NEZALAGANJE je napisao/la: ↑pet avg 15, 2025 11:28 am
ISB87 je napisao/la: ↑pet avg 15, 2025 8:38 am
Ma moramo mijenjati politiku kluba, organizaciju... Sve. Vidi se da ovako vise ne ide, ako bude i investitor ne smijemo dozvoliti da isto bude.
Sarajevo, Zeljo pa evo i Hajduk su bruka. Svi napreduju jedino mi nazadujemo ili stagniramo.
Nije vise ni do te titule. Jednostavno nema fudbala, nema organizacije rada. Nema nista sto bi trebali biti temelji za neki sutrasnji uspjeh.
Samo iz godine u godinu bruka, sramota.
Od temelja iznova.
To je sustina o kojoj svaki trezven covjek pise.
MIJENJATI ORGANIZACIJU KLUBA!!
Mislim da niko pametan nije protiv investitora, ali je protiv parole "doce investitor" i sve ce biti rijeseno.
Licno ne zelim da postanemo novo sarajevo (a SVE su indicije da hocemo) i da budemo poligon za raznorazne menadzere i igrace.Ne zelim da nam investitor prodaje svake godine najbolje igrace kako bi izvukao ulozeno! Ne zelim da nam osnova ekipe bude 10 nekakvih stranaca od kojih su mozda 2 neki ozbiljniji kvalitet.Ne zelim da se igraci dovode po kojekakvim preporukama (kao do sada), a da nemamo ni plan ni ideju u sta i za sta zelimo uklopiti te ljude.Ne zelim da dovedemo investitora koji nema JASAN 5godisnji plan sa JASNIM ciljevima i zadacima rasta kluba u tom periodu itd itd.
Dakle, sve ono sto smo trebali ZAHTIJEVATI od ove uprave, a nismo. Sutimo.
I kako sad da ocekujemo da ce neko "sa strane" to rijesiti za nas, a pazi, dao bi mu samo vodjenje igrackog kadra!??
Pa nikako!!! Covjek ce samo gledati da uzme ulozeno ili vise od toga i opere koju paru.Prosto.
Svjestan sam i ja da će dolaskom Mirvića Klub postati samo protočni bojler koji će samo kupovati preprodavati igrače (ne mogu da se otmem dojmu da je isti princip na lavoru, pa barem dio).
Mi imamo sad vrlo delikatnu situaciju i to da želimo da nas neko kupi i riješimo se svih problema, a prvenstveno ovih rodbinskih smradova iz uprave. A s druge strane hajde sad ti budi pametan i prihvati ovaj način „ulaganje u igrački kadar“. Ne znamo šta nam donosi ulazak Mirvića u Klub i cvikamo, jbg, s pravom, opekli smo se 100 puta.
Evo ja podržavam skoro svaki komentar koji si pisao od moje registracije na ovom forumu, ali uzalud se nerviraš i pokušavaš nešto pojasniti što većina auditorija ne želi da prihvati.
Vidi našeg apsurda, imamo klub koji volimo i tim koji bi trebao da pobijedi da bi i mi bili sretni, a u istom trenutku priželjkujemo da će trener dobiti pedalu. E sad, ako pobijedimo ostade trener, a ako izgubimo recimo naredne 2-3 utakmice mi već zaostajemo.
Malo mi je čudno da je Almir protiv ulaska Mirvića, do sada nikad nije bio nekorektan niti interesno orijentisan. Nadam se da će se situacija uskoro promijeniti na bolje u protivnom...