 pm

I jedni i drugi vrlo cesto koriste derbi kako bi zabiberili komsijama u svrhu lizanja sa svojim navijacima. Jedina istina.

Z_1921
Kontakt:

pet dec 05, 2025 12:25 pm

Jok treba im tepati i ohrabrivati ih, zaradjuju 4-5 puta vecu platu od vecine ljudi sa stadiona, a onakav pristup imaju. Obolit cu zbog njih

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 51 gost.

Prijava