Ma fascinantno je kako mi sami sebi ne želimo dobro. A mislimo da neko drugo eto kao želi. De ba.
Poslije južne Amerike, Afrike (iako je to sad velika oblast) Balkan je najtalentovanija oblast na svijetu. Za većinu sportova. Ali kako neko reče, talenat je 5% ostalo je rad, red, disciplina. E od ovih preostalih 95% kod nas je to na lapo/lapo...zato i jesmo neka sredina...u najboljem slučaju.
Nikakav stručnjak nisam, ali eto ima onih kojima je to zanimanje. Nek pogledaju jednog prosječnog mladog igrača, kako izgleda,njegove karakteristike od brzine, snage...nogometnu inteligenciju imamo iznad svjetskog prosjeka ... To troje ukomponovati i rezultati jednostavno moraju doći.
Ali ne može tebi igrač od 20 godina fizički biti nespreman da igra jednu od najgorih liga europe. Ima teretana, ima Vilsonovo...trči kume, pumpaj sklekove, radi nešto. Ne možeš sa 20 biti ko grana.
Nama bi najveći plus bilo kad bi te momke (juniore) vezali malo bolje uz klub, da ih neko brusi ali ne samo sat-dva na treningu, već bar 8h...doručak, trening sa loptom, teretana, ručak...što se kaže "zdrava hrana, teretana"

Ne mogu se mišići pumpati u pekari ili burek, ćevapi. Sve počinje od toga, negdje oko 15-e godine on mora ličiti na nešto a ne da bude "dijete" do 20-e...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.

🤍

🤍

🤍