Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

santakuruz
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned nov 09, 2025 8:40 pm

Gdje sam se ja to deklarisao kao neko ko zna sta se desava u klubu?

Ja fakat nemam nikakvih insajderskih niti znam ljude bliske klubu niti sam to ikad spomenuo. Navijam za klub, pratim drustvene mreze, forume, utakmice i to je to.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Dzezvar
Kontakt:

ned nov 09, 2025 8:41 pm

U augustu imali 18 bodova a sada u novmbru 22....bio pitarima na + 9 imali redom Radnik, Posušje, Rudar i Velež i pitari nas u tom nizu stignu
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

igla
Kontakt:

ned nov 09, 2025 8:54 pm

Evo pišu i po fbu upuceniji, jel realno da ih je suspendovao jer su igrali karti duže od dozvoljenog u karantinu?

Njega treba na Bradini ostavit.

ANamelessGhoul
Kontakt:

ned nov 09, 2025 8:55 pm

Pa kad smo luzercine raspale preko decenije

cikoradovic
Kontakt:

ned nov 09, 2025 9:10 pm

Konkurenti se digli, pobjeđuju, a mi lagano idemo jednosmjernom ali u kontra smijeru. Djeluje mi da je promjena trenera jedino logično rješenje. Treba nam neko da probudi ekipu. Mislim da imamo dobre igrače, ima i škarta, to ne sporim ali sigurno imamo ekipu da budemo dobri, puno bolje i ljepše da igramo, da se ne patimo sa Rudarom a i ostalima da radimo probleme. Što se tiče igrača na tribinama, puno bolja opcija je da im udariš po plati, to njih gore boli nego kad ne igraju. Gojak mi je enigma. Očigledno da i tu nešto ne štima. Imaš problem sa kreacijom napada, mučiš se i patiš se a na klupi imaš rješenje, samo je bitno da pokušaš.

Refa1921
Kontakt:

ned nov 09, 2025 9:21 pm

cikoradovic je napisao/la:
Konkurenti se digli, pobjeđuju, a mi lagano idemo jednosmjernom ali u kontra smijeru. Djeluje mi da je promjena trenera jedino logično rješenje. Treba nam neko da probudi ekipu. Mislim da imamo dobre igrače, ima i škarta, to ne sporim ali sigurno imamo ekipu da budemo dobri, puno bolje i ljepše da igramo, da se ne patimo sa Rudarom a i ostalima da radimo probleme. Što se tiče igrača na tribinama, puno bolja opcija je da im udariš po plati, to njih gore boli nego kad ne igraju. Gojak mi je enigma. Očigledno da i tu nešto ne štima. Imaš problem sa kreacijom napada, mučiš se i patiš se a na klupi imaš rješenje, samo je bitno da pokušaš.
Ma mijenjati ga dok nije kasno. Da sam vidio barem mali napredak pa hajde, ali ovo je katastrofa. Prosle godine barem nisi gubio od ovih ekipa iz donjeg dijela tabele. Mi se sada patimo i sa Rudarom i sa Zrinjskim. Loš je trener i nestabilna ličnost. Radije daj Đurbuzovića pa nek proba koje dijete ispromovisati. Doveli Adžema kao voli mlade igrače, jedan mu igra zato što mora, a ovi ostali služe da mogu na treningu igrati 11 na 11.

ISB87
Kontakt:

ned nov 09, 2025 9:23 pm

Moramo dovesti trenera sa pedigreom ako cemo mijenjati. Evo da li je Rendulic slobodan? Platiti ga, ugovor na 5 godina, praviti ekipu od 0 kakvu on zeli.

Ako cemo mijenjati samo da bi se mijenjalo, ostaviti onda Adzema jer nije doslo ni do zimske pauze. Puno je bodova jos u igri, ok ako propadne sezona skroz (ni prva ni posljednja) onda otkaz.
Mi moramo prvo biti kao porodica, ginut jedan za drugog, jedino tako cemo uspjeti smanjiti zaostatak za prva dva kluba, a ne samo kaznjavati. Ionako nam je roster potanak.

Nadam se da su se nasi pozabavili sredjivanjem kluba, administracija, omladinski pogon i sl.

Sve u svemu prvo poluvrijeme nije lose. Greske se desavaju, svako se nadao nekim bodovima ali eto. Na nauk.
MIRZA RASCIC

ISB87
Kontakt:

ned nov 09, 2025 9:33 pm

Abdulahovic
Odinaka Osmanovic Karamarko Alic
Erick Arsenalovac
Cveta Gojak Vini
Jaganjac

Milosevic kasnije ako ne bude islo (mozda je rovit).
Mslo promjene, malo neki da vide da nisu nedodirljivi, a i mi da vidimo ima li sta od ovog novog i Gojaka.
MIRZA RASCIC

plavi kanarinac
Kontakt:

ned nov 09, 2025 9:37 pm

ISB87 je napisao/la:
Moramo dovesti trenera sa pedigreom ako cemo mijenjati. Evo da li je Rendulic slobodan? Platiti ga, ugovor na 5 godina, praviti ekipu od 0 kakvu on zeli.

Ako cemo mijenjati samo da bi se mijenjalo, ostaviti onda Adzema jer nije doslo ni do zimske pauze. Puno je bodova jos u igri, ok ako propadne sezona skroz (ni prva ni posljednja) onda otkaz.
Mi moramo prvo biti kao porodica, ginut jedan za drugog, jedino tako cemo uspjeti smanjiti zaostatak za prva dva kluba, a ne samo kaznjavati. Ionako nam je roster potanak.

Nadam se da su se nasi pozabavili sredjivanjem kluba, administracija, omladinski pogon i sl.

Sve u svemu prvo poluvrijeme nije lose. Greske se desavaju, svako se nadao nekim bodovima ali eto. Na nauk.
Mislis da bi mi ko biva izdrzali 5 godina???? O cemu pricate ljudi nemamo strpljenja ni za koga. Kakav je to fejk stav daj mu 5 godina, za tri poraza bi ga poslali u picku materinu.

Mi smo debili, nemamo sistema, nemamo posloženo ništa i sad daj pet godina ko biva neko je kod nas izdrzao duze od sezone. Fuj.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

plavi kanarinac
Kontakt:

ned nov 09, 2025 9:40 pm

Refa1921 je napisao/la:
ned nov 09, 2025 8:26 pm
plavi kanarinac je napisao/la:
ned nov 09, 2025 8:21 pm
Nikad mi necemo do kontinuiteta i stabilnosti... Kad malo bolje promislim i treba ga otjerati, dugo je i bio. Daj novog, daj 7-10 novih igrača, daj novu formaciju i daj novi upravni.

Ko ga jebe.
Mislit ćeš da te mrzim ali opet moram citirati.
Doveo je 10-12 novih igrača, od toga mu se jedan pokazao kao pogodak a to je Erick. Ostale kažnjava, loše igraju a i generalno su tanki igrači, počevši od Koningsa kojeg je najavio kao da je Drogba a sada vidi da je pojeo govno i da nema napadača koji bi mogao dati preko 5 golova a kamoli 10+. Mi kako sezona ide sve smo gori i gori umjesto da budemo bolji. Ne vidim rukopis igra niti ideju u igri. To je problem.
Ma necu misliti nista.

Smatram da nije rješenje u novom treneru svake sezone vise u picku materinu ima li ijedan da ostane dvije sezone makar propali? Ne kazem da to treba biti Adzem ali jel moguće da nijedan ne valja do sada za dvije sezone, jel moguće da smo doveli sve njih i da su svi bili skart?

svabo
Kontakt:

ned nov 09, 2025 9:43 pm

ned nov 09, 2025 9:37 pm
ISB87 je napisao/la:

Mislis da bi mi ko biva izdrzali 5 godina???? O cemu pricate ljudi nemamo strpljenja ni za koga. Kakav je to fejk stav daj mu 5 godina, za tri poraza bi ga poslali u picku materinu.

Mi smo debili, nemamo sistema, nemamo posloženo ništa i sad daj pet godina ko biva neko je kod nas izdrzao duze od sezone. Fuj.
Sistema kod nas nije bilo nikad, ali su nas pratili rezultati jer su godinama poslije rata svi drugi bili loši. Sad su, spletom okolnosti, izrasli Zrinjski, Borac, Sarajevo, liga je sređenija i svak te može dobiti, a mi smo sistemski ostali na istom nivou na kojem smo bili i prije 15 godina koad smo nešto osvajali.
Kada je jedna ekipa prekinula posjed lopte drugoj, niz dodavanja prve ekipe prekinut je tek kada je druga ostvarila barem jedno dodavanje.

Refa1921
Kontakt:

ned nov 09, 2025 9:46 pm

Refa1921 je napisao/la:
ned nov 09, 2025 8:21 pm
Nikad mi necemo do kontinuiteta i stabilnosti... Kad malo bolje promislim i treba ga otjerati, dugo je i bio. Daj novog, daj 7-10 novih igrača, daj novu formaciju i daj novi upravni.

Ko ga jebe.
Doveo je 10-12 novih igrača, od toga mu se jedan pokazao kao pogodak a to je Erick. Ostale kažnjava, loše igraju a i generalno su tanki igrači, počevši od Koningsa kojeg je najavio kao da je Drogba a sada vidi da je pojeo govno i da nema napadača koji bi mogao dati preko 5 golova a kamoli 10+. Mi kako sezona ide sve smo gori i gori umjesto da budemo bolji. Ne vidim rukopis igra niti ideju u igri. To je problem.
Ma necu misliti nista.

Smatram da nije rješenje u novom treneru svake sezone vise u picku materinu ima li ijedan da ostane dvije sezone makar propali? Ne kazem da to treba biti Adzem ali jel moguće da nijedan ne valja do sada za dvije sezone, jel moguće da smo doveli sve njih i da su svi bili skart?
Ako se kome trebala pružiti šansa još jednu godinu to je trebao biti Ćorić. Možda bi ove godine dosta bolje izgledali, ovako mrka kapa. Ne mozes dovesti 12 igrača i onda ti dvojica od njih igraju u prvoj, ostalo izmjene. Valjda je dovodio da budu bolji od prethodnih (Karjaševića, Radovca, Krpića i slično). Kakav je po tebi igrač Pejić i da li zaslužuje da igra u Želji?. Da druge evo ne nabrajam.

fcz
Kontakt:

ned nov 09, 2025 9:49 pm

cikoradovic je napisao/la:
Budimo mi ekipu vec godinama, svako malo ih razdrmavamo, oci im OvOlike dosle.

Pa sve gore i gore.

Ne kazem ovo jer branim Adzema - dapace, od pocetka smatram da je i samo njegovo dovodjenje greska.

Ali na taj nacin, smjenama, nekakvim sok-terapijama svakih 10-15 kola nikad necemo ni prici izgradnji sistema koji nam vec godinama ocajnicki treba.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

salle86
Kontakt:

ned nov 09, 2025 9:50 pm

igla je napisao/la:
ned nov 09, 2025 8:54 pm
Evo pišu i po fbu upuceniji, jel realno da ih je suspendovao jer su igrali karti duže od dozvoljenog u karantinu?

Njega treba na Bradini ostavit.
Zavisi jesu li igrali pišpila ili remija
🤣
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

plavi kanarinac
Kontakt:

ned nov 09, 2025 9:57 pm

Refa1921 je napisao/la:
Refa1921 je napisao/la:

Ma necu misliti nista.

Ako se kome trebala pružiti šansa još jednu godinu to je trebao biti Ćorić. Možda bi ove godine dosta bolje izgledali, ovako mrka kapa. Ne mozes dovesti 12 igrača i onda ti dvojica od njih igraju u prvoj, ostalo izmjene. Valjda je dovodio da budu bolji od prethodnih (Karjaševića, Radovca, Krpića i slično). Kakav je po tebi igrač Pejić i da li zaslužuje da igra u Želji?. Da druge evo ne nabrajam.

Pejic je eventualno-možda i dobar igrač ali u određenim formacijama, protiv određenih protivnika, u određenom momentu utakmice. Ovo sto do sada pokaza, ne valja nešto specijalno. Ne valja ni Konings, ne valja nešto posebno barem meni ni Sedorf, Sukilovic mi je bolji. Boljevic mi ne valja odavno, povreda, psiha ovo ono. Ne valja mi ni Lagumdžija dosta dugo već. Mislim da smo trebali i Muftica vec davno gurnuti u svijet. Ne valja mi dosta toga. Međutim, imamo to sto imamo i mislim da treba vremena. 20 utakmica nije mjerilo, barem meni. Ne znam cemu se narod nada? Titulu necemo osvojiti, u Evropi cemo najvjerojatnije učestvovati, kup je tek počeo, imamo svoju šansu.

Imamo to sto imamo, promjena trenera nam nista donijeti neće. A neka bude sta biti mora.

salle86
Kontakt:

ned nov 09, 2025 10:04 pm

Ma ništa od promjene jer mi i da hoćemo, ne znamo ubosti pravo ime. Onda bolje i ne dirati jer nebi puno dobili, ako i bi.
Mene nervira što mislim da može od ovoga bolje, evo konkretno danas isto da smo igrali kontra sebe, Zrinjski fakat zreo makar za X Ali jok, mi nebi bilo mi da ovako ne uradimo nešto.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned nov 09, 2025 10:12 pm

Skoro 20 utakmica na klupi a mi nismo vidjeli neku igru i dominaciju ( Slobodu ne ubrajam ovdje).

Za ovih 20-tak utakmica mi smo morali imati izgrdjen roster prvotimaca i izmjene.
Za ovih 20-tak utakmkca niti jedan mladi igrac nije dobio barem poluvrijeme.
Muftic ako se ne proda na zimu zavrsit ce ko Kjosevski.
Holandjane je doveo Adzem, Pejica je on aminovo i velili broj igraca, dakle sam je krojio ovaj tim tako da je on direktni krivac za ove rezultate.

Kad se sjetim Basicevog rostera mi smo danas svemirski brod.
Ono sto zelim naglasiti da mi ni nakon 20-tak utakmica nemamo sistem igre
Alea iacta est!

ISB87
Kontakt:

ned nov 09, 2025 10:19 pm

Pa necemo vjerovatno izdrzati, ali ako cemo mijenjati mijenjaj tako. Ne sa konja na magarca radi par kola. Onda ostaviti Adzema, smirit situaciju u svlacionici i nastaviti kao porodica. Jedino tako mozemo uspjet.
MIRZA RASCIC

Refa1921
Kontakt:

ned nov 09, 2025 10:22 pm

ned nov 09, 2025 9:57 pm
Refa1921 je napisao/la:

Ma necu misliti nista.

Pejic je eventualno-možda i dobar igrač ali u određenim formacijama, protiv određenih protivnika, u određenom momentu utakmice. Ovo sto do sada pokaza, ne valja nešto specijalno. Ne valja ni Konings, ne valja nešto posebno barem meni ni Sedorf, Sukilovic mi je bolji. Boljevic mi ne valja odavno, povreda, psiha ovo ono. Ne valja mi ni Lagumdžija dosta dugo već. Mislim da smo trebali i Muftica vec davno gurnuti u svijet. Ne valja mi dosta toga. Međutim, imamo to sto imamo i mislim da treba vremena. 20 utakmica nije mjerilo, barem meni. Ne znam cemu se narod nada? Titulu necemo osvojiti, u Evropi cemo najvjerojatnije učestvovati, kup je tek počeo, imamo svoju šansu.

Imamo to sto imamo, promjena trenera nam nista donijeti neće. A neka bude sta biti mora.
Pa zato i kažem, on ih je dovodio ili aminovao. Koji će ti ***** Pejić, Konnings pogotovo kad mi igramo sto godina sa nabijanjem lopte gdje ti treba visoki napadač, što je Gojaka potpisao pa mu ne igra nikako. Šta mu je s ovim omladincima? Što je dovodio holanđane kad su talašika? Uradio se ogroman rez, puno igrača otjerao a nisi doveo nesto bolje od njih, ako si već tjerao trebao si dovesti igrače koji su 40% bolji od prethodnih.

Kospicar
Kontakt:

ned nov 09, 2025 11:12 pm

FK Deja vu.

Ovo sto nam se desava, nije ni prvi a izgleda ni posljednji put, vrtimo se u krug.
Sama danasnja fudbalska predstava moze zadovoljiti nase apetite, ali sami smo sebe pobijedili, a Zrinjski pokupio kajmak, da je drugacije bilo, ovdje se pola stvari ne bi pomislilo, a kamol napisalo.

Trener je donio takvu odluku, on ima odrijesene ruke i on na kraju krajeva snosi odgovornost za rezultat.
Mijenjanje trenera trenutno nije zrela odluka ali ovo je BiH tako da je sve moguce.

Istinu za volju, u zadnje vrijeme (zadnjih 5 utakmica u prvenstvu) ne briljiramo, patimo se.
Kriza, ok, idemo je prekinuti vec u narednoj utakmici i zavrsiti ovu polusezonu na dostojanstven nacin.
U medjuvremenu bi trebala biti skupstina i mozda neke informacije o investitoru, pa ce se i polusezona zavrsiti i podvuc crta.

Ono sto sada ne smijemo, a vec smo poceli, unositi negativnu energiju i izmisljati price.

Slijedi reprezentativna pauza, “imamo” dvije sedmice da konsolidujemo redove i pripremimo se za zavrsetak polusezone.
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot], Majestic-12 [Bot], ubaceni element i 28 gostiju.

Prijava