Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Ratoborni Mrmot
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet avg 15, 2025 7:00 pm

NEZALAGANJE je napisao/la:
pet avg 15, 2025 6:38 pm
Zna se dobro na koga se misli.Na najbolju upravu poslije rata.
Sreca pa je puno kesha ostalo iza njih, top ekipa puna mladih talenata sa normalnim platama i sve obaveze uredno placene.

E cuj dokazano da moze, a ovi se ispalili jer su sve pare sjuzili, a ostala ekipa puna skarta i to dobro preplacenog skarta. Pricam ti pricu. Da ne pricam kako je srozan koeficient i izgubljen savez. To su tek zakucavanja bila.

Ps. Ne branim Amara, gluho bilo nego pricas bajkice za djecu do devet godina.

Da je ostalo kesha iza njih, fina ekipa, uticaj u savezu i koja titula moglo bi se pricati.....

Meha87
Kontakt:

pet avg 15, 2025 7:04 pm

Ratoborni Mrmot je napisao/la:
Sreca pa je puno kesha ostalo iza njih, top ekipa puna mladih talenata sa normalnim platama i sve obaveze uredno placene.

E cuj dokazano da moze, a ovi se ispalili jer su sve pare sjuzili, a ostala ekipa puna skarta i to dobro preplacenog skarta. Pricam ti pricu. Da ne pricam kako je srozan koeficient i izgubljen savez. To su tek zakucavanja bila.

Da je ostalo kesha iza njih, fina ekipa, uticaj u savezu i koja titula moglo bi se pricati.....
Ko je bolji Miske ili Amar?? Lijep pozdrav

Ratoborni Mrmot
Kontakt:

pet avg 15, 2025 7:08 pm

Meha87 je napisao/la:
pet avg 15, 2025 7:04 pm
Ratoborni Mrmot je napisao/la:

Ko je bolji Miske ili Amar?? Lijep pozdrav
Nek se ne vraca nijedan, previse ega sa stavom ja znam sve i najpametniji sam. Da su se drzali samo onoga o cemu znaju, biznis i(li) fudbal bilo bi top, ali avaj......

Ta podjela nam je i jebala mater.

dobar tri
Kontakt:

pet avg 15, 2025 7:18 pm

Helem,

“Profesionalizacija”. Da bi se ista postigla, odnosno, ono na sto se indicira je jasan i zdrav projekat, potrebni su, logicno, strucni ljudi sa kristalnim planom, jer nije u pitanju cevabdzinica, vec kompleksan projekat poput fudbalskog kolektiva koji u svojoj strukturi ima razlicite sfera djelovanja za koje je potreban poseban odnos i paznja.

Prvi problem je sto takvih ljudi nema, odnosno, ako ima, dobro su sakriveni. Stice se dojam da nam se upravne strukture mijenjaju na godisnjem nivou, medjutim, situacija se plaho ne mijenja, a i kada se pojavi grupa ljudi koja bi krenula zdravim putem, tu su mahala i interesne grupe da se umijesaju.

Prednost investitora je upravo ta sto se njegovim kapitalom lakse dolazi do, odnosno, lakse se angazuju strucni ljudi.
Lakse ces doci do sposobne i strucne grupe, skolovanog trenera, konkretnih pojacanja a ne prinovâ ala Pejic i iskusne skauting sluzbe koja ce sposobno da pronalazi talente i za omladinski pogon, ali i za prvi tim od kojih ce klub imati koristi i sad a i u buducnosti od potencijalnih prodaja.
Druga prednost je sto bi se ulaksom investitora jasno poslala poruka interesdzijama da vise nemaju sta da snjuhaju.

Eh sad, logicno da investitor sa sobom, nacelno, donosi i mahane od kojih se svi i pribojavamo, najkonkretnija od njih je navodjene vode na svoj mlin, ono sto Mirvic izmedju ostalog radi (a to mu je cesta praksa), npr. kad unosna ponuda za igraca stigne od koje on licno ima koristi ona se i automatski prihvata bez obzira sto ce to ostaviti ogromne posljedice na rezultate na terenu zbog kojih i navijamo za klub. Druga strana straha je svakako imovina, i ako se situacija izmakne kontroli, potencijalna sudbina Zenicana.

Mi smo se doveli u takvu situaciju da nam jedino i preostaje da se riskiramo, vec godinama stagniramo, kad se iole ‘hajirli’ grupa ljudi uoci ona se cim prije ugasi mahalom i interesdzijama, a klubovi oko nas golemo odskacu.

Neko ima entitet iza sebe, neko precizno kreiran i odrzavan sistem, a neko investitora.

Mi entitet i generalno vlast nikad necemo imati, za sistem nit imamo ljude nit sabura, jer se previse godina bez uspjeha nanizalo, jedino sto nam je ostalo je ta opcija investitora. Ili to, ili stagniranje.

A jedna od poraznih cinjenica i primjera na osnovu kojeg bi trebalo da se preispitamo je da jedna Zvijezda 09, klub od kojeg smo 10x veci, ima ozbiljniji omladinski pogon i skauting sluzbu? Sto? Pa jedan od razloga je i taj sto je na celu kluba covjek sa kapitalom.
Nogomet se modernizovao, para vrti gdje burgija nece. Plati pa se klati.

Mirek11
Kontakt:

pet avg 15, 2025 7:53 pm

pet avg 15, 2025 6:28 pm
Raja, ovo sto sam ja napisao je RJESENJE koje prolazi svuda u svijetu i nacin na koji je organizovan svaki normalan klub.

Ovaj me pita da mu u praksi navedem jedan klub. :r
Svaki, majstore, iole ozbiljan ovako funkcionise.Svaki!

Ti izgovori ne moze kod nas, ne moze ovo, ne moze ono, navijaci bi ovako i sl. je i razlog sto smo tu gdje jesmo.

MOZE, al necemo da cekamo, ne zelimo i nestrpljivi smo!! Hocemo kampanjski, jer nam je cijeli zivot takav.Lakse je auto parkirati na ulici i upaliti sva 4 da se ode u granap i blokirati pola ulice, nego li otici na parking 100m nize, pa se vratiti u granap pjeske.To smo mi!!

I zato mi nemojte price da nesto ne moze.Moze, al necete!!

Nemojte se onda pitati sto nas ne ide i sto smo na istom mjestu 30 godina dok nas evo i Andora preskace u fudbalu.
Ja razumijem sta ti zagovaras, sistem, stratesku pristup itd.. ali to moze samo u privatnoj reziji i to podrzavam.

Najbolji primjer su iole uspjesne firme u nasoj drzavi su privatne firme, koje imaju neki svoj sistem odlucivanja i organizacije. Koje hoce investirati i koje su od malih, slabih firmi napravili uspjesne firme.
Ja sam za preko 22 god. rada uglavnom u privatnim firmama vidio razlicite sisteme, strategije i one su uglavnom bile uspjesne. A neke sa ogromnim potencijalom i mogucnostima, medjutim bez jasnog vlasnika kapitala, investiranja stagniraju i dan danas.

Tako da sam siguran da sistem mi smo Zeljini, Zeljo je nas ( gdje bi svi da se pitaju jer naravno svi sve znaju, a da ne odgovaraju i ne ulazu nista svoje, eventualno da hajruju nesto pa makar to bila karta, dres...) u danasnje vrijeme fudbala ne moze biti uspjesna, a u narednim godinama jos teze.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

fcz
Kontakt:

pet avg 15, 2025 8:07 pm

Nagradio Peju za odlicne partije, brao psiholoGe! :palacgore:
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Meha87
Kontakt:

pet avg 15, 2025 8:08 pm

Ja nam klupe boze dragi nema ko uci

NEZALAGANJE
Kontakt:

pet avg 15, 2025 8:15 pm

@Mirek pa kad razumijes, zasto se onda ovakvi uslovi ne postave pred investitora, ako vec ovi trenutni, kako to kazes, ne mogu provesti ono sto napisah?

Zasto njegov strateski plan (ukoliko ga uopste ima), ako vec ima namjeru da udje u klub, ne bude javno objavljen, pa da svi znamo o cemu se radi, a ne da se siri prica "zna onaj ko treba da zna" i sve je pod velom neke tajne.Tad se i javljaju sumnje kod raje.Pogotovo se javljaju kad je i sam investitor sumnjiv lik.
Mi da bi bili uspjesan klub na nivou o kojem navijaci mastaju, moramo biti organizovani na onaj nacin sa ili bez investirora i ja to garantujem zivotom.Sve ostalo je iz supljeg u prazno i sezonu za sezonom.

@Mrmot Izgleda da i jesi pravi mrmot cim si iz cijelog posta izvukao samo dio u kojem ces popljuvati NAJUSPJESNIJU upravu poslije rata.Da, najuspjesniju pa pjeni do mile volje.Nece nikad u ravni biti Miske i Amar, nikad.Niti ce se kad zaboraviti sta je uradio jedan klubu, a sta drugi.

P.S.Opet mrtvi Pejic igra.Oj Boze dragi.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

Refa1921
Kontakt:

pet avg 15, 2025 8:23 pm

Zabija ga Pejaaa 🤣

Eldar
Kontakt:

pet avg 15, 2025 8:28 pm

Znamo li ko je doveo Pejica i zasto mora igrati? Dodig..

Meha87
Kontakt:

pet avg 15, 2025 8:53 pm

Eldar je napisao/la:
Ko ce drugi igrati? Bio je Vini proslu pa nista nije uradio

NEZALAGANJE
Kontakt:

pet avg 15, 2025 9:06 pm

Meha87 je napisao/la:
pet avg 15, 2025 8:53 pm
Eldar je napisao/la:
Ko ce drugi igrati? Bio je Vini proslu pa nista nije uradio
Kako god okrenes, bolji Vini od ovog ZA KLASU!! Eto ko ce igrati.

Daj mu vise je.beni kontinuitet, skoro godinu dana je tu.

NEZALAGANJE
Kontakt:

pet avg 15, 2025 9:09 pm

Ovo ce svirnuti penal garant

Meha87
Kontakt:

pet avg 15, 2025 9:09 pm

Penal, cini se da ga je zakacio

fcz
Kontakt:

pet avg 15, 2025 9:10 pm

Nastavljamo niz jer jebes utakmicu ako ga nisi primio u prvih 10 minuta.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

ubaceni element
Kontakt:

pet avg 15, 2025 9:10 pm

Ma nagazio ga jbg

Meha87
Kontakt:

pet avg 15, 2025 9:12 pm

Malo srece i za nas

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet avg 15, 2025 9:13 pm

***** ti mamu i penal, frajer promasi loptu petom i dosudi mu penal, ugasili si dabogda
Željezničar ante portas !

ghamaz
Kontakt:

pet avg 15, 2025 9:13 pm

Čovjek nema kontrolu nad loptom, lopta ima izlaznu putanju, pokušao petom dodati i zakačio se sa Sedorfom. Smiješno. Kakav penal takav i šut. Užas..

Diverzant
Kontakt:

pet avg 15, 2025 9:14 pm

Neamare hoćeš imat kakav hajlajt izvući iz ove utakmice, usta te yebem odvratna
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

Trenutno korisnika/ca: billybih, g 1, igla, Miso Ensar i 93 gosta.

Prijava