Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

SamoNapad
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet sep 05, 2025 9:10 pm

Nama se sad nameće problem U21 jer Rakić ne moze igrati 90 minuta .
Ostaje Sabic i Gojaka (ako moze zamijeniti Foču), Jaganjac nista za sad ostale ne mozemo za ozbiljno uzeti. Ili da iskopamo nekog novog.
U rotaciji mora biti više spremnih igrača do 21 godine inače imat ćemo slabiju ekipu zbog tih U21 igrača. Morat će struka o tome ozbiljno razmišljati bez obzira što dovodimo ove igrače kad nam je deficit sa kvalitetom u tom segmentu.
Velika šteta je ova povreda Foče počeo je da igra ozbiljno , ne znam sto ga vraćaju u juniore da igra na plastici . Nadam se da neće više to raditi ni sa Gojakom.

Sky1
Kontakt:

sub sep 06, 2025 12:25 am

Ybt, kako mi ne dovedosmo onog Mulata što je bio u Igmanu prošle sezone, dobar napadač pravo, eno Posušje ga angažovalo.

salle86
Kontakt:

sub sep 06, 2025 8:09 pm

**** vas i jedan i drugi
Hamza hettrik zabi 😎
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

SanMan
Kontakt:

ned sep 07, 2025 12:32 am

Večeras reprezentacija
Alajbegović 17g, Košpo 18g, Barjaktarević 20g, Baždar 21g
Ovi da su u Želji još bi lopte dodavai sa strane - vrhunac bi im bio da ih posudimo nakim trećeligašima

plavi kanarinac
Kontakt:

ned sep 07, 2025 1:37 am

salle86 je napisao/la:
sub sep 06, 2025 8:09 pm
**** vas i jedan i drugi
Hamza hettrik zabi 😎
Doci ce vrijeme, lakapo 😆 .. kolega je reko na avatar metnuti...
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

plavi kanarinac
Kontakt:

ned sep 07, 2025 1:38 am

SanMan je napisao/la:
Večeras reprezentacija
Ovi da su u Želji još bi lopte dodavai sa strane - vrhunac bi im bio da ih posudimo nakim trećeligašima
Hahaha u slaviju kospo, a alajbegovic tosk tesanj... I mirna bosna nek sazrijevaju

salle86
Kontakt:

ned sep 07, 2025 9:10 am

Ma fascinantno je kako mi sami sebi ne želimo dobro. A mislimo da neko drugo eto kao želi. De ba.
Poslije južne Amerike, Afrike (iako je to sad velika oblast) Balkan je najtalentovanija oblast na svijetu. Za većinu sportova. Ali kako neko reče, talenat je 5% ostalo je rad, red, disciplina. E od ovih preostalih 95% kod nas je to na lapo/lapo...zato i jesmo neka sredina...u najboljem slučaju.
Nikakav stručnjak nisam, ali eto ima onih kojima je to zanimanje. Nek pogledaju jednog prosječnog mladog igrača, kako izgleda,njegove karakteristike od brzine, snage...nogometnu inteligenciju imamo iznad svjetskog prosjeka ... To troje ukomponovati i rezultati jednostavno moraju doći.
Ali ne može tebi igrač od 20 godina fizički biti nespreman da igra jednu od najgorih liga europe. Ima teretana, ima Vilsonovo...trči kume, pumpaj sklekove, radi nešto. Ne možeš sa 20 biti ko grana.
Nama bi najveći plus bilo kad bi te momke (juniore) vezali malo bolje uz klub, da ih neko brusi ali ne samo sat-dva na treningu, već bar 8h...doručak, trening sa loptom, teretana, ručak...što se kaže "zdrava hrana, teretana" 🤣
Ne mogu se mišići pumpati u pekari ili burek, ćevapi. Sve počinje od toga, negdje oko 15-e godine on mora ličiti na nešto a ne da bude "dijete" do 20-e...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

SamoNapad
Kontakt:

ned sep 07, 2025 9:19 am

plavi kanarinac je napisao/la:
SanMan je napisao/la:
Večeras reprezentacija
Hahaha u slaviju kospo, a alajbegovic tosk tesanj... I mirna bosna nek sazrijevaju
Uporedi Kolica i Sabica sa Alajbegovićem i dobiješ odgovor sto ovaj sa 17 godina igra na vrhunskom nivou a ovi naši kod nas igrač manje.
Talenat fizikalije i kvalitetan rad donosi rezultat.
Akademija nije u stanju napraviti igrača koji je pola kvaliteta kao Alajbegović ili Bajraktarevic.
Mozda jesmo talentovani ali nit su nam djeca karakterna niti su sportisti niti su spremni na odricanje.

plavi kanarinac
Kontakt:

ned sep 07, 2025 10:09 am

SamoNapad je napisao/la:
SanMan je napisao/la:
Večeras reprezentacija
Uporedi Kolica i Sabica sa Alajbegovićem i dobiješ odgovor sto ovaj sa 17 godina igra na vrhunskom nivou a ovi naši kod nas igrač manje.
Akademija nije u stanju napraviti igrača koji je pola kvaliteta kao Alajbegović ili Bajraktarevic.
Mozda jesmo talentovani ali nit su nam djeca karakterna niti su sportisti niti su spremni na odricanje.
Naravno, bolje citav zivot tavoriti i govoriti povrede mi sjebale karijeru ?!? Nego uciniti nesto za sebe i odreci se necega kako bi uspio... Jer uvijek je ona " sta mi ti pricas, ja znam bolje " ...

avlami97
Kontakt:

ned sep 07, 2025 10:14 am

Kapiten San Marina, Nicola Nanni interesantan igrač. Napadač, ja bih ga kontaktirao. Momak bar liči na igrača.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

kvalitet
Kontakt:

ned sep 07, 2025 10:20 am

SamoNapad je napisao/la:
SanMan je napisao/la:
Večeras reprezentacija
Stavi naše dijete u kamp gdje će živjeti od 12. ili 13. godine, gdje će ići u posebnu školu koja će biti prilagođena njegovim treninzima, gdje će najveći dio godine o njemu brinuti profesionalci - od ishrane do treninga, pa ću te pitati koliko dobrih igrača ćemo izbaciti za 10 godina. Nama djeca dolaze na utakmicu da im se i ne preporuči šta i kad trebaju doručkovati, a da ne govorim o članarinama, trenažnom procesu i slično. Sav teret je na roditeljima, to roditelji znaju i onda se još i okuraže i prave pritisak na trenere, klub… s pravom, ja bih rekao.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

kvalitet
Kontakt:

ned sep 07, 2025 10:31 am

Da dodam, sjetite se Armina Hodžića, napadača, koji je vrlo mlad dominirao u ovoj ligi. Kad ga je Liverpool uzeo, ako se ne varam išao je nekoliko mjeseci tamo, pa se vraćao i sve tako. Helem, kroz pola godine, godinu, od djeteta je izrastao u momka, pola metra širi u ramenima, jači, snažniji. Eto primjera šta znači staviti naše dijete u sistem.

Naš cilj mora biti kamp, ali ne samo tereni s malim svlačionicama. Nego zatvoreni kamp sa malom zgradom, stanovima, gdje će stalno biti od 20 do 30 dječaka koji će tu praktično živjeti i imati sve uvjete za profesionalni razvoj. Ne mora biti to nikakav luksuz. Eto, i zato nam treba investitor u sportski segment.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

1921.ba
Kontakt:

ned sep 07, 2025 1:57 pm

Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

santakuruz
Kontakt:

ned sep 07, 2025 5:25 pm

Prije 2 sedmice, turnir na Ilidzi, igra Zeljo sa generacijom 2014. Moj sin igra u drugoj skoli fudbala pa sam pratio. Nakon prve Zeljine utakmice, na tribinama jedan od roditelja djecaka iz Zelje, prilazi treneru Zelje, hvata ga za vrat, davi ga, psuje mu familiju, djecu, majku, prijeti da ce ga polomiti tu pred svima.
Da li je klub uradio ista po tom pitanju? Da li je taj djecak izbacen iz kluba?
To je nazalost nasa realnost i glavni razlog zasto nas nigdje nema. Mi nismo ambijent za proizvodnju igraca (ne samo Zeljo, nego opcenito BiH).

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot], Majestic-12 [Bot] i 115 gostiju.

Prijava