Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Valter
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet nov 06, 2025 2:12 pm

U nedjelju vjerovatno novi poraz jer mi uopšte nemamo igru. Bojim se do 15 minute već jedan gol u mreži.
Al nije problem izgubiti u Mostaru, ja ne vidim način da mi možemo pobijediti Slogu. Šanse za to u vrh glave 20 %.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Occasionally
Kontakt:

čet nov 06, 2025 6:15 pm

SamoNapad je napisao/la:
čet nov 06, 2025 11:20 am
Ne znam o cemu razmisljaju u klubu igraci i struka ali mi imamo realne sanse da dobijemo Zrinjskog. Zrinjski se muci sa igrom sto se vidjelo protiv Sirokog puno problema im prave brzi igraci ( sto direktno odgovara nasem stilu). Ukoliko odemo u Mostar za istinskom vjerom i zeljom da pobijedimo, mi cemo ih dobiti.
U toj utakmici ce biti kljuc vezni red da pravovremeno reaguje po oduzetoj lopti i da odradi defanzivno sve zadatke.Treba nam trkacka ekipa koja ce odigrati utakmicu sa sto manje peglanja lopte (znaci cisto pas naprijed i u prostor ) sa sto vise pokusaja suta iz svih mogucih pozicija. Zrinjski nije na nivou kojem je bio prije cak sta vise u svim jacim tekmama u nasoj ligi su bili losiji (Mi, Borac, Sarajevo, Siroki).
Ne treba se praviti p***** nego dole ici po bodove.
A sudije...?

P.S.
Nije cinizam.
Nisam htio ništa pisati ni prije utakmice (napadi na neistomišljenike), tokom (slab internet na stadionu) niti par dana nakon (ko ima oči vidio je kako smo stojali na terenu).
Ova sezona nije kao ostale do sada. A svjedoci smo kakav nam je fudbalski potencijal već nekih 6 godina. Kontinuitet srednje žalosti.
Ove sezone ima manje klubova. "Mala bara. Puno krokodila".
Liga gdje su dvojica sebi postavili gentlemenski dogovor rotacije osvajanja prvenstva.
Ove sezone je sav bezobrazluk NS izašao na vidjelo i neće stati. Obraz nemaju. Mi (ne samo Željo već društvo u cjelini) nemamo oruđe u rukama da ih spriječimo.

Ono što mi navijači možemo je da nastavimo da dolazimo i dajemo podršku svojim prisustvom. Ništa nas ne košta. Samo nastaviti dolaziti. Taman glasa ne pustio i dlanove umirio ali dolaziti.
Neka crknu dušmani.
Inat Bosanski.

Dzezvar
Kontakt:

čet nov 06, 2025 7:05 pm

plavi kanarinac je napisao/la:
čet nov 06, 2025 11:35 am
SamoNapad je napisao/la:
Ne znam o cemu razmisljaju u klubu igraci i struka ali mi imamo realne sanse da dobijemo Zrinjskog. Zrinjski se muci sa igrom sto se vidjelo protiv Sirokog puno problema im prave brzi igraci ( sto direktno odgovara nasem stilu). Ukoliko odemo u Mostar za istinskom vjerom i zeljom da pobijedimo, mi cemo ih dobiti.
U toj utakmici ce biti kljuc vezni red da pravovremeno reaguje po oduzetoj lopti i da odradi defanzivno sve zadatke.Treba nam trkacka ekipa koja ce odigrati utakmicu sa sto manje peglanja lopte (znaci cisto pas naprijed i u prostor ) sa sto vise pokusaja suta iz svih mogucih pozicija. Zrinjski nije na nivou kojem je bio prije cak sta vise u svim jacim tekmama u nasoj ligi su bili losiji (Mi, Borac, Sarajevo, Siroki).
Uvijek to, sta su oni ba, ***** od ovce, nista specijalno. U kojoj utakmici ove sezone su oni to dominirali nesto specijalno? Nula jedan i nazad kuci
Eto mi smo bljirali pa ljudi sa utakmicom manje imaju 5 bodova vise od nas.....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

ghamaz
Kontakt:

čet nov 06, 2025 7:59 pm

Zolotiću vrijeme je.

svabo
Kontakt:

čet nov 06, 2025 9:16 pm

Dzezvar je napisao/la:
SamoNapad je napisao/la:
Uvijek to, sta su oni ba, ***** od ovce, nista specijalno. U kojoj utakmici ove sezone su oni to dominirali nesto specijalno? Nula jedan i nazad kuci
Jesu li oni oštećeni na nekoj utakmici? Ne samo ove sezone, nego zadnje 3-4 sezone, može li se sjetiti neko bilo koje utakmice u kojoj su zakinuti? I mi bi se sad trebali praviti budale, kao dominiraju, gaze redom pa imaju 5 bodova više od nas. Evo ja ne pamtim kad je neko protiv nas na Grbavici za 90 minuta imao jedan udarac prema golu, a Zrinjski je to uspio.
Kada je jedna ekipa prekinula posjed lopte drugoj, niz dodavanja prve ekipe prekinut je tek kada je druga ostvarila barem jedno dodavanje.

SamoNapad
Kontakt:

čet nov 06, 2025 10:37 pm

Kako igraju odbranu ,mogao bi Stimac biti za doma spreman od nedelje.

Dzezvar
Kontakt:

pet nov 07, 2025 6:34 am

svabo je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:

Jesu li oni oštećeni na nekoj utakmici? Ne samo ove sezone, nego zadnje 3-4 sezone, može li se sjetiti neko bilo koje utakmice u kojoj su zakinuti? I mi bi se sad trebali praviti budale, kao dominiraju, gaze redom pa imaju 5 bodova više od nas. Evo ja ne pamtim kad je neko protiv nas na Grbavici za 90 minuta imao jedan udarac prema golu, a Zrinjski je to uspio.
Ja pisem o faktima a oni su neumoljivi....o tome sbb kbb ne bih...
U te 3/4 sezone smo i mi znali biti "pogurani"...a isto tako smo znali ne pogledati na go pa primiti bruku u poluvremenu.....sto nikada nikome u istoriji nije uspjelo...
Sbb kbb

plavi kanarinac
Kontakt:

pet nov 07, 2025 6:50 am

E jebiga sad ides iz krajnosti u krajnost, jest eto i mi ko i Zrinjski kad treba poguraju nas i tako, bare bare...
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet nov 07, 2025 8:43 am

Ovo nam je odlicna prilika da iskoristimo kiks Zrinjskog. Pretpostavit cemo da ce biti umorni od puta, psihicki poljuljani radi debakla, nama ovdje treba 11 igraca sa m.udima da ih napadnemo i da pokusamo iskoristiti njihove nedostatke.

Ako im prepustimo loptu i budemo cekali tranziciju onda nam ne gine negativan rezultat.

Momci idemo u Mostar po BODove.
Alea iacta est!

ublehas
Kontakt:
Status: Online

pet nov 07, 2025 8:58 am

Ako sam dobro upratio, dosta je prvotimaca ostavio na klupi, svjesno kalkulišući zbog tekme sa nama.

Po meni bi bolje bilo da su izgubili 2-3 razlike. Ovako moraju baš poginuti da se operu, a siguran sam da i neće faliti ni pomoći "ljudi u crnom".

U svakom slučaju odigrati sa mudima, pa šta bude.

kb80
Kontakt:

pet nov 07, 2025 9:05 am

ublehas je napisao/la:
pet nov 07, 2025 8:58 am
Ako sam dobro upratio, dosta je prvotimaca ostavio na klupi, svjesno kalkulišući zbog tekme sa nama.

Po meni bi bolje bilo da su izgubili 2-3 razlike. Ovako moraju baš poginuti da se operu, a siguran sam da i neće faliti ni pomoći "ljudi u crnom".

U svakom slučaju odigrati sa mudima, pa šta bude.
Istog sam stava za rezultat gore, ali ako se skupimo i postavimo u glavi, jbg sve je moguće
jbat ih nisu bayern

svabo
Kontakt:

pet nov 07, 2025 9:25 am

Dzezvar je napisao/la:
svabo je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:

U te 3/4 sezone smo i mi znali biti "pogurani"...a isto tako smo znali ne pogledati na go pa primiti bruku u poluvremenu.....sto nikada nikome u istoriji nije uspjelo...
Sbb kbb
Eto kad ćemo o faktima, onda je fakt i da su na Grbavici imali jedan šut prema golu, fakt je i da su sinoć primili šesticu, fakt je da smo ih dobili dvaput zaredom bez primljenog gola, i na osnovu svih tih fakata mi onda idemo dole po pobjedu. Ali, imaju i drugi fakti...fakt je i da sudi Sabrija, neko će zažmiriti na to pa će reći daj pet i ne može ti sudija ništa, ja nisam na toj strani, a vi žmirite koliko hoćete.

Mi ako smo pogurani za 10 bodova u te 3-4 godine, otetio nam je bar 40 bodova u istom periodu. Zrinjski je mogao samo biti poguran, a oštećen nije ni za bod.

I to su fakti druže moj a ne šbb kbb kao što kažeš, fakt je i kad glavni sudija i pet kamera snimi Bilbijino igranje rukom protiv Veleža pa mu priznaju gol nakon gledanja VAR-a, tebi poništavaju golove nakon vraćanja akcije po minut unazad, a isti takav gol nekidan priznaju protiv tebe, fakt je i da ti Peljto, koji je uzgred za nas gori od svakog četničkog sudije, svirne penal nakog odbijene lopte u ruku od saigrača, a dva dana kasnije pet puta očigledniji penal nije sviran Liverpoolu protiv Reala. Fakt je i da je on bio na metar udaljen od obje situacije u kojima smo oštećeni i sve je on dobro vidio svojim očima, ali Bošnjo mora uvijek biti podanik nekom, bitno je saviti kičmu. Fakt je druže i da ovo što mi gledamo ovdje nije isti sport koji se igra u Evropi.

Mnogo je još fakata na koje vi mnogi žmirite ovdje i udarate neku kontru, kao najpametniji. Niste.
Kada je jedna ekipa prekinula posjed lopte drugoj, niz dodavanja prve ekipe prekinut je tek kada je druga ostvarila barem jedno dodavanje.

SamoNapad
Kontakt:

pet nov 07, 2025 10:08 am

Zrinjski se pati i to je činjenica , malo su pogledali kad im se vratio Cuze . Njihova najaca karika su ta krila koja su na nivou , ostalo su sve pogubili u odnosu na godine iza. Odbrana im bukvalno svaku utakmicu visi jer stoje previsoko a poprilično su tromi, široko stoje u odbrani. Bukvalno jedan pas ih izbaci (penal protiv Sarajeva ,gol Borca). Dosta utakmica im se svodi na ganjanje sa ekipama (sto nije karakteristika Zrinjskog) . Bukvalno mogu primiti 2 komada a mogu i zabit 2 komada, jednostavno dosta igrača ih je napustilo koji su držali taj neki stil igre.
Stimac ko stimac mlati gluposti dok mu ekipa visi, ima 3 pobjede gdje je imao više igrača i to ga je vjerovatno održalo na klupi. Sve u svemu utakmica za poželjeti i nama i.njima da se neko izvuče iz krize.
Zadnja izmjena: SamoNapad, dana/u pet nov 07, 2025 10:25 am, ukupno mijenjano 1 put.

Dzezvar
Kontakt:

pet nov 07, 2025 10:12 am

svabo je napisao/la:
pet nov 07, 2025 9:25 am
Dzezvar je napisao/la:
svabo je napisao/la:

Sbb kbb
Eto kad ćemo o faktima, onda je fakt i da su na Grbavici imali jedan šut prema golu, fakt je i da su sinoć primili šesticu, fakt je da smo ih dobili dvaput zaredom bez primljenog gola, i na osnovu svih tih fakata mi onda idemo dole po pobjedu. Ali, imaju i drugi fakti...fakt je i da sudi Sabrija, neko će zažmiriti na to pa će reći daj pet i ne može ti sudija ništa, ja nisam na toj strani, a vi žmirite koliko hoćete.

Mi ako smo pogurani za 10 bodova u te 3-4 godine, otetio nam je bar 40 bodova u istom periodu. Zrinjski je mogao samo biti poguran, a oštećen nije ni za bod.

I to su fakti druže moj a ne šbb kbb kao što kažeš, fakt je i kad glavni sudija i pet kamera snimi Bilbijino igranje rukom protiv Veleža pa mu priznaju gol nakon gledanja VAR-a, tebi poništavaju golove nakon vraćanja akcije po minut unazad, a isti takav gol nekidan priznaju protiv tebe, fakt je i da ti Peljto, koji je uzgred za nas gori od svakog četničkog sudije, svirne penal nakog odbijene lopte u ruku od saigrača, a dva dana kasnije pet puta očigledniji penal nije sviran Liverpoolu protiv Reala. Fakt je i da je on bio na metar udaljen od obje situacije u kojima smo oštećeni i sve je on dobro vidio svojim očima, ali Bošnjo mora uvijek biti podanik nekom, bitno je saviti kičmu. Fakt je druže i da ovo što mi gledamo ovdje nije isti sport koji se igra u Evropi.

Mnogo je još fakata na koje vi mnogi žmirite ovdje i udarate neku kontru, kao najpametniji. Niste.
Ma ja ba...hajd nek bude kako kazes...uzivaj...

salle86
Kontakt:

pet nov 07, 2025 10:16 am

Nema tima u ligi da nije NEKAD poguran. Samo je razlika u tome što neke guraju svaki deseti meč, nekoga svaki peti a nekog svaki drugi. Imena mislim da i nema potrebe navoditi
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ublehas
Kontakt:

pet nov 07, 2025 11:51 am

SamoNapad je napisao/la:
pet nov 07, 2025 10:08 am
Zrinjski se pati i to je činjenica , malo su pogledali kad im se vratio Cuze . Njihova najaca karika su ta krila koja su na nivou , ostalo su sve pogubili u odnosu na godine iza. Odbrana im bukvalno svaku utakmicu visi jer stoje previsoko a poprilično su tromi, široko stoje u odbrani. Bukvalno jedan pas ih izbaci (penal protiv Sarajeva ,gol Borca). Dosta utakmica im se svodi na ganjanje sa ekipama (sto nije karakteristika Zrinjskog) . Bukvalno mogu primiti 2 komada a mogu i zabit 2 komada, jednostavno dosta igrača ih je napustilo koji su držali taj neki stil igre.
Stimac ko stimac mlati gluposti dok mu ekipa visi, ima 3 pobjede gdje je imao više igrača i to ga je vjerovatno održalo na klupi. Sve u svemu utakmica za poželjeti i nama i.njima da se neko izvuče iz krize.
Mi izgleda nikako ne možemo shvatiti da se sve ekipe u ligi "pate". I Zrinjski i Borac i maleni i mi....prve dvije često pogura sudija, maleni imaju strašan individualni kvalitet (za našu ligu), mi imamo navijače i srčanost...ostali igraju manje više rasterećeno, i rezultat toga je poprilično izjednačena liga. Osim toga, osim malenih sve ekipe su igrački bukvalno u "pet deka" gdje ekipe iz vrha imaju 2-3 malo bolja igrača od ostatka lige. Kada oni zakažu, a realno čim su u našoj ligi, to se dešava prilično često, onda su i te ekipe u rangu ovih iz donjeg dijela tabele.
Zato se nikako ne mogu složiti sa pričom da tanko igramo ili da nemamo igre. Ako gledamo u nekim okvirima najboljih evropskih liga, gdje pojedini klubovi dominiraju, onda ok. Ako gledamo našu ligu, kao što rekoh, ni jedna ekipa se ne izdvaja igrom nešto posebno. Po meni, mi igramo nešto slično Atl.Madridu iz nekih predhodnih sezona.
Ako gledamo ulaganje u ekipu, pomoć sudija i ostale okolnosti, mi smo mjesto iznad nego što bi bilo realno. A i to mjesto iznad Veleža je samo na konto navijača. Ostalo je tu negdje. Ono što je bitno je da pokušavamo da imamo neki kontinuitet. Produžuju se ugovori sa svim bitnijim igračima što nismo imali godinama, pokušava se pojačati ekipa (ne ulazim koliko uspješno). Ove godine su se doveli i neki mlađi igrači gdje se od pojedinih očekuje da u budućnosti upadnu u prvi tim...Sve to pokazuje da postoji neka vizija. E sada, da li se to moglo bolje odraditi, obzirom na okolnosti i finansije, to ne mogu reći.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], salle86 i 25 gostiju.

Prijava