sri sep 17, 2025 11:29 pm
Ja sam dosta pisao o Adzemu. Ako vratite moje postove u 2018. Vidjet ćete da sam ga podržavao kada su rijetki. Nakon njegovog dolaska sada sam bio skeptičan I nakon prvih kola sam napisao da on nije za Zelju.
I dalje mislim da klub Željezničar (onako kako ga ja vidim), zaslužuje boljeg trenera, Facebook, Instagram ispadi nisu za trenera koji vodi nas klub. Mora tu postojati nivo neki. Takodjer sam rekao da mi se na početku činilo da se Adzem došao nekom svetiti zbog 2018., a da ni on ne zna kome (posipanje pepelom i slične izjave). Skontao je i on to i povukao ručnu. Dao ostavku I prebacio odgovornost na upravu. Tada sam rekao da se njemu više nema sta zamjeriti.
Sada kada čovjek sagleda TRENUTNO stanje. Opet kažem trenutno, jer ne znamo sta budućnost nosi. Možda je on jednostavno našao neki zajednički jezik sa igračima, što to kažem?
Nasi igrači nisu neke ni zvijezde, ni ala profesionalci, pa da im Klop slozi taktiku, pitanje je da li bi je znali provesti. Nisu vala ni neki aman tehničari da znaju valjat loptu I izdominirati neko carolijom. Nisu vala ni PUNO plaćeni, da imaju za sta igrati i izgarati, al ono sto im NIKO ne može uzeti jeste da su MUDONJE I da su TIM. ja odavno nisam vidio da ekipa stoji više uz pojedince, a da pojedinci stoje uz ekipu. Imamo to nesto čudno, neku zar, jedinstvo, I vjerujem da je to Adzem probudio u njima. Da je odabrao ekipu kojoj huk sa tribina daje motiv I snagu. Možda nisu znalci neki, ali imaju to nesto sto cini ekipu.
U mojim očima Željom treba rukovoditi neko pravo uspješan, da klub raspolaže sa milionima, trener treba biti najbolji u regionu. Meni je Zeljo vrh ovih prostora i na svijetu nema drazeg. Ali jednostavno na ovom prosječnom nivou sa svim sto raspolažemo, možda je stvarno Adzem najbolja opcija za ove igrače i klub, možda im zna prići na način koji njima odgovara. Ok, imaju neke redovne plate, on ima taj mahalalski pristup, vjerujem da ga ne bi siljili jer očito su ekipa.
Ekipa nekih mudonja, koja će se boriti, vodjena trenerom koji će 100% stati iza svakog igrača, bez obzira na ishod. To možda njima treba, možda je to to....
Utakmica u Mostaru je ojačala ovu ekipu, dala im to jedinstvo i očito smo mi iz Mostara donijeli PUNO VIŠE OD 3 BODA.
Prošli smo puno toga, ne mislim da smo konkurentni za titulu, Borac je jak i na terenu i van njega, Zrinjski isto... Al eto mi imamo sebe i hajmo se boriti koliko možemo... Boriti....
Izvinite na dugom postu, al sam morao....
KAKO DA TE NE VOLIM?????
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.